magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2012/2013 Ness Hungary Nemzeti Bajnokság II, Nyugati csoport 2 Kaposvári Rákóczi FC II 13 26
2011/2012 Nemzeti Bajnokság III, Dráva csoport 3 Kaposvári Rákóczi FC II 1 63
2010/2011 Nemzeti Bajnokság III, Dráva csoport 3 Kaposvári Rákóczi FC II 3 50

összes eredmény, részletek »

címer: Kaposvári Rákóczi FC II.
Supporters
associated teams
address
7400 Kaposvár
Pécsi utca 4.
Somogy megye
 
founded
1947
club colours
zöld - fehér
league
- (megszűnt csapat)
name changes
honours list
 1. NBIII/ harmadosztály bronzérmese
  2010/2011
 2. Magyar Kupa Somogy megyei győztese
  2011
matches
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.06.21, 16:27
  A Rákóczi futballcsapatával kapcsolatos aktuális kérdésekről Illés János ügyvezetőt faggattuk.

  - Eldőlt, hogy mi lesz a Rákóczi második csapatának további sorsa?
  - Az NB III-as küzdelmekre nem neveztünk, de mivel a korábbi u19-es bajnokság helyett u21-es lesz, a fiatalok játéklehetősége megoldódik a következő szezonra is. A 21 évnél idősebbek közül azok játéka nem megoldott, akik esetleg egy-egy NB I-es találkozón nem kerülnek be a keretbe. Az ő játékban tartásuk miatt viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy 30-40 millió forint plusz kiadása legyen a klubnak a harmadosztályú szereplés miatt.

  forrás:
  http://www.rakoczifc.hu/index.php?m=blog&id=20130621155523858114
   
 2. avatar: Ailton
  2012.06.12, 12:23 (szerk.: 2012.06.12, 12:24)
  2011-ben a Magyar Kupa területi bajnoka (nem tudom hogy kellene nevezni hivatalosa, korábban Errea-kupa volt a szpozor miatt).
  Kaposvári Rákóczi FC II.–Balatonkeresztúr 8–0 (4–0)
  2011. május 18. 19:38 Fenyő Gábor

  Szép emlékeket őriznek a keresztúriak Marcaliról, hiszen négy nappal korábban 6–2-re nyertek itt bajnokin. Ettől függetlenül ők is tisztában vannak azzal, hogy nem ők a megyei kupadöntő esélyesei. A kis Rákóczi csapatát erősíti az NB I-ben edződő Zahorecz Krisztián, Kulcsár Kornél, Drazsen Okuka, de a két Horváth, Tamás és a kapus László is bemutatkozhatott már az élvonalban.

  – Már annak örülni fogok, ha a hétvégén Csurgón megleszünk tizenegyen, a jövőt viszont ne kérdezd... – sóhajt nagyot a meccs előtt Fenusz László, a házigazda Marcali csapatának a mestere.

  Akár már az első percben megszerezhetné a vezetést a kis Rákóczi, azonban Tabi Tibor ígéretes helyzetben hibázik.
  – Tovább kellett volna vinned Tibikém! – hallatszik Pusztai László hangja.
  Jó két perccel később aztán Tabi Tibor megfogadva mestere utasítását tovább viszi a játékszert, ám hosszan szökteti magát. Aligha mondunk nagy újdonságot; a kaposvári zöld-fehérek uralják a játékot, a keresztúriak láthatóan a kínálkozó kontrákra várnak.
  – Ha tisztában vagy azzal, hogy mit játszasz, akkor légy szíves közöld velem is, ha viszont nem jössz rá, akkor inkább kérj cserét... – ad hangot a véleményének Pusztai mester.

