magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Budapest II. osztály, 1. csoport 5 II. kerület Utánpótlás FC 2 60
2020/2021 Budapest II. osztály 5 II. kerület Utánpótlás FC 4 59
2019/2020 Budapest II. osztály 5 II. kerület Utánpótlás FC 8 26

összes eredmény, részletek »

címer: II. kerület Utánpótlás FC

szezon értékelés

 1. 2012/2013
  Nehéz helyzetben vagyok, amikor összegzést kell adnom az idei évről. 6. helyezésünk után az első dolog, ami eszembe jut, az a csalódottság. Ősszel a 3. helyen fordultunk és a téli erősítéseknek hála szerintem joggal bízhattunk a hasonló, vagy még jobb folytatásban. Sajnos a remek téli eredmények ellenére a tavasz első fele megint katasztrofálisan kezdődött és a második felében nyújtott produktumunk is elmaradt az őszihez képest. Második gondolatként, viszont be kell látni, hogy a csapat 90%-a még nem játszott eddig felnőtt csapatban, így ennek az évnek lehet egy tanulópénz jellege is, mivel sok esetben rutintalanságunknak volt köszönhető, hogy egy adott mecset nem tudtunk megnyerni. Mentség lehet még az a tény is, hogy a három BLSZ III as csoportból a miénk magasan a legerősebb volt idén. Nem feltétlenül az első felére gondolok, hanem a közép illetve alsóházunkban szerepeltek olyan csapatok, akik bármikor meglephettek egy élmezőnyben tanyázót. A többi csoportban az alsó harmad ilyenekre nem igazán volt képes. Ha csapatrészekre lebontva nézzük a dolgokat rögtön az elején szembesülhetünk egy égető problémával. A szezonban 6 kapus állt csapatunk kapujában (Przewozniak, Kovács II M., Kaslasi, Szalay, Polgár, Hornácki) Noha mindannyian nagyon szimpatikus és ambiciózus fiatalemberek, de jelenleg nem teljesítenek azon a szinten, ami elég lenne egy felnőtt ligában. Bravúrt csak elvétve láthattunk tőlük, ám elkerülhető (közkedveltebb nevén: potya) gólt annál többet kaptunk a szezonban. Itt vagy jelenlegi kapusainknak kell felnőni a feladathoz, vagy kell szerezni egy olyan rutinos kapuvédőt, aki pluszt ad védelmünknek és csapatunknak magabiztosságával, védéseivel, mert jelenleg itt a legnagyobb az elmaradásunk a többi csapattal szemben. Védelmünk sem igazán nyújtott feledhetetlent idén. Belső védőink közül Kovács, Konecsni, és Papp is bajlódtak hosszú sérüléssel, amely megnehezítette az állandóságot.
  Szélső védőink terén a jobboldalon volt nagy jövés-menés. Itt sok játékos megfordult, ám igazán jól csak az a Királyvölgyi teljesített, aki egy, vagy inkább két sorral előrébb érzi jól magát. Sajnos a télen csapatunkhoz érkező és általában jól teljesítő Vida nagyon sok meccset hagyott ki szintén sérülés miatt.
  A baloldalon Bede-Fazekas állandó embernek volt mondható, ám Lőrinc esetében hiányérzetet kelt, hogy a védőfeladatán kívül a támadások építését idén sokkal kevesebbet támogatta, mint régebben. A védekező középpálya bizonyult csapatunk legstabilabb pontjának. Az itt szereplő Sárosi, Padányi, Zöld, Koltai többnyire az átlag fölötti produkcióval ajándékozott meg. Mivel ezen a poszton csak két ember bevethető egyszerre, így a másik kettő más poszton is használható volt.
  A támadó középpályánkon rengeteg kreatív labdarúgó van. Nagy D, Emődi, Millner Z, Székely, Moldován mindannyian remek technikai repertoár birtokában vannak, ám mégis Moldován kivételével egyikük sem volt képes folyamatosan jó produkciót nyújtani. Az általuk kialakult versenyhelyzetben pedig sokszor a negatív tulajdonságaik (ingerültség, morgolódás, gyenge játék) kerültek felszínre, amik azt mutatják, hogy mentálisan nem álltak jó szinten.
  Középcsatárként Németh D, Baló és Kosik szerepeltek a szezonban, akiket ha összegyúrnánk egy játékossá, akkor NB-s szintű labdarúgót kapnánk, ám külön-külön vannak olyan hiányosságaik, amiket sokszor a csapat nagyon megérzett, elsősorban a helyzetkihasználás terén. A szezon legnagyobb pozitívumaként utánpótlás klub lévén azt kell megemlítenem, hogy 8 idén ifikorú játékos kapott szerepet csapatunkban, illetve 21 éves átlagéletkorunkkal messze a legfiatalabb csapat vagyunk a bajnokságban, ami talán azt sejteti, hogy a jövő a miénk lehet, ám ehhez lényegesen nagyobb küzdőszellemre, akaratra és rengeteg gyakorlásra lesz szüksége csikó csapatunknak. A szezon legeredményesebb játékosai Kosik és Királyvölgyi lettek, míg a szezon legjobbja Sárosi Márk.
  Egyházi Gergely (vezetőedző), 2013.08.11
full name
II. kerület Utánpótlás Futball Club
Supporters
alternative names
II. ker. UFC
II. kerület UFC
2. kerület UFC
II kerület UFC
II. kerület FC
associated teams
address
1028 Budapest
Kövidinka utca 24/A.
Budapest
 
