magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Nemzeti Bajnokság III, Keleti csoport 3 Karcagi SE 7 58
2021/2022 Jász-Nagykun-Szolnok megye, I. osztály 4 Karcagi SE 1 72
2020/2021 Jász-Nagykun-Szolnok megye, I. osztály 4 Karcagi SE 4 51

összes eredmény, részletek »

címer: Karcagi SE

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2015.01.11, 14:01 Karcagi Labdarúgó Baráti Kör weboldalak
2015.01.11, 13:58 Karcagi Labdarúgó Baráti Kör szurkolói csoportok

részletek »

teljes név
Karcagi Sportegyesület
Szurkolók
alias
KMTE, Karcagi SzSE, KSzSE, Karcagi MTE, Karcagi ÖSZSE
kapcsolódó csapatok
cím
5300 Karcag
József Attila út 1-3.
Jász-Nagykun-Szolnok megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (59) 312-117
fax. +36 (59) 312-117
e-mail karcagse@freemail.hu
alapítás
1945
klub színei
kék - fehér
bajnokság (2023/2024)
névváltozások
 1. Karcagi Munkás Testedző Egyesület
  1945 - ?
  Karcagi MÁV MTE
  ? - 1948
  1948-ban egyesült a Karcagi Haladás SE -vel
  Karcagi Szakszervezeti TE
  1948 - 1951
  Karcagi Petőfi SK
  1951 - 1952
  Karcagi Vörös Meteor
  1952 - 1953
  Karcagi Spartacus
  1953 - 1957
  1957 elején egyesült a Karcagi Traktor SK-val
  Karcagi Hunyadi Sportkör
  1957 - 1957
  Karcagi MEDOSZ
  1957 - 1966
  Karcagi Szövetkezeti Sportegyesület
  1966 - 1980
  Karcagi Sportegyesület
  1980 - 1993
  Karcag Épkar VSE
  1993 - 1994
  Karcag Épkar SE
  1994 - 1995
  Karcag-Joma SE
  1995 - ?
  Karcagi Sportegyesület
  ? - 2005
  Karcag-Berekfürdő SE
  2005 - ?
  Karcagi Sportegyesület
  ? -
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: Sanyi-Hungaria
  2015.02.06, 15:01
  kép

  Forrás: Képes Sport 1980.IX.9. 19. oldal
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.04.30, 11:00
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 5. avatar: fgymat
  2012.07.29, 06:30
  kép

  Sport
  1957.01.05.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.05, 11:13
  ELÉG

  - Azért ide írom le mondani valómat, mert talán ezt a topikot olvassák a legtöbben. Hogy én kivagyok, az most nem is olyan fontos. Először azon gondolkoztam, hogy a szereplők a történetemben név nélkül legyenek, de arra jutottam, hogy itt az ideje, hogy ne csak név nélkül szerepeljenek.

  - A mai nappal már betelt a pohár, és úgy döntöttem, összegzem a karcagi futball tényeit. Hogy miért pont ma? Azt majd később.
  - A történetem 2006-2007-es szezonban kezdődik. Karcag Nb II.-ben szerepel (még). Az akkori U15-ös csapatnak az "edzője" Domokos Imre. Aki jelenleg a Szolnoki MÁV csapatában játszik. Az írtam idéző jelbe azt, hogy edző, mert tudomásom szerint akkoriban, még nem rendelkezett edzői papírral, hanem más nevén futott. Ez lehet, hogy csak pletyka, de a pletykák olykor igazak. Szóval az U15-ös csapat, s mind a többi utánpótlás karcagi csapat akkoriban még az NB II.-ben vitézkedett. Az eset egy barátságos meccsen történt, a karcagi "B" pályán. Az U15-ös csapat edzője, kérte az U19-et, hogy játszanak egymással. A mérkőzést követően, mikor is sétáltak befele az öltözőbe a játékosok és az edzők, Az U19-ből két fiatal, úgy mond szóváltásba keveredett Domokos I. U15-ös edzővel. A szóváltás verekedésbe, dulakodásba torkollott. Az "edző" megütötte a gyerekeket, majd az egyiknek a hátába bele is harapott. Az esetről természetesen rendőri jegyzőkönyv is készült, hiszen a gyerekek szülei feljelentették az "edzőt". Az ügyből bírósági tárgyalás lett. Az "edző" annyit mondott, hogy azért támadott rájuk, mert szidták az édesanyát. Természetesen, azóta sincs vége az ügynek, hiszen a szülők azóta se kaptak papírt, hogy mi lett az ítélet a bíróságon. Pletykák keringtek, tehát jelzem, hogy pletykából hallottam én is, hogy valamennyi pénzbüntetést kapott az "edző".
  - Ezek után joggal teszem fel a kérdést, hogy melyik szülő meri kiengedni a gyermekét fociedzésre, hogy mozogjon, és attól félve, hogy meg harapja a KARCAG SE klub edzője. Hát merték engedni a szülők a gyerekeket. Talán az "edző" helyébe nem ez lett volna, a megoldás, hogy neki megy a gyerekeknek, hanem ha már "edzőnek" vallja magát, akkor talán a szüleinek szól, hogy valamit tegyenek már a gyerekükkel, mert szemtelenek és csúnyán beszélnek, de nem ő inkább harap. Természetesen a klub ugyan úgy alkalmazta továbbra is őt "edző"ként. Későbbiekben természetesen az "edző" édesapja lett a pályamunkás az egyesületben. (még jobban beásva magukat az úgynevezett elit, vagy hogy más szóval magyarázva a klikkbe) Hiszen Karcagon mindig is volt, van és lesz egy olyan klikk, akik mindig irányítják majd a focit Karcagon, ha lesz még foci.

