magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.12.08, 16:17 (szerk.: 2021.12.08, 22:18)
    Egyetlen remény maradt...

    11 000 néző Vezette: Nagy László (Varga Sándor, Drigán György)
    Békéscsaba: Baji Tamás - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Major Sándor - Árgyelán János, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Takó Ferenc 86. p.), Pápa Lajos - Kurucz Ádám (Belvon Attila 83. p.), Miklya Zoltán Edző: Pásztor József
    FTC: Balogh Tamás - Telek András, Pintér Attila, Limperger Zsolt - Páling Zsolt, Topor Antal (Vanicsak Zoltán 60. p.), Albert Flórián, Szenes Sándor (Dzurják József 66. p.), Keller József - Nacer Bouiche, Keresztúri András Edző: Nyilasi Tibor
    Gól: Csanálosi 17. p. ill. Nacer 83. p.
    Sárga lap: Szenes 5. p. ; Major 13. p. ; Topor 21. p. ; Árgyelán 62. p. ; Csató 63. p. ; Pintér 63. p. ; Ottlakán 63. p. ; Kurucz 71. p.
    Szögletarány: 6:9 (4:3)

    Meglehetősen feszült hangulat uralkodott a Kórház utcai székház folyosóján és mindkét csapat öltözőjében illetve annak előterében. Magába fordult vezetők, edzők és játékosok sétáltak le s fel. A szurkolók viszont korán kezdek el hangolni a lelátón, fél órával a kezdés előtt már buzdították a csapatokat. A felfokozott érdeklődés és izgalom érthető volt, hiszen a békéscsabaiaknak a bentmaradáshoz kellettek a pontok, a Ferencvárosnak pedig a döntetlen is elegendő volt az ezüstéremhez.

    4. p. : Az első veszélyes akciót a vendégek vezették, amikor Topor jobb oldali előreívelésével Keller bújt ki a védők közül, majd 12 méterről a kifutó és elvetődő Bajiba lőtt. A kapusról a labda jobbra kipattant, Baji utána szaladt, újra vetődött, amikor a földön fekvő portást Szenes megrúgta. Az FTC középpályásának alakítását a játékvezető sárga lappal honorálta.
    A túloldalon Major távoli, nagy erejű lövése a bal kapufa mellett suhant el. Aztán ugyanő kapott sárga lapot a kitörő Topor felvágásáért.
    A 17. percben esett a mérkőzés első gólja: Miklya szerzett labdát a félvonal táján a jobb oldalon. Egyből Kuruczhoz passzolt, aki jellegzetes cselekkel áthámozta magát Kelleren és Limpergeren, majd újra Miklyáé lett a labda, ő a szögletzászló közeléből, Telek mellől beadott, Tpopr tértölelő fejessel felszabadított ugyan, de az érkező Kurucz háttal visszahúzta a labdát, erre Csanálosi rácsapott és a kiinduló Balogh fölött kapura emelt. Mielőtt még az a vonalon túlra jutott volna, fejjel bebiztosította, így a labda a bal alsó sarokban kötött ki, 1-0.
    21. p. : Topor két kézzel lerántotta Csatót, ám a labda egy békéscsabai akcióval tovább gördült, ezért a ferencvárosi játékos csak azután kapta meg a jogosan járó sárga lapját, amikor a labda az alapvonalon túlra jutott.
    28. p. : Drigán partjelző magához kérette a vezetőbírót, jelezte, hogy valamivel megdobták. Nem sokkal később egy nagyméretű angol zászló mögé bújó ferencvárosi szurkolócsoportot a rendőrség elkísért.
    34. p. : Miklya labdájával Kurucz ugrott ki jól, de hasonlóképpen jó ütemben vetődött ki elé Balogh, aki így fölszedte a labdát.
    A túloldalon Keller jó beadását Ottlakán remekül előre vetődve elcsente a berobbanó Keresztúri elől.
    41. p. : Egy bal oldali beadásra Nacer ugrott a legmagasabbra, de fejesét Mracskó a mezőnybe rúgta.
    49. p. : Keresztúri 12 méteres lövése a védőkről pattant vissza, aztán Keller beadásszerű lövése fölé szállt.
    57. p. : Csató keresztlabdájára Horváth csapott volna le, ám megelőzte a kapus.
    60. p. : Limperger közeli fejese szállt fölé.
    62. p. : Következett a sárgalap-dömping. Árgyelán Albert fölrúgásáért, egy perccel később Csató Szenes megrúgásáért kapta a színes kártyát, s még ugyanezekben a másodpercekben az ítélettel szemben reklamáló Pintér és Ottlakán jutott hasonló sorsra.
    67. p. : Major - Horváth volt a labda útja, amely végül Miklya elé került volna, de a kiválóan védő Balogh nem először, messzire kifutva elfejelte a csatár elől a pettyest.
    A következő támadásnál Pápa nem tudta mitévő legyen, beadja vagy kapura lője a labdát, végül a lehető legrosszabbat választva, gyengén az ötös magasságában begurított.
    71. p. : Kuruczot lesen fogta a partjelző, amiért reklamált a hazai csatár, Nagy azonnal előrántotta a sárga lapot.
    76. p. : Miklya ellopta a labdát Limpergertől, majd kapura húzott, Horváthoz átpöckölt, de túl gyengén, így a kivetődő kapus megkaparintotta azt.
    79. p. : Dzurják fejesét Ottlakán rúgta ki.
    83. p. : Egyenlített a Ferencváros. Vanicsek jobb oldali szöglete a túloldalon álló Nacer elé került, aki 6 méterről, kapásból a bal sarokba vágta a pettyest, 1-1.kép
    A labdáért Major S. (fehérben) és Limperger ugrik, Keresztúri (8) beavatkozásra készen. A háttérben Albert és Takó figyeli az eseményeket. Békéscsaba - Ferencváros — miként az eredményjelzőn is látható — 1-1 (Fotó: Gál Edit)

