magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2023/2024 Békés vármegye, II/A. osztály 5 Szabadkígyósi SzSC 6 38
2022/2023 Békés vármegye, II/A. osztály 5 Szabadkígyósi SzSC 3 59
2021/2022 Békés megye, I. osztály 4 Szabadkígyósi SzSC 11 22

összes eredmény, részletek »

címer: Szabadkígyósi SzSC
full name
Szabadkígyósi Szabadidő Sport Club
Supporters
address
5712 Szabadkígyós
Zrínyi út 2.
Békés megye
 
contact information
e-mail szabadkigyosiszsc@freemail.hu
founded
1953
club colours
kék - fehér
league (2023/2024)
name changes
 1. Szabadkígyósi Traktor SK
  1953 - ?
 2. Szabadkígyósi TSZ SK
  1961 - 1976
 3. - szünetel a működése (1976 - 1992)
 4. Szabadkígyósi Szabadidő Sport Club
  1992 -
 5. 2017 és 2019 között nem indított csapatot
honours list
 1. Megyei I 1. hely
  2009/10
matches
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.07.27, 18:31
  Szabadkígyóson a labdarúgás múltja egészen 1945 tavaszáig nyúlik vissza. Ugyanis ekkor, a kastély új lakói, diákjai birtokba vették a grófi repülőteret, ahol sportpályát alakítottak ki. Kis idővel a majori fiatalokhoz csatlakoztak a tanyáról bejövők, jöttek a diákok, indultak a nagy derbik. Idővel rendszeressé váltak az összejövetelek, „edzések”. Az egyesület megalakításához nagy lendületet adott, hogy az 1949-es Budapesti Világ Ifjúsági Talákozóra (VIT) készülő válogatott közel két hetet a kastélyban töltött, itt készült fel a nagy találkozókra. A csapat vezetője, edzője Bukovi Márton, de a csapattal készült a későbbi Arany-csapat tagja, Czibor Zoltán is. A Gépállomás, a Tangazdaság, a Tanács biztatására és támogatásával 1953-ra csapattá alakulnak, és Szabadkígyósi Traktor SK néven a gyulai járási bajnokságban elindulnak. A csapat mindenese Andrási Mihály. Ő lesz az edző, az elnök, a szertáros, az intéző és még játékos is- szó szerint a „mindenes”. A csapat erősségei: Pelyhe János, Pelyhe Antal, Pauló Pál, Frankó János, Göncz Frigyes, Judik János, és hozzájuk csatlakoztak a diákok: Stefanik, Vékony, Gazsó, Fekete.
  1957-58-ra kicserélődik a csapat, a diákok végeznek, elmennek, helyettük fiatalok érkeznek: Sisák, Bús, Bomba, Bacsa, Filó, a Mazán testvérek, Apátiról Ruck, Forrás, Murvai, Orbán fivérek, és a csapatba bekerül egy-két diák: Pelle, Gyarmati, Lócskai, Denucz. Veiner személyében már képzett edző vezeti a csapatot és Filó mint játékos-edző segíti a csapatot. Két számjegyű győzelmekkel vonulnak le a pályáról, fölényesen nyerik a járási bajnokságot. Mindenki meglepetésére szeptemberben a békéscsabai Városi Bajnokságban folytatja a csapat.
  Nem csak a játékos állomány, a vezetés is változik. Karácsonyi J., Petrina J., Kovács M., Márton L. váltják egymást az elnöki székben. A csapat visszakerül a járási bajnokságba, ahol Köves László irányításával ismét bajnokságot nyernek. A csapat gerince: Zsótér, Lipták, Nagy, Jóska, Mohácsi, Stégermájer, Domokos, Veszpi, Kun, Ragály, Krajcs, Bánfi.