  - Ugorjunk egy kicsit időben. Következő történet a 2006-2007-es es szezon vége. A város és a vezetők kijelentik, hogy nincs pénz a focira. Így nem indulhat Karcag az NB II-ben. Ekkoriban tudni kellet, hogy Karcagnak volt még egy csapata a megyei III. osztályban. Jelzem ez a csapat önerőből működött. Természetesen, a polgármester nyilatkozott is a karcagi médiának, és akkor azt mondta, hogy az utánpótlás az megmarad az NB II-ben. Csak idézni szeretnék pár sort a szavaiból " Szeretném megköszönni a Karcagi Sportegyesület és az önkormányzat nevében az NB II-ben tisztességesen helyt álló focicsapat tagjainak, az edzőknek, a támogatóknak, a szurkolóknak, nézőknek az elmúlt időszakban nyújtott támogatást, játékot — kezdte dr. Fazekas Sándor. — Nem kell szégyenkeznünk, nagyon szép két esztendő van mögöttünk. Ugyanakkor a szezon végével azt is tudomásul kell venni, hogy a szponzorok és az önkormányzat, akik korábban vállalták a csapat támogatását, most nehéz helyzetben vannak. A csapat költségei jelentősen megnövekedtek. A labdarúgást a jövőben is támogatni kívánjuk, nagyon fontos számunkra az utánpótlás-nevelés, most is közel kétszáz gyermek vesz részt a programban. A jövőben ennek keretein belül szeretnénk megoldania a felnőtt csapat utánpótlását is, azt szeretnénk, ha minél több karcagi lenne a csapatunkban. A KSE pénzügyi helyzete konszolidált, vállalásainkat, kötelezettségeinket tudjuk teljesíteni. Szezon végén nem könnyű szívvel, de más osztályban kell a csapatnak folytatnia. " Tehát elvileg minden utánpótlás csapat U7-től kezdve U19-ig megmarad az NB II-ben. Természetesen nem így lett. Bár örüljünk annak, hogy csak két csapattól, vonták meg a szereplés lehetőségét. Az U19 és az U17-ből lett egy Megye I.-es ifi csapat. Ezzel sincs probléma, hiszen igaz erősebb volt az a bajnokság, de itt a megye I.-ben legalább van egy kis sikerélményük. De, hogy miért is lett U19-U17-ből ifi? Úgy, hogy a megye III.-at megnyerő Karcag és az NB II-ből itt maradt játékosokból lett egy közös csapat a megye I-ben. És ifi csapat nélkül felnőtt sincs. Aztán ugye jöttek a találgatások, hogy milyen is lesz ez a csapat. Az NB II-ből itt maradt egy jó pár játékos: Orosz, Kocsis, Ramos, Donka, Erdei, DomokosA., az utóbbi kettő amúgy is maradt volna, hiszen ők még elég fiatalok.
  - Tehát kérdem én, miből tudtuk, tudjuk a sok vidéki játékos a mai napig fizetni, ahelyett, hogy ott lennének a karcagi fiatalok, akik közül némelyik pénz nélkül is szivesen focizna a "nagy" csapatban. Lehet, hogy nem, olyan jók, mint az öregek, de övék a jövő. De erre is rá fázik Karcag, hiszen mivel semmit nem tesznek azokért, akik talán oda kerülhetnének, és csak ülnek a kispadon 18-éves létükre, és a nézik, hogy játszatja saját magát az edző 40 felett. És csodálkoznak rajta, hogy inkább tovább tanul a gyerek, és máshol próbálkozik, ahol nem ő ül a kispadon az edző helyett.