    Óriási tétje volt a mérkőzésnek, leginkább a békéscsabaiak szemszögéből.
    A csapat a korábbiakhoz képest oldottabban vette föl a küzdelmet, s noha a Ferencváros volt időnként mezőnyfölényben, a békéscsabaiak támadásai voltak veszélyesebbek. Olykor alaposan megdolgoztatták Balogh kapust. A 17. percben góllá érett támadó kedvük és a csapat ezzel 600. NB I-es gólját lőtte, amióta a legmagasabb osztályban játszik. Csanálosi, a gólszerző kiérdemelte ezzel a Május 1. Tsz értékes ajándékkosarát. A szünetben Jaczina Róbert MLSZ ellenőr megjegyezte: Ha továbbra is így támad a békéscsabai csapat, akkor biztos a két pont. Ha viszont beáll védekezni, az veszélyes lehet...
    Nos, a csabaiak az utóbbit választották, ugyanis a fordulás után mind meddőbb lett az FTC fölénye, a lila-fehérek pedig elsősorban a védekezéssel törődtek. Az idegek csatája volt a második félidő, s bizony érlelődött a gól, amit nem sokkal a lefújás előtt Nacer be is varázsolt Baji kapujába. Ezzel a döntetlennel - mivel a riválisok közül a Debrecen is pontot szerzett, a Volán pedig győzelmet aratott - még nehezebb helyzetbe került a lila-fehér gárda.

    Jó: Baji, Ottlakán, Csató, Csanálosi ill. Balogh, Pintér, Limperger, Nacer

    Pásztor József: -A csapat nagyon harcosan és jól játszott, de ilyen lehetőségeket nem lehet büntetlenül kihagyni. Újpesten megpróbáljuk a lehetetlent...
    Nyilasi Tibor: -Most sem sikerült nyernünk, de ez mit sem számít, hiszen biztos ezüstérmesek vagyunk és ma ennek elérése volt a fő cél.

    2. Ferencváros 29 14 10 5 46-22 38
    ...
    14. Békéscsaba 29 7 7 15 24-38 21

    Békés Megyei Hírlap 1991. június 10. ; futball 1989-1992
    képHá­rom sötétmezes pesti játékos (balról Telek, Limperger és Pin­tér) között két csabai, Kurucz és Miklya ugrik magasra.

    Képes Sport 33. szám, 1991. augusztus 13. (Arcanum DT)