magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Somogy vármegye, III. osztály 6 Osztopán SE 6 18
2021/2022 Somogy megye, III. osztály 6 Osztopán SE 9 19
2020/2021 Somogy megye, III. osztály, Északi csoport 6 Osztopán SE 6 26

összes eredmény, részletek »

címer helye
address
7444 Osztopán
Fő út 18.
Somogy megye
 
contact information
phone +36 (30) 630 3199
e-mail kovacs.gyula@kaposnet.hu
founded
1923
club colours
zöld - fehér
league (2023/2024)
name changes
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: pancso
   
 2. avatar: Ailton
  2010.05.19, 13:19
  Osztopán községben nagy hagyományai vannak a labdarúgásnak. Az első futballcsapat 1923-ban alakult.

  A háború előtt alakult egy remek ifjúsági csapat, amelyet később „Osztopáni Gőzhenger" néven emlegettek. A csapatot kezdetben „mellényeseknek" hívták, mert mez híján mellényben játszották a mérkőzéseiket. Ez a csapat a körzeti levente bajnokságban szerepelt Tabtól Buzsákig bezárólag, kiválóan 1942-43-ban bajnokságot nyertek.

  Osztályozót játszottak a kaposvári Turul-pályán a kaposvári levente csapattal, de sajnos ott kikaptak. Ez a csapat 1959-ig együtt maradt, a Lengyeltóti járásban futballoztak.

  A mérkőzésekre lovas kocsival jártak, melyet a falusi gazdák biztosítottak. Bizony nem egyszer előfordult, hogy a mérkőzés hajnalán az egész csapat kaszálni ment a gazdának, hogy délután elvigye őket a meccsre.

  Mivel abban az időben más szórakozási lehetőség a faluban nem volt, a csapat nagyon népszerű volt a faluban, a mérkőzéseket 150-200 néző is látogatta. Ennek a csapatnak a vezetője, edzője, mindenese Rab józsef volt. A csapat tagjai: Mészáros József, Posza Ferenc kapusok, Mihalkovics József, Vizi János, Vörös József, Horváth Imre, Marián József, Berdál László, Farkas István, Boszkovics István, Madarász István, Deák István, Szabó Ferenc, Szabó Lajos mezőnyjátékosok.

  A levente csapat vezetője Marián József és Dadányi György voltak. Ebben az időben volt még sportvezető Minnich Ádám.

  Az 50-es évek végén a csapatból többen abbahagyták az aktív játékot, ezért pár éves megtorpanás volt a falu labdarúgásában. A 60-as évek közepén azonban ismét egy nagy generáció bontogatta szárnyait. Ekkor már a Kaposvári Járási Bajnokságban szerepelt a csapat. A körülményekben is jelentős változás állt be, már nem lovas kocsival, hanem traktorral jártak a vidéki meccsekre. A csapatvezető ebben az időben Hajós Gyula volt.  Horváth László SE elnök  A csapat tagjai: Németh István, Kovács Róbert, Skinyár József, Pacsni László, Minnich János, Németh Gyula, Szabó (Kóbi) Ferenc, Bogdán István, Bogdán Sándor, Reich István, Szabó János, Fábián Károly, Szabó József, Palancsa József, Mogyorósy Iván, Fehér László, Fehér Gyula voltak. Ebben az időben edzősködött a csapatnál Pintér Rezső.

  A hetvenes évek elején újabb generációváltás történt. Ebben az időben csatlakozott a csapathoz Szabó Ferenc, Farkas Géza, Simon László, Takács József, Farkas Tibor, Antal István, Bajzik István, Ivók Károly, Geszti József, Geszti László, Sipos József, Madarász István. A csapat ekkor már IFA tehergépkocsival utazhatott a vidéki mérkőzésekre. Ebben az időszakban Simon János és Geszti György voltak a sportvezetők.

  1973-ban alakult egy nagyszerű ifjúsági csapat, amely 1974-75-ben, 75-76-ban megnyerte a járási bajnokságot. Az ifjúsági csapatból többen beépültek a felnőtt csapatba. Így az 1977-es bajnokságban a felnőtt csapat felkerült a megyei II. osztályba. Ugyanebben az évben remek kupasorozatot produkált a csapat. A szerdánkénti kupameccseken sorra legyőzve magasabb osztályú csapatokat a megye legjobb négy csapata közé jutott, ahol emlékezetes mérkőzésen a Nagyatád csapata búcsúztatta. Ebben az időszakban az egyesült elnöke Horváth Imre, edzője Dankházi Tibor, gazdasági vezetője Bencs István voltak. Ettől az időszaktól már a termelőszövetkezet autóbuszával járhattunk a vidéki meccsekre.

  A csapat tagjai: Bajzik József, Szabó Ferenc, Lengyel István, Fekete János, Madarász István, Bajzik István, Gróf István, Simon László, Antal István, Sipos József, Horváth László, Bagladi István, Minnich János, Pacsai László, Farkas Géza. A 80-as évek elején a csapat edzője Bagladi István volt. A csapat kiegészülve néhány új emberrel, pl. Ballér Lajos, Bogdán László, Kiss Ferenc, Zsoldos László, Király Ferenc, Király Csaba, Tóth Norbert, Bécsi Zsolt, Vass György remekül szerepelt a járási I. osztályban. A csapat ügyes-bajos dolgait ebben az időszakban az egyik játékos, Horváth László intézte.

  A 90-es évek végén újabb nemzedékváltás történt. Az előző csapatból csak Ballér Lajos maradt meg hírmondónak.

  A csapathoz érkezett Balogh Zoltán aki, mint a csapat mindenese intézte az egyesület ügyes-bajos dolgait, az örökifjú Bencs István segítségével. A csapat a körzeti ll-ből feljutott az I. osztályba.

  A csapat tagjai ebben az időben: Dankházi Zsolt, Kovács Gyula, Balogh Zoltán, Gelencsér Attila, Osztopáni Gábor, Ballér Lajos, Dávid Árpád, Molnár Gábor, Minnich János, Kelemen Tamás, Kelemen Péter, László Sándor, Pacsai László, Stigráth Gyula, Györei Attila, Vince Róbert, Kató Róbert, Balatinc Zoltán, Osztopáni Zsolt.

  A csapat jelenleg a körzeti bajnokságban játszik. Az egyesület elnöke Horváth László, edző: Ballér Lajos, szakosztályvezető Balogh Zoltán, vezetőségi tagok: Dankházi Zsolt és Kovács Gyula. A csapat szertárosa Firka Ferenc és Osztopáni Jánosné.

  A csapat fő támogatója az önkormányzat

  http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/sporttortenet/Somogyorszag_labdarugasa_1993_2003/pages/063_Osztopan.htm