magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, II. osztály, Keleti csoport 5 Telkibánya ASE 16 7
2020/2021 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, II. osztály, Keleti csoport 5 Telkibánya ASE 15 15
2019/2020 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, II. osztály, Keleti csoport 5 Telkibánya ASE 14 8

összes eredmény, részletek »

címer helye
full name
Telkibánya Aranygombos Sport Egyesület
alternative names
Telkibánya SE
address
3896 Telkibánya
Fürdő út 17.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
contact information
e-mail tase@gmail.hu
founded
club colours
league (2022/2023)
name changes
 1. Telkibánya Aranygombos Sport Egyesület
  1993 -
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: laver77
  2015.07.09, 11:19 (szerk.: 2016.01.04, 18:57)
  Sporttörténelem Telkibányán

  rangado 2015.07.08.21:11
  e: először a megyei II. osztályban Telkibánya – A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett.

  A Gönc városához közeli, festői szépségű településen mindössze néhány százan laknak, de a labdarúgást ott szinte mindenki szereti. Aranyérmüket kitörő örömmel fogadták és nagy izgalommal készülnek a megyei II. osztályra, amelyben településük csapata még soha nem küzdött.
  – A rajt előtt nem beszéltünk a feljutásról, csak azt akartuk, hogy focizzunk egy jót – kezdte Kuti Zsolt, a Telkibányai Aranygombos Sportegyesület csapatának játékosedzője. – A télen kezdtünk álmodni, mert akkor csak 4 pont hátránnyal követtük az Alsóvadászt és úgy gondoltuk, hogy még akár a bajnoki címet is kiharcolhatjuk. Végül célba értünk, de nem akármilyen izgalmak közepette lettünk elsők. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a 37 pontot gyűjtött együttesünket a 35 pontos Encs II, a 34-es Alsóvadász, a 32-es Korlát és a 31-es Baktakék követte. Mi tavasszal azért jöttünk ki jól ebből az ötös versengésből, mert hoztuk a riválisaink elleni meccseinket. Csapatként átlagon felülit produkáltunk – egyénileg Dudás Tibor, Krakkai Levente, Kundrák Géza és Fekete Zsolt nyújtotta a legjobb teljesítményt –, bár akadtak gyengébb pillanataink is, gondolok például a Vizsolyban elszenvedett 4-0-s vereségünkre. Csak negyvenhét találatot szereztünk, ugyanakkor harminchetet kaptunk, így mindössze plusz tízes gólkülönbséggel zártunk, s a pontvadászat közben az is megfordult a fejünkben, hogy akár „világcsúcsot” is produkálhatunk. Mert olyat még nem hallottam, hogy egy gárda negatív gólkülönbséggel szerez aranyérmet.

  A küzdőképességünk végül megmentett minket ettől a csodától: az Encs II ellen például a 90. percben még 3-2-es bukásra álltunk, aztán a hosszabbításban fordítottunk, és 4-3-ra győztünk.
  A telkibányaiak már elküldték nevezésüket a megyei II. osztályú bajnokságra. Ennek anyagi fedezetét az önkormányzat és főtámogatójuk, a Polgári Kft. és személy szerint Polgári Zsolt ügyvezető igazgató biztosítja, de sokat köszönhetnek kisebb szponzoraiknak, továbbá Boda Istvánnak, aki most még „csak” mindenesként, de hamarosan elnökként szolgálja majd a klubot.

  – A pályánk gyönyörű helyen van – folytatta Kuti Zsolt. – Viszont fel kell újítanunk, most erre pályázati úton felcsillant az esély számunkra. Szociális létesítményünk sajnos gyengécske, ezért az ifjúsági táborban oldjuk meg az öltözést, aztán, hogy ne érje szó a ház elejét, korlátokat és labdafogót is kell építenünk. Felszerelésekkel jól állunk, az MLSZ megyei igazgatóságától érkező jutalmat pedig öltöztetésre fordítjuk. Az alapozást megpróbáljuk megszervezni és edzőmeccseket is tervezünk. A tervezett erősítéssel gondban leszünk, mert körbe vagyunk véve csapatokkal, elég ha Göncre, Hidasnémetire, Hollóházára és Pálházára gondolok – ezért lehet, hogy 42 évesen nekem is be kell szállnom, bár terveim szerint egyre kevesebb időt akarok a pályán tölteni. Az utánpótlás-nevelést sem tévesztjük szem elől: ha „találunk” elegendő gyereket, csatlakozunk a Bozsik-programhoz.
  -ÉM-KT-


  www.bazfoci.hu/tartalom/cikk/310536_sporttortenelem_telkibanyan