magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2013/2014 Nógrád megyei III. osztály, Keleti csoport 6 Ménkesi Bányász SK 12 5
2012/2013 Nógrád megyei III. osztály, Keleti csoport 6 Ménkesi Bányász SK 11 16
2011/2012 Nógrád megyei III. osztály, Keleti csoport 6 Ménkesi BSK 5 46

összes eredmény, részletek »

címer helye
full name
Ménkesi Bányász Sportkör
address
3153 Dorogháza
Rákóczi út 1.
Nógrád megye
 
contact information
e-mail menkesibsk@freemail.hu
founded
1949
club colours
fekete - fehér
league
- (megszűnt csapat)
name changes
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.12, 15:06 (szerk.: 2018.02.16, 18:31)
  címertervek:
  kép
  kép
  kép
  forrás:
  Győr Béla - email
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.12, 15:00 (szerk.: 2018.02.16, 18:26)
  kép
  kép
  forrás:
  Győr Béla - email
   
 3. avatar: Giovanni
  2010.01.29, 00:09
  Már a háború előtt is volt Dorogházán futballcsapat. A község akkor még Heves megyéhez tartozott, így annak bajnokságában vettek részt. Ez a csapat a háború után újra együtt játszott, s jórészt nekik köszönhető, hogy a földosztáskor ezt a területet, ahol most a sportpálya van, a falu sportot kedvelő lakossága birtokába vehette, és tette sportolásra alkalmassá. (A csapattagok név szerint: Mihalik László, Bata László, Nagy András, Pintér Pál, Bakos István, Bakos János, Bakos István, Varga László, Hajdú András, Bakos Vince, Bakos József, Bata Joachim, Pintér Géza, Szűcs József, Szalai József.)

  A bányaüzem megnyitásával új lendületet vett a sport a faluban, és 1949-ben megalakult a Ménkesi Bányász Sportkör labdarúgó szakosztálya, melyben már a szomszédos községek sportolói is szerepeltek.

  Az ötvenes években a járási bajnokságban szerepelt a csapat és az évtized végén többször is csak osztályzón maradt alul a vetélytársakkal szemben. 1961-ben viszont már az osztályzón is sikerült túljutni és felkerülni a Megyei I. osztályba. Ez a gárda igen neves játékosokból állt, és több játékos előtte már felsőbb osztályban is szerepelt. Az idősebbek bizonyára emlékeznek az akkori csapat legjobbjaira, Domonkos Sándorra (csarcsu), Pintér Andrásra (benő), Szűcs Gyulára (undzsu), Nagy Károlyra, Szűcs Józsefre, Bakos Albertre, Szűcs Józsefre (nóvé), és természetesen a mesterre, Újházi Pista bácsira. Sajnos időközben több játékos kivált a csapatból, s a bajnokság végén szoros küzdelemben, de kiestünk az I. osztályból

  Mint ahogy az lenni szokott, a következő bajnoki évet egy másik, megújult csapat kezdte el váltakozó sikerekkel. 1970-ben az ifjúsági csapat megnyerte a Felszabadulási Kupát, majd ’73/74–be a felnőtt csapat első helyezést ért el a bajnokságban, de átszervezés miatt nem szerepelhetett az első osztályban. Pedig ez a csapat is megérdemelte volna. Csak hogy néhányukat említsük: Pongrácz Sándor, Bakos Endre, Szűcs Pál, Nagy István (máté), Pintér István (müller), Tóbi László, Bakos László, Bakos Gyula, Szűcs András, Szűcs Zsolt, Pintér Gyula, Baki Vöke, Bakos István, Szűcs Vince, Bakos László, Hajdú János, Nagy László, Hajdú László, Huszár György, Szűcs István, Szűcs Gáspár, Dudás László és a többiek.

  A labdarúgó szakosztályunkat a Megye Kiváló Szakosztálya címmel tüntette ki a szövetség 1974-ben. Valóban az volt.

  Nagyjából újabb tíz év eltelte után újabb jó csapat kovácsolódott össze. 1990-91-ben megépült az új öltöző, amely igen komoly összefogással készült el. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik az építkezésben részt vettek, vagy ahhoz bármivel hozzájárultak. Bizonyára az új öltözővel megváltozott körülmények is hozzájárultak, hogy Bozsik László edző vezetésével az 1991/92-es szezonban a csapat a 3. helyen végzett. Újra egy jó csapat: Kozma István, Kecskés János, Hajdú Ottó, Gulyás István, a Kruppa testvérek, Gyula és Pali, Bakos Csaba, Bakos Szabolcs, Bakos Márió, Tóth Antal, Nagy László, Szűcs István, Kun István, Bakos Róbert, Halász Róbert és a többiek.

  Sajnos a Bányaüzem megszűnésével az anyagi lehetőségei az Egyesületnek megcsappantak. Ez a következő években negatívan hatott az eredményekre is. A visszaesést nem csak ez okozta. Az időközben megalakult Mátramindszent SE elszippantotta játékosainkat, sőt magasabb osztályba is igazolt játékosunk.

  Olyan időszak volt ez, amikor a Bányaüzem már nem, a megalakult önkormányzat pedig még nem eléggé tudta támogatni az egyesületet. Szerencsére az Önkormányzat testülete az alaptevékenységet tudta biztosítani, így a sportkör életben maradt.


  http://menkesibsk.uw.hu/