  Már a 17. percben sérülés miatt cserélni kényszerül a Balaton-parti együttes: Annoh Osafo Pascal hagyja el fájdalmas arccal, bicegve a pályát. A 28. percben góllá érik a zöld-fehérek fölénye. Zahorecz Krisztián perdítése talál utat a kapu bal oldalába (1–0). Amolyan válaszként a másik oldalon Horváth Gábor szabadrúgásánál, majd Kozma Márk lövésénél kell nyújtózkodnia Horváth Lászlónak, a Rákóczi hálóőrének. A 36. percben egy formás támadás végén tovább nő a zöld-fehér előny: Berdó Valentin lövése pihen meg a hálóban (2–0). Nem lehet azt mondani, hogy ne zajlanának a pályán az események a 37. percben Tabi Tibor is feliratkozik a gólszerzők közé (3–0). Három perccel a szünet előtt Kulcsár Kornélt egyszerre két balatonkeresztúri védő ráncigálja, Bana Gergely sípmester azonban nem fúj. Nem is hagyja ezt szó nélkül a sértett, így aztán indulhat is zuhanyozni. Egyetlen perccel később a cs.k-t, Szolomájer Miklóst felvágják, a jogos büntetőt pedig Zahorecz Krisztián ellentmondást nem tűrően értékesíti (4–0).

  A második játékrészben már kiegyenlítettebb a mérkőzés – legalábbis eleinte –, de ne felejtsük el, hogy négy góllal megy a Rákóczi. Sőt, az 59. percben már öttel, miután a Tabi Tibor buktatásáért megítélt tizenegyest Zahorecz Krisztián váltotta gólra, aki ezen a meccsen így már a harmadik találatát jegyezte (5–0). A 68. percben a legígéretesebb keresztúri akció marad kihasználatlanul: a hórihorgas Skoda Attila csak a feje búbjával tud a labdába érni, amely így elkerüli a kaput. A 70. percben viszont újra megzörren a keresztúri háló Tabi Tibor lövése nyomán (6–0). Az utolsó szűk negyedórára lehetőséget kap a fiatal Csima Ádám, aki nagyon lámpalázas és ráadásul szerencséje sincs. A balatonkeresztúriak cserekapusa Drazsen Okuka lövésénél a 81. percben először találkozna a labdával, de látványosan mellényúl (7–0).
  S, ezzel még mindig nincs vége a zöld-fehér gólözönnek: két perccel a vége előtt Szolomájer Miklós állítja be a végeredményt (8–0).

  Marcali, 100 néző. V.: Bana (Hegyi, Pallér)
  Kaposvári Rákóczi FC II.: Horváth L. – Okuka, Major, Zahorecz, Szolomájer – Kulcsár, Horváth T. – Házi B. (Mészáros az 53. percben), Berdó (Balogh B. a 70. percben), Kuckó – Tabi. Edző: Pusztai László, Balázs József.
  Balatonkeresztúr: Konkoly (Csima a 77. percben) – Olti, Kozma, Skoda, Keöves – Annoh Osafo (Károlyi a 17. percben), Horváth Cs. (Somogyi a 65. percben), Horváth T., (Pernecz a 65. percben) Wolf (Zsiga a 77. percben) – Horváth G., Bakos P. (Müller a 70. percben). Játékos-edző: Horváth Gábor.

  A somogyi riválisok útja a megyei döntőig

  A két finalistának öt ellenfélen kellett „áthámoznia” magát. Az NB III-as Kaposvári Rákóczi FC II. csapatának volt simább az útja, amely az utolsó két fellépésén szintén NB III-as egyleteket, mégpedig a Nagyatádot, majd a Balatonlellét verte meggyőző teljesítménnyel. A megye egyes Balatonkeresztúr – amely szintén csak idegenben szerepelt – az utolsó két meccsét 11-es párbajban nyerte.

  A Kaposvári Rákóczi FC II. az első fellépésén a megye hármas Somogysárdot (3–1), majd a megye kettes Toponárt (8–0), a szintén megyei II. osztályú Balatonszemest (7–0), aztán az NB III-as Nagyatád FC-t (2–0), végül pedig az ugyancsak NB III-as Balatonlelle SE-t verte (6–2).

  http://www.sonline.hu/somogy/sport/nyolc-rakoczi-gol-a-kupadontoben-378107