contact information
phone +36 (20) 918 2318
e-mail elnok@keruletufc.hu
founded
1994
club colours
zöld - fekete - fehér
league (2022/2023)
name changes
 1. II. Kerületi Tömegsport Egyesület
  1994 - ?
 2. II. Kerületi Tömegsport Egyesület-Opel Wrangle
  ? - ?
 3. II. kerületi Futball Club
  ? - 2012.07
 4. II. Kerület Utánpótlás Futball Club
  2012.07 -
honours list
 1. BLSZ IB/ ötöd osztály 7. helyezett
  2006/2007
  2007/2008
 2. BLSZ III/ hatodosztály bajnoka
  2013/2014
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2012.07.25, 14:05
  2012/07/11
  A II. ker. FC beadványát a VB elfogadja. Az egyesület a 2012/2013. évi bajnokságban II. ker. UFC néven szerepel.

  forrás:
  forrás:
  BLSz Közlöny, 2012. 20. szám - 2012. július 17.
  http://www.blsz.hu/portal/feltoltes/20_2012_07_17_.doc
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.22, 12:50
  1. Az UFC története
  Az egyesületet 1994-ben főiskolások és egyetemisták alapították II. Kerületi Tömegsport Egyesület (TSE) néven a budai II. kerületben.. A cél kettős volt: egyrészt sportolni, másrészt sportolási lehetőséget nyújtani szervezett keretek közt minden korosztálynak. Már az indulás évében megalakult az egyesület kis-, és nagypályás felnőtt labdarúgó csapata, nem sokkal később pedig a TSE már sikeres kispályás focibajnokságokat szervezett a lelkes amatőröknek. Az egyesület csatlakozott a II. kerületi sportmozgalomhoz és számos sportrendezvényen, illetve diákolimpián segítette a II. kerületi Önkormányzat Sportfelügyelőségének munkáját.

  A klub nagyon hamar, már 1995 tavaszán az utánpótlás felé fordult. Elsők között kezdtünk el foglalkozni a legkisebbekkel és elindítottunk egy óvodás foci csoportot 45 (!) fővel.
  A foci egyre népszerűbb lett a gyerekek körében, a létszám évről évre nőtt, a foglalkoztatott korosztály is szélesebb lett a bekapcsolódó kisiskolásokkal. A rengeteg ifjú labdarúgó palánta között akadtak igazi tehetségek és kevésbé ügyesek is. A célunk először csak az volt, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsunk a foci tanulásához. Néhány év után azonban eljutottunk odáig, hogy a délutáni sportcsoportjainkba már nem tudtunk új jelentkezőket fogadni, az ügyes gyerekek pedig már többre, „valami komolyabbra” vágytak.
  Ezért 1999-ben kidolgoztuk és beindítottuk a II. Kerületi Focisuli névre keresztelt utánpótlás-nevelő programunkat, mellyel egységes rendszerbe foglaltuk a II. kerületi 4-10 éves gyermekek óvodai és iskolai labdarúgását, valamint biztosítottuk a szakmai szempontból színvonalas képzést és a Focisuliból az ügyes gyerekek kiválasztását. A sportoló gyermekek száma a programnak köszönhetően több mint duplájára növekedett. Mivel az ügyes gyerekeket kiválasztottuk, képeztük, és már versenyeztettük is, már nem beszélhettünk csak tömegsportról. Ezért történt a név megváltoztatása, aminek révén létrejött a tömeg és versenysporttal egyaránt foglalkozó II. Kerület Utánpótlás Futball Club (UFC).

