magyarfutball.hu

Videoton-Waltham FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2021.12.03, 12:13 (szerk.: 2021.12.03, 12:17)
    Megőrizték veretlenségüket
    Videoton-Waltham - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Székesfehérvár, 4500 néző
    V.: Bognár (Bay, Zvolenszky)
    Videoton: Mitring 6 — Varga 5, László 6, Vadász 6 — Kuttor 6, Lőrincz 5, Muzsnay 6, Sallói 5, Czéh 6 — Horváth F. 5, Takács 6. Edző: Hartyáni Gábor
    Békéscsaba: Baji 8 — Szenti 6, Ionut 7, Dávid 6 — Mracskó 6, Árgyelán 5, Csató 5, Vancea 6, Kasik 5 — Szarvas 5, Kulcsár 4. Edző: Pásztor József
    Csere: Kuttor helyett Földes (-), Sallói h. Hausner (-), mindkettő a 75., Árgyelán h. Fodor (-) a 77., Kulcsár h. Usmajev (-) a 86. percben.
    Sárga lap: Muzsnay (Kulcsár felvágásáért) a 21., Csató (Sallói lerántásáért)a 34., Lőrincz (Szarvas lerántásáért) az 58., Dávid (Takács felrúgásáért) a 70. percben.
    Szögletarány: 12:1 (5:1) a Videoton-Waltham javára.

    Magyar pályán ritkaság: de az előzetesen megadotthoz képest egyik szakvezető sem változtatott csapatán, mielőtt a pályára vonultak.

    A 3. percben Kuttor jobb oldali beadására Baji rosszul mozdult ki, kapuja üresen maradt, ám Dávid az utolsó pillanatban kétségbeesetten szögletre vágta a labdát.
    Egy perccel később Czéh indította Sallóit, Baji ezúttal már jól mozdult ki kapujából, és a 11-es pontnál szép lábravetődéssel tisztázott.
    Alig negyed órával később Horváth F. jobb oldali beadása centiméterekkel csúszott el Czéh lába előtt.
    A 24. percben Szarvas kitűnő cselekkel verekedte le magát az alapvonalig, erős, lapos beadását Varga a kapu torkából vágta ki.
    Négy perccel később Muzsnay átadásával Czéh majdnem az alapvonalig ment, beadását Horváth F. közvetlen közelről a hálóba továbbította, Bognár játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a gólt. A pálya közepének vonalából, a sajtóhelyről nem tűnt lesnek az eset.
    A felforrósodott légkörben Muzsnay még ugyanebben a percben belerúgott Árgyelánba, mindezt azonban a játékvezető nem látta.
    Az első játékrész utolsó kapura rúgása Szarvas nevéhez fűződik, aki 22 méterről szabadrúgásból célzott, de a székesfehérvári kapus hárított.
    Szünet után Sallói a bal oldalon Takácshoz továbbított, a csatár a bal összekötő helyéről hét méterről célzott, ám lapos lövését Baji bravúrral szögletre tenyerelte.
    Az 50. percben ismét Takács került helyzetbe, ám most a jobb oldalról, s 5 és fél méterről a léc fölé durrantott.
    Három perccel később Kulcsár több csel után 14 méterről lövéshez jutott, de lemásolta a túloldali korábbi eseményt: jóval a léc fölé suhintott.
    Az 57. percben az igen aktív Takács ezúttal a bal összekötő helyén három csel után hozta magát helyzetbe. Bal alsó sarkos lövését azonban Baji remek vetődéssel ütötte ki.
    A 72. percben Czéh került nagy helyzetbe, a békéscsabai kapu előtt 10 méterre, de túlkombinálta a dolgot.
    A 86. percben Muzsnay bombázott 25 méterről kapura, amit Baji remek vetődéssel tett ártalmatlanná.
    Már szinte belefújt Bognár játékvezető sípjába, ám előtte ismét Baji volt a főszereplő, amikor Horváth F. közeli fejese nyomán már gólt kiáltottak a hazai nézők, ám a szőke, hosszúra nyúlt portás nagyszerű reflexszel beleütött a labdába.

