magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre FC 3 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.01.23, 10:57 (szerk.: 2021.08.04, 21:33)
    Hetven percig emberhátrányban
    Zalaegerszeg - Békéscsabai Előre FC 3-0 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Zalaegerszeg, 7 ezer néző
    V.: Márton (Kiss B., Varga L.)
    Zalaegerszeg: Tóth 8 — Balog 5, Szabó I. Zs. 6 — Sztipánovics 8, Lendvai 7, Horváth J. 5, Szabó R. 6, Fujsz 5, Németh 6 — Sebők 5, Szabó II. Zs. 6. Edző: Madár Gábor Békéscsaba: Baji 5 — Szenti 1, Usmajev 6, Balogh 5 — Mracskó 6, Fodor 5, Csató S. 5, Szarvas 6, Kasik 6, Zahorán 5 — Szabados 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Zahorán helyett Major (5) a 37., Szabados h. Kulcsár (5) a 60., Szabó II. Zs. h. Szabó Z. (5) a 60., Balog h. Kocsárdi (-) a 63., Fujsz h. Kovács Zs. (-) a 78. percben.
    Gólszerző: Szabó II. Zs. 11-esből a 21., Sztipánovics a 32., Németh a 75. percben.
    Sárga lap: Szabó R. (Mracskó ellökéséért) a 41., Kasik (az ellene hozott ítéletnél a bírót leintette) a 43., Lendvai (Csató S. visszahúzásáért) a 61., Kulcsár (Lendvai letalpalásáért) a 76., Kocsárdi (kezezésért) a 87. percben.
    Kiállítva: Szenti a 21. percben.
    Szögletarány: 5:4 (3:1)

    A mérkőzés előtt Papp Imre, a ZTE labdarúgó-szakosztályának vezetője köszöntötte Szabó II. Zsoltot, aki az Újpest ellen játszotta 50. NB I-es mérkőzését.
    A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg, a játékosok és nézők Petrik István, a ZTE egykori labdarúgójának emléke előtt tisztelegtek.

    9. perc: Szabados egy előrevágott labdára hosszú rajtot vágott ki, lefutotta a védőket, de hosszan szöktette magát, Tóth elszedte előle a labdát.
    11. perc: Jobb oldali beadás után Kasik a 11-es ponton lyukat rúgott.
    14. perc: Sztipánovics jobbról ívelt középre, Sebők közeli fejesét parádésan ütötte ki Baji.
    21. perc: Sztipánovics jobb oldalról ívelt középre, a felugró Sebők fejéről azonban Szenti kézzel ütötte el a labdát, a játékvezető 11-est ítélt, s miután Szenti utolsó emberként szabálytalankodott, kiállította a bíró. A 11-est Szabó II. a jobbra mozduló Baji mellett a kapu közepébe vágta, 1-0.
    24. perc: Fujsz 25 méteres bombáját Baji bravúrral tornázta ki a jobb felső sarok elől.
    32. perc: Sztipánovics a kaputól 30 méterre - látva, hogy Baji kint áll a kapujából - kapura ívelte a labdát, amely a kapus felett hullott a jobb felső sarokba, 2-0.
    37. perc: Zahorán egy összefejelésnél megsérült, nem is tudta folytatni a játékot.
    51. perc: Csató S. egy szabadrúgás legurítása után 25 méterről centiméterekkel bombázott a bal felső sarok mellé.
    54. perc: Egy jobb oldali beadás Majort teljesen szabadon talált a 11-es pontnál, fordulásból lőtt — mellé.
    62. perc: Fodor öt méterről pöckölte a labdát kapura, Tóth nagyszerű reflexszel hárított.
    75. perc: Sztipánovics labdájával Kocsárdi futott el a jobb oldalon, az alapvonalról laposan gurított vissza az ötös sarkára, és Németh a jobb sarokba helyezte a labdát, 3-0.
    85. perc: Egy jobb oldali beadás után a fejelni készülő csabaiak elől Kocsárdi kézzel ütötte el a labdát, 11-es! Mracskó büntetőjét Tóth lábbal hárította.
    90. perc: Major 14 méteres, éles lövése centiméterekkel suhant el a kapu mellett.

    Szemmel látható volt a feszültség az öltözőből kivonuló játékosok arcán. Érthető, hiszen az elmúlt bajnokság két igazán jó csapata eddig még nagyon gyengén szerepelt, égetően szüksége volt mindegyiknek a pontokra.
    A kezdés előtt rövid ideig esett az eső, a fű csúszóssá vált és egy ideig alaposan megtréfálta a játékosokat, estek-keltek, a labda elcsúszott előlük.
    A ZTE kezdett támadgatni, de minden esély nélkül, mert a Csaba kitűnően szervezte meg a védelmét, tulajdonképpen hosszú ideig csak egy ék tartózkodott elől Szabados személyében, de a ZTE-támadások idején még ő is hátra-hátra ment. Ezeket a zalai kezdeményezéseket majdnem ők bánták meg, mert a kontrákból a villámgyors csabaiak nem egyszer teremtettek komoly helyzetet a ZTE kapuja előtt.
    Aztán elérkezett a 21. perc, amikor a ritkán látható eset megtörtént, amelynek vége egy kiállítás és egy 11-es lett. Ettől kezdve a ZTE most már fölénybe került és nem sokkal az első gól után növelte előnyét egy szerencsésnek is mondható találattal.
    Szünet után egy darabig úgy tűnt, hogy a ZTE teljesen földre küldi a viharsarkiakat, de ők létszámban megfogyatkozva is kitűnően állták a sarat, igaz, a hazaiak támadásai elég körülményesek voltak.
    Egy negyedóra elteltével nagy változás történt. A Csaba talán minden mindegy alapon elkezdett támadni, gólhelyzete is szép számmal akadt, nemegyszer valóságos tűzijátékot rendezett az egerszegiek kapuja előtt, ott volt azonban - ha már mindenki verve volt -, Tóth, aki parádés védésekkel hiúsított meg minden gólszerzési kísérletet.
    Az utolsó negyedórában aztán megint felülkerekedett a hazai csapat, harmadik gólja után már végképp eldőlt a mérkőzés, a befejezés előtt jutott csak 11-eshez a Csaba, de a kiválóan védő Tóth ezt is hárította.
    Megismétlődött az Egerszegen már sokszor előfordult eset, hogy a Csaba három góllal kénytelen távozni a zalai megyeszékhelyről.
    Márton játékvezető jól kézbentartotta a mérkőzést, szigorú ítéletei a szabályoknak megfelelnek, csupán a befejezés előtt reklamált a hazai közönség, amikor egy kapu előtti kezezést vétlennek minősített, és nem adott újabb büntetőt.

    Madár Gábor: — Természetesen örülök a győzelemnek, de az emberelőnyt jobban ki kellett volna használnunk.
    Pásztor József: — Nem egyforma feltételeket biztosított a bíró a két csapatnak.
    (Gondi Béla)

    12. Zalaegerszeg 4 1 - 3 7-9 3
    ...
    14. Békéscsaba 4 - 1 3 4-11 1

    Békés Megyei Hírlap, 1995. augusztus 26-27.
    képSebők fejesét itt még hárította Baji, aztán háromszor „kapitulálni” kényszerült... képSztipánovics (sötét mezben) légicsatája a csabaiakkal.(Décsy László felvételei)

    Zalai Hírlap, 1995. augusztus 26. és 28. (Arcanum DT)