magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Ferencvárosi TC 2 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2021.12.22, 22:29 (szerk.: 2021.12.22, 22:31)
    Éremközelben a Békéscsaba
    Békéscsabai Előre FC - Ferencváros 2-1 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 18 ezer néző
    V.: Varga L. (Stamler, Ring)
    Békéscsaba: Horváth 8 — Mracskó 7, Usmajev 6, Dávid 6 — Fodor T. 5, Vancea 7, Csató 6, Árgyelán 6, Kasik 6 — Szarvas 7, Kulcsár 8. Edző: Pásztor József
    Ferencváros: Balogh 5 — Simon 5, Telek 6, Keller 5 — Szűcs 5, Albert 6, Lipcsei 7, Fodor I. 5, Szekeres 5 — Gregor 6, Wukovics 6. Edző: Nyilasi Tibor
    Csere: Fodor T. helyett Gricajuk (6), Fodor I. h. Nagy Zs. (6) mindkettő a szünetben, Kulcsár h. Ionut (-) a 83. p.
    Gólszerző: Szarvas (11-esből) a 12., Kulcsár a 62., Wukovics a 67. percben.
    Sárga lap: Árgyelán (Telek felvágásáért) a 2., Telek (Kasik lerántásáért) a 33., Mracskó (Albert fellökéséért) a 45.,Szarvas, Lipcsei (mindkettő kakaskodásért) a 66., Dávid (Wukovics gáncsolásáért) a 77. percben.
    Szögletarány: 7:4 (1:0) a Ferencváros javára.

    Óriási volt a tét mindkét csapat számára: a Ferencvárosnak a bajnoki cím eléréshez kellett (volna) megszerezni a két bajnoki pontot, a békéscsabaiak pedig szerették volna folytatni öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat. Így érthető, hogy telt ház előtt vezényelte a pályára Varga L.játékvezető a 22 labdarúgót, akik előtt azzal szerzett hamar tekintélyt, hogy a csúnyán szabálytalankodó Árgyelánt nem sokkal a kezdés után sárga lappal büntette.

    Az 5. percben pedig már Csató riogatta Baloghot, aki csak másodjára tudta megkaparintani a középpályás erősen pattogós lövését.
    Két perccel később egy Kasik-Mracskó jobb oldali akció végén Szarvas 14 méterről, estében is képes volt megcélozni a jobb alsó sarkot, de a kapus a helyén volt.
    A 10. percben Wukovics labdájára Szűcs és Horváth kapus egyszerre rajtolt, az utóbbi volt a gyorsabb.
    A 12. percben Szűcs a 16-os bal sarkánál fölvágta a jól cselező Kasikot, a szabadrúgást Szarvas ívelte a kapu előterébe, ahol Kulcsár ugrott föl fejelni, ám közben Szekeres kilökte a békéscsabai csatárt a labda alól - 11-es! A büntetőt Szarvas nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte, 1-0.
    A 19. percben egy jól beívelt labdát ügyesen vett le Gregor fejéről a békéscsabai kapuvédő.
    A túloldalon Keller beadásszerű lövése lett Horváthé.
    (Miközben Teleknek felmutatta a játékvezető a sárga lapot Kasik lerántásáért, az állóhelyi tribünön megjelentek a rendőrök, akik „rendet vágtak" a renitenskedő Ferencváros szurkolók között.)
