magyarfutball.hu

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion

 1. 16 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. új Balmazújvárosi Városi Sportpálya
  2. Balmazújvárosi Futballpálya
  3. Balmazújvárosi Focipálya
  4. Balmazújvárosi Stadion
  5. Balmazújvárosi Sporttér
  6. Újvárosi Pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 2.291
  ülőhely: 1.750 (fedett: 600)
  állóhely: 500
  vendégszektor : 306
 7. lakosság
  Balmazújváros: 16.949 (2023)
 8. hazai csapatok
  1. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
  2. Balmazújvárosi FC
  3. Nyíregyháza Spartacus FC

   (2021 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Karcagi SE (2022 - 2023)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. extrák
  termálvizes pályafűtés
 16. átadás éve
  2013
 17. nyitómérkőzés
 18. kapcsolódó mérkőzések
 19. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.08.27, 12:48
  A stadion alaprajza:
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.20, 10:57
  A futballpályától mindössze néhány méterre működik a város gyógyfürdője. Az új stadion építői merész ötlettel álltak elő: mi volna, ha a geotermikus hőenergiát a csapat javára fordítanák, és a földből nyert vízzel fűtenék fel alkalomadtán a gyepszőnyeget? Az egyszeri költség rendkívül magas, de hosszú távon gazdaságosabb lesz a fenntartás. A fürdő, a város és a futballklub összefogott, és tavaly elkészült az országban az első ilyen fűtésrendszerű stadion.
  ...
  Egyes lapok csaknem félmilliárd forintból kiépített fűtésrendszerről írnak, ezt Tiba István, az önkormányzat fideszes tagja, a klub elnöke tagadja lapunknak, hetvenhárommillióról beszél. A lényeg viszont sajnos az, hogy a többcentis hótakaró, a jó negyven centi mélyen megfagyott föld miatt nem volt meccs. Ez fura, hiszen a mintegy tíz kilométerre fekvő Debrecenben vagy a szintén nem túl távoli Nyíregyházán ha nem is biliárdszőnyeg simaságú gyepen, de futballoztak a csapatok a hétvégén.

  Dunaújvárosban 2015-ben építették a fűtésrendszert, a munkában részt vevő egyik szakembertől úgy tudjuk, mintegy egymillió forintba kerül a gyep egyszeri felfűtése. Ott kazánok dolgoznak, de geotermikus hővel mindez sokkal olcsóbb – lenne.

  „Az extrém hideg miatt már december óta kéne fűtenünk a pályát, hogy most játszani tudjunk. De ehhez olyan mennyiségű hőt kellett volna levenni a hatvanfokos termálvízből, hogy húszfokos maradt volna, amiben nem élvezetes ülni”

  – mondja érdeklődésünkre Tiba István. Hozzáteszi, mintegy tízmilliós költség lett volna, hogy másképp oldják meg a feladatot.

  Mivel az utóbbi napokat leszámítva Balmazújváros környékén nulla fok alatt volt folyamatosan a hőmérséklet, a havat is csak egyszer tudták elkezdeni letolni a pályáról. Ha a hideg gyepről akarták volna letakarítani, tönkretették volna a füvet, állítja az elnök. Viszont ígéri, a következő téltől a rendkívüli hidegben is megoldják a fűtést egy gázmotor segítségével. Addig marad a fohászkodás.

  2017.02.20
  http://mno.hu/foci/nem-akartak-hogy-kihuljon-a-termalviz-a-meccs-miatt-1386740
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.18, 10:54
  A fagyott talaj miatt elmaradó bajnoki meccs kapcsán reagált a klub:
  Tisztelt Szurkolóink!

  Igen, a stadion rendelkezik pályafűtéssel! Annak hosszú távú üzemeltetése azonban olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni. A játéktér több centis jégtakaróval fedett, a talaj pedig kb. 40 cm mélyen van átfagyva, amelyet egy-két napos fűtéssel nem lehetett volna felolvasztani.

