magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Csepel SC 1 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2021.12.22, 23:35 (szerk.: 2021.12.22, 23:37)
    Sírból visszahozott pont
    Békéscsabai Előre FC - Csepel SC 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3500 néző
    V.: Kurmai (Bognár, Marosvári)
    Békéscsaba: Horváth 4 — Mracskó 5, Usmajev 5, Ionut 4, Fabulya 5 — Fodor 5, Kurucz 5, Csató 6, Szarvas 4 — Kulcsár 4, Vancea 4. Edző: Pásztor József
    Csepel: Dr. Szieben 5 — Gyimesi 6, Váczi 6, Ács 6. Nagy 6 — Tompos 6, Somogyi 7, Palacian 5, Mikler 5 — Stefanov 6, Jakab 5. Edző: Varga István
    Csere: Usmajev helyett Árgyelán (-), Szarvas h. Kasik (-), mindketten a 63., Jakab h. Vanczó (-) a 78. percben.
    Gólszerző: Somogyi a 22., Csató (11-esből) a 88. percben.
    Sárga lap: Nagy (megakadályozta a szabadrúgás elvégzését) a 33., Szarvas (megrúgta Jakabot) a 35., Kurucz (Stefanov felrúgásáért) a 90., Tompos (reklamálásér) a 93. percben.
    Szögletarány: 12:2 (9:1) a Békéscsaba javára.

    A békéscsabaiak a sérülések, a csepeliek eltiltások miatt álltak ki tartalékosan. Szenti, aki korábban megsérült, a kispadon foglalt helyet azzal, ha szorul a hurok, pályára lép.

    Bemelegítésként Csató fejese szállt fölé.
    Az 5. percben Ionut távoli bal felső sarkos lövését hárította dr. Szieben.
    A 10. percben egy bal oldali szöglet után Kurucz 6 méterről fejelt a bal alsó sarok felé, ám a gólvonalon álló Ács kivágta a labdát.
    Egy perc múlva Csató nagy szabadrúgását hárította vetődve a kapus.
    A 15. percben kezezést reklamált a publikum, miután Csató nagyerejű lövésénél az egyik védő leszorított kezére pattant a labda.
    A folytatásban Usmajev szorult rövid ápolásra, miután Ionuttal ütközött saját kapujának előterében.
    A 22. percben Kurucz felvágta Stefanovot 26 méterre a békéscsabai kaputól. Két csepeli is a labda mögé állt, végül Somogyi lőtte meg közepes erővel a szabadrúgást, a labda a bal alsó sarok felé suhant, Horváth kapus jó irányba is vetődött, de nagyon rosszul, ugyanis beleért, majd a hóna alatt becsorgott a pettyes a sarokba. Óriási potyagól, 0-1.
    Egy perc múlva Vancea emelt fölé, majd a túloldalon a kiszorított helyzetben lévő Mikler járt hasonlóan.
    A 31. percben Csató váratlanul 28 méterről megeresztett egy nagy lövést, amely hasonlóan zúgott a bal alsó sarok felé - mint nem sokkal korábban Somogyi szabadrúgása -, sőt a kapus is hasonlóan vetődött, az ő hóna alatt is átcsorgott a labda, de Szieben szerencséjére nem a kapu sarkába, hanem szögletre vánszorgott.
    A 42. percben Szarvas jobb oldali szögletét a túloldalon Csató fejelte az ötös sarkáról mellé.
    A lefújás előtti másodpercekben Szarvas labdájából Vancea sakk-matt helyzetben mellé fejelt.
    A szünet után Csató távoli bombája zúgott el a kapufa mellett.
    A másik oldalon Váczi szabadrúgása szállt fölé.
    Hasonlóképp járt Fabulya, de tíz méterről, közelebbről célozhatott.
    A 60. percben a 16-osról Palacian tett kísérletet, de gyenge lövése Horváthé lett.
    Aztán Ionut fejese bosszantotta a nézőket, ugyanis mellé szállt, miként a túloldalt Nagy fejese.
    A 74. percben Jakab a felezővonalnál Kurucz-cal „akadt össze”, a csepeli játékos a bal térdéhez kapott, majd hordágyon vitték az öltözőbe.
    Molnár jött volna a sérült csepeli csatár helyére, de Bognár partjelző a cserére jelentkező játékos cipőjét nem találta rendben, így visszaküldte. Két perccel később Vanczó jelentkezett cserére. Ő már bemehetett.
    A 79. percben Kurucz lőtt mellé.
    A 87. percben Fabulya a csepeli térfél közepéről szabadrúgást ívelt előre. Mikler és Ionut együtt ugrott fel, a békéscsabaiak hórihorgas védője fejelt a labdába, amely Mikler kinyújtott kezére vágódott. Miután mindez a 16-oson belül történt, Kurmai játékvezető habozás nélkül 11-est ítélt. Csató a büntetőből úgy rúgta a jobb alsó sarokba a labdát, hogy a kapus jó irányba vetődött, de nem érte el, 1-1.
    Zárszóként Somogyi 30 méteres szabadrúgása szállt fölé. kép
    Dr. Szieben felszedi a labdát Vancea (sötét mezben) elől. A háttérben figyelik, balról: Mikler, a csepeliek gólszerzője, Somogyi, Váczi és Ács. (Fotó: Lehoczky Péter)

