magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2019/2020 Somogy megye, IV. osztály, Déli csoport 7 Lábod Medosz SE 5 16
2018/2019 Somogy megyei III. osztály, Déli csoport 6 Lábod Medosz SE 7 14
2017/2018 Somogy megyei III. osztály, Déli csoport 6 Lábod Medosz SE 2 34

összes eredmény, részletek »

címer helye

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2017.07.20, 12:44 chapman88 weboldalak

részletek »

full name
Lábod Medosz Sportegyesület
Supporters
associated teams
address
7551 Lábod
Hosszúfalvi u. 124.
Somogy megye
 
contact information
phone +36 (30) 200 8112
fax. +36 (82) 553 235
e-mail fodorand@gmail.com
founded
1920
club colours
zöld - sárga
league (2020/2021)
home ground
name changes
 1. Lábodi Traktor SK
  1920 - 1958
 2. Lábodi Medosz SE
  1958 -
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.11, 18:33
  kép
  forrás:
  Futó Lajos - klubelnök
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.30, 18:39
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 3. avatar: pancso
  2011.01.24, 17:42
  A Lábodi Sportegyesület 1920-ban alakult. Története az 1950-es évektől ismert. Akkor labdarúgó csapata a járási bajnokságban szerepelt. A fennmaradt régi hivatalos pecsét szerint Lábodi Traktorsportkör néven.

  A MEDOSZ SE nevet a Lábodi Állami Gazdaság létrejöttekor 1958-ban vette fel. A működéshez először jelentős támogatást adó, majd később az egyesületet önállóan működtető állami gazdaság fennállásának időszakához kötődik az egyesület legsikeresebb korszaka. A községben ekkor készült el a sportpályai öltöző jelenleg is használatban lévő épülete 210 e/Ft költséggel. Megújult, gyepszőnyegében teljesen felújításra került a ma is NB. Ill-as színvonalú füves játéktér. 1958-ban új alapokra helyezve indult el Lábodon a sportélet, s újjászervezték a labdarúgó csapatot is.

  1963-ban a nagyatádi járási bajnokság megnyerése után a Kutason megrendezett Lábod-Kadarkút osztályozó mérkőzésen dőlt el a megyei I. osztályba jutás sorsa. Akkor Jakoda Béla szabadrúgás góljával az utolsó percekben győzött 2:1-re a lábodi csapat. A Bácsi, Szokolics, Kurucz, Jakoda, Pánovics, Kovács G., Kovács L, Tulipán, Prokb, Turnár, András, Hettinger, Tóth játékosokból álló gárda a feljutást követően jelentősen kicserélődött. A dél-somogyi térség állami gazdaságainak ezzel egy időben történt összevonása új fejezetet nyitott az egyesület történetében. A Lábodi Állami Gazdasághoz csatolt somogytarnócai, nagybaráti gazdaságok által támogatott egyesületek játékosai ekkor kivárás nélkül a lábodi egyesülethez igazolhattak. Így jöhetett létre egy ütőképes megyei I. osztályú gárda, mely 2 év alatt kivívta az NB. Ill-ba jutás jogát.

  Az 1963-ban még a járási, 1964-1965-ben már a megyei bajnokságban szereplő együttes 1966-ra nagy meglepetésre feljutott az NB. III. Délnyugati csoportjába. „Már Kanizsai Gyula edzősködésének idején kilépett az úgynevezett falusi futball értelemben vett keretekből a lábodi labdarúgás... Fejlődése akkor gyorsult meg, amikor Selmeczi István oktató lett a csapat edzője. A csapat sikerében jelentős része van a helybeli állami gazdaság vezetőinek, akik erkölcsi és anyagi alapot teremtettek ahhoz, hogy az ismeretlen somogyi falu labdarúgói jövőre az NB. Ill-ban játszanak. Igaz, ebben az évben már „könnyű' helyzete volt a trénernek. Kitűnő játékos garnitúra állt rendelkezésére. Vegyük csak sorba: Hornai, Monostori, Tálas, Kiss, Mihóka, Németh, Wirth, Csór, Nagy, Koczka, Keszi, Borzas, llosfai, Fülöp, Takács, Hadi, Kissgál és Molnár. A csapat legeredményesebb játékosa Borzas József, aki a 97 gól közül 40 gólt szerzett" - írja a Somogyi Hírlap 1965-ös száma.

