magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Veszprém megye, I. osztály 4 FC Zirc 6 55
2020/2021 Veszprém megye, II. osztály 5 FC Zirc 1 67
2019/2020 Veszprém megye, II. osztály 5 FC Zirc 10 11

összes eredmény, részletek »

címer: FC Zirc
full name
Football Club Zirc
address
8420 Zirc
Cuha utca 5.
Veszprém megye
 
contact information
phone +36 (30) 474 7079
e-mail kottyan.karoly@gmail.com
founded
2009. június 30.
club colours
kék - fehér
league (2022/2023)
home ground
name changes
 1. FC Zirc
  2009 -
 2. 2016 és 2019 között közös csapat a Dudar SE-vel
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
  2012.09.08, 22:54 (szerk.: 2022.09.18, 14:09)
  Nem szűnt meg az FC Zirc

  Zirc - Sokáig fennállt a veszélye, mégsem szűnt meg Zirc labdarúgó-egyesülete.

  2012. március. 26. hétfő | Szerző: Horváth Gábor

  Az FC Zirc vezetősége decemberben lemondott, a megyei első osztályban szereplő felnőttcsapat ezzel párhuzamosan visszalépett a bajnoki küzdelemtől. A túlélés sokáig kérdéses volt, végül eldőlt, a klub tovább működik, és új elnökséggel, négy utánpótlás-együttest (U7, U9, U11, U13) szerepeltetve folytatja a munkát.

  http://www.naplo-online.hu/sport-futball/20120326_fc_zirc
   
 2. avatar: fgymat
  2012.09.08, 22:52 (szerk.: 2022.09.18, 14:08)
  Lemondott az FC Zirc teljes vezetősége

  Még egy utolsó segélykiáltás

  Lemondott az FC Zirc teljes vezetősége – a megszűnés szélén a klub

  „Korábbi éves beszámolóimban mindig kitértem arra, hogy a gazdasági hátterünk szerény és bizonytalan. Hogy újabb szponzorok visszalépésével a gazdasági háttér bedőlhet. Ez az utóbbi feltételezésem sajnos bekövetkezett. A gazdasági környezet és a helyi lehetőségek nem teszik lehetővé a további munkánkat” – mondta Heinrich József, a Football Club Zirc elnöke az egyesület november 29-ei közgyűlésén, a polgármesteri hivatalban.

  A klubvezető – fenti okokra hivatkozva – bejelentette lemondását, s ugyanígy tett Petrovics Gábor elnökségi tag is. A közgyűlésen bemutatták a jelenleg külföldön tartózkodó Hardy Zoltán alelnök e-mail-jét, amely szintén a lemondásról szólt. A klubvezetők még egy segélykiáltás erejéig időt adtak, s december 31-ei hatállyal jelentették be lemondásukat. Döntöttek arról, hogy január 10-én rendkívüli közgyűlést hívnak össze, amennyiben meghallja valaki addig a segélykiáltást, s bedob egy mentőövet a süllyedő hajón rekedt zirci labdarúgásnak.

  A klub, működését saját forrásokból, pályázati pénzekből és nagyon jelentős szponzori támogatásból biztosítja. Költségvetésük ebben az évben három és négy millió forint között alakult. A 2 300 000 forintos szponzori pénzeknek az őszi szezonban csak 25-30 százaléka jött be, a többi a klubelnök személyes támogatása volt. Így tudta csak végigversenyezni az őszt a megyei első osztályban szereplő, egy felnőtt és hat korosztályos csapatot működtető, nem kevesebb, mint 110 sportolót számláló futballklub. A tavaszi folytatáshoz 1-1,5 millió szponzori támogatásra lenne szükség. Heinrich József szerint ennek 15, legfeljebb 20 százalékára van reális esély. A klubelnök elmondta, s egyik hüvelykujjával nyomatékosította, hogy az FC Zircnek jelenleg egyetlen olyan szponzora van a nagyobb tételben támogatók közül, amely évek óta, rendszeresen utalja az összeget, s még könyörögni sem kell érte. A teremben ülő alapító és elnökségi tagok között több egyéni vállalkozó is volt, akik egyrészről megértették a helyzetet, tisztában voltak vele, hogy a vállalkozások is nehéz helyzetben vannak, ráadásul Zircen és környékén inkább csak kisvállalkozások működnek. „Hiába a kilincselés, egyszerűen nem tudnak adni”, „Vannak olyanok, akiknek esetleg jobban megy, de ha nem érdekli a futball, nem lehet mit tenni” – hangzott el a teremben, ahol a beszédeket időnként hosszú, döbbent csend szakította meg. Az elszomorító példák azonban még csak ezután következtek. A vállalkozóknál maradva: van olyan egykori szponzor, amely sokadszori megkeresést követően sem veszi fel a telefonját. A hazai mérkőzéseken elméletileg hazai nézők nem kis része tudatos bliccelő, amit még egy Napló-cikk is érintett a közelmúltban. (A szerző is szemtanúja annak, hogy egy néző a jegyszedők érkezésekor az öltözőépület mögé húzódott.) Tehát egyesek még a belépőjegy árával sem támogatják a csapatot, ellenben a szórakozás lehetőségét nem vonják meg maguktól.

