magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Somogy vármegye, II. osztály 5 Balatonszabadi SE 10 41
2021/2022 Somogy megye, II. osztály 5 Balatonszabadi SE 10 48
2020/2021 Somogy megye, II. osztály 5 Balatonszabadi SE 5 53

összes eredmény, részletek »

címer helye

Somogy megye északkeleti csücskében találjuk Balatonszabadit, lakosságszám ( 3050fő ) tekintetében Somogy megye legnagyobb községét. A Sió-csatorna partján, Siófok szomszédságában a Balatontól 5 km-re fekszik.
Sportegyesületünket 1907-ben alapították sportot szerető elődeink. Volt olyan időszak, hogy egyszerre négy sportágban, labdarúgás, kézilabda, asztalitenisz, és sakk sportágakban lehetett versenyezni. Természetesen a labdarúgás volt mindig is a legnépszerűbb, a régi öregek elbeszélése szerint volt olyan mérkőzés, hogy 600 db 1ft-os belépőt adtak el. A 80-as évek végére sajnos egyedüliként a labdarúgás maradt. Ezen időszakban nagyrészt a Körzeti 1-ben szerepeltünk. Az átszervezések után sokáig a Megyei II-ben vitézkedtünk, de az ezred forduló után viszont tartósan a Megye III-ba esett vissza csapatunk. A fordulópont 2003-ban jött el: új elnök, és új elnökség választása után egy folyamatos építkezés vette kezdetét, a környező csapatokban szereplő szabadi kötődésű játékosokat sorra sikerült haza csalogatni. Az eredmény nem maradt el: a 2005-2006-os szezonban Balatonszabadi első bajnok csapatát ünnepelhettük a Megye III-ban. A következő évben viszont hiába harcolta ki a csapat a bent maradást a második osztályban, visszalépés miatt ismét a Megye III-ból kellett kezdeni a felzárkózást.2008- egy újabb vezetőség váltás után megszerveztük előbb az 5-6 évesek, majd a 7-8 éves gyerekek foci szakkörét. A következő 2008-2009 szezonban a megerősített csapatunk az első helyen végzet a Megye III-as bajnokságban. Így 2009 őszén nagy reményekkel vágtunk neki Megye II-es küzdelmeknek. Nem hiába, hisz tovább fejlődve a megszerzett bajnoki címnek köszönhetően Balatonszabadi Labdarúgó Egyesület története során 2010-ben először szerepelhetett a Megye legjobb csapatai között! Az itt elért 10. hely biztos alapot jelenthet a továbblépéshez. Eközben utánpótlásunk is szépen fejlődött: az U19-es csapatunk három év alatt egy arany, és kettő ezüstérmet szerzett. 2010-2011-es szezonban már összesen öt korcsoportban, közel hetven gyerekkel három edző foglalkozott.2012 tavaszán sajnos felnőtt csapatunk kiesett a Megye I-ből, így jelenleg a Megye II Északi csoportjában szereplőnk.
Egyesületünk egy élőfüves pályával rendelkezi, minősítés szerint „ötöd osztályú”, ami nem egy jó minőséget, de még játékra alkalmasságot jelent. Az eredmények mellé igyekeztünk megfelelő játékteret és edzés lehetőséget biztosítani. Tovább fejlesztett, már meglévő pályavilágítás, labdafogó háló, mind ezt példázza.
Egyesületünk sportszakmai fejlődését 1 UEFA „A”,és 1 UEFA „B”licences edző, és 2 fő UEFA „D”licences edző biztosítja .
Szeretnénk még szélesebb utánpótlást kialakítani, távlati tervünk, hogy a mostani 110 igazolt játékos létszámot folyamatosan növeljük.. Kettő felnőtt (első, és Öregfiúk csapat),
mellet hat utánpótlás csapat (U7, U9, U11, U13, U16, U19), csapat már él, működik, csak fejleszteni, és fenn tartani kell. Ennek egyik eleme lehet az infrastuktúrális fejlesztés.
Ennyi csapat edzése, versenyeztetése nem kis feladat. Legfőbb támogatónk a Balatonszabadi Önkormányzat, de szívesen látunk minden sportot szertő támogatót magunk mellett.

Gulyás János, 2013.03.24

full name
Balatonszabadi Sport Egyesület
Supporters
alternative names
Balatonszabadi LE
BLE
BSE
address
8651 Balatonszabadi
Petőfi Sándor utca 26
Somogy megye
 
contact information
phone +36 (70) 339 9883
e-mail pappvin1@gmail.com
founded
1907
club colours
zöld - fehér
league (2023/2024)
name changes
 1. Balatonszabadi Labdarúgó Egyesület
  ? - 2019
 2. Balatonszabadi Sport Egyesület
  2019 -
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.06.05, 12:39
  kép
  forrás:
  Gulyás János - email
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.19, 16:43 (szerk.: 2010.11.13, 14:56)
  907-ben alakult a szakosztály, késõbb a TSZ nevet is felvette és a TSZ támogatásával mûködött. Simcsik István sok éven keresztül irányította a Labdarugó Szakosztályt. Eredményességérõl annyit tudunk, hogy a megyei másodosztály volt a legmagasabb osztály és az õ irányítása alatt soha nem volt kiesõ a Balatonszabadi Csapat. Családi hagyományként idõsebb Simcsik Istvánt ifjabb Simcsik István váltotta, mint szakosztály-vezetõ, ekkor Németh János volt az egyesület elnöke. A 80-as évek vége, 90-es évek eleje volt az egyesület kimagasló teljesítménye, ekkor ugyanis a rendszerváltás adta lehetõségekhez a vállalkozói szféra is segítkezett a csapat mûködésében. Ezt követõen a TSZ égisze alatt mûködõ együttes átkerült az önkormányzat támogatása alá. Szerenka József polgármester úr készségesen segítette a csapatok életben maradását, és azóta is - a mai napig - az önkormányzat költségvetésébõl tartja fent magát a Labdarugó Egyesületünk.
  Meg kell említenünk, hogy az egyesületbe ifjúsági és felnõtt futballcsapat mûködik. Németh János elnöksége alatt Takács József, Molnár Sándor edzõsködött, valamint az ifjúsági csapatot Horváth László 1998 óta edzi.
  Németh János elnököt Abonyi Ferenc játékosedzõ, majd elnökként követte. Ez idõ alatt sajnos egy nagy sikertelenség, de ugyanakkor egy siker is létrejött. A fájó sikertelenség, hogy elsõ ízben Balatonszabadi kiesett a megyei másodosztályból. A siker 1999-2000-es évben az ifjúsági együttes ezüstérmet produkált a fent nevezett új edzõ munkájával.
  Az újjáalakulás végül 2001. tavaszára sikerült és az egyesület elnökévé Horváth Lászlót, az ifjúsági csapat edzõjét választotta a közgyûlés. További siker, hogy 2000-2001-ben a megyei harmadosztályban az Ifjúsági Balatonszabadi Csapat elsõ helyezést ért el. További terveink a jó szereplés hagyományosan követendõ legyen és a felnõtt csapat egy-két éven belül mutasson példát az ifjúsági csapatnak, hogy felnõtt korban is lehet kitartóan eredményt elérni.


  http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/sporttortenet/labdarugas/Somogyorszag_labdarugasa_1993_2003/index.htm