    Székesfehérvárott már korábban úgy fogalmaztak, hogy a csapatnak ki kell jutnia a nemzetközi porondra, Békéscsabán csak az utóbbi he tekben merült fel ennek lehetősége, ami érthető, hiszen újonc a csapat, ám ennek ellenére ott tanyázik, ahonnan be lehet jutni az UEFA-Kupába. A bevezető nem egészen igazolta ezt a várakozást, ugyanis láthatóan mindkét edző a biztonságra építette stratégiáját. A hazaiak valamivel aktívabban kezdtek, ennek ellenére nem sok veszélyt jelentettek a kapura.
    A folytatásban aztán fölénybe került a Videoton, de a hátsó alakzatok továbbra sem tágíthattak a kapu előteréből, mert veszélyes kontrákkal operált a Békéscsaba. Valószínűleg a nézők jártak rosszul azzal, hogy a hazaiak gólját — amit legtöbben teljesen szabályosnak láttunk — Bognár játékvezető nem adta meg. Akkor ugyanis a Békéscsabának föl kellett volna adni sündisznóállását, ki kellett volna támadnia, ami élvezhetőbb játékot hozott volna.
    A nagy hőségben küzdöttek, de korántsem játszottak jól a csapatok. Egy idő után a békéscsabai játékosok már akkor sem mentek át a hazaiak térfelén, amikor Baji kapus oda rúgta ki a labdát.
    Nagy nyomás hárult a vendégek kapujára, szöglet szögletet követett, de az önfeláldozó és hősies védekezés meghozta a Békéscsaba számára az egy pontot. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy az eltiltott Horváth Béla kapus helyett beállt Baji Tamás rendkívül pazar napot fogott ki.


    Nyilatkozatok
    Hartyáni Gábor, a Videoton edzője:
    — Csatárainkon múlott, hogy nem esett gól. Ennek ellenére nem érheti szemrehányás játékosaimat, mert mindent megtettek a siker érdekében. Akadtak helyzeteink, de ezeket nem tudtuk kihasználni.
    — Mi a véleménye a meg nem adott gólról?
    — A kispadról nem tudtuk pontosan megítélni az akciót, ám Horváth Ferenc gólja szerintünk szabályos volt.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Ilyen nagy melegben játszani nem leány álom, ezt még játékos koromból tudom. A csapat tagjai minden dicséretet megérdemelnek, lelkesen harcoltak.
    — Azt, gondolom, nem tagadja, hogy a fehérváriaknak állt a zászló...
    — Tény, hogy a Videoton többet támadott, helyzetei is akadtak, de ezeket nem tudta kihasználni. Mi a kontrákkal kísérleteztünk, ebből próbáltunk gólt elérni, ami nekünk sem sikerült.
    — Hogyan tovább?
    — A Békéscsabának még nem volt UEFA-Kupában szereplő csapata, azt szeretnénk, ha a város együttese ősszel a nemzetközi porondra is kilépne. Ehhez a hátralévő két fordulóban legalább három pontra lesz szükség.
    (Dobozy László)

    4. Békéscsaba 28 11 12 5 40-29 34
    5. Videoton 28 14 5 9 38-31 33

    Békés Megyei Hírlap, 1993. június 7.
    képA hajrájához érkezett az NB I-es labdarúgó bajnokság. A Videoton-Waltham csapata a Békéscsabát fogadta a Sóstói stadionban. Óriási tétje volt a mérkő­zésnek, mert a két csapat a nemzetközi szereplést jelentő negyedik helyért verseng. A Videoton-Waltham sok gólhelyzetet kidolgozott, mégis gól nélkü­li döntetlen lett a végeredmény. képCzéh és Szarvas harca a lab­dáért.képHorváth, Baji kapust megelőzve a kapuba rúgta a labdát, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. (Fotó:Fási László)

    Fejér Megyei Hírlap, 1993. június 7.