  A sikerek az NB. Ill-ban is folytatódtak. 1966, 1967, 1968-ban a középmezőnyben, 1969-ben a 2. helyen végzett a lábodi csapat. Ez volt az egyesület történetének legnagyobb sikere. Lebár, Fülöp J. Takács, Nagy, Csalódi, Filiszár, Fülöp Gy, Borzas, Wirth, Novák, Márkus, Luczek, Németh, llosfai, Mohácsi voltak ekkor játékoskeretének tagjai, s András József volt a csapat edzője.

  A megye l-ben és az NB. III. első évében sikeres edző, Selmeczi István 1966 végi távozását követően lett András József a csapat edzője. Az ekkor távozó játékosokat sikerült tehetséges fiatalokkal pótolnia. Tehette ezt, hiszen több évig volt ezt megelőzően az egyesület utánpótlás csapatainak edzője, s korábban 9 hónapig Selmeczit is helyettesítette. András Józsefet 1970-től llosfai László követte. A tét nélküli egyfordulós tavaszi bajnokságban 4. helyen végzett a csapat.

  Ez időben vetődött fel az egyesület névváltozásának gondolata, mely szerint az indulási jogát megtartva Dél-somogyi MEDOSZ néven, amolyan gyűjtőcsapatként indul az NB. III. 1972/1973-as bajnokságában. A névváltozástól, melyből azonban nem lett semmi, az egyesület a támogatói kör bővülését, pénzügyi helyzetének javulását remélte. Igaz, a Somogyi Néplap hasábjain Dél-somogyi MEDOSZ-ként, de a tabellán továbbra is Lábod-ként szerepelt az akkori együttes. 1971 tavaszán Haász László, majd Filiszár József lett a csapat edzője. A labdarúgó csapat sorsa azonban ekkorra már megpecsételődött.

  „Kiestünk... Egyszerre csapott össze minden a fejünk fölött... Éveken át nem volt tartalék csapatunk. Valahogy tetszelegtünk az első csapat sikereinek fényében. A dicsőség a futballban is múlandó" - nyilatkozta 1973-ban Fejes József, az egyesület sportvezetője. Mások szerint a hanyatlás oka inkább morális és anyagi természetű volt. Kevesebb pénz jutott új, meghatározó játékosok igazolására, a nem tett jót a csapatszellemnek a 70-es években bevezetett premizálás sem. Az NB. III-as csapatnak az NB-s kiemelt utánpótlás bajnokságban hosszú ideig sikeresen szereplő ifi csapata volt, mely 1967-ben a 3. helyen végzett.

  1967-ben ez az ifjúsági játékoskeret tette lehetővé a felnőtt csapatból távozók pótlását, s az így megújított csapat jutott el 1969-re a 2. helyig. Az NB. Ill-ban eltöltött 5 év azonban így is örökre beíródott a lábo-di sportbarátok emlékezetébe azoknak a nevével együtt, akiknek a csapat játékosain és edzőin túl e sikereket köszönhette. Parkász Ferencnek, a Lábodi Állami Gazdaság Igazgatójának, Fülöp Istvánnak, majd Szabó Istvánnak, a Sportegyesület egymást követő elnökeinek, Koczka Mihálynak, a csapat intézőjének.

  Az NB. Ill-as sikerek 5 éves időszakát nehéz esztendők követték. Még 2 évig sikerült a csapatnak a megyei I. osztályban megkapaszkodnia. Az 1976-os kiesés után technikai, szervezési mulasztás miatt az egyesület nem nevezett a járási I. bajnokságba. A tavaszi szezonra ismét összerázott gárda, így csak versenyen kívül a járási I. tavaszi bajnokságában szerepelhetett.

