magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Győri ETO FC 4 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 12:12 (szerk.: 2021.07.30, 23:07)
    Iskolajátékkal nagy gólkülönbségű győzelem
    Békéscsabai Előre FC - Győri ETO FC 4-0 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5000 néző
    V.: Kurmai (Bukovics, Zvolenszky)
    Békéscsaba: Derdák 6 — Sándor 6 — Raducu 6, Varga 6 — Medgyesi 5, Major 7, Belvon 5, Kasik 7 — Puskás 5, Kulcsár 6, Szabados 7. Edző: Silviu Iorgulescu
    Győr: Balogh 4 — Mracskó 5, Csató S. 5, Puglits 6, Zahorán 4 — Fodor 4, Cseke 5, Lakos 5, Csató J. 4 — Szarvas 5, Korsós 4. Edző: Haász Sándor
    Csere: Csató J. helyett Salagean (4) a szünetben, Belvon h. Illés (5) az 57., Puglits h. Fehér (-) a 71., Szabados h. Ulici (-) a 75., Korsós h. Farkas (-) a 79., Puskás h. Csepregi (-) a 88. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 8., Puskás a 25., Szabados a 70., Kasik a 87. percben.
    Sárga lap: Szabados (Zahorán lábára rátartott) a 32., Lakos (Majort felvágta) a 36. percben.
    Szögletarány: 0:13 (0:8).

    8. perc: Belvon a 16-os előterében kiugratta Szabadost, aki a bal összekötő helyéről célzott, Balogh kispárgázta a lövést. A labda Kulcsár előtt landolt, aki nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt a már vert kapus fölött, 1-0.
    21. perc: Korsós 8 méterről kapásból megcélozta a kaput, a labda a bal kapufa tövéről vágódott vissza a mezőnybe.
    25. perc: Szabados csúsztatott Puskás elé. A csatár első lövésébe Mracskó még belelépett, de pechére lábáról a labda ismét Puskás elé került, aki másodszor fejjel bólintott kapura, mintegy hét méterről. Balogh már az első lövésre vetődött, még ideje sem maradt arra, hogy felkecmeregjen, a labda fölötte a hálóba hullott, 2-0.
    70. perc: a kezdőkörtől nem messze ügyetlenkedő Zahorántól ellopta a labdát Szabados és megiramodott a győri kapu felé. Balogh kifutott elé, de a csabai csatár elhúzta mellette is a labdát, majd 14 méterről elegánsan, laposan a kapu közepébe gurított, 3-0.
    87. perc: Major az alapvonalig verekedte magát, s jobbról laposan belőtt. A védők lába mellett elsuhant a labda, nem úgy Kasik mellett, aki a túloldalon három lépésről a kapuba pofozta a labdát, 4-0. kép
    Puskás (10) fejjel továbbította a labdát a kapuba a már vert Balogh fölött, Fodor (6) csak passzív figyelője a csabaiak második góljának. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Békéscsabán pénteken és szombaton megállás nélkül esett az eső, a helyi meteorológusok szerint 53 mm hullott a városra. Ezért rendkívül mély talaj fogadta a csapatokat, s voltak a pályának olyan pontjai, ahol megállt a víz, akár vízipólózni is lehetett volna.
    Ettől függetlenül - magyar mércével mérve - óriási iramban kezdtek a csapatok. Érthető, hiszen presztízscsatáról volt szó: a Győrben hat egykori csabai szerette volna bebizonyítani, hogy sokat érnek még más csapatban. A hazaiak azonban azt szerették volna a szurkolók tudomására hozni, hogy volt másod- és harmadvonalbeli játékosokból is lehet ütőképes első osztályú együttest kialakítani.
    Nos, az első játékrészben rögtön az tűnt ki, hogy a Békéscsabának sikerült a nyáron jobban megújulnia. Határozottan védekeztek, okosan szervezték a játékot, tudatosabban játszottak ellenfelüknél. Fölényük hamar góllá is érett. A vendégek a lépéshátrány tudatában fokozták az iramot, és enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki. Eközben a házigazdák számos kontrából veszélyeztették a bizonytalankodó Balogh kapuját. Ezek igencsak hatékonynak bizonyultak. A gól után és a szünetben is felharsant a vastaps, a helyi szurkolók elégedetten nyugtázták formálódó csapatuk kétgólos előnyét.
    Fordulás után Haász edző egy kissé átformálta csapatát, pályára lépett Salagean, ugyanakkor Puglits egy sorral előrébb került. Így „ütősebb” lett a Győr. 15-20 percen át nagy nyomás nehezedett a csabai kapura, de a lehetőséggel nem tudtak élni Csatóék.
    A Békéscsaba szervezetten védekezett, áttörhetetlen és átlőhetetlen falat képezve a Rába-partiak előtt, miközben továbbra is veszélyes kontrákat vezettek Balogh kapujára. A harmadik csabai gól nagy védelmi hiba következtében esett. Ezután a Győr lélekben feladta a harcot, s újra kiegyensúlyozottá vált a játék a mezőnyben. Persze lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy a mély pálya sokat kivett a játékosokból, akik becsületére legyen mondva, sokat futottak ebben a 90 percben.
    A Békéscsaba mindenképp megérdemelte a győzelmet, sokkal lelkesebben játszottak, és nagyobb akarással küzdöttek. A Győr sem játszott alárendelt szerepet, ám rengeteg hibával játszottak, így ismét fejet kellett hajtaniuk a viharsarkiak előtt. Az iramra egyáltalán nem lehetett panasz, színvonal pedig a közepesnél csak azért volt jobb, mert a csabaiak négy tetszetős góllal vették be Balogh kapuját.

