magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
1954 Nemzeti Bajnokság II, Nyugati csoport 2 Pécsi Bányász 3 36

összes eredmény, részletek »

címer helye
address
 
founded
1954
club colours
league
- (megszűnt csapat)
home ground
-
name changes
  1. Pécsi Bányász SK
    1954 - 1955
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2020.10.17, 19:43
    Miután megtudjuk még, hogy az egyik közeli vasárnap a Komlói Bányásszal játszik a Vörös Lobogó barátságos mérkőzést, tovább folytatjuk az utat a pécsújhegyi pálya felé. Hamarosan kiderül, hogy itt a
    PÉCSI BÁNYÁSZ
    tartja edzéseit. A nemrég megalakult bányász városi választmánynak elnökei Pintér József érdekes újságokat mond:
    — Végre hosszú és alapos tárgyalások után összeültek a bányász elvtársak és el határozták, hogy minőségi szakosztályokat állítanak fel. Ennek az eredménye a Pécsi Bányász labdarúgócsapata is, mely majd a Pécsújhegyi Bányász NB II-es helyén mint a pécsi és pécskörnyéki bányászok csapata szerepel. A Pécsújhegyi Bányász is megmarad és a pécsbányatelepiekkel együtt a megyei bajnokságban játszik. A csapatok edzései már javában folynak. A Bányász új edzője Buzássy Sándor, a Dózsa volt oktatója lett. Egyelőre még nem döntött a választmány az NBII-es mérkőzések helyét illetően. A vélemények pillanatnyilag elosztanak Pécsújhegy, Pécsbányatelep és a Verseny-utca között, de hamarosan megállapodunk ebben is.
    A bányászcsapat játékosanyaga a Pécsújhegyi Bányász NB II-es csapatának legjobbjaiból áll. Erősítésként Pécsbanyatelepről Kovács, Kocsis, Bőhm és Gyurkó került egyelőre a Bányászhoz azonkívül a volt Pécsi Honvéd három fiatal, tehetséges játékosa, Csupák, Molnár és Horváth. Jó csapat lesz a Pécsi Bányász! Lósz Károly, területi elnök elárulja, hogy tárgyalásokat folytatnak NB I-es csapatokkal egy-egy barátságos mérkőzésre. Elsősorban a Dorogi, vagy a Salgótarjáni Bányászról lennie szó és ezt a mérkőzést bent Pécsett játszanak le.

    Dunántúli Napló
    1954.01.31
     
  2. avatar: fgymat
    2020.10.17, 19:22

    Az OTSB a SZOT országos sportosztályával egyetértve rendelkezési adott ki, melynek értelmében sportegyesületeink súlyponti területeiken városi választmányt hozhatnak létre. A városi választmány célja a minőségi és a tömegsport állandó és tervszerű javítása, és a dolgozóknak minél nagyobb tömegekbe való beszervezése a magyar sport és testnevelés életébe.
    Pécsett a Bányász SE országos elnöksége hozzájárulásával a közeljövőben már létre is hozzák a városi választmányt. A Bányász SE pécsi városi választmányához, a pécsújhegyi, mecsekszabolcsi. vasas I-i, a vasas II-i, hosszúhetényi és pécsbányalelepi bányász sportkörök tartoznak. A sportkörök a napokban már meg is tartották sportköri taggyűléseiket, melyeken megválasztották a területi küldötteket, akik december 30-án, szerdán fogják megválasztani a városi választmány tagjait.
    A városi választmány létrejöttével régi vajúdó problémája oldódott meg a pécsvidéki bányász sportköröknek. A városi választmány létrejöttével olyan lehetőségek nyílnak meg a bányász sportkörök előtt, melyekre önmagukban nem volnának képesek. Nemcsak a tömegsportban, hanem a minőségi sportban is gyökeres változások állhatnak be. A városi választmány mellett létrejövő szakosztályokban a legjobb bányász sportolók sportolnak, akik így sokkal eredményesebben tudják képviselni nemcsak a pécsi bányász sportot, hanem városunk egész sportját is. A központi szakosztályok létrejötte semmivel sem fogja csökkenteni a sportkörök önállóságát. Az
    egyes sportkörök továbbra is működnek szakosztályaikban elsősorban a tömegek foglalkoztatására fektetnek súlyt. A minőségi szakosztályokba került sportolók nem veszítik el régi sportköri tagságukat. Egyes versenyeken a sportkörök színeiben is elindulhatnak. Nagy országos versenyeken pedig a központi választmány szakosztályaiban képviselik a pécsi bányász sportolókat.
    A Bányász SE pécsi városi választmányának szervezési munkái nagy erővel folynak, a szerdán este a SZOT székházban sorra kerülő városi választmány megválasztása után a választmány soraiból megválasztja majd a városi választmány elnökségét, mely hívatott lesz a központi szakosztályok ügyeit vinni.

    Dunántúli Napló
    1953.12.29