magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Budapest I. osztály 4 THSE-Szabadkikötő 11 31
2021/2022 Budapest I. osztály 4 THSE-Szabadkikötő 10 32
2020/2021 Nemzeti Bajnokság III, Nyugati csoport 3 THSE-Szabadkikötő 18 37

összes eredmény, részletek »

címer: THSE-Szabadkikötő

szezon értékelés

 1. 2012/2013
  A THSE-Sashalom egyesülete a csapat történetének legkiemelkedőbb eredményét érte el, bronzérmet jelentő harmadik helyen végzett Budapest legmagasabb osztályában.
  Az átszervezés következtében előzetes kalkulálások után a 6-8. hely fölött, de leginkább a legjobb 6-ban szerettünk volna végezni, ez volt a célkitűzés.
  Volt itt a tavaly nyáron szűk keret, sérülések, borúlátó hangulat. A nehézségeket az elképesztő csapategység, megújuló játékosok és az időközben nyert egyre nagyobb önbizalom révén sikerült leküzdeni, 6. helyen fordultunk tavaszra. A téli felkészülés alkalmával egy kis vérfrissítésen ment át az egylet, az újonnan érkezők versenyhelyzetet teremtettek, ez a fajta egészséges kompetíció a régieket is jobb teljesítményre sarkallta. Fiatal tehetségek mellett, rutinos futballisták alkották az egylet gerincét. A pályán az egyes játékrészek vezérei mellé időről-időre fel tudott nőni egy-egy "kiegészítő" vagy korábban rosszabb formát mutató játékos is, sokszor értékes pontokat szerezve a tavaszi folytatásban. Emlékezetes marad a Voyage elleni 0-4-es első félidő utáni 3-0-ás feltámadás, a remek hangulat és elpuskázott lehetőség az Ikarus otthonában, nagyarányú győzelmek a Kelen, Unione, Grund, Nagytétény, MLTC ellen, brusztos revans a Hegyvidék meccsen és megannyi pillanat. Bravúros győzelmek, ellentétes félidők és a néhol hektikus játék ellenére a hajrá előtt minden esélyünk megvolt a bajnoki cím megszerzésére. Talán túlságosan is élesen élt még a csapat egy részének fejében a két évvel korábbi bajnoki cím, kicsit mintha elbíztuk volna magunk és a két legfontosabb riválisunk ellen nem tudtunk győzelmet aratni. Az utolsó fordulóban a bronzérem volt a tét, a feladat pedig a Goldball legyőzése volt. A drámai végjátékban fanatikus csapatkapitányunk, Márics Péter élete játékával a sírból hozta vissza számunkra a 3 pontot és feltette a pontot a csapat évadjára.
  Összességében elmondható, hogy egy színvonalas és izgalmas bajnokság volt az idei BLSZ 1, számunkra pedig egy felejthetetlen év, megtérült munka és egy, olyan eredmény, melyet már sosem vehetnek el Tőlünk.
  Schwarcz Ádám, 2013.07.02

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2017.06.08, 09:36 flex névváltozások
2010.03.31, 10:51 thse színek

részletek »

Supporters
alternative names
THSE, Halak
associated teams
address
1162 Budapest
Felcsúti u. 53.
Budapest
 
contact information
e-mail tintahalak@tintahalak.hu
founded
2000
club colours
zöld - narancs
league (2023/2024)
home ground
 1. Szabadkikötő SE Sporttelep

  (2016 - )

previous grounds
 1. Pirosrózsa utca

  (? - 2016)

 2. Vilmos Endre Sportcentrum

  (? - ?)

name changes
 1. T&T-Tintahalak
  ? - 2007
 2. Tintahalak 2000 Szabadidő Egyesület
  2007 - 2011
 3. Tintahalak SE-Sashalom
  2011 - 2016
 4. 2017-ben egyesültek a Szabadkikötő SE-vel
 5. Tintahalak SE-Szabadkikötő
  2016 -
honours list
 1. BLSz I/negyedosztály bajnoka
  2016/2017
  BLSz I/B / ötödosztály bajnoka
  2010/2011
matches
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: fgymat
  2017.08.23, 07:12
  Fúzióra készül a THSE és a Szabadkikötő SE, a következő év nyarán már egy egyesületbe tartozhat a két labdarúgócsapat. A THSE már idén Budapest egyik legkellemesebb hangulatú pályájára költözött, és a bajnokságban a THSE-Szabadkikötő nevet használja a továbbiakban.

  Az elmúlt évad során a BLSZ1. második helyén végző csapattól két remek képességű játékos is távozott, de Strebek Marcell a Tintahalak megálmodója és edzője mégis motivált, vele beszélgettünk.