  2. II. Kerületi Focisuli - a mennyiségi bázisunk
  A budai II. kerületben II. Kerületi Focisuli néven szervezett keretek között összefogjuk az óvodai és iskolai labdarúgást. Ez a nyílt programunk jelenleg tíz óvodában és tíz iskolában működik. Fiúk és lányok vegyesen, hetente kétszer a saját óvodájukban / iskolájukban vesznek részt egy sokoldalú játékos alapozó foglalkozáson. Az alapképzésen túl célunk a mozgás, a foci megkedveltetése. Innen a Focisuliból a tehetséges gyerekek az UFC korosztályos kiemelt labdarúgó csapataiba kerülhetnek.

  3. II. Kerület UFC – „a válogatott”
  Az UFC jelenleg egy széles bázisú tömegsportra építő, minőségi labdarúgó utánpótlás neveléssel foglalkozó, önálló gyermeklabdarúgó egyesület.

  Az UFC -be bekerülő tehetségek már mint egy kerületi válogatott, emelt edzésszámmal, egyesületi szinten, igazolt játékosként fejlődhetnek, versenyezhetnek.

  Csapataink:
  - UFC Kiemelt U7, U9, U11, U13, U15, U17 csapatok
  Ezekbe a csapatokban csak az edzők által tehetségesnek tartott gyerekek sportolnak. Ide bekerülni csak kiválasztás (próba edzések) útján lehet.

  - UFC Előkészítő, Lurkó, Kölyök, Junior csoportok
  Olyan sportcsoportjaink („szabadidősport csoportok”) ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ide nincs kiválasztás, nincs felvételi követelmény. Azok a gyerekek járnak ide akik:
  • Be szeretnének kerülni az UFC kiemelt csapataiba, de még nem elég érettek rá.
  • Akik csak örömfocizni akarnak, hétvégi versenyek nélkül
  • Akik nem olyan jó adottságokkal rendelkeznek, de szeretnének egyesületben focizni.

  Az igazán tehetséges gyerekeknek, akik kedvet éreznek rá 12-14 éves korban, segítünk nagy egyesületekhez kerülni, ahol a labdarúgó karrierjüket folytathatják.
  A nálunk maradó játékosok ifista korukat követően az amatőr felnőtt csapatunkba kerülnek.

  A gyerekekkel a labdarúgást féltő és szerető fiatal szakképzett edzők foglalkoznak. Képzésünk maximálisan igazodik az életkori sajátosságokhoz, a gyerekeket nem akarjuk felnőttként edzeni. A sok gyakorlás mellett is kihangsúlyozzuk a játékosságot, játszva tanulnak a gyerekeink. Kiemelt célunk a sportszerűségre, becsületes csapatjátékra nevelés, mert nem mindenkiből lehet élsportoló, de becsületes, sportszerető közösségi ember mindenkiből válhat.

  „Kultúrált körülmények között, intelligens edzőkkel, értelmes és ügyes gyerekeket szeretnénk nevelni„

  Kiemelt csapataink korosztályos bajnokságokban versenyeznek, valamint rendszeresen szerepelnek vidéki és külföldi tornákon, kupákon, rendezvényeken. Egyesületünk részt vesz a több utánpótlás programban is. Sportoló gyerekeink nyaranta a Balatonnál és a Sporttelepünkön napközis sporttáborban tölthetik a szünidőt.

  Egyesületünk különböző sportcsoportjaiban közel ezer gyermek ismerkedik a labdarúgással, egységes képzési elvek alapján, kulturált körülmények között.
  Az UFC mára országos szinten is elismert utánpótlás műhely lett. Gyerekeink nem csak a hazai korosztályos bajnokságokon és tornákon, de a külföldi kupákon is évről évre remek teljesítményt nyújtanak. Tőlünk indult gyerekekkel (akik ma már felnőttek) találkozhatunk külföldi és hazai NB-s csapatoknális.

  A labdarúgás a világ legnépszerűbb, és legnagyszerűbb sportjátéka. Hisszük, hogy lelkiismeretes, türelmes utánpótlás nevelő munkánk hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekekből kiváló sportemberek legyenek, labdarúgásunk pedig elinduljon a fejlődés útján.

  HAJRÁ II. KERÜLET ! - HAJRÁ UFC !!!

  forrás:
  http://www.keruletufc.hu/