  Megértésüket köszönjük!

  https://www.facebook.com/BalmazKamillaGyogyfurdo/posts/1227717190615737
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.12, 14:42
  Beaverfieldmarketplace: Járok Balmazújváros meccsre, a kis kocka házak között egy olyan jó stadion épült, hogy csak na.
  Még korrektek is, nőknek ingyenes, férfiaknak 700 forint, egy deci 100%-os narancslé 50 forint, mint ahogy egy zacskó szotyi is. Egy sör olcsóbb mint a sarki kocsmában. A meccs előtt odamész a pénztárhoz, és veszel egy jegyet, amivel oda ülsz az egész stadionban ahova akarsz és a kutya nem kér tőled iratot.
  De ez az egész nem jöhetett volna létre, ha nincs ez a mai rendszer.

  Magyar Válogatott - Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.07.22, 15:28 (szerk.: 2016.07.22, 15:29)
  A lelátó összesen 2435 férőhelyes. Ebből az:
  északi oldalon (Semsey utca felől) 528-an,
  a nyugatin (vendégszektor a fürdő felől) 552-en,
  a délin 963-an, a keletin 392-en ülhetnek le.
  A VIP 30 személyes, a médiaszektorban 50 ülőhely, 25 asztal áll a tudósítók rendelkezésére

  http://balmazfoci.hu/2016/07/eljott-az-unnep/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2016.04.16, 14:11
  - A Stadionunk mikorra készül el teljesen?

  - A bajnokság tavaszi szezonkezdetére kész lesz. Egyedül a Sporttér felőli VIP résszel végeznek márciusra. Ugyanis ott a régi épület statikailag nem bírta volna meg a ráépítést, ezért ott megerősítésre volt szükség. Ide kapcsolódik, hogy nemrég tekintette meg a létesítményt az MLSZ illetékes szakembere, s már olyan szemmel, hogy mennyire lesz alkalmas nemzetközi tornáknak, mérkőzéseknek is a megrendezésére. Mi ugyanis kinyilvánítottuk, hogy szeretnénk ilyen eseményeknek helyet adni. A Szövetség pályázik egy 2017-es, U-17-es világverseny rendezésre, s mi ennek szeretnénk egyik helyszíne lenni.

  - Mit dolgoznak ott most?

  - Jelenleg a külső burkolási munkák, és a lelátók alatti helyiségek kialakítása zajlik.

  - Világításpróba már volt. Fűtéspróba?

  - Az még nem volt. A pályafűtés gépháza a fürdő felőli vendégszektor alatt lesz, s ezen még dolgoznak. De a fű gyökérzónájának a jelenlegi hőmérséklete sem igényelné még ezt. Nagyon enyhe telünk van eddig.

  - Lesz majd egy megnyitó ünnepség?

  - Ez a létesítményavatás Balmazújváros életében egy igen jelentős esemény lesz (ki tudja, hogy mikor kerül majd sor a következő ilyen stadionátadásra?), s ennek megfelelő avatóünnepséggel készülünk. Szeretnénk ezt sok néző előtt megrendezni, ezért erre egy március végi időpontot választottunk (akkor a válogatott miatt úgyis bajnoki szünet lesz), amikor már az időjárási körülmények is kedvezőbbek lesznek. Ehhez egy neves csapatot akarunk ellenfélnek megnyerni, s egyelőre tárgyalásban vagyunk még ebben is.

  http://balmazfoci.hu/2015/12/evertekelo-dr-tiba-istvannal-25-resz/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.16, 18:33
  Az első tavaszi bajnoki mérkőzésünket 2016.02.20.-án 17:00 órától játsszuk a Budaörs együttese ellen. Már az időpontból is kiderül, hogy a stadionunk villanyvilágítása a próbák után „élesben” is bemutatkozik majd szombaton. A Sport Kft. ügyvezetőjétől, Lajos Ferenctől a Stadionunkkal kapcsolatos egyéb aktualitások felől is érdeklődtem.

  - A szünetben a játékteret két méterrel a Semsey utca felől a Debreceni irányába kellett eltolni, ugyanis az oldalvonal és a led-es reklámtáblák között 3,5 méter távolságnak kell lenni, amit csak így lehetett megoldani. Ez szükséges ahhoz, hogy UEFA C minősítésű lehessen a stadionunk. Ebben a kategóriában U-21-es korosztályig lehet majd válogatott mérkőzéseket rendezni, s nekünk az egyik szándékunk ezzel a létesítménnyel, hogy egy Magyarországon rendezendő utánpótlás EB egyik helyszíne is lehessen.