  - Nem volt otthonunk 15 éven keresztül, nem volt saját utánpótlásunk se - kezdte Strebek Marcell. - Ez állandó zavaró tényező volt, nem lehetett távoli jövőképünk. A nyáron megismertem a Szabadkikötő SE vezetőségét, és sikeres megbeszélések után az együttműködés mellett döntöttük. Én odaviszem a csapatomat, és segítek más dolgokban is, a Szabadkikötő pedig otthont ad nekünk. Ebben a BLSZ I-es évben már THSE-Szabadkikötő néven játszunk, jövőre pedig szeretnénk egy egyesületbe tartozni a jelenleg BLSZ III-ban futballozó csapattal, fuzionálni fogunk. A Szabadkikötőnek maradt még meg utánpótlása, és ezt szeretnénk tovább fejleszteni a továbbiakban.

  - A játékosoknak nem okoz gondot, hogy Budapest másik felébe kerül át a THSE?
  -A labdarúgóink egyharmadának távoli az új helyszín, de öten egy autóba ülve meg tudják oldani ezt a problémát. Egy másik harmadának gyakorlatilag mindegy, mert a belvárosban lakik, a harmadik harmadának pedig még jobb is a Szabadkikötő-pálya, mert ők közeli kerületekben vagy éppen pont Csepelen laknak.

  - Van változás a keretben?
  - Jelentős változás, hogy Füzy Zsolt sajnos sok közös év után távozott tőlünk, ő a veszprémi futsalcsapattól profi szerződést kapott. Nagy veszteség, és emellett a 21 gólos házi gólkirályunk, Lőrincz László sem fog rendelkezésemre állni a következő évad során. 30 gól és 20 gólpassz távozik, és ennél velük sokkal több is.

  Egy új igazolásunk viszont van, Tóth Gergely érkezett, aki a békéscsabai akadémián nevelkedett, most följött tanulni Budapestre, így került hozzánk.

  - A Magyar Kupával már meg is kezdődik az idei szezon, van célotok a rangos sorozatban?
  - Elsősorban edzőmeccsként tekintünk rá. Ezen a héten kezdtük a felkészülést, és megmondom őszintén, hogy a változások, és megoldást igénylő nehézségeink miatt kevésbé tudtunk erre koncentrálni.

  - És a bajnokságban van esély az előrébb lépésre?
  - Ebben az évben az a lényeg, hogy belakjuk, megszokjuk az új helyszínt. A bajnoki cím úgy gondolom, hogy az említett távozók miatt is, nem lehet reális cél jelenleg. Az új lehetőségünk miatt viszont nagyon motiváltak vagyunk. Én, mint mondtam 15 éve vártam erre. Az ide-oda ingázás már nem volt kellemes, és a Pirosrózsa utcai pálya minősége sem volt könnyen elfogadható. Lehetnek végre merészebb elképzeléseink, hosszú távban gondolkodunk. Ha viszont nem tudom megvalósítani az álmaimat itt, akkor ezután már én is kevésbé leszek lelkes. - írja a pestifoci.hu

  http://www.budapestifoci.hu/tartalom/cikk/375622_ket_alapember_elhagyja_a_tintahalakat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.08.03, 21:22
  -Hogy alakul a program a bajnoki rajtig?

  -Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ősztől THSE-Sashalom néven szerepelünk majd. Szeretnénk, ha földrajzilag is el tudnak minket helyezni a szurkolók. A XVI kerületben van a csapat székhelye, itt játszuk a hazai meccseinket, és logikusnak tűnt, hogy felvegyük a kapcsolatot a sashalmi önkormányzattal, aki hozzájárultak a név használatához. Augusztus elején kezdődnek az edzések, játszunk több előkészületi mérkőzést, és elmegyünk Balatonszárszóra egy háromnapos edzőtáborba is.

  forrás:
  http://www.blsz.hu/portal/?com=szhir&szid=178
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.02, 21:57
  T&T Tintahalak - BB 3-3 (2-1) - 2003

  Nagyon meglepő meccs volt, mivel 3-1-es hátrányból sikerült egyenlítenünk és ez eddig valahogy nem volt benne a repertoárunkban - főleg, hogy ilyen naaaaagy pályán sikerüljön végig rendesen játszani, hiába no meg van az eredménye a 9 emberrel megvívott erőnléti meccseknek - most két cserével voltunk és bár a középpályát a második félidőben sikeresen felszámoltuk, de mégiscsak bíruk végig (ezúttal a második gólunk csúszott le a lábamról, mázlis volt, de úgy tűnik, ez most egy ilyen időszak).

  Hétvégére jó időt és meccseket mindenkinek.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9072597&na_order=