magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2019/2020 Fejér megye, III. osztály, Dél /Horfer-serleg/ csoport 6 Cece PSE 8 15
2018/2019 Fejér megyei III. osztály, Dél /Horfer-serleg/ csoport 6 Cece PSE 7 27
2017/2018 Fejér megyei III. osztály, Dél /Horfer-serleg/ csoport 6 Cece PSE 10 16

összes eredmény, részletek »

címer: Cece PSE
full name
Cece Polgári Sport Egylet
Supporters
address
7013 Cece
Szabadság tér
Fejér megye
 
contact information
phone +36 (20) 661 3892
e-mail menyharttamas@freemail.hu
founded
1993. június 25.
club colours
piros - fehér
league (2020/2021)
home ground
name changes
 1. Cecei Futball Klub
  1919 - ?
 2. Cecei SE
  ? - 1948
 3. Cecei EPOSz
  1948 - 1950
 4. Cecei DISz
  1950 - ?
 5. Cece Polgári Sport Egylet
  1993 -
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.22, 18:30
  Úgy néz ki a címer elég friss!
  A Fejér megyei 2.osztályban szereplő Cece PSE csapatának címere, amely ma kerül bemutatásra az évi értékelés és sportbál alkalmával. A címer fő motívuma a CPSE betűk egymásba helyezése. Körben az egyesület neve fut, míg az 1919-es évszám pedig az első cecei football csapat megalakulásának dátuma, melyet a visszaemlékezések szerint a falu iparosai és kereskedői hoztak létre.


  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9125481&na_order=
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.18, 18:24
  Mikor a jelenlegi Cece Polgári Sportegyesületet megalakították az akkori vezetőségi tagok, jóbarátok és vállalkozók 1993.június 25-én, a a cecei labdarúgó sportélet alapítását az

  1919-es évekre tették.

  Közben előkerült id. Móré Imre bácsi hagyatékából az a fénykép, ami az 1922-es évben a legkorábbi Cecei Futball Klubot és annak játékosait ábrázolja. A galéria rovatban megtalálható!

  /Hogy korábban is volt csapat, azt Csrepka Pista bácsitól tudtuk meg./  -Idézet: Móré Imre: Kisfalumból a nagyvilágba című könyvéből.

  -Vidéken, az én gyermekkoromban a vasárnapi ? szórakozás ? a délelőtti misékkel, és az istentisztelettel kezdődött. A délutáni időt az idősebbek a kocsmában, a hűvös kerthelyiségben kártyázással, sörözgetéssel ütötték el. Ez a program csak addig tartott, ameddig a falunk büszkeségei, a focicsapat ki nem vonult a pályára, hogy megmérkőzzenek a szomszéd falu legényeivel. Ez volt a helyi fő attrakció! Jöttek a délelőtti lányok a templomból, jöttek a sörözők, kártyázók, sok kíváncsi ember a faluból, hogy buzdítsák a helyi csapatot.

  Falunk lakói / Móré Imre tudomása szerint/ 1922-ben egy merőben más szórakozási lehetőséget ismerhettek meg. Kb. ekkor indult hódító útjára a lábbal játékba hozott bőrlabda. Eleinte nehezen terjedt, mert a köztudat nem győzött aggályoskodni: hogy huszonkét felnőtt ember fut egy bőrlabda után mezítláb, alaposan összerugdossák egymást, jól el is fáradnak, hogy fognak így hétfőn dolgozni?!

  Kezdetben nem volt könnyű dolga Csrepka Istvánnak, a Pestről Cecére került szabómesternek

  / aki mellesleg ?Vitéz ? is volt! / aki a szabászollóval együtt egy focit is hozott magával. Eleinte ezzel egymaga játszott a réten, majd a kíváncsi, ügyes fiatalokból egyre többen gyülekeztek köréje, és hamarosan összeállt a helyi futballcsapat.

  A Cecei Sport Klub labdarúgó csapatának alapító tagjai a következők voltak:  Csrepka István ? szabó, Juhász Mihály ? trafikos, és id. Móré Imre ? kereskedők voltak.

  - A csapatba tagjai voltak még: - Nyári József, Kolbe Ferenc, Móré Pál, Nagy Károly, Kovács István, Nemes Gábor, Bereczki Lajos, Demeter Gyula, Kolbe Dezső. A csapat játékvezetője Stumper Mátyás volt.

  ? Hát valahogy így kezdődött el a cecei futballélet.

  -Reméljük, minél több történetet ismerhetünk meg az akkori labdarúgók ?mezítlábas? bajnokságáról, és az azt követő közel 80 évről, hogy az utókornak és legfőképp a cecei labdarúgó szimpatizánsoknak, szurkolóknak emlékül megmaradhasson.  Cecén mindig is nagy hagyománya volt a labdarúgásnak. Most jöhetnénk azzal, hogy a legnépszerűbb sportág, meg hogy mindenki bele tud rúgni a labdába, hogy mindenki ismeri a szabályokat, ezért mindenki lehetne futballista, lehetne edző is és lehetne játékvezető egyaránt. Részben ez is a célunk!

