magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 2 : 0 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.08, 14:50 (szerk.: 2021.02.20, 12:40)
    Hajdú B (ma tök korrekt volt) is említette még a Nikolic érában milyen parázs rangadók voltak a Vidivel, ahhoz képest ennek ma nyomát se lehetett látni.
    Játékban, taktikában , küzdőszellemben mind mind messze le van maradva ez a Mol.
    Állítom hogy Pufla komolyabb csapat náluk.
    Elég csak Géresit venni. Elpasszolják Felcsútra, közben a mai támadó négyesükből melyikük jobb nála?

    Mártonnak annyi, de mivel Kokó embere, a Hidroglóbusz nem teszi lapátra, mert vele bukna ő is.

    nagyon magabiztosan hoztuk le a meccset, a tévés szakértők utolsó megállapításával kell egyetértenem: igen, ennyivel jobbak vagyunk mindenkinél. A fiúk igen komolyan vettek minden pillanatot, végig azt éreztem, hogy mi irányítjuk az eseményeket, a január eleji meccsek enerváltságának nyoma se volt. A mi részünkről senkit nem emelnék ki, mert mindenki odatette a magáét, a fehérváriaknál Lali az egyetlen igazán komolyan vehető játékos, Bolla egy rendes edzővel még a "szép reményű" kategóriában van nálam. Az viszont fura, hogy a Rus fiúért magyar-román válogatottsági harc ment, lassú és darabos, mint a dorogi szén. A két csapat között mentalitásban is hatalmas a különbség, mi mindig megmondjuk, hogy meg AKARJUK nyerni a meccset, bajnokságot, a fehérváriak úgy nyilatkoztak, hogy SZERETTÜNK volna ezt meg azt. Gratulálok, Hajrá Fradi, aztán semmi buzizás a Dorog ellen smiley !

    Nikolics, Zivzivadze, kis Kovács, Dárdai... nem voltak kezdők, csak Nikolics jött be, hol voltak azok? Persze nekünk nem hiányoztak smiley

    Én annak örülök a legjobban, hogy végre két szép gólt lőttünk, nem ilyen idepattan-odapattan, megpattan, befejeli az ellenfél négere a saját kapujába.

    Én meg annak, végre volt sok mozgás, megjátszható üres ember, és nem a sok rossz, használhatatlan hosszú előre ívelés és állandó hátra passzolás dominált! Csak így tovább fiúk!

    Többen jól játszottak, de ma leginkább a középpályásaink tetszettek. Sigér, Somalia, Haratin elsőrangúan szűrt, már ott elakadt a fehérvári "hullám." Nagyon el lennék keseredve ha ezeknek szurkolnék, ez nem csapat.

    Ebben az évben, de talán az ősz nagy részét is beleértve, ennyire jól - modhatni, ragyogóan - még nem játszott a csapatunk. Különösen az első félidőben. Senki nem lógott ki lefelé, de azért ki kell emelnem Somália, Heister és Boli nagyszerű teljesítményét. De mindenki jó volt. Ki kritizálná például vigyori szóvívőnket, aki olyan tökéletes gólpasszt adott Myrkónak, hogy azzal megadta a meccs alaphangját. Nagy ambíciókkal kezdett a Moll, bámutatos tempót diktáltak, de mi vettük a lapot elől is, hátul is, de főként Somi vezérletével box to box. Privát öröm számomra, hogy kedvenc játékosom nem csupán jobbnál jobb labdákat osztogatott, de úgy vágta be a ziccert, ahogy azt kell. Toki úgy látszik jobban bízik nálam az európai folytatásban. Mellesleg az egy tiszta Rus-tizenegyes kivételével a bíró is megadta az egyértelmű sárgákat. Félelmetes padunk van. Akikre nem került sor, Dorogon játszani fognak. Köszönjük, Fradikám, köszönjük, Rebrov! Na most elolvasom a kórus hangjait.

    Megjegyezném, hogy ami esetleg a laikusoknak egy félgőzös meccset jelent, azt igazából elképesztó összpontosítást, milliméterre kidolgozott és betartott taktikát, alig hibázó játékot, és néhány kiváló egyéni teljesítményt jelent.

    Nem emlékszem, mikor voltam ennyire nyugodt. Már ahogy a kivonulás után felálltak vonalba a fiúk, és Sigi vihogva ölelgette Tokit (ha jól emlékszem), látható volt, hogy mentálisan rendben vagyunk. Nagyon sima volt, és ez így van jól. Rebrovnak örök életre szóló papírt is tolhatunk.

    Jó meccs volt ez smiley Tökmagnak ezek a góljai tőle már-már klasszikusnak számítanak. Az igazi gödör ott kezdődik a molnál, hogy a nyilatkozataik alapján fel sem fogják, mennyire nem volt ma sanszuk.

    Rebrov nem ikszre ment. Noha páran ezt feltételezték.
    Azonban tökéletesen bejött a megerősített középpálya, szinte megfojtottuk őket és nagyszerűen bejött Boli kezdetése is. Rég játszott ilyen hasznosan.

    Szép játék, korrekt győzelem. Az, hogy akitől a legjobban tartottunk csak a 77. percben lőtt kapura, sok mindent elmond. Én csak egy dolgot sajnálok, 2-0 után még bevertem volna párat, hogy még egyoldalúbb legyen a dolog. Bár lehet, hogy Rebrovnak van igaza, nem kell mindig mindenkit szarrá verni, mert akkor az lesz az alap, amit mindenki elvár, másrészről olyan szinten megutálják az emberek a "mindenkit elverő, állami pénzen támogatott Fradit", hogy az visszaütne. Viszont a kupát behúzhatná, azt még nem nyert. Van hely a vitrinben.

    Ezt egy kicsit sajnálom, hogy a 70. perctől teljesen leálltunk, még ziccerük is volt. Pedig négyet simán berámolhattunk volna.

    De bánja kánya, a végén úgyis mindig Rebrovnak van igaza, hála Istennek smiley

    Sokakkal nem értek egyet. Elsősorban a molosokkal. Ez a mol annyit tud, amit tegnap bemutatott. Igyekeztek, hajtottak és ennyire futotta. Talán Bozsik is elmondta és ez igaz még nélküle is, a két csapat között ennyi a minőségi különbség. Ennyi a játékosok, és a csapat tudása közötti eltérés. És ez nem is a rúgott gólok számában értendő hanem a bemutatott játékban.

    Pontosan. Kicsit olyan volt az érzésem tegnap, mint amikor a régebben a "na most megmutatjuk" lőzungok után egy magyar csapat összekerült egy tudatosan játszó és felépített nyugati középcsapattal. Valami csoda folytán a MOL még eredményt is érhetett volna el, de csodák azért ritkán vannak. A Fradi meg tűpontosan hozta azt amit tud.

    Ez az év egy nagyon jó, szervezett csapatépítés eredménye. Az igazolásaink többnyire "ülnek", ennek az is oka lehet, hogy nem "neveket" igazolnak, hanem posztra oda illő játékosokat.

    Eközben Fehérváron megvolt a lóvé. De Elek a B padján se ül, Futács már a ZTE-t erősíti. Berecz Zsombor, Zsóri, ... máshol villognak. Huszit, Juhász visszavonulása után nagyon nem sikerült pótolni őket ...

    A gólig valóban nekik volt nagyobb helyzetük (nem számítva Rockov bohóckodását). Nyilván az első gólnak komoly jelentősége van egy ilyen meccsen.

    2 helyzetük volt. Ruben Pinto közelről fölébaszott lövése egy szabad után és Funsho emelése Dinivel szemben. Ezen kívül még egy veszélyes támadásuk volt, de ott Petrjak kijátszott magát helyzetből (az elején).

    Meg ott volt még Funsho első félidei lehetősége, ahol nagyon szépen átjátszotta magát a védelmen, aztán agyatlanul elrúgta a f...ba. Onnan, a 16-os vonaláról az a tiszta lövőhelyzet egy Tokmacnak az kb. ziccer lett volna. Az is nagy lehetőség volt. Ha jól emlékszem, nem sokkal Heister szép betörése és lövése előtt.