  Heinrich József a klub válságos helyzetét ismerteti. A klubtagok előtt persze már nem voltak teljesen ismeretlenek a problémák

  Heinrich József elmondta: a sporttörvényben rögzített és egyesületi alapszabályban előírt tagdíj beszedése is komoly nehézségekbe ütközik. Szinte a gyerekfocisták, illetve azok szülei az egyedüliek, akik eleget tesznek a kötelezettségnek. Az egyesületnek 130 tagja van, ha az összes tag befizetné havonta az 1000 forintot, akkor már nem lenne ennyire kiábrándító a klub gazdasági helyzete. A szankciókat – egyesületből való kizárást – a korlátozott létszám miatt lehetetlen alkalmazni. A legjobb példa erre az a fiatal, aki azért keresett magának másik egyesületet, mert a klubelnök kérte tőle a tagdíjat. Az elnök hangsúlyozta: a díj beszedését törvény és alapszabály írja elő. Azok a támogatók is elfogytak az elmúlt időszakban a klub körül, akik társadalmi munkával, például pályahengerezéssel vagy az öltözőépület kimeszelésével tudták támogatni a zirci labdarúgást.

  Nem csak helyi problémákat érintettek a közgyűlés résztvevői: elhangzott, hogy megyei szinten amatőr bajnokságról beszélünk, ehhez képest rendkívül magasak a költségek. Ez a falusi futballcsapatok működését is ellehetetleníti, van több példa erre a környékben. Éppen ezért a csapat alacsonyabb osztályban való szerepeltetése sem járna jóval kevesebb kiadással. Az egyik hozzászóló szerint olyan nincs, hogy megszűnjön a zirci labdarúgás, a városnak igenis segítő kezet kell nyújtania. Vörös Kálmán alpolgármester ugyan klubalapítóként volt jelen a közgyűlésen, de válaszolni tudott az önkormányzat képviseletében a felvetésre. Egyetértett a felszólalóval, de elmondta, a városvezetés nem tud többet felvállalni a sporttelep üzemeltetési és a pályázati támogatásnál. Heinrich József szerint nem várható el az önkormányzattól, hogy megoldja a problémát. Azzal, hogy a városvezetés a sporttelep üzemeltetési támogatását 1 300 000 forintról 2 millió forintra emelte, megtett minden tőle telhetőt. Hozzátette: ennek köszönhető, hogy a klub meg tudott felelni a megyei első osztály követelményeinek. Beszélt arról is, akárhányszor ment a polgármesteri hivatalba, mindig megértő fülekre talált, s ott próbáltak segíteni, ahol lehetett. Hosszú tárgyaláson vannak túl a polgármesterrel, állandó egyeztetések voltak az alpolgármesterrel és az önkormányzati sportfelelőssel.

  Mint az alább kiderül, a klub fel tud mutatni eredményeket is, de ezúttal az alelnöki lemondólevelet mutatja fel a szintén lemondó elnök, Heinrich József. Másfajta papírra lenne szükség…

