magyarfutball.hu

Stadler FC - Újpesti TE-Novabau 1 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.06.07, 14:03
    A második helyre nemrég visszacsúszott Újpest a vadonatúj stadionjáról híres Akasztón vendégszerepel, a Stadler FC ellen lép pályára. A fővárosiakkal az utóbbi napokban rengeteget foglalkoztak, egyeseknek a Praj - Szűcs kapuscsere, másoknak a karmester, Véber székesfehérvári, játékidőn túli kiállítása szolgáltatott témát. A
    fegyelmi bizottság keddi ülésén felfüggesztette az egyik partjelző sértegetésével vádolt válogatott futballista játékjogát, így ő nem lehet ott a társak között.

    Amennyiben újpesti (és kispesti) siker születik, ismét helycsere lesz az élen, s még kiélezettebbé válik a bajnoki aranyéremért zajló versenyfutás.

    1995. április 15. Stadler FC- Újpesti TE-Novabau 1-2 (0-1)
    Akasztó, 6.000 néző V:Juhos

    Stadler: Babócsy - Oprisan - Makrickij, Kertész, Nagy - Molnár, Csehi I., Jeremejev (Reskó 67.), Csehi Z. - Rumán (Lehota a szünetben), Nicsenko. Edző: Sándor István
    UTE: Szűcs-Urbán-Füzesi,Molnár-Jenei,Kozma,Szanyó,Egressy,Szlezák-Tiefenbach (Tomka,89p.),Wukovics (Horváth P.,61p.). Edző: Garami József

    Gólszerző: 0-1 Tiefenbach (37p.), 1-1 Jeremejev (77p.-11-es), 1-2 Szanyó (62p.).

    sárga lap: Jeremejev (48.), Csehi Z. (52.), Lehota (80.) illetve Molnár (38.), Szanyó (70.)

    Új csatárral erősített Ukrajnából a Stadler FC Nicsenko személyében, akitől gólokat vártak. Mindkét csapat támadójátékkal kezdett. Az 5. perc az első esemény: Kozma távoli lövése akadt fenn a védőkön, és az ellentámadásból kiugró Rumánt csak becsúszva tudták szerelni. A hazai csapat két emberfogóval védekezett, a többiek területet védtek. Az első 15 perc esemény nélkül telt el, egyik kapu sem forgott veszélyben. A 21. percben a hazai Molnár átadását Nicsenko fejjel próbálta megjátszani, ütközött Szűccsel, de a kapus lett a győztes. A 25. percben Babócsy Szlezák elől bátor kivetődéssel mentett. A félidő végére megélénkült a játék, mindkét kapusnak lett dolga. A 37. percben Egressy jobb oldali szögletrúgása után Tiefenbach a bal felső sarokba lőtte a vezető gólt, úgy hogy Babócsy még bele tudott ütni a labdába (0-1).

    A második félidő hazai góllal kezdődött, mert a 47. percben Csehi Zoltánt a 16-oson belül az UTE-védők csak szabálytalanul tudták szerelni, és a megítélt büntetőt Jeremejev lőtte a kapuba (1-1). A 48. percben a kitörő Tiefenbach Babócsyval állt szemben, át akarta emelni rajta a labdát, de a kapus védeni tudott. A 62. percben Kozma bal oldali szöglete után Szanyó védhetetlen gólt fejelt (1-2).

    Mindkét csapat bátor támadójátékkal rukkolt elő, győzelemre játszott. Szerencsés góllal szerezte meg a vezetést az UTE, amelyet a második félidő elején ugyan 11-esből, de gyorsan ki tudott egyenlíteni a hazai csapat. Ezután is mindkét kapu többször veszélyben forgott, de a kapusok ezen a mérkőzésen helyükön voltak.
    Annak ellenére, hogy az Újpest jobb csapat a Stadler FC-nél, nem túlzás azt mondani, hogy a szerencse is közrejátszott az ÚTE győzelmében.