  - Milyen munkálatok zajlanak jelenleg a Sporttéren?
  - A korlátok felszerelése, és az úgynevezett VIP szektor kivitelezési munkálatai. Aztán az új eredményjelző-tábla kihelyezése előtt, talajmechanikai vizsgálat is zajlik. Ez a tábla ugyanis 5,3 x 6,6 méter nagyságú lesz, amihez komoly alapkészítés szükséges, ugyanis nem lenne jó, ha egy esetleges szélvihar meg tudná mozdítani. Itt ez az új technika majd a második hazai mérkőzésünkre (2016.03.19. BFC Siófok ellen) lesz üzembe helyezve.

  - Szombaton a nézők hol foglalhatnak helyet?
  - Most még továbbra is csak a főlelátón, ugyanis a stadion többi része még építési területnek minősül.

  http://balmazfoci.hu/2016/02/szombaton-villanyfenyben/
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.10, 19:30
  A balmazújvárosi városi sportpályát tavaly teljesen lebontották és újjáépítették, megújult a gyepszőnyeg, amit alá is csöveztek, így fűthető lesz. Épült egy fedett lelátó is az egyik oldalon, akkor ennyire tellett. A kormány a stadionfejlesztési programban azonban 400 millió forintot szán a balmazújvárosi létesítmény kibővítésére és korszerűsítésére. A balmazújvárosi stadionfejlesztést januárban Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is nyilvánították.

  Tiba István polgármester a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a pénzből a pálya mellett körbe fedett lelátót építenek 2500 ülőhellyel, így már igazán stadion formája lesz a balmazújvárosi focicsapat otthonának. Emmellett kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkokat alakítanak ki, és lesz villanyvilágítás is. A beruházás része, hogy beszerzik és beépítik a pályafűtés gépészetét is, így termálvíz hőjével tudják majd fűteni a pályát.

  Most elkészültek az előzetes látványtervek, amit kérésünkre megküldtek nekünk, így bemutathatjuk olvasóinknak.

  A polgármestertől megtudtuk, hogy most általában 800-1000 néző megy ki egy-egy meccsre, de volt már olyan találkozó is, amin 1800-an szurkoltak egyszerre. Tiba István hozzátette, Újvároson gyakori, hogy a családtagok együtt járnak meccsre. Abban bízik azonban, hogy amikor befejezik a felújítást, még többen jönnek majd ki, és mind többeknek lesz családi program egy-egy mérkőzés.

  Tiba István elmondta, a beruházót közbeszerzési eljárásban választják ki. Reményeik szerint májusban megkezdődik a balmazújvárosi stadionfejlesztés, és szeptemberben már a megújult stadionban szurkolhatnak a csapatnak a drukkerek.

  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/ilyen-stadion-epul-debrecentol-25-kilometerre-latvanytervek/2014/03/10/
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:41
  2014.01.28
  A klubelnökünkkel január közepén készített riportunkban már szó esett arról, hogy milyen beruházások is fognak megvalósulni a Sporttéren, s hogyan válik a mi sporttelepünkből egy igazi Stadion, még ha csak kisebb méretű is. Az elmúlt napokban történtek a tervezésben változtatások, melyekről ismét Dr. Tiba Istvánt kérdeztük.

  dr tiba istván_03- Mi indokolta a módosítást? Egyeztetések eredménye volt ez?

  - Nem, egyszerűen az MLSZ szabályzata változott, illetve alkalmazkodott az UEFA előírásaihoz, s ezért történt módosítás. Már csak kizárólag ülőhelyek lehetnek a stadionfejlesztési programban érintett létesítményekben.

  - Jelenlegi állás szerint mi lesz megvalósítva a Kormány által Balmazújvárosnak ítélt 400 millió Ft-ból?