  - Következő történet 2007-2008-as szezon. A csapat megyei I. osztályban vitézkedik, és mind a felnőtt mind az ifi az első helyen dekkol már rég óta. Természetesen a két csapatnak egy edzője van, az illető Varga János. Tehát gondolom én, mind a felnőtt mind az ifiért kap valamennyi pénzt. Ezzel nincs is semmi baj. A múltkor kimentem már egy ifi meccsre, is hiszen a Fegyvernek gárdája jött hozzánk. Mondtam magamban biztos jó meccs lesz mind a kettő. És akkor hallottam ismét dolgokat. Ez nem pletyka, jelezném a saját fülemmel, hallottam. Az egyik hazai apuka elégedetlenkedett a látottak alapján. Hiszen a csapatuk már 0-2-es vereségre állt. Mondta az edzőnek, hogy miért nincs egy normális kapusunk. A részletek kedvéért, az ifinek két kapusa is van. Sajnos az egyik kézsérülés miatt nem volt pályán (jelzem, meccs közben beállt védeni), a másik kapust, aki védett, nem bántásként írom, de nem kapus adottságai vannak. Az-az egészben a felháborító, hogy a felnőttben 3 kapus is startra kész volt, hogy védjen a felnőtt meccsen. Persze a 3 kapusból volt, olyan aki még befér az ifi keretbe is. Már, mint a kora még engedi. És, hogy az edző egy ilyen fontos meccsen, ami az ifit illeti, ilyenekre vállalkozik, hát... nem is tudom, hogy mit is szeretne a csapattal. Hiszen az illető kapuson kívül is, hozhatták volna a felnőtt meccset. Na de ezt az edző tudja. Aztán a másik ok az volt, hogy az ifi csapat 23 meccset játszott edző nélkül. Azért mondom ezt, mert az nem edző aki ott hagyja a csapatát, és a második félidőben bemegy a nagycsapathoz, hogy elmondja a taktikát, a gyerekek meg majd kezdenek magukkal valamit. És ha történik valakivel valami. Megsérül, vagy stb... kire hallgasson a játékos, ha nincs ott az edző? Természetesen a pénzt megkapja mind a két csapat után. Nah de az apuka hangoskodásával kiharcolta, hogy a következő mérkőzést, már végig ülte a kispadon.

  - A következő történetet, csak mesélték, nem voltam fültanúja. Az ifi meccsen az egyik hazai játékost úgy lerúgták, hogy eltört a lába. Természetesen, a gyerek egy sárga lappal megúszta, de azt is csak azért kapta, mert a mentős azt mondta, hogy ez törés, és a bíróban volt egy kis lelki ismeret. Emlékezzünk, csak vissza az angol meccsre, mikor az Arsenal játékosát, Eduardo Da Silvát lerúgta, Taylor. Aki kb. 3 meccses büntetést, kapott a piroslapja és a pénzbüntetés mellé, hiszen az Arsenal vezetői feljelentették a játékost. De itt Karcagon? Semmi, a vezetők annyit sem tettek, hogy feljelentést tegyenek az MLSZ-nél. Le lett szarva a fiatal srác, nem érdekes, hogy az egész szezont ki kell, hagynia, a másik gyerek meg vígan focizik tovább. Ennyi lelki ismeret nincs bennük. Jelezném, hogy abban a Kunszenti fiatal focistában sem volt annyi, hogy legalább érdeklődjön, hogy mi lett azzal a gyerekkel, akit szétrúgott. Nah mind 1.