  1961-ben a termelőszövetkezet veszi át az egyesületet. A 60-as évek elején a Tanács és a TSZ egyetértésével az mellett, a Zrínyi utcában, községi sporttelepet alakítanak ki. 1965-ben felépül az új öltöző. A kastálypályának búcsút int a csapat, és az új sportpályára költöznek. A vezetés Bánfi Józsefet bízta meg a pályagondnoki teendők ellátásával. 1969-ben a gyulai körzeti bajnokságot Szabadkígyós nyeri. A bajnokcsapat: Pelyhe, Szabó, Nagy, Prókai, Stégermájer, Mohácsi, Kiszely, Krajcs, Börcsök, Bacsa, Behán. Az egyesület elnöke Murvai István. Irányításával anyagilag is megerősödik az egyesület. A Tanács hathatós támogatásával új- zöld-fehér- szerelésben fut ki a pályára Sarkadkeresztúron. Jól indul a megye II.! Bronzérmes lesz a csapat. Köves edző elköszön, az ő helyére Vandlik János érkezik. Háromévi jó szereplés után a csapat ismét a gyulai körzeti bajnokságban folytatja, 1972-1975. Kibérlik a dobogó második fokát.
  1976-ban Szabadkígyós tárközség lesz. A közös tanács továbbra is támogatja a labdarúgást, de csak egy csapatot, így Szabadkígyóson megszűnik a foci. A pálya „átalakul” legelővé, az öltözőt az erőemelők veszik birtokba. Labdarúgóink Újkígyós színeiben folytatják. Erősítést jelentenek, hisz a kígyósi csapat felkerül a megye I.-be. A serdülő csapat szabadkígyósi gyerekek alkotják. Az ifi is főként szabadkígyósiakból állt, sőt a felnőtt csapat gerincét is a szabadkígyósiak alkotják: Borbély, Burkus, Dunai, Filó, Séner, Sárosi.
  1990-ben Szabadkígyós visszanyeri önállóságát, a sportot fel kell éleszteni! Nagy munkálatok során a pályát, az öltőzőt újra használhatóvá tették, a focistákat hazahívták.
  1992 februárjában megalakul a Szabadkígyósi Szabadidő Sport Club, a szertáros Ecker Ferenc lesz. Öttagú vezetőséget választ a tagság. Elnök: Molnár Lajos, elnökhelyettes: Veszpi László, elnökségi tagok: Séner János, Burján Béla, Ecker György. 4 szakosztály alakul: labdarúgás –vezetője Séner János, sakk –vezetője Balogh András, természetjárók –vezetője †Zatykó Pál, erőemelők –vezetője Sisák Attila. A legaktívabbak a labdarúgók. A felnőtt és ifjúsági csapat leadja a nevezést a körzeti bajnokságba. A csapat edzője †Szeles István. Egy év után változás történik a vezetésben Szeles halálát követően. Az egyesület elnöke Veszpi László lesz, a szakmai munkát Ecker József irányítja. A két éves munka meghotta gyümölcsét. 1995-96-os körzeti bajnokságot Szabadkígyós nyeri. A felnőtt és az ifi csapat is aranyérmes lesz.
  Két év másodosztályú szereplés után a csapat kiesik. A következő bajnokságban (1997-98) Soós Sándor személyében új edzője lesz a csapatnak.
  1998. újabb forduló. Új elnökség kerül az egyesület élére. Elnök: Tóth Attila, elnökség: Molnár Lajos szakosztályvezető, Tóth Lajos intéző, Filó János elnökhelyettes, Purecse István pénztáros, Mekis Pál fegyelmi felelős és Bozsó András csapatkapitány. Az egyesület munkáját új alapokra helyezik, felkarolják az utánpótlást. Gábor György iskolaigazgató segítő támogatását élvezi az ügy. Az 1-2. osztályt irányítja Ecker József (Susánszki János), a 3-4. osztály edzését Leszkó Sándor vezeti, az 5-6. osztály ifj. Filó János kezébe kerül, a 7-8. osztály munkáját Filó János irányítja.
