magyarfutball.hu

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion

  1. 2016. tavasz
    - új, 5,3 x 6,6 méter nagyságú eredményjelző kihelyezése
    - korlátok felszerlése
    - VIP szektor kialakítása
  2. 2016. február 20.
    Villanyvilágítás avatása a Budaörs elleni NB II-es bajnokin.
  3. 2015/2016 téli szünet
    A szünetben a játékteret két méterrel a Semsey utca felől a Debreceni irányába kellett eltolni, ugyanis az oldalvonal és a led-es reklámtáblák között 3,5 méter távolságnak kell lenni, amit csak így lehetett megoldani. Ez volt szükséges ahhoz, hogy UEFA C minősítésű lehessen a stadion.
  4. 2014. december
    A stadionfejlesztési program részeként megvalósuló beruházásnak köszönhetően a déli oldalon csaknem ezren szurkolhatnak az eddigi hatszáz helyett, míg a másik hosszanti oldalon, a jelenlegi állóhelyes, fedetlen nézőtér helyén ötszáz ülőhelyes fedett lelátót építenek. Megújul a főépület is, amelyben tágas VIP- és sajtótermet, valamint két televíziós stúdiót alakítanak ki. A vendégszektorban 550-en férnek majd el. A stadionban új kiszolgálóhelyiségeket – öltözőket, orvosi szobákat és büféket – is építenek.
  5. 2014
    A sportpálya fejlesztésre kiírt közbeszerzési eljárásra összesen két pályázó adott be érvényes ajánlatot. Mindkettő hiánypótlásra szorult, de az ajánlattevők a megszabott határidőn belül pótolták a hiányosságokat.

    A bíráló bizottság döntése szerint – a legalacsonyabb ár alapján – a dunavarsányi székhelyű Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. és a miskolci Temen-Trade Kft. közös ajánlata nyert, méghozzá 333 millió 308 ezer forintos árral.

    A nyertessel november 17-én kötötték meg a szerződést, és az aláírással egy időben a munkaterületet is átvette a kivitelező. Az építkezés befejezésére 220 nap állt a cég rendelkezésére.
  6. 2014
    A kormány a stadionfejlesztési programban további 400 millió forintot különített el a balmazújvárosi létesítmény kibővítésére és korszerűsítésére. A balmazújvárosi stadionfejlesztést januárban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is nyilvánították. A 400 millió forintból a pálya mellett körbe fedett lelátót építenek 2500 ülőhellyel.
  7. 2014
    Az előzetes tervek alapján a kapuk mögött állóhelyekkel A kategóriájú (3500 és 5000 fős befogadóképességű) NB II-es stadion épült volna, de az MLSZ megváltozott szabályzata miatt ezeken a helyeken is ülőhelyek kerülnek kialakításra.
  8. 2013. augusztus 24.
    Első mérkőzés az új pályán:
    Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Várda SE 3-3
    NB II
  9. 2013. nyara
    - régi lelátó elbontása
    - új, alácsövezett, a közeli termálvízzel fűthető pálya kialakítása
    - új öltöző és főlelátó építésének a megkezdése