magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2018/2019 Vas megyei III. osztály, Körmendi csoport 6 Nagyrákos SE 7 37
2017/2018 Vas megyei III. osztály, Körmendi csoport 6 Nagyrákos SE 8 44
2016/2017 Vas megyei III. osztály, Körmendi csoport 6 Nagyrákos SE 2 64

összes eredmény, részletek »

címer helye
full name
Nagyrákos Sportegyesület
Supporters
alternative names
NSE
address
9938 Nagyrákos
Alsószer 31.
Vas megye
 
contact information
phone +36 (30) 377 6040, +36 (30) 979 5597
e-mail attilati@gmail.com
founded
1982
club colours
zöld - fehér
league (2019/2020)
name changes
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.26, 17:25
  Nagyrákosnak sokáig nem volt csapata. A hatvanas években ugyan a falu az öt kilométerre eső Szattával gründolt egy közös együttest, ám a játékosok néhány év után szétszéledtek, a futballélet elsorvadt. Akikben megmaradt a kedv, a környéken kerestek maguknak lehetőséget, az őriszentpéteri egyesület sokukat felszippantotta. Aztán a nyolcvanas évek elején Mihály Ferenc nagyrákosi tanító kezei alatt kinevelkedett egy 14-15 éves – javarészt kényszerűségből a szentpéteri ifiben játszó – fiútársaság, amely szilárdan eltökélte, megalakítja a nagyrákosi futballcsapatot. Abban az időszakban Moldova György, az országos népszerűségnek örvendő író, az Őrség panasza című, 1974-ben megjelent szociográfia szerzője már a település tekintélyes alakjának számított, családjával sok időt töltött a domboldalon álló házában.

  „A kocsmában beszélgettünk Kulcsár Lacival, hogy kéne egy csapat – ültet le minket egyszerűen berendezett konyhájában Németh László egykori nagyrákosi játékos. Az erdőben dolgozó ember csendes, nyugodt stílusában meséli a húszévesen megélt, 1982-es történetet. – Arra jutottunk, elmegyünk Mihály Ferenc tanító bácsihoz, hogy megkérdezzük, mit szól hozzá. Semmi kifogása nem volt, ott helyben fel is kértük edzőnek. Aztán Lacival és még néhány sráccal bementünk Prém Jenő tanácselnökhöz, hogy előálljunk a tervünkkel. Azt mondta, egyelőre nem. Ebben is maradtunk, tudomásul vettük. Amikor léptünk ki a tanácsházból, jött szembe Moldova Gyuri bácsi. Kérdezte, mi járatban vagyunk. Elmondtuk, csapatot szeretnénk, csak Jenő bácsi nem támogatja. Bólintott, nyugtatott minket, hogy minden rendben lesz, és bement a tanácsházba. Mire kijött, Jenő bácsi véleménye megváltozott.”

  Így született meg a nyolcvanas évek elején a nagyrákosi futballcsapat, és vívott aztán életre-halálra – vagy legalábbis láda pezsgőkre – menő csatákat Szattával, Hegyhátszentjakabbal, Pankasszal. Ma már nehéz elképzelni, micsoda tétje volt egy Nagyrákos–Pankasz szuperrangadónak. Az esemény súlyáról mindent elmond, hogy a felek előzőleg rendre megállapodtak, bukás esetén a vesztes falu kénytelen egy napig gyászszalagot kötni a településtáblájára.

  http://hatsofuves.nemzetisport.hu/moldova-gyorgy-esete-a-tanacselnokkel/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.11, 15:56
  kép
  forrás:
  Dominek József