  Régi elmondások alapján sok-sok történet, mérkőzés, meccsek utáni sörözgetés, vagy éppen verekedés kerül elő a szurkolók visszaemlékezései alapján.

  Ezeket is szeretnénk csokorba gyűjteni, mert olyan jó emlékezni rájuk!  -Háromszor nyertük meg a megyei III. osztály és jutottunk fel a megye II-be. Többször volt esélyünk a megyei I-be jutni, de mindig elcsúsztunk valamin.

  -Utánpótlás szinten rengeteg tehetséges gyerek tűnt fel a cecei futballpályán, de országos, vagy nemzetközi szintre csak Móré Imre vitte, aki Cecéről indulva az MTK-n keresztül először Németországban, majd Svédországban futbalozott, és edzői, menedzseri szinten nemzetközi hírnévre tett szert.

  Az általános iskolát kijárva, több serdülő szintű diáknak adatott meg, hogy NB-I-es csapatoknál ismerje meg a labdarúgás alapjait.  Ezek a következők:

  -VIDEOTON:-Nemes István, Sebestyén László, G.Horváth Ferenc, Klazer Balázs, Sohár István

  -FERENCVÁROS:-Földi József

  -ÚJPEST:-Szabó József

  -DUNAÚJVÁROS:-Mesics János  -Ezek a játékosok inkább a 80-as években szereztek tapasztalatot /ki jót, ki rosszat/ az akkori menő csapatoknál, de mindegyik hazavágyott, és sok éven keresztül játszott a helyi csapatban nagy örömünkre.

  -A lehetőség a mai gyerekek előtt is ott van, de rengeteg munka, alázat, és szülői segítség kell ahhoz, hogy ilyen helyekre eljuthassanak. A mai sportakadémiák tárt karokkal várják a tehetséges gyerekeket, és az MTK példáján kiindulva, angol csapatok játékos megfigyelői kapkodnak a magyar 17 éves tehetségek után.  87- kb, 97-ig  -A 80-as évek végén az akkori vezetés megúnta a sok-sok éven át tartó megyei III. osztályban való szenvedést, és komoly erősítésbe kezdett. Először is a cecei kötődésű játékosokat hazacsalogatták, akik a helyi TSZ-ben kaptak munkát, majd 1988 tavaszán a simontornyai Szelei Ferencet kérték fel edzőnek, hogy húzza ki a csapatot a gödörből, mert a játékos állományunk mindig is jó volt, de valami hiányzott a jobb eredmény eléréséhez. Az akkori Tsz elnök sajnos nem szerette annyira a focit, hogy túl sokat áldozzon rá, így inkább önszerveződésből, szponzorok segítségével törtünk egyre feljebb. Több vidéki játékos is csatlakozott a kerethez, akik mindent megtettek a cecei csapat sikeréért.

  A kiemelkedőbb vidéki játékosokat megemlítve:

  -Simontornyáról:-Kara Zoltán, Pajor Ferenc, Zsolnai István/ Izsó/, Varga Zoltán / iskolás/, Beidek Attila/Titusz/, Molnár László, Molnár Tibor, Király Gábor /Döme/. Több játékos is szerepelt.

  -Sárszentmiklósról:- Gászler József, Zádori István-kapus

  -Sárbogárdról: Mondovics Zoltán-kapus

  -Vajtáról: Mádi Csaba

  -Székesfehérv-ról: Kassai Csaba-aki később, játékvezetés terén ért el sikereket

  Rengeteg jó mérkőzést játszottunk a környék legkeményebb és legkeskenyebb pályáján /felső pálya/, mire nagy álmunk valóra válásával újat építettünk.

  Az akkori sportelnök Bodnár Károly latba vetette minden ismeretségét, kezdve a tervezéstől a pályázatokon keresztül a végleges hely kialakításáig. Rengeteg társadalmi munkát vett igénybe, és több évet mire elkészült de megérte, mert öröm rajta játszani.

  -199.-ban a jelenlegi futballpályánk avatásán a cecei öregfiúk a Fejér megyei játékvezetők válogatottját látta vendégül. Ezen Schmidt László játékvezető bokatörést szenvedett, utána mindig megveretett minket.  1995-ben és 1999-ben Kopacz Ferenc szponzor jóvoltából, aki akkoriban a belga Samsonite cég alkalmazottja volt, csapatunknak sikerült két alkalommal is Belgiumban játszani a helyi csapat ellen, amit sosem felejtünk el, akkora élmény volt.

  -Közben Szlovákiában is futballoztunk egy jót, amihez szintén több élmény párosul.

  -Kovács László / Sajó/ vendéglátásából Németországba is kijutott öregfiú csapatunk, s a falunapi tornát meg is nyertük, ha már ott voltunk. Lakásokban aludtunk, egymás hegyén-hátán, de jó buli volt.


  forrás:
  http://www.cecepse.mlap.hu/?m=1194514