magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Nagykanizsai Olajbányász SE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.06.07, 15:02
    A sokáig éllovas újpestiek ezúttal otthonukban mérkőznek a kiesés elkerüléséért küzdő nagykanizsaiakkal, az erőviszonyok egyértelmű fővárosi sikert ígérnek.

    1995. június 3. Újpesti TE-Novabau- Nagykanizsa 1-0 (0-0)
    Megyeri út, 4.000 néző V:Bognár

    UTE: Szűcs-Bérczy,Füzesi,Molnár-Jenei,Kozma,Szanyó (Véber,62p.),Egressy,Szlezák-Belvon,Wukovics (Horváth P.,62p.). Edző: Garami József
    Olajbányász: Csáki - Kepe - Keszeg, Iványi - Farkas, Kiss, Hegedűs, Agics, Balog - Fehér (Vidóczi, 81. p.), Filipovic. Edző: Szabó Imre

    Gólszerző: 1-0 Egressy (80p.).

    sárga lap: Molnár (42. p.)

    A bajnokság második és utolsó helyzettje találkozott a Megyeri úton, így a papírforma biztos hazai győzelmet ígért. Az Újpest kezdőcsapatából némi meglepetésre kimaradt a válogatott Urbán és Véber, mindketten csak a kispadon kaptak helyet.

    Már a 4. percben vezethetett volna az ÚTE, de Bognár játékvezető érvénytelenítette a gólt. Baloldali szabadrúgás után Bérczy néhány méterről a felső lécet találta el, majd a visszapattanó labdát a kapuba fejelte, de közben szabálytalankodott. A folytatásban is végig a vendégek térfelén pattogott a labda, az ÚTE szinte egykapuzott. A 25. percben Wukovics egyedül vezethette Csákira a labdát, de lövés helyett le akarta adni, így odalett a helyzet. Pár perc múlva Belvon 18 m-es lövése szállt kevéssel fölé. A 38. perc hozta a félidő egyetlen kanizsai helyzetét, de Fehér elől Szűcs gyors kivetődéssel mentett.

    Szünet után az 55. percben Egressy beadását Csáki röviden ütötte ki, Szlezák mellel maga elé tette a labdát, majd 10 m-ről fölé lőtt. Helyzetek nélkül, de tovább tartott az ÚTE mezőnyfölénye. A lilák támadójátéka a kettős csere után valamelyest élénkült, ennek eredménye lett a vezető gól is. Jenei beadását Egressy kapta az ötösön, egy esernyő-csellel becsapta védőjét, majd kilőtte a jobb felső sarkot (1-0). A kitámadó Nagykanizsa ellen már egyre-másra dolgozta ki helyzeteit az Újpest. A 88. percben Horváth remekül szöktette Egressyt, aki a 16-osnál visszagurított Horváth elé, de a csatár 14 m-es lövését Csáki vetődve kiütötte.

    A mérkőzés egészét tekintve az Újpest rászolgált győzelmére, a Nagykanizsa erejéből csak védekezésre tellett.