magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2010/2011 Baranya megyei I/B. osztály 5 Kovácshida SE 15 25
2009/2010 Baranya megyei I/B. osztály 5 Kovácshida SE 13 34
2008/2009 Baranya megyei I/B. osztály 5 Kovácshida SE 6 50

összes eredmény, részletek »

címer helye
full name
Kovácshida Sport Egyesület
Supporters
address
7847 Kovácshida
Felszabadulás utca 11.
Baranya megye
 
founded
1993
club colours
piros-fehér
league
- (megszűnt csapat)
name changes
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: Golyó
  2016.08.20, 14:24
  Kovácshidán egy napon történt valami csoda
  Kéne egy csapat

  Még azt mondják az emberek, hogy nem történnek csodák. Pedig történnek.
  Akkor zárult le egy korszak Kovácshida és környező kisközségeinek életében, amikor a szerdahelyi kocsmáros letette az új kapuskesztyűt és a bírónak szánt sípot a polgármester asztalára. A nagy álom végérvényesen magvalósult, elkészült az a focipálya, amely valaha a térség kevés sportlétesítményeinek egyike volt, s amelyet évekig benőtt a gaz, lerobbant öltöző-épületének ablakain ki-bejárt a szél, s befejeződött egy szervezés-előkészület-előmun- kálat amiben a környék fiataljai oroszlánrészt vállaltak.
  Csodaszéppé varázsolták a pályát, s csodaszéppé az öltözőket. Megtették azt a bátor és merész lépést, amivel ismét olyan közösséget lehet teremteni, amely nemcsak önmagát edzi, fejleszti s készteti majd fölvállalni néha erőn felül is célokat, hanem kihat (?) a falu életére is. Kimozdítja az embereket, hitet, célt adhat nekik is, akik többségben munka nélkül, rokkantnyugdíjjal vegetálnak az italbolt és az otthon között ingáivá, dülöngélve, reményt adnak annak, aki már beletörődött: itt már nem történhet semmi.
  Mondják, a létesítmény avatása csendben az első edzésen megtörtént - majdnem száz fiatal jött el Kovácshidáról, Drávacsepelyről, Drávaszerdahelyről, Ipacsfáról, de érkeztek még Kórósról is. Ki gyalog, ki biciklivel, gépkocsival; tizenévesek, huszonévesek, s valaha itt focizott öregfiúk is. A hivatalos avatás állítólag az első bajnoki mérkőzés előtt lesz, amiért a helybéli sportbarátok lassan térdig koptatják a lábukat. Nagyon nehéz elintézni ugyanis, hogy itt, a valaha siklósi járásban is a megye III, azaz a megyei harmadosztály bajnoksága beinduljon, s benevezzen a Kovácshida FC. (Színükben piros-feketék, mint a bajnok Honvéd.) Nincs vállalkozásukhoz igazi patrónus, s a Pécs környéki vagy a Mohács környéki bajnokság messzire van, sokat kéne utazni. Pedig erről álmodnak sokan. Mondogatták annakidején Mándy Iván szavaival: Kéne egy csapat.


  Dunántúli Napló, 1993. június 24.
   
 2. avatar: pancso
  2011.08.08, 18:59
  Szomorú, hogy néhány településen a legutóbbi idényhez képest nincs már foci, így Sásd és Kovácshida a megyei I. B-ből, Zádor, Patapoklosi, a Tornádó, a Borjád és az Union Himes a megyei III-ból tűnt el.

  forrás: http://www.bama.hu/baranya/kozelet/elegge-nehezen-allt-ossze-az-nb-iii-392531
   
 3. avatar: pancso
  2009.06.04, 17:18
  kép