magyarfutball.hu

Kaposvári Rákóczi FC - Ferencvárosi TC 2 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.12.02, 21:46
    A 91. percben Waltner Róbert is lapot kapott.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.12.02, 11:51 (szerk.: 2019.12.04, 17:26)
    Már tavasszal is láttam,hogy Isa hatalmas fogás nekünk,de még nem állt teljesen össze a srác (sérülés,meccshiány,környezetváltozás stb).Amit viszont mostanában mutat.......nekem nagyon tetszik! A liga legjobb játékosa.(a 11-sek valahogy viszont nem állnak össze smiley )

    Mi sosem a kieső ellen játszunk. Ellenünk mindenki feltámad.
    Közhelyek de igazak.
    Szóval,nehéz győzelem volt. Lehetett volna több is közte.
    Ami izgalmassá tette,hogy kissé flegmán(?), hanyagul(?) bántunk a labdával a pálya közepén. Sajnos benne volt,hogy a Rákóczi egy lepattanót bevág.
    Asszem szép tavaszi idényünk lesz,ha nem lesz nagy kiárusítás.
    Hajrá Fradi!

    Egy bátor kisvad néhányszor megráncigálta a viszonylag fáradt és fásult oroszlán bajszát,ehhez viszont szüksége volt három görény hathatós segítségére. Isael kiemelkedő formájának állandósulása,örömteli.

    Azért Boli kezd jól állni meccset eldöntő gólok tekintetében. Ma 2x is meg kellett rugnia ráadásul.

    Én nekem nem tetszett, hogy ennyire lazán vettük a meccset. De nyilván nem vagyok szomorú, mert nyertünk. smiley

    Szerintem nem vettük lazán. Reálisan nyerhettünk volna 3-mal is. Ma nem jött ki a lépés, mint pl. Debrecenben. A bírói kar sokat tett ezért.

    Lőttünk 2 kapufát és nem adtak meg egy szabályos gólt. Máskor ez 6-2...

    Ezért nem haragszom most.Kaptunk egy lesgólt az elején.Reálisan megfordítottuk,sőt a 2. félidő közepén lezártuk.Csak ugye jött Bogár meg a faszkalap partjelzője és elvette.Aztán rúgtak egy saját szintjükön extra gólt,ami nem volt a meccsben.Aztán megint nekiálltunk és megnyertük.Egy Espanol meccs után.Úgy gondolom,hogy ez így most,ebben a helyzetben rendben volt.Én nem tudok hibáztatni egy védelmet,ami ellen lesgólt lőnek.

    Az első góljuknál a beadás előtt les volt, a mi harmadik, meg nem adott gólunk nem volt les. A második félidőben Zubkovot lefejelték, de nem volt szabadrúgás.
    A közös pont a partjelző!!!

    Nem csak a védelemmel volt probléma. A játékosok nem egészen voltak ott ma fejben. A meccs nagyrészén csak kocogás, a koncentráltság teljes hiánya mindkét kapu előtt.

    Mondjuk az pozitívum, hogy ennyire indiszponáltan is viszonylag simán vertük a Kaposvárt. smiley

    Zubkov ma egesz jo volt, Tocmacot szidtam kicsit mert sokkal tobb asszisztja lehetne ha nem lenne ennyire önző

    Boli nagyon szép gólt rúgott.

    És az is szép volt amit nem adtak meg:Nagyon szép támadás, Isael, Tokmac, Isael, Zubkov, Boli, majd gól, a játékvezető és bandája szerint lesről…

    Mentálisan is jók vagyunk. A bírók mindent elkövettek azért, hogy csökkentsék a két csapat közötti tudásbeli különbséget. Minket mindenért büntettek lapokkal, téves ítéletekkel stb. stb. Ez a Kaposvár olykor más küzdősportbeli elemeket is bevetett enyhe büntetéssel, vagy anélkül. Korábban ilyenkor rendre ki is kaptunk úgy, hogy mi fociztunk az ellenfél meg ámokfutott csak. Isael amit ma is kapott gyakorlatilag szó nélkül elment mellette, de a többiek sem provokálták a bírót még talán joggal sem. Szóval Rebrov minden téren kiválóan dolgozik.

    Boli az 5-ösön volt, amikor Zubkov kb. másfél méterrel előrébbről bepasszolta a labdát. Gyengébbek kedvéért ebből az következik, hogy a beadás pillanatában a labda mögött tartózkodott, ami kizárja a lesállást.

    Tudom, hogy furán hangzik, de bizonyos szempontból szívetmelegetőbb győzelem, mint az Espanyol elleni iksz és nem csak annak a vége miatt.
    Ez a győzelem, ugyanis a legkeményebb Fradistáké, akik nemcsak a nemzetközi meccseket nézik, akik végígélték az elmúlt évtizedek megannyi Kaposvár elleni idegenbeli meccsét, ami szinte mindig egyet jelentett a borzalmas meccsel és mindig egyet jelentett a pontvesztéssel.
    Ezek után megélni egy ilyen bizonyos szempontból laza győzelmet egy csütörtöki EL csoportkör után igazán jó érzés.
    Köszi ezért is Szergej!

    Osztálykülönbség volt a két csapat között! Ez most gólokban nem jött ki, mert csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi a győzelemhez kellett.

    Érdekesség, hogy a bajnoksàgban 14 forduló alatt csak 3 meccsen kerültünk hàtrànyba.
    1. A Felcsút ellen, az a meccs a Suduva visszavàgónak lett alàrendelve.
    2. Zte idegen, ott a barcelonai túra utàn a végén jött a fordìtàs
    3. És tegnap. De szerencsétlen kaposvàriak még a VAR jóvàhagyàsra vàrtak, màr kaptàk az egyenlìtést.
    A csoportkörben is csak Ludo vezetett ellenünk.

    Ez is mutatja, mennyire kontrollàljuk Rebrovval a meccseinket.
    A màsik ilyen tényezô a higgadtsàg, elvétve gyûjtünk be piros lapot vagy felesleges sàrgàt.

    Amúgy Zubkovról is érdemes beszélni.
    Ha a 2 helyzetét beveri most ô lenne a zseni.
    Szerintem a tegnapi hozzààllàsàval semmi baj nem volt.
    A gólpassza Isaelnek van olyan zseniàlis mint maga a gól. És a 3. gólnàl is ô verekedte ki a labdàt.
    A helyzeteit meg jól lôtte, csak a kapus nagyot védett , mint Dibusz szokta.
    Neki is egy kis önbizalomlöket hiànyzik az ilyen helyzeteknél. Mