magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE FC - Ferencvárosi TC 2 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.14, 16:51 (szerk.: 2021.03.14, 17:01)
    Többekkel egyetértésben, szerintem sem akartuk ma megverni a Zetét.

    Megint egy félidő előnyt adtunk az ellenfélnek. Ennek ellenére nyerhettünk volna, ha nem hibázunk hátul másodszorra is. Kevés az egy félidő foci, még akkor is, ha helyenként voltak szép megoldásaink.

    Egy ponttal kisegitettuk a zetet, és így is utcahosszal vezetünk. Mi itt a gond?

    Második félidőben aktívabb lett Sigér, akkor működött is a középpálya. A Soma-Sigér középpálya elé mindenféleképpen kellene egy agilis 10-es, na ez ami jelenleg nincs. Kharaishvili egyelőre tíz percekre simán eltűnik és hát Tokmacnak sincs mostanában sok jó megoldása.

    Tökit gondolom pedagógiai célzattal ültette az edző kispadra. Ez nem igazán jött be, mert miután becserélték pont olyan flegma volt, mint eddig végig egész tavasszal.

    Én is látom a csapat játékát. De ez egyszerűen akkora előny, hogy nem lehet elbaltázni és nem is fogjuk. Egy percig sem aggódom.

    Új játékosokat építünk be, nagyon nagy az előnyünk, Tokmac, Sigér, Isael terített betli tavasszal, Mak és Baturina koronás volt, Boli kihagyta az alapozást, Zubkov csak az MTK meccs óta van pályán, Uzuni most van rossz formában, 13 pont az előny 8 fordulóval a vége előtt. Ha otthon verjük a Paksot és a Puskást, idegenben a Budafokot, akkor bajnokok vagyunk. A tavaszi szezon gyakorlatilag edzőmeccsek sorozata nekünk, felkészülés az év többi részére.

    Valaki magyarázza már el mi történt a tizinél, mert esküszöm nem értem. Futács átvette a labdát, elkezdett dőlni, majd belerúgott Mmaeeba. Legalábbis én így láttam, de nem nagyon lassították.

    En maximalisan bizok Rebrovban, de mintha O sem lenne ott fejben.

    - Siger hogy maradhatott fent vegig ilyen jatekkal?
    - Lovre cserejetol mit vart annak tukreben, hogy Wingo a masodik felidoben jol porgott?
    - Maknak mi a bune, hogy alig kap lehetoseget?

    Kicsit olyan erzesem van, mintha mar meccs elott el lennenek dontve a cserek.

    Sigi a második félidőben feljavult, az ő játéka is kellett ahhoz, hogy két gólt szerezzünk. Az elsőben homály volt sajnos. Lovrétól azt várta, hogy 10 perc alatt kifutja magát, lesz 2 jó felpassza és 2 jó beadása. Mak ma hosszú idő után újra nagyon jól szállt be, ismét jogos a kezdőbe "követelni". Az utóbbi meccseken ő sem volt formában.

    A két belső középpályás posztra 4 játékos (Katonát egyelőre nem számolom bele) alapvetően elég kellene, hogy legyen. Viszont hiányzik egy 10-es, aki a támadóharmadon kívül is jó teljesítményre képes. A videók alapján Kharaishvilit ilyennek gondoltam, de egyelőre nagyon passzívan játszik.

    Somalia és Sigér nagyon szépen tudják az oldalra és hátra passzokat, de amikor már előre is kellene, na akkor kezdődnek a bajok...
    Lassan reaktiválni kell Leandrot, benne több a kreativitás, mint az egész középpályánkban.

    A második fèlidöben abszolùt domináltunk a kamutiziig is ès utána is. Zubkov formája javul, Wingo is egyre jobb. Csak a helyzetkihasználáson mùlt a gyözelem.

    Azt hiszem kicsit kiakadtak a szurkolók. Amit még nem értek, hogy a BL meccsek után a játékosok azt nyilatkozták, hogy ott mennyivel gyorsabb a játék és gondolkodás és hogy milyen sokat tanultak. Kérdem én hol és mikor láthatjuk a BL-ben tanultakat. Én csak azt látom, hogy szenvednek a pályán és se gyorsaság, se kreativitás. Az a baj, hogy a mutatott játék miatt mi is szenvedünk és lassan rajtunk röhög mindenki, de a játékosoknak jár a fizetés. Valahogy, ha bajnokok is leszünk nagyon keserű lesz a számíze

    Játékosok akartak, hajtottak sztem azzal nem volt gond.
    Betömörülő védelem ellen rúgtunk két gólt plusz kihagytuk a meccslabdát.
    Hazaiaknak szerencséjük is volt.
    Ez van x lett a vége, ettől függetlenül én már láttam biztató játékot is.
    Hajrá Fradi!!

    Az a baj, hogy egyre inkább az az érzésem, hogy nem komolytalankodásról van szó, hanem egyszerűen nulla a kreativitás. Csak győmöszöljük a labdát balról jobbra, aztán jobbról balra, beadogatjuk, aztán ha sikerül, gól (ld. az utóbbi 3 gólunkat). Semmi váratlanság, semmi kreativitás.

    Dvali határozott mozdulatát is érdemes ízlelgetni. Dini kiszolgáltatott szituban és semmilyen kritizálást nem érdemel, de én biztos, hogy nem a rövidre vetődtem volna az első gólnál

    Én csak azt sajnálom, hogy ilyen gyenge teljesítmény mellett nyugodtan kaphatna pár fiatal lehetőséget, rosszabbul nem játszanánk, aztán még a végén jól is elsülhetne, lásd Csontos!

    Szarul játszottunk , de nem könnyű 15 pont előnnyel nèzők nélkül ! Én inkább Rebrovnál érzek feszültséget.lehet belső bomlasztás van?

    Az igazán bosszantó az, hogy már nem az első olyan meccs, amikor nem tudjuk az előnyünket megtartani. Amikor a csapat küzdéséről beszélünk, érdemes azt is megjegyezni, hogy most két, kifejezetten brusztolós, beszenvedős góllal skerült megfordítanunk a meccset.
    Erre egy perc alatt összehoztunk az ellenfélnek egy tizenegyes... Ez szimpplán koncentrációs jellegű hiba. Mint ahogy az is, hogy az ellenfél kétszer jut el a kapunkig és abból két gólt sikerül bekapnunk.

    Hihetetlen magas skálán mozog a tavaszi teljesítményünk: kurva magabiztosan tosszuk itthon a MOL-t, katasztrófa játékkal rúgunk 4-et a derbyn, agyonszerencsétlenkedjük magunkat a diósok ellen, és megnyert meccseket baszunk el pillanatok alatt.

    A legviccesebb az egészben, hogy úgy vagyunk gödörben, hogy közben a szar meccseink többsége után is nő az előnyünk. Nem tudom, hogy mit kéne tenni ahhoz, hogy végre rend legyen a fejekben.

    Mintha valami ifi csapat lennénk bakker...

    Erről már volt szó éppen elégszer, de muszáj: a Fradinak - és persze minden más csapatnak sem, de ahogy sokan írták itt is, az NB1-ben ez főleg minket sújt - sosem kellett pl. 15-20 meccset zsinórban teljesen nézők nélkül játszania. Minden korban rendkívüli módon megviselte volna a játékosokat egy ilyen helyzet.
    A teljes véleményemet kihagyva is óriási kibaszás ez a játékosokkal. Oké, hogy fizetés, meg karrier, de nem éppen a legeslegutolsó utáni szempont náluk a szurkolói milió, amit itt tapasztalhatnak normál körülmények között. Akik már itt voltak és hétről hétre átélték, azoknak rettentően hiányozhat. Akik mostanában igazoltak ide, azok meg egyszerűen nem tudnak megérkezni... teljesen olyan, mintha folyamatosan edzőmeccseket játszanának és azt kellene halálosan komolyan venni. Az ellenfeleket feldobja az, hogy a Fradi ellen játszhatnak, mi meg... a megszokotthoz képes emberhátrányban vagyunk hosszú hónapok óta. Szar.

    kép
    Zalaegerszegen a 56:20 tisztajátékidejű találkozón 70%-ban birtokoltuk a labdát, sokat és elég pontosan passzoltunk (88.1%), a hazaiak jóval kevésbé (77%). Másfélszer annyiszor lőttünk kapura és találtuk azt el, a párharcok 50-50%-ra jöttek ki, Káprály Mihály a szabálytalanságokat valahogy 18-11-re hozta ki, ezúttal azonban az ellenfeleink kaptak sokkal könnyebben sárgát (3/11 v. 1/18).

    Az InStat TOP5-ben senki nem végzett 300 felett, és 3 fradista mellett két egerszegi is benne van:: Boli (298) az első, őt Somalia (278), Futács (277), Civic (264) és Bedi (258) követi.

    Az xG arány 1.44-0.92, az xcG arány 1.08-0.88 volt (ebből 0.76 illetve 0.81 a tizenegyes). Sokkal többet támadtunk (57+3 ill. 19+1), 8-cal több szögletünk volt (9-1), a támadópárharcokat azonban rendkívül rossz arányban (28%) hoztuk. A hazaiaknál ez 42% volt. 31 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Somalia 7, Sigér 6, Karaisvili és Wingo 4-4), hazaiak 13-at. 1 labdaeladásunkból lett lövés, ez a szám a ZTE-nél 5.

    A felállásunk ezúttal a mostanában ritkán alkalmazott “klasszikus” 4-2-3-1 volt. Mmaee 3-szor, Civic 2-szer tisztázott, összesen 11 ilyen alkalom volt. Gyorsan játszottunk (17.38 ill. 15.44 passz/perc), a hosszú labdák aránya 6.8% (57%-uk volt pontos), a letámadás intenzitására utaló PPDA mutató remek volt (5.97, az átlag 11.06, minél kevesebb, annál jobb).

    Dibusz 2 lövésből 2 gólt kapott (0.88). 2-szer jött ki, 22 passzából 21 pontos volt, 14-szer adtuk haza a labdát.

    Wingo 77 percet kapott, két lövéselőkészítésből (0.39) egy asszisztja volt. 83 akciójának 72%-a pontos volt, 82%-kal passzolt, 12 párharcból 5-öt nyert meg, 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Mmaee 96 akciójának 79%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.12), 94%-kal passzolt. 9 párharcból 3-at nyert, 7 labdát vesztett, 8-at szerzett, 6-ot lopott.

    Dvali 104 akciójának 93%-a sikeres volt, 99%-kal passzolt (!), 13 párharcból 11-et nyert meg, 1 labdát vesztett, 12-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Civic 106 akciójának 70%-a sikeres volt, 2 lövést készített elő (0.53), ebből 1 gólpassza volt. 86%-kal asszolt, 17 párharcból 6-ot nyert. 16 labdát adott el (ebből 9 beadás), 6-ot szerzett, 5 passzt lopott.

    Somalia 138 akciójának 80%-a sikeres volt. 96%-kal passzolt, 26 párharcból 9-et nyert. 5 labdát vesztett, 15-öt szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.06).

    Sigér 118 akciójának 80%-a sikeres volt, 1 lövése volt (0.03). 91%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert. 9 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.03).

    Zubkov 85 percet kapott, ezalatt 88 akciójának 58%-a volt sikeres. 4 lövése volt (0.26). 83%-kal passzolt, 28 párharcból 10-et nyert, 5 labdát lopott.

    Karaisvili 67 percig volt a pályán, 48 akciójának 56%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.08). 79%-kal passzolt, 11 párharcból 4-et szerzett, 3 labdát lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Uzuni 77 percet kapott, 45 akciójának 51%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt, 7 párharcból 2-t nyert meg. 2 passzt lopott, 1 lövést készített elő (0.12).

    Boli 85 percet töltött a játéktéren, 44 akciójának 39%-a volt sikeres. 5 lövésből (0.96) 2 gólt szerzett. 8 passzából 5 volt pontos, 22 párharcból 9-et nyert.

    Tokmac 28 perc alatt 17 akciót mutatott be, ezek 59%-a volt sikeres. 83%-kal passzolt, 3 párharcát elvesztette

    Lovrencsics 18 percet kapott, 20 akciójának 55%-a volt sikeres, 11 passzából 8. 6 párharcának felét nyerte. 2 labdát vesztett, 3-at szerzett.

    Mak 18 perc alatt 18 akciójának 83%-a sikeres volt. 14 passzából 12 volt jó, egy párharcot vesztett. 1 lövést készített elő (0.11)

    Gera 10 perc alatt 5 akciót mutatott be, 2 volt sikeres. 1 passza pontatlan volt, 4 párharcból 2-t nyert.

    Baturina 10 perc alatti 2 akciójából 1 párharc sikeres volt, 1-szer pedig elvesztette a labdát.

    https://ulloi129.hu/2021/03/07/elo-a-zte-elleni-bajnokirol-6/
    https://ulloi129.hu/2021/03/13/igy-teljesitettunk-a-zte-ellen-5/