    Borzasztó nagy erővel rontott neki a Békéscsaba ellenfelének, amely nagyon beszorult a kapuja előterébe. A hazaiak fölényét jellemzi: a 10. percben már az ötödik szögletet hajthatták végre.
    Ezután viszont leült a játék, egészen a csepeliek szabadrúgásgóljáig, ami kapus szemmel nézve nagy potyagól volt. Ugyanis nem volt túl erős, noha jól helyezettnek bizonyult a lövés. Ezután a Békéscsaba kénytelen volt kitámadni, de ideges játékuk miatt nem sikerült semmi, míg a Csepel a vezetés tudatában megnyugodott, és egyre magabiztosában gurigázott, noha a kapura alig voltak veszélyesek.
    A fordulás után sem változott a képlet: a Békéscsaba fejveszetten rohamozott, a Csepel tíz emberrel megszállta a kapu előterét, s kontrákkal kísérletezett. Igaz, ennek ellenére ritkán
    jutottak a 16-oson belülre.
    Pásztor edző kettős cserével igyekezett frissíteni az utolsó fél órában - kevés sikerrel. A csepeliek szerencsétlenségére a Békéscsaba a lefújás előtti pillanatokban 11-esből egyenlített, így a vendégek álma szertefoszlott, mármint hogy 18 év után ismét győztesen hagyják el a Kórház utcai stadiont.
    Hogy megérdemelt volt-e a békéscsabaiak pontszerzése, nagy talány marad. Ugyanis egy nagyon jól küzdő Csepeltől vették vissza a pontot a tompán, enerváltan, kevés elképzeléssel játszó békéscsabaiak, akik így összetehetik kezüket, hogy a sírból hozták vissza az elveszettnek hitt mérkőzést.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — Gratulálok a csapatnak az őszi teljesítményhez. Sajnos az utolsó mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A futball kiszámíthatatlan. Egy lövés jött a kapunkra, abból gól lett. így most örülnünk kell az egyik pontnak.
    — Meglehetősen megbolygatott kezdőcsapattal álltak ki...
    — Nem volt az annyira felfordított csapat, ugyanis csak Szenti hiányzott sérülés miatt. Szarvasnak viszont játéklehetőséget adtam.
    — Ionut meglepően furcsa helyen, majdnem a középpályán játszott...
    — Őt előrevittem centerbe, bíztam abban, hogy gólt tud fejelni.
    Varga István:
    — Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen, utolsó pillanatban esett 11-essel veszítettünk egy pontot. De játékosokat is vesztettünk, mert ilyen durva csapat, mint a Békéscsaba, az NB I-ben ritkán látható.
    — Volt-e hasonlóság a sikeres Videoton elleni és a mai mérkőzés között?
    — Nem sok, mert ott játszott egy gyors Süveges, aki most nagyon hiányzott. De a csapat becsületesen küzdött, győzelmet érdemelt volna.
    — Ezek szerint nem találja igazságosnak az eredményt?
    — A Békéscsabának ugyan több helyzete volt, de ilyen 11 -essel egyenlíteni...

    6. Békéscsaba 15 5 6 4 20-18 16
    ...
    9. Csepel 15 5 4 6 17-18 14

    Békés Megyei Hírlap, 1992. november 30.