    Edzői nyilatkozatok
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Gratulálok a csapatnak ezért a lelkes, odaadó játékáért és a szép győzelemért, de az öröm mellett továbbra is profi szellemben kell gondolkodnunk, azaz a következő mérkőzésre kell most már koncentrálni.
    — A csapat feltűnően jól bírta erővel...
    — A taktikánkat erre építettük fel, azaz sok futásra és labdanélküli mozgásra. Egy ilyen ellenfél ellen, ilyen nehéz talajú pályán csak jó erőnléttel lehetett esélyünk a sikerre. A csapat fegyelmezetten, agresszíven játszott, s ugyan nem brillírozott, de büszke vagyok rájuk, hogy ilyen remek mérkőzést produkáltak. Hiszem, ha ilyen szellemben futballozunk továbbra is, még sok örömet szerzünk szurkolóinknak.
    — Csehi Tibor váratlan kiválása nem okozott zavart?
    — Kétségtelen, hogy a legrosszabbkor esett ki a. számításból, s okozott némi fejtörést, de mi fel vagyunk készülve arra, hogy minden poszton több variációt is alkalmazzunk, ha szükséges. Ellenben egy profi klubnál nem lenne szabad, hogy előforduljon olyan, hogy egy csapat nélkülözze egy sportorvos jelenlétét.
    — Mikor nyugodtál meg, mikor érezted, hogy megvan a meccs?
    — Csak 3-0 után. Ekkor biztos voltam abban, hogy már semmilyen meglepetés nem érhet minket, hogy a Győr nem képes újítani. Megfogtuk a sztárjaikat, s bebizonyosodott, hogy a volt békéscsabaiak nem hiányoztak csapatunknak. Továbbra is töretlen hittel folytatjuk a munkát...
    Haász Sándor, az ETO FC Győr edzője:
    — Nem vagyok mazochista, de ennek a kiütéses vereségnek utólag örülök...

    2. Békéscsaba 2 2 - - 6-1 6
    ...
    10. Győr 2 1 - 1 3-5 3

    Békés Megyei Hírlap, 1996. augusztus 21.