magyarfutball.hu

Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 0 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.02.03, 22:14 (szerk.: 2021.06.08, 16:42)
    Baji és Major érdeme a három pont
    Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Vác, 2000 néző
    V.: Vágner (Bay, Horváth O.)
    Vác: Koszta 0 — Nagy T. 6 — Lévai 4, Puglits 5, Aranyos 5 — Nyilas 4, Víg 4, Kriska 5, Romanek 4 — Füle 4, Hetesi 4. Edző: Csank János
    Békéscsaba: Baji 7 — Usmajev 5 — Mracskó 5, Zahorán 4 — Szenti 5 — Csató S. 5, Csató J. 5, Kovács 4 — Fodor 5, Kulcsár 4, Major 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Víg helyett Nyikos (-) a 61., Romanek h. Sallai (-) a 75., Kulcsár h. Kiss J. (-) a 80., Major h. Horváth (-) a 91. percben.
    Gólszerző: Major a 65. percben.
    Sárga lap: Csató J. (gáncsolta Romaneket) a 8., Major (Nyilas buktatásáért) a 36., Füle (leterítette Majort) a 64., Aranyos (reklamálásért) a 67. percben.
    Szögletarány: 6:4 (1:3)

    Egyperces gyászszünet előzte meg a mérkőzést a Vác FC-Samsung jogászának, dr. Vermes Györgynek emlékére, aki 46 esztendősen hunyt el.

    Az 5. percben Major tört előre a váci kapu felé, majd a jobbösszekötő helyéről, a 16-os sarkáról óriási erővel megcélozta a bal felső sarkot, a vetődő Koszta a lécre tolta a labdát, a kipattanót pedig Puglits vágta szögletre.
    A 11. percben egy bal oldali szöglet után Kulcsár a túlsó ötös sarkáról ugyancsak a bal felső sarkot célozta meg, de a vetődő Koszta megfogta a labdát.
    A 14. percben Mracskó jobb oldali bepörgetését Kulcsár fejelte alig mellé.
    A 26. percben Kulcsár a 16-os jobb sarkáról a bal alsó sarkot vette tűz alá, de Koszta ismét a helyén volt.
    A 33. percben Víg ütötte el Csató Jánost, néhány centiméterrel a váci büntetőterületen kívül, szemben a jobb kapufával. A szabadrúgást Fodor végezte el, a sorfal mellett a bal alsó sarokra csavarta a labdát, amit Koszta mellre fogott.

    Szünet után az 58. percben Nagy T. jobbról szabadrúgást ívelt be, de Baji remek ütemben kilépve kitenyerelte a labdát.
    Egy perccel később a túloldalon ismét szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Víg középre nyeste a labdát, amit Lévai lefejelt Fülének. Füle azonban kivárt, így odalett a lehetőség.
    A 65. percben Szenti balról, a szögletzászló közeléből óriási partdobást végzett el, Fodor megcsúsztatta a labdát, amelyet Major mellel levett, ráfordult a kapura és rögtön megtalálta azt a parányi rést, amely a békéscsabaiakat vezetéshez juttatta: a jobb alsó sarokba vágta a pettyest úgy, hogy abba a vetődő Koszta bele is ért, 0-1.
    A 75. percben Hetesi előtt adódott lehetőség, 14 méterről ballal meg is célozta a kaput, ám egy védőről úgy vágódott szögletre, hogy a labda súrolta a kapufát.
    A 77. percben Nagy T. 22 méteres szabadrúgása után Baji melléről kipattant a labda, de a békéscsabaiak portása villámgyorsan rávetődött másodjára.
    A 89. percben Hetesi most már minden mindegy alapon nagy lövést küldött kapura, de Baji szögletre tolta. Ebből a beadásból Romanek közeli fejesét halászta le búcsúzóul a békéscsabai kapus.