  A klubelnök leszögezte: attól, hogy a vezetőség lemondott, a klub még nem szűnik meg. Bárki felvállalhatja az elnöki és vezetőségi munkát, de attól tart, hogy a körülményekre való tekintettel nem sok jelentkező lesz. Ha a klub továbbra is működik, de visszalép a tavaszi szerepléstől, az FC Zirc-et két osztállyal lejjebb sorolják. Heinrich József elmondta: azért vágott bele a munkába hat és fél évvel ezelőtt, hogy megyei első osztályú csapata legyen a városnak, ő egy megyei negyedosztályú klubnak nem szeretne az élére állni. Felvetődött az is, hogyha felnőtt csapata nem is lesz az egyesületnek, legalább a gyerekfocit mentsék meg. Csak mellé is rakták gyorsan a kérdést, hogy egy esetleges utánpótlásbázisba fektetett munka hogyan térülne meg? Neveljék ki a focistapalántákat más kluboknak? Van ennek értelme? A hét, kilenc, tizenegy, tizenhárom évesek önszerveződő jelleggel talán részt vehetnek továbbra is a megyei első osztályú bajnokságban a felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatok nélkül, de ehhez a labdarúgó szövetség engedélyét kell kérni. A bizonytalanság miatt megkezdődött a játékos-fogyás is, a csapat ősz-záró bankettjén már sejteni lehetett, hogy egy-két labdarúgónak megvan, merre folytatja tovább pályafutását. A legtragikusabb az egészben, hogy a klub gazdasági helyzete fordítottan arányos az eredményekkel. A jelenlegi elnök, Heinrich József 2005-ben vette át az akkor még Zirc Városi Sportegyesület labdarúgó szakosztályát. Bizonyára sokan vannak még, akik emlékeznek az akkori csapatra: a bajnokság pofozógépe volt, az ellenfelek általában gólarányt javítani jöttek Zircre. Csak azért nem estek ki a megyei másodosztályból, mert éppen nem volt kiesője a megyei másodosztálynak. A 2009-től több más zirci sportszakosztályhoz hasonlóan önálló klubként továbbműködő FC Zirc tavaly feljutott a megyei első osztályba, ahol óriási meglepetésre a felnőtt csapat a negyedik helyen végzett, az ifjúsági csapat pedig felkapaszkodott a képzeletbeli dobogóra. A város a felnőttek szereplését ebben az évben az „Év Csapata” díjjal méltányolta. Az U19-es korosztály pedig azt a bravúrt hajtotta végre, hogy egy éven keresztül nem szenvedett vereséget a bajnokságban. A 2011–2012-es bajnokság őszi szezonját is szépen zárta a Football Club Zirc. A felnőtt csapat ugyan visszacsúszott a 8. helyre, az ifjúsági csapat viszont megtartotta harmadik helyét a tabellán. A legjobban ezúttal a serdülők (U16) szerepeltek, Balatonfüred mögött másodikak a bajnokságban. A focistapalánták eredményei is biztatóak, az eddig már meglévő U7, U9, U11-es korosztályok mellett a tizenhárom évesekből is szerveződött egy csapat a nyáron. Ők tornarendszerben versenyeztek, s mint ahogy Heinrich József fogalmazott, nagyobb csapatoknak is borsot törtek az orra alá a zirci gyerekfocisták.

  Ha nincsenek az FC Zircnek a város hírnevét öregbítő, szép eredményei, talán az a bizonyos utolsó segélykiáltás sem hangzik el a novemberi közgyűlésen…

  Kilátástalan a zirci labdarúgás jövője
  A cikk szerzője és beküldője:

  Kelemen Gábor sajtóreferens
  zirc.hu

  http://zirc.blog.hu/2011/12/06/lemondott_az_fc_zirc_teljes_vezetosege
   
 3. avatar: pancso
  2009.11.28, 14:15 (szerk.: 2022.09.18, 14:07)
  2009.06.30-án este hat órakor a Zirc városi polgármesteri hivatal nagytermében, 22 tag jelenlétével megalakult a Zirc város első önálló futball klubja. Az alakuló ülésen a tagok elfogadták a sportegyesület alapszabályát. Elnöknek Heinrich Józsefet választották, aki a Zirc VSE labdarúgó szakosztályát is vezette az elmúlt években. Az elnökség másik két tagja alelnöki pozícióban Hardy Zoltán, aki korábban az NBII-ben szereplő veszprémi csapatot is irányította, és Petrovics Gábor, aki az elmúlt években is hasznos, és segítő tagja volt a labdarúgó szakosztály elnökségének.

  A város csapata, az elmúlt év eredményességének köszönhetően (3.hely) a megyei II. osztályban folytathatja a 2009/2010-es szezonban, de egyértelmű és mielőbbi cél a megyei I. osztályban való szereplés.

  Ehhez kérjük minden szurkoló, és segíteni kívánó futballbarát közreműködést, hogy a város csapata ismét betölthesse térségi vezető szerepét.

  forrás: fczirc.hu