  - A következő eset a Karcag - Törökszentmiklós felnőtt meccsen történt. Egy hazai játékos szólt ki a karcagi szurkolóknak. Idéznék a szurkolók weboldaláról: "Példátlan eset,vagy talán már az utóbbi időben nem is,ami a karcagi futballpályán történik. És itt most nem a játék minőségére gondolok. Tudomásul vesszük,hogy ez a garnitúra ennyit tud a futballból,ez a megye 1. DE!! Egyes "játékosok" megnyilvánulása a közönség felé /tisztelet a kivételnek/ egyszerűen érthetetlen és megbocsáthatatlan.Majd húsz éve már,hogy kijárok a csapat meccseire,ebből tíz évet aktív szurkolással eltöltve.Együtt a csapattal jóban-rosszban.Voltunk fent és voltunk lent,de olyanra soha nem volt példa,hogy egy hazai játékos a saját közönségét találja meg,A hazai közönség az ellenség....Az a közönség aki fizet azért,hogy láthassa városa csapatát.És a maga módján segítse azt.Nem értem,és nem is akarom megérteni és hova tenni ezt a viselkedést! S hogy ez ellen mit lehet tenni??!!/ha már nincs senki aki helyre tegy ezeket az embereket/ Talán azt amit az a 300-400 ember aki eddig kijárt a meccsekre.Otthon maradni és vasárnaponként új program után nézni....Ja és hogy ez senkit nem érdekel,lehet.De egyszer talán valaki,vagy valakik rájönnek,hogy ezt a játékot a nézők szórakoztatására találták ki és nem fordítva!!!"

  - És ami miatt betelt ma a pohár. Ülök a karcagi sportcsarnokban, és nézem a sok embert, akik mind focistának nevezik magukat, hogy,hogy rúgják szét egymást. Az Agrosprint játszott az KSE ifi csapatával 11:00-12:00-ig. Az Agro. vezetett 4-2-re mikor is L. Kis Lajos (mellesleg ő a megyei I-ben szereplő Besenyszög játékos-edzője), előbb lekönyökölte az egyik gyereket, majd utána le is ütötte a karcagi focistát. Oka csak annyi volt, hogy a gyerekszemtelen volt, és visszarántotta a mezénél fogva. De kérem, egy felnőtt ember, aki edző, játékos, és eléggé ismert Karcagon, sőt még ismeri is a gyerekeket, az, hogy tehet ilyet, kérdem én?? Természtesen a "bíró" nem látott semmit. Ezért a fiatalok levonultak a pályáról. Erre az incidensre id. Kocsis János (Tiszaszentimre csapatában játszik), annyit reagált, (mert ugye a gyerek apukája fel volt háborodva, hogy mit művelt L.K) hogy "nem is volt az olyan nagy ütés, hiszen ha megütötte volna rendesen akkor ott is marad". Kérdem én ők, mint felnőtt "művelt" emberek, hogyan juthatnak idáig?  - Ez, az én véleményem. Nevemet azért nem vállaltam, mert itt nem én vagyok a lényeg. Hanem ők. De, ha valakit érdekel, hogy ki vagyok: egy elkeseredett volt szurkoló.

  forrás:
  http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=Karcagise&id=1137321183
   
 7. avatar: fgymat
  2010.11.05, 13:41 (szerk.: 2014.03.27, 11:35)
  kép

  forrás:
  Sport Zsebkönyv 80/81
   
 8. avatar: fgymat
  2010.08.23, 11:44
  A Karcagi Sportegyesület rövid története (1945-2005.)

  Az egyesület, illetve annak jogelődjei 1945-ben alakultak meg. Alig, hogy elhallgatott a fegyverropogás, máris megkezdődött a karcagi sport szervezése, újjáélesztése. Az elsők között a labdarúgás, valamint a birkózás állt talpra. A labdarúgás a mai fürdő területén kezdte meg bajnoki mérkőzéseit. Az öltöző, az úgynevezett Cédula-házban kapott helyett, míg a birkózók a mai ipartestület székházában kezdték meg edzéseiket. A birkózó sport a későbbiekben is az iparosok felügyelete, támogatása alatt maradt. Volt azonban még egy sportág az Ipartestület berkein belül, ami sajnos nem bizonyult hosszú életűnek, de néhány évig mindenképpen jelen volt a város sportéletében, ez pedig a boksz volt, az Építők Sport Club színeiben.