  - A terveink szerint – mert az illetékeseknek ezt el kell még fogadniuk -, fedett, 2500 ülőhelyes lesz a stadionunk, ami körbe fog érni, vagyis nem csak a két hosszanti lelátón, hanem a két kapu mögött is székek lesznek, ráadásul olyanok, mint amilyenek most az új fedett lelátónkon is vannak. Ezen kívül megvalósításra kerül a korábbi terveinkben már szereplő villanyvilágítás, valamint az előírás szerinti vizes blokkok, mellékhelyiségek, VIP-, és sajtóterem is. Újdonság még, hogy ez a projekt megkapta a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt’ státuszt, ami még inkább biztosítja azt, hogy 2014 őszére ez el is készül.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/csak-ulohelyekkel/
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:39 (szerk.: 2016.04.16, 13:17)
  2014.01.19
  - Már befejeződött az új hévízkút karbantartása a pálya mellett, a fürdő területén. A pályafűtés megvalósítása ennek befejeztével kaphat új lendületet?

  - Igen. A hőcserélőnek kell még helyet, egy „házat” építeni, ami majd az újonnan, a fürdő felőli kapu mögött megépülő lelátó alatt fog megvalósulni. A következő fűtési szezonban már működőképes lesz az is, hiszen maga a csővezeték már korábban le lett fektetve.

  - A szombati Nemzeti Sportban olvashattuk, hogy csak Győrben, Szolnokon és Balmazújvároson fűthető a játéktér Magyarországon.

  - A cikkben az is szerepel, hogy a mi pályánk mellett a pápai helyezkedik még el egy fürdő mellett, amely lehetővé teszi a termálvíz ilyen célú hasznosítását is. Ez nekünk egy komoly adottság, mellyel élni is kívánunk. Szolnokon például – tudomásom szerint – gázzal tudják fűteni a pályát, ami nem kis költség lehet.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/befektetot-de-nem-mindenaron/
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:38
  2014.01.18
  Decemberi a hír, amely szerint huszonhat stadion fejlesztésére különített el pénzt a Parlament a jövő évi költségvetésben, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként. Ebből Balmazújváros 400 millióval részesülne. Ezt a klub vagy a város kapja?

  - A város. Ehhez a forráshoz alapfeltétel volt, hogy a fejlesztés tárgya, a sporttelep önkormányzati tulajdonban legyen.

  - Mire adná ezt az állam? Mit akarnánk ebből megvalósítani?

  - Az MLSZ, a sportlétesítményekkel szembeni előírásaihoz átvette az UEFA irányelveit. A szövetség az NB II-nél például két stadionkategóriát különböztet meg. B-t, amelyben maximum 3500, és A-t, ahol 3500 és 5000 fő közötti nézőt lehet elhelyezni. Mi ezt az A-t kívánjuk megcélozni, ahol 1500 ülőhelynek minimumnak lennie kell. Ezek a két hosszanti lelátón valósulnának meg, míg a két kapu mögött állóhelyek lesznek. Természetesen mindegyik oldala fedett lenne ennek a körbeérő nézőtérnek. Ezen kívül még egy legalább 75 négyzetméteres VIP-, és egy 100 négyzetméteres sajtószobát is ki kell majd alakítanunk. Ezeket a Sporttér felőli kapu mögé, a mostani csarnok-öltöző és a megépülő lelátó közé tervezzük. Ehhez jön még a villanyvilágítás kiépítése.

  - Az elmúlt időszakban több nagy volumenű beruházás zajlott már városunkban (fürdő, egészségügyi alap-, szakellátó, középiskola felújítása, városközpont-rehabilitáció, kerékpárutak építése, gyűjtő utak-, belvízelvezető rendszer korszerűsítése, stb), s ez a sporttárgyú beruházás is ezekhez lesz mérhető.

  - Az utóbbi néhány évben megvalósult, futballal kapcsolatos TAO-s beruházások ezzel az újabb stadionfejlesztéssel, már meg fogják haladni az egymilliárd Ft értéket.

  - Ez a létesítményfejlesztés kizárólag az NB II-es szereplésünkhöz kötődik. Ha például egy osztállyal lejjebb szerepelünk, nem vagyunk ott a támogatottak között. Ezért sincsenek benne olyan városok, mint például Szeged, Nagykanizsa, Kazincbarcika, Veszprém, Salgótarján, Eger, és még sorolhatnám. Milyen forintosítható előnyei vannak még az NB II-nek?