    Érthető várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a legutóbbi váci mérkőzésen ugyancsak borsot tört a Békéscsaba az akkor még csak bajnokaspiráns orra alá, amikor 2—1-re legyőzték a Duna-partiakat.
    A találkozó előtt mindkét oldalon sokat fogadkoztak a játékosok, a hazaiak arról beszéltek, hogy most visszavágnak, a békéscsabaiak pedig úgy vélekedtek: van esély az újabb győzelemre.
    Ettől függetlenül nem túl nagy elánnal vetették küzdelembe magukat a csapatok, a Békéscsaba óvatosan kezdett, főleg a védekezésre figyeltek és az ebből szervezett gyors kontrákra. Már az elején megadták azzal az alaphangot, hogy Major jóvoltából a kapufára került a labda. A Vác halványan kísérletezett, meglehetősen körülményesen próbálták megközelíteni Baji kapuját, s ha annak közelébe értek, akkor viszont óriásiakat hibáztak. Volt arra is példa, hogy a közeli lövés végül taccsra került.
    Az első játékrész jószerivel így telt: csabai kontrákkal és váci erőtlen támadásokkal, kicsiny mezőnyfölénnyel.
    A fordulás után sem sokat változott a játék, egészen a 65. percig. Ekkor Major góljára felébredtek a házigazdák és valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak. De ezután sem volt átütő erő támadásaikban, hibát hibára halmozott a házigazda, Bajinak sokáig nem is akadt dolga. A cserék valamit lendítettek a hazaiak támadásain, de csak a finisben tették próbára Bajit, aki ekkor viszont óriásiakat védett.
    Nagyrészt a békéscsabaiak hálóőrének volt köszönhető, hogy a lila-fehérek ismét elhozták mind a három pontot a Duna-parti városból. De ugyancsak nagy érdeme van Majornak, aki a múlt heti Nagykanizsa elleni mérkőzésen is betalált az ellenfél kapujába és most is ő rúgta a találkozó egyetlen, de mindent eldöntő gólját.
    Ezzel az újabb idegenbeli győzelemmel ismét megerősítette helyét a legjobbak között a Békéscsaba, amely megérdemelt győzelmet aratott a Csank-legénység otthonában.

    Edzői nyilatkozatok
    Csank János, a Vác edzője:
    — Sajnos, továbbra is rossz passzban vagyunk. A „győztes” mérkőzésekből döntetlent csinálunk, a „döntetlenízűből” pedig magunknak vereséget.
    — Elégedett volt az egyéni teljesítményekkel?
    — A hozzáállással igen, a helyzetkihasználással azonban egyáltalán nem.
    — Mi volt ennek az utóbbinak az oka?
    — A probléma már ott kezdődött, hogy a békéscsabaiak a középpályásainkat jól kikapcsolták. Egyébként nem volt magas színvonalú mérkőzés, mert a vendégek lezártak minden területet, így mi nem tudtuk áttörni, átjátszani a falat. De továbbra is bízom a csapatban, mert ezen a héten sok minden tisztázódott. Erre utal az is, hogy a mai mérkőzésen az utolsó percig küzdöttek a játékosok, akárcsak az elmúlt bajnokságban tették.
    — Áll a bál Aczél körül, aki igencsak zokon vette, hogy legutóbb már csak a kispadra ültette. Most pedig azzal vádaskodik, hogy ön jó edző, de gyenge pedagógus...
    — Nem a vádaskodás miatt került ki a csapatból Aczél. Nagy Tibor jobb söprögető, játéka meggyőzőbb, Aczél viszont más poszton nem akar, vagy nem tud játszani.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyen az a csapat nyer, amelyik egy gólt tud szerezni. Major betalált, Baji pedig remekül hozta magát, nagyrészt neki köszönhetjük a három pontot.
    — Egy héttel ezelőtt hat pontot terveztél az ősz finisére. Ez máris megvan.
    — Tény, Major a múlt héten is, és most is főszereplő volt azzal, hogy betalált az ellenfél kapujába. Ami ezután jön, az már csak ráadás.
    — Szarvas miért csak a kispadon ült?
    — Mostanában nagyon gyenge formában van. Remélem, észhez tér és rájön arra, hogy sokkal többet kell tennie az edzéseken és a mérkőzéseken is.
    (Jávor Péter)

    4. Békéscsaba 13 7 4 2 24-17 25
    ...
    9. Vác 13 4 3 6 19-22 15
    Békés Megyei Hírlap, 1994. november 7.
    képkép

    Nemzeti Sport, 1994. november 6. és 8. (Arcanum DT)
    kép
    A sötét mezes váciak ezúttal is eredménytelenül küzdöttek (Krekács Róbert felvétele)

    Pest Megyei Hírlap, 1994. november 7.