  A szervezett utánpótlás nevelésre, tehetséggondozásra felfigyel a Megyei Labdarúgó Szövetség és Szabadkígyósra szervezik a nyári focitábort. Évente több mint 200 gyerek kis csoportokban ismerkedik a labdarúgás szépségeivel. A focitáborba érkezők 2 hetente váltották egymást, szállást a Kastély nyújtott számukra. Komoly szakemberek, edzők vezetik a foglalkozásokat: Marosvölgyi, Kovács, Ecker, Bélteki, Kajlik.
  A fürdőket, öltözőket felújítják. Új bútorokat, függönyöket szerelnek fel, bevezetik a gázt, a szertáros automata mosógépet „kap”. A pálya köré új padokat raknak. A nézősereg fedett lelátót kap.
  A csapat irányítását 1999-ben Nemes László veszi át, Veszpi visszakerül az elnöki székbe. Az edző lelkesedése, szakértelme magával ragadja a csapatot. Évenként osztályt váltanak. 2001 óta a Megyei I.-osztályban szerepel a csapat. Nemes Lászlót Kiss László és Ekker Attila játékos edzők váltották. 1 év múlva Ekker már egyedül vezeti a csapatot. A csapat folyamatosan az első 10-ben végez.
  2007-ben Veszpi László elnök lemond, helyét Eperjes István veszi át 1 évre.
  2008-tól a csapat egykori játékosa, Bánfi Róbert irányítja az egyesületet, 2009-ben csatlakozik Gera Imre támogatóként akinek nagyon sokat köszönhet az egyesület. Az új elnök és a támogató munkájának köszönhetően a pálya világítást kap.
  2009-ben az önkormányzat, különösen Balogh József polgármester úr támogatásának és a szabadkígyósi lakosok társadalmi munkájának köszönhetően elkezdődik az új öltőző építése, melynek hivatalos átadója 2010. május 1-jén volt.
  Közben az utánpótlás is fejlődik. Minden korosztályban versenyeztet csapatokat. Ovifocitól az U-19-ig több mint 100 fiatal labdarúgó rúgja a bőrt az egyesület színeiben. A gyerekek rengeteg korosztályos tornán vesznek részt, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel.
  2010. Aranyszínnel kerül a Klub krónikás könyvébe: A felnőtt csapat Ekker Attila játékos-edző nagyszerű szakmai munkájának és lelkesedésének köszönhetően nagy fölénnyel megnyeri a Békés Megyei I.- osztályt. Az önkormányzat és a támogatók segítségével elindul az NB III. Alföld csoportjában.
  A bajnok csapat: Farkas Zsolt, Steigerwald Ernő kapusok, Lászk Péter, Berczi Dániel, Bozsó András, Bánfi András, Bozsó Zoltán, ifj. Szabó Zoltán, Rattai Zsolt, Murvai Dávid, Kovács Péter, Ekker Attila, Ekker Gábor, Tóth Zoltán, Hegedűs Csaba, Piti László, Dani Péter, Burkus Róbert.
  A serdülő csapat nagy fölénnyel megnyeri a Megyei U-16 Gyulai csoportját, a budapesti UTE Kupán 3. helyezést ér el, megelőzve többek közt a Debreceni Olasz Focisuli, USD San Nicola, Újpest ’95 csapatait.
  Az U-14-es csapat harmadik helyezést ér el a Megyei U-14 Gyulai csoportjában, 2 ponttal elmaradva az első helyezettől.
  2010 júniusában Gera Imre elköszön a csapattól, mivel a Békéscsabai Előre FC elnökévé választják. Az egyesület új elnöke Dr. Paronai János. Ekker Attila játékosként segíti tovább a csapatot, az edzői poszra az egykori Előre edzője Silviu Iorgulescu kerül.

  Forrás: Filó János: Szabadkígyós 50 év c. könyve