  - Ha nem vagyunk NB II-esek, akkor az eddig megítélt TAO-nak csak a töredékéhez jutottunk volna, amiben benne van az utánpótlás-nevelés is, ahol ráadásul csak 10% önrészt kell a klubnak állnia. Ugyanis a másodosztályban lényegesen több TAO-s forráshoz juthat a klub egy gyermekre vetítve, mint az alsóbb osztályokban. (szerk. – az NB I-ben pedig az NB II-höz képest juthat több egy-egy utánpótlás labdarúgóra)

  - Október második felében beszéltünk legutóbb, s akkor elnök úr elmondta, hogy – „az MLSZ elfogadta az idei Sportfejlesztési programunkat is, amely többek között a centerpályánk villanyvilágítását is tartalmazza. Nekem most az a feladatom, hogy az ehhez szükséges 300 millió Ft TAO-s támogatást összegyűjtsem a különböző cégektől még ebben az évben.”- ez hogyan sikerült?

  - Az utánpótlás-neveléshez szükséges pénzt megszereztük, míg a villanyvilágítás, lelátó-korszerűsítés a „stadionfejlesztési blokkban” kerül megvalósításra, abból a bizonyos mintegy 400 millió Ft-ból. Ezeknek a munkálatoknak augusztus közepére, a bajnokság kezdetér el is kell készülniük.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/hamarosan-korbeer-a-nezoter-a-sportteren/
   
 13. avatar: BZS1979
  2013.08.06, 17:23 (szerk.: 2016.04.13, 14:00)
  Már szépen zöldül a fű a Sport téren

  Adásnap: 2013-08-02

  Balmazújváros sport élete minőségileg új szakaszába lép a bajnokságok kezdetén.
  Elsőként a Sport térre látogatunk, ahol már egy éve állandó fejlesztésekkel, építkezésekkel találkozhatunk.
  Az öltözők már megújultak, most a pályán és a lelátón a sor.

  A vadonatúj, FIFA minősítésű, öntözhető, sőt, fűthető játéktér csak az előkészítő munkálatok után kaphatja meg a Szlovákiából érkező gyepszőnyeget.
  Minőségi elvárásokhoz minőségi csapat, minőségi infrastruktúra szükséges. A bajnokság második fordulójában már az új pályán gyűjthetjük a pontokat.

  Az edzések, a felkészülés helyszínére a két füves és egy műfüves pálya kiváló körülményeket biztosít.
  A többszáz milliós beruházáshoz a TAO-s pályázatok adják a forrásokat, de mindez az újvárosi szurkolók, a nézők nélkül mit sem ér. Labdarúgóink mérkőzéseit hosszú évek óta többen látogatják, mint néhány „jónevű”, élvonalbeli nagycsapatot.

  A tervek szerint a TV közvetítésekre megfelelő esti világítás is hamarosan megvalósul.

  http://www.balmaztv.hu/2013-08-02/2
   
 14. avatar: pirospont
  2013.07.20, 19:19
  A pálya facebook oldala, fotók az átalakításról.
  https://www.facebook.com/balmazujvarosivarosisportpalya
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2013.06.07, 19:56 (szerk.: 2017.08.27, 12:47)
  Bár az időjárás miatt pár napja lelassult a munka, a kivitelező gőzerővel dolgozik a balmazújvárosi sportpálya megújításán. Ahogy arról már többször is beszámoltunk, mintegy 600 millió forintos beruházás keretén belül teljesen megújúl a pálya és környéke. Egy új, 600 fős fedett lelátó épül, a játszóteret alácsövezik, hogy fűthető legyen, és a pálya környezetét is kicsinosítják. Mint ismert, a Híres-legények a negyedik helyen végeztek az NB II. keleti csoportjában, és ezzel autmatikusan kvalifikálták magukat a következő szezontól egy csoportos NB II-be. Az őszi szezonrajtra már elkészül az új létesítmény.

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/06/1370627757_balm1.jpg
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/06/1370627773_balm2.jpg
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/06/1370627789_balm3.jpg
  forrás:
  http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/eltunt-a-balmazujvarosi-focipalya/0606180913