    Taktika..... Márton bevitte középre Petryakot, jónak tűnt, hamar ziccerbe került. Rebrov visszavonta Haratint ......Petryak eltünt.
    Innentől a molnak se jobb széle, se közepe. Szép munka.

    Ahogy mondod. Haratin szinte az összes támadásépítésnél a két belső védő mellé zárt vissza. Ezért aztán stabil, öt védővel építkezhettünk, és ennek a MOL támadások elfojtása mellett a labdabirtoklásban volt lényegi jelentősége.
    Mondjuk, kezdettől fogva ez volt az elvárás Vele szemben, de eddig csak a védekezési részt teljesítette jól, míg tegnap a támadás-kezdeményezéseket is.

    Rebrov még elis mondta, hogy most több embert akart abba a zónába, ahol Haratin játszottsmiley Játszott már így hátravonva, de nem általában. támadásban 4-3-3-at, védekezésben 5-2-3-at játszottunk

    Azért kaptátok a gólt,mert nem tudtátok lekövetni a játékot,nevezetesen Sigér mértani pontosságú ívelését és Uzuni ebből adódó helyzet kihasználását. Ennyi lenne a valós magyarázat.

    kép
    A meccsen nagyjából 50%-ban birtokolta a labdát a két csapat az 58:38 tiszta játékidejű meccsen. A mieink kétszer annyit lőttek azonban kapura, és hétszer annyiszor találtuk el. A vendégek 50%-kal többet szabálytalankodtak, mint a mieink. A párharcokat az InStat +4-gyel, 79-75-re a javunkra hozta ki, a Wyscoutnál ez 85-87 a vendégek javára. Mint már többször, most is ki kell emelnünk, hogy a két cég másképp definiálja a különböző kategóriákat, így egymással nem is összehasonlíthatóak, az arányokban jelentős különbség azonban sosincs.

    Az InStat-index TOP5-ben csak fradista van: 1. Tokmac 319, 2. Botka 303, 3. Lovrencsics 302, 4. Haratin 298, 5. Somalia 285. A forduló TOP5-ben benne van az első három játékos. Dini 278-cal a forduló válogatottjába is bekerült, ide Geri, Botka, Haratin, Tokmac és Boli (280) is bekerült.

    A meccsen 4-1-4-1-es, vagy még inkább 4-1-2-3-as felállásban játszottunk, Haratin gyakorlatilag egy sorban játszott a két középhátvéddel, ezzel semlegesítve a MOL letámadását. Annak ellenére, hogy sok, 29 labdát szereztek a térfelünkön, ezekből összesen két lövésig jutottak (egyszer Heister, egyszer Laidouni hibájából), mi csak tizenhetet, de ezekből 6 lövéshez is vezetett.

    Az xG-arány 1.5-0.62, az xcG-arány 2.37-0.01. Többet, de nem sokkal többet támadtunk (27+3, ill. 24+1). Csak hatszor adtunk be, azonban kétharmaduk pontos volt. 63 támadópárharcból 24-et nyertünk meg, ez az átlagosnál rosszabb arány – de ez következik az ellenfél minőségéből és abból, hogy kevesebbet volt nálunk a labda a szokottnál. Örömteli, hogy míg a mieinknek 9, a vendégeknek csak 3 kulcspassza volt.

    Lovrencsics és Sigér 2-2, Boli, Tokmac, Uzuni, Blazic és Civic 1-1 lövést készített elő. Lovrencsics mind a passzlopásban (7), mind a felszabadításokban a csapat legjobbja volt (6). Védekezőpárharcait Bambgoye ellen nagyrészt megnyerte (15-ből 73%, második Uzuni 10/70%). A meccstempónk nagyjából az volt, mint szerdán (most 17.58, akkor 17.69), a vendégek azonban lassabban játszottak, mint a lilák (16.49). A legtöbb párharca Gerinek volt (25/52%), a legjobb arányban Haratin hozta azokat (8/75%). A pályára lépő 15 mezőnyjátékosból 9-nek 88 és 92% közt volt a passzhatékonysága, ez kiemelkedő.

    https://ulloi129.hu/2021/02/07/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-18/
    https://ulloi129.hu/2021/02/08/igy-teljesitettunk-a-mol-ellen-4/