  1977-ben minden elölről kezdődött. Az akkori szabályok szerint a csapatnak a legalacsonyabb osztályba kellett neveznie. Itt kezdte el a bajnokságot.

  Az ismét visszatérő András József, majd Tálas József edzőknek és az egyesület - régebben az NB. Ill-as időszak ifjúsági csapatában szereplő - játékosainak köszönhetően két év alatt a járási, majd a megyei II. osztályú bajnokság megnyerése után a csapat ismét kivívta a megyei I. osztályban való indulás jogát. 1980-tól három megyei l-ben eltöltött év következett. 1983-ban az I. osztályból való kiesés után a megyei II. osztályú bajnokság megszűnése miatt a járási l-ben szerepelt tovább a csapat. A megyei l-be való feljutás jogát az itt eltöltött 9 év után 1992-ben sikerült ismét kivívnia.

  Az 1980-as években Kálmán László, Nagy József, Tálas József, Papp László, Szekeres József látták el az egyesület elnöki, edzői, technikai vezetői feladatait. Ez időben az egyesület többnyire csak a községi tanács támogatására számíthatott. Erre az időre datálódik az egyesület „öregfiú" csapatának létrejötte, mely a 35 év feletti, volt aktív labdarúgók szerepeltetésével tovább éltette az egykori hagyományokat. Tovább ápolta az NB. Ill-as időszakban a csehszlovákiai Rybník-kel kialakult sportbaráti kapcsolatot, több éven át szerepelt a dél-somogyi öregfiú labdarúgó bajnokságokban.

  1994-ben ismét a kiesés következett, de a csapat egy év elteltével újra a megyei II. osztályban, további egy év múlva már az 1996/97-es bajnokság megyei I. osztályában szerepelt. Ekkor jött létre az egyesület serdülő csapata, mely az utánpótlás nevelés bázisa, az 1990-es évek második felében a megye I., megye ll-es bajnokságok élmezőnyében szereplő ifjúsági csapat utánpólása lett. Az egyesületnél Nezdei László, Ernyes László, Szabó Józsefi Filiszár Tamás, Mohácsi Tibor, Fülöp István látták el az 1990-es években az edzői feladatokat.

  1998 után 4 évig ismét megyei II. osztályú szereplés következett. A 2000/2001 évi bajnokságban Szabó József edző irányításával 7 pont előnnyel nyertük a megyei II. osztály déli csoportjának bajnokságát, így kivívtuk ismét a megyei I. osztályba jutás jogát. Főként anyagi megfontolások miatt nehéz döntés után, elsősorban a játékosok ambíciójának

  utat engedve 2001 őszétől a megyei I. osztályban szerepel az egyesület csapata, változatlanul figyelmet fordítva az utánpótlás nevelésére.

  A versenykiírás szerint ez évtől kötelezően már felnőtt, ifjúsági, serdülő és 3 korosztályos utánpótlás csapatot szerepeltetünk a Somogy Megyei Labdarugó Szövetség különböző bajnokságaiban. Az 1990-es években rendeződtek a csapat körüli vezetői, anyagi gondok. Évről évre javuló körülmények között folyt az egyesületnél a csapatok szerepeltetése. Az egyesület fő támogatója a község önkormányzata, de a sikerekhez vezető úton mindig nagy segítséget jelentett a helyi vállalkozók, társadalmi segítők, sportbarátok, szurkolók együttműködése is.

  forrás: www.sulinet.hu/oroksegtar/data/sporttortenet/labdarugas/Somogyorszag_labdarugasa_1993_2003/pages/050_Labod.htm+medosz+sportegyesület&cd=19&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.23, 10:36 (szerk.: 2018.02.10, 21:33)
  kép
  forrás:
  email - Smith17
   
 5. avatar: Ailton
  2009.10.18, 16:22
  kép