magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Bács-Kiskun vármegye, I. osztály 4 Akasztó FC 10 30
2021/2022 Bács-Kiskun megye, I. osztály 4 Akasztó FC 5 37
2020/2021 Bács-Kiskun megye, I. osztály 4 Akasztó FC 11 29

összes eredmény, részletek »

címer: Akasztó FC
full name
Akasztó Futball Club
Supporters
associated teams
address
6221 Akasztó
Sport utca 18
Bács-Kiskun megye
 
contact information
phone +36 (30) 555 6111
e-mail ferenc.endrodi@akker-plus.hu judakakas1983@gmail.com szaboszolobirtok@t-onl
founded
1922
club colours
sárga - kék
league (2023/2024)
home ground
name changes
 1. 1994-ben játékjogán a Kiskőrösi FC szerepelt tovább
 2. Akasztó-Stadler FC
  1994 - ?
 3. Akasztói FC
  ? - 2014
 4. Ági Nektár Akasztó FC
  2014 - 2016
 5. Akasztó FC
  2016 -
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.04, 16:19
  Akasztói SK öregfiúk
  kép
  Dominek József
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.09, 10:11
  Megújul a közönsége miatt híres, a talaja miatt inkább azonban hírhedt akasztói pálya. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már idén ősztől öröm lesz Akasztón pályára lépni a vendégcsapat számára is.

  Akasztón nemcsak azért kellemetlen dolog látogatóként bajnokit játszani, mert a szép számú és rendre lelkes közönség hathatós támogatást nyújt a csapatának, de a legendásan rossz talaj miatt is. Az ugyanis nemcsak meglehetősen egyenetlen, hanem rendkívül mély is, így csapadék esetén labdarúgás helyett inkább dagonyázásra emlékeztet az, amit kilencven percen át művelnek. Rémálom ez a vendégcsapatoknak, de kellemetlen a hazaiak számára is, hiszen a talaj sérülésveszélyes. Akasztón a hazai játékosok is nemegyszer nem azért kérnek cserét, mert lerúgták őket, hanem, mert kiment a bokájuk. Így aztán alighanem a teljes megyei első osztályú mezőny megkönnyebbülten sóhajt majd fel, amikor megújul a pálya.
  – Régi igényt szeretnénk ezzel kielégíteni, és nagyon örülünk, hogy most már a megújulás küszöbén állunk – jelentette ki Judák László, az Akasztó technikai vezetője. – A dolog úgy áll, hogy az anyagi keretek már megvannak, jelen pillanatban három kivitelezővel is tárgyalásban állunk, amint eldől, hogy ki végzi a munkálatokat, azok haladéktalanul meg is kezdődnek.

  És hogy mi mindenre volt ehhez szükség? Elsősorban Endrődi Ferencre, a klub elnökére, aki hajlandó volt belevágni a rendezés megkezdésébe. Aztán szükség volt a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának a támogatására, amelynek köszönhetően egy kétszáznyolcvanhárom­milliós TAO-támogatást nyert el a klub pályafelújításra. Nagy szükség volt a helyi önkormányzat támogatására, segítségére és hathatós közbenjárására is, ugyanis az önkormányzat segített lerendezni a jogi viszonyokat a földtulajdonosokkal. Közel negyven földtulajdonossal kellett egyeztetni, mindegyiküktől meg kellett vásárolni egy-egy kis parcellát, ezt az önkormányzat rendezte, magyarán az önkormányzat biztosította a szükséges földterületet. És szükség volt a földtulajdonosok rugalmasságára is, ők ugyanis nem gördítettek akadályt a fejlesztések elé.

  S hogy miért volt szükség földek megvásárlására, amikor maga a pálya ott van? Nos, a felújítás két lépésben zajlik majd. Első lépésben megépítenek egy műfüves pályát a jelenlegi mellé, a jelenlegivel párhuzamosan, ehhez volt szükség a pluszterületekre. – A műfüves pályát a terveink szerint – ha minden összejön – szeptember elsején szeretnénk felavatni, a reményeink szerint ugyanis akkorra már használható lesz – vázolta fel az ütemtervet Judák László. Albérletbe ugyanakkor az idén tavasszal sem kell költöznünk, az idei tavaszi idénybeli meccseinket – amely nem sok, mindössze öt találkozó – még a régi pályánkon játsszuk. Ugyanakkor ősztől sem kényszerülünk albérletbe, hiszen amennyiben a tervek szerint őszre elkészül a műfüves pálya, a 2019/2020-as idényben azon játsszuk a hazai mérkőzéseinket. Ez manapság már nem okoz gondot, legális is, hiszen két éve például a Soltvadkert is műfüvesen játszott, amíg el nem készült a centere, ugyanakkor nem is okoz annyi gondot, mint régebben, hiszen a műfüves pályák minősége szó szerint évről évre egyre jobb. Ősztől pedig, miközben a csapat az új műfüvesen fogadja az ellenfeleket, megkezdődnek a munkálatok a jelenlegi egyes pályán. Ami nem lesz kis munka, hiszen jelentősen meg kell emelni a pályánk talajszintjét, hiszen éppen az volt a probléma, hogy a megyében az egyik legmélyebb.
  Ha minden a tervek szerint halad, akkor legkésőbb két év múlva újra a régi, megújult füvesen fogadhatja az ellenfeleit az Akasztó FC, de már idén ősztől sem kell irreális viszonyoktól tartaniuk az idelátogatóknak.

  Így aztán az idei téli felkészülési meccseket kivétel nélkül idegenben vívja a klubnak a megyei első osztályban jelenleg a harmadik helyen álló csapata. Az előkészületi meccseket már meg is kezdték, hiszen szerdán Mezőfalvára utaztak Szrenkó István tanítványai, most hétvégén pedig Szabadszállásra látogatnak, majd – többek között – utaznak Kecelre és az NB III.-ban szereplő Iváncsához is.

  2019.02.08
  https://www.baon.hu/sport/helyi-sport/nemcsak-a-helybeliek-az-ellenfelek-is-orulnek-az-akaszto-uj-palyat-epit-1742515/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.07.09, 17:47
  A 2014-2015-ös szezonban új néven, Ági Nektár Akasztó FC-ként szerepel az akasztói megyeegyes együttes. A névadó szponzor mellett 4-5 új játékos is érkezik majd a csapathoz, amely egyelőre az új edzőjét szeretné megtalálni a távozó Újvári Gábor helyére.

  kép
  http://www.bacskiskunfoci.hu/tartalom/cikk/271395_zuhanyhirado
   
 4. avatar: Cupi
  2011.10.30, 16:17
  Megyei III osztályba vannak!