  A labdarúgó csapat először KMTE, vagyis Karcagi Munkás Testedző Egyesület, később Spartacus néven működött. 1946-ban egy új sportág honosodott meg városunkban, mely a kosárlabda volt. A fogékony fiatalok közül előbb a fiúk, majd a lányok is kedvet kaptak hozzá, s rövid idő alatt a KMTE színein belül versenyképessé váltak.

  A forradalom után 1959. hozott újabb fordulatot az Egyesület életében. Ekkor a Pedagógus Szakszervezet segítségével, támogatásával megalakult a Fáklya SE, mely a Spartacus anyagi gondjai miatt teljesen átvette a kosárlabda szakosztályt.

  A 60-as évek újabb sportágak és egyesületek megjelenését eredményezték.

  1963-ban az ÁFÉSZ támogatásával beindult a sakk, a tájfutás, az asztalitenisz.

  Ekkor már jelen volt a városban az atlétika és a kerékpározás is. Ez utóbbi sajnos nem sokáig.

  Az atléták, a labdarúgók, a tájfutók, a birkózók, a sakkozók, előbb az ÁFÉSZ, valamint a MEDOSZ, a Vörös Meteor, a Spartacus fúziójából létrejövő KSZSE, a Karcagi Szövetkezeti Sportegyesület színeiben versenyeztek. Ekkor már 1966-ot írtunk.

  Jellemző, hogy a városban, ebben az időben már több egyesület működött, melyek elsősorban tömegsport célokat szolgáltak, bár előfordult egy-egy kimagasló eredmény. Ilyen egyesületek voltak, pl. az Üveggyár SC, Honvéd SE, a Traktor SE (a gépállomás keretein belül, később ebből lesz a SZIM gépgyár), 68-tól a Kórház SE.

  A Kutatóintézet SE működtette ebben az időben a női röplabda szakosztályt, míg a Fáklya továbbra is a kosárlabdának adott otthont.

  1960 és 1970 között, szinte hihetetlen, de 11 nagypályás labdarúgó csapat játszott a városi bajnoki címért.

  1970-ben alakult meg a KSZSE férfi kézilabda csapata a Technikumban, mely később az Ipari iskolába tette át székhelyét.

  Mielőtt továbbmennénk nézzük meg, ki hol végezte az edzéseit.

  A labdarúgást és a birkózást már érintettük. A focisták a Ligeti sporttelep elkészülte után végleges helyükre költözhettek.

  A birkózók nagy álma – miszerint állandó szőnyeget szerettek volna – soha nem teljesülhetett, az Ipartestület után a Kálvin 9., mostani nevén Kováts Mihály Általános Iskolában kaptak helyet.

  A Kosárlabdázók a Gimnázium tornatermében, a későbbiekben pedig a Gimnázium udvarán edzhettek, miután 1967-ben átadták a város első bitumenes pályáját.

  A kézilabdázók először salakpályákon, a Technikumban, a Kiskulcsosi Iskolában, majd az Ipari Iskolában, később a Zádor Úti Iskola bitumenjén vívták bajnoki mérkőzéseiket.

  Az asztaliteniszezők bázisa az Arany János Általános Iskola volt.
  A Sportcsarnok átadásával megteremtődtek a terem sportok számára az ideális feltételek a mindennapos edzésekhez, korszerű versenyek megrendezéséhez.
  Végezetül még egy fontos évszámot szeretnék megemlíteni, mégpedig 1980. július 14-ét, amikor is széleskörű, átgondolt és alaposan előkészített döntés után az Üveggyár SC, a KSZSE, a Fáklya, a Vörös Meteor, valamint a KÁTISZ egyesületeiből létrejött a Karcagi Sportegyesület, mely a város valamennyi versenysportját magába foglalta.

  Szakosztályai ekkor az atlétika, a birkózás, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, az asztalitenisz, a sakk, a természetjárás, a tájfutás.

  A későbbiekben azonban megszűnt a természetjárás, az asztalitenisz, és a rövid ideig működő vívás is.

  Majd az évek során megalakult, először a karate, majd az úszó, később a duatlon-triatlon, az integrált és az autó-motorsport szakosztály is.
  Karcag, 2005. január 15.


  Szepesi Tibor


  forrás:
  http://www.karcagsport.hu/KarcagiSE/KSE_anyagok/tortenete.html
   
 9. avatar: magyarfutball.hu