    A 38. percben Vancea háttal húzott egy labdát a Fradi-kapu előterébe, de a pettyes a kapufa tövénél elhagyta el a játékteret.
    Aztán Balogh ártalmatlanította Kasik emelését, a túloldalon Gregor jobb alsó sarkos lövését pedig Horváth.
    A szünet után a 49. percben Nagy Zs. 16 méteres bombáját a balra vetődő Horváth kiütötte, Wukovics ismételhetett, de ezt már a békéscsabai kapus szögletre tolta.
    Egy perccel később Lipcsei fejesét ártalmatlanította, majd Szűcs emelt 15 méterről kapura, de a védőkről szögletre pergett a labda.
    Az 53. percben Szekeres lőtt kapura, egy védőről Szűcs elé került a pettyes, aki Gregorhoz továbbított. A ferencvárosi csatár óriási helyzetben lőhetett kapura, de Horváth ismét hatalmas bravúrt hajtott végre, és vetődve kiöklözte a labdát.
    A túloldalon Kulcsár nagy helyzetben 10 méterről célzott, ám Simon az utolsó pillanatban belelépett a labda útjába.
    Balogh volt a főszereplő az 57. percben, de Szarvas jobb oldali szögletéből Vancea lövését kifogta.
    A 62. percben Gricajuk viharzott el a jobb szélen, élesen belőtt a 16-oson belülre, Balogh rosszul mozdult ki, Kulcsár megelőzte őt és magasan felugorva, hat méterről, élesen a kapu közepébe fejelt, 2-0.
    Szűcs 16 méterről eleresztett nagy erejű lövése érdekes módon csapattársáról, Gregorról vágódott vissza a mezőnybe.
    Az ellentámadásnál Csató labdájából Kasik 30 méterről nagy erővel tüzelt, de Balogh vetődve hárított.
    Egy beívelt labdára Horváth fölugrott, meg is fogta a pettyest, ám miután a ferencvárosi támadók meglökték, kiperdült a kezéből, Wukovics ott termett, nem sokat teketóriázott és három méterről laposan a hálóba lőtt, 2-1.
    Albert jobb oldali szabadrúgását Gregor fejelte mellé a 71. percben.
    Ismét Gregor jeleskedett, amikor jobb oldali jó beadását Lipcsei úgy stoppolta le 14 méterre a kaputól, hogy közben lehuppant a gyepre. Ám villámgyorsan fölpattant, jól is célzott, de a jobb alsó sarok felé tartó labdát Horváth sokadik, robinzonádot bemutató vetődéssel megfogta. A 87. percben Szűcs távoli lövése szállt fölé.
    A lefújás előtti percben Csató egy kontratámadásnál, némi kivárás után ügyesen a felrobogó Vanceához továbbított, aki ahelyett, hogy tovább vágtatott volna, messziről, gyatrán lőtt, így a jobb alsó sarok felé guruló labdát Balogh vetődve megfogta.kép
    Telek (3) és Szekeres megütközve nézi, hogyan szerzi a Békéscsaba Kulcsár révén (sötét mezben) a második gól. (Fotó: Lehoczky Péter)

    A nagy tét nem nyomta rá bélyegét a találkozóra, a nagyon rövid tapogatózó játék után mindkét csapat igyekezett támadásba lendülni. A békéscsabaiak nagyon szervezetten és okosan szőtték a támadásokat, más esetben a megszokott kontrákra hagyatkoztak, míg a Ferencváros kissé szétesően, elképzelés nélkül játszott.
    A gyorsan jött gól után a lila-fehérek sündisznó állásba vonultak, de ezt nem tudta kihasználni a fővárosi gárda, hiába tartották a labdát a felezővonal és a békéscsabai 16-os között, csak tilitoliztak vele, veszélyt nem jelentettek Horváth kapujára. E 20 perces intermezzo után a Békéscsaba ismét átvette a játék irányítását és újra Baloghnak volt több izgulni valója.
    A fordulás után egy egészen más Ferencváros lépett a pályára, harcosan futottak és mind több veszélyt jelentettek a nagyszerű napot kifogó Horváth kapujára, aki viszont megőrjítette a zöld-fehéreket azzal, hogy minden jó lövésüket hárított.
    A békéscsabaiak egy újabb kontra végén növelték előnyüket, ám ez sem szegte kedvét a ferencvárosiaknak. Szépítő góljuknál némi szabálytalankodás is történt, ám a játékvezető - annak ellenére, hogy az ötösön belül támadták a kapust - érvényesítette a gólt.
    Az utolsó negyedórában a békéscsabaiak már csak arra törekedtek, hogy megőrizzék egygólos előnyüket, a ferencvárosiak pedig mind kedveszegettebben kísérleteztek, ha pedig mégis tűz alá vették a kaput, Horváth rendre hárított.
    A békéscsabaiak győzelmükkel folytatják kitűnő sorozatukat, most már a hatodik mérkőzés után mondhatják el magukról, hogy 100 százalékosak. A Ferencvárosnak viszont könnyen lehet, hogy a BVSC ellen elszenvedett fiaskó után és a mostani sikertelen szereplés következtében elúszott a bajnoki cím.
    Most mindenesetre a 3. helyen áll a Ferencváros, a Békéscsaba pedig újabb egy helyet előrelépett, a negyedik helyről várják a hét végi folytatást. Az viszont nem jó ómen, hogy az eddigi hiányzókhoz „csatlakotott” sárga lapjaival Mracskó és Árgyelán.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — Nem volt jó a játék, inkább a küzdelem dominált. A futballhoz szerencse is kell, ez ma mellettünk állt. Több játékosunkon lehetett látni a fáradság jeleit, de egyikük sem játszotta túl magát.
    — A 11-esről?
    — Egy tény, a játékvezető megadta.
    — Az első gól után átengedték a teret a Ferencvárosnak. Tudatosan tették?
    — Ha vezet a csapat, ez a gyakorlat. Visszaállunk és onnan várjuk az alkalmat az ellenakcióra. Erre adódott néhány példa a mostani mérkőzésen is, amiből akár újabb gólt is szerezhetünk volna. Tehettük ezt, mert tudtuk, hogy a Fradinak jönnie kell az egyenlítés miatt.
    — Kulcsárt miért cserélte le, hiszen jól játszott?
    — Azért, mert csak három külföldi játszhat egyidőben a pályán. Közben láttam, hogy a Fradi hosszú labdákkal jön előre, ezért Ionut fejelőkészségére szükség volt, főleg hátul. Több labdát ki is fejelt.
    — A Fradi szépítő gólja mintha megzavarta volna a csapatot.
    — Valóban így történt. Ez egy olyan gól volt, ami elkerülhető lett volna. Ha nem lövi be Wukovics, akkor sima mérkőzés lett volna. De ilyen a futball...
    Nyilasi Tibor:
    — Úgy érzem, a 11-es jogtalan volt és ezzel megnyitotta a békéscsabaiak útját a győzelem előtt. A második góllal túlságosan is nagy előnyre tett szert a Békéscsaba, ami ilyen kiélezett helyzetben döntő.
    — A második félidőben alaposan rákapcsolt csapata...
    — Az első 45 percben, amíg az eredmény döntetlenre állt, mi is próbáltunk kontrákra játszani, de sajnos a 11-es megzavarta játékosaimat. A szünet után át kellett állnunk háromcsatáros játékra.
    — Mostanában gólképtelenség jellemzi csapata játékát. Miért?
    — Úgy tűnik, ilyen időszakot élünk. Tavaly rugdostuk a gólokat, most nem megy. Pedig végighajtjuk a kilencven perceket. Most is akart a csapat, de a BVSC elleni fiaskó után görcsössé vált játék.
    Horváth Béla, a mezőny legjobbja:
    — Jó kis meccs volt! Egy Fradi ellen játszani: feldobja az embert. Ilyenkor jobban is koncentrálok. A kapott gól sem zavart meg, mert úgy érzem, hogy velem szemben szabálytalankodtak, akadályoztak az ötösön belül. Egyértelmű volt számomra, hogy szabadrúgás lesz kifelé. A gól ellenére is tudtam, hogy nyerünk.
    — Melyik volt a legnehezebb pillanat?
    — Amikor 1—0-nál kivédtem Gregor lövését és 1—1 helyett szöglet lett a dologból.

    3. Ferencváros 25 16 2 7 38-21 34
    4. Békéscsaba 25 11 9 5 38-27 31

    Békés Megyei Hírlap, 1993. május 13.
     
  2. avatar: ingersheim
    2018.03.02, 21:17
    Igen, szinte mindig állt a bál, ráadásul nem nyerni jártunk oda. Egyedül egy 3:1-es győzelmünk volt akkoriban. Jó meccsek és hangulat volt egyébként mindig Békéscsabán.
     
  3. avatar: flex
    2018.03.01, 23:59
    Csabán nem voltak nyugodt meccseink.A végén még a vasúti felüljárónál is mindig meg kellett húzni a vészféket a vonaton,hogy a felüljáróról kővel dobálózó csabaiak nyomába lehessen szegődni smiley
     
  4. avatar: ingersheim
    2018.03.01, 17:33 (szerk.: 2018.03.01, 19:15)
    Én ezen voltam, jó balhés meccs volt.
     
  5. avatar: flex
    2018.03.01, 14:37
    Az "eredetin",ami februárban elmaradt a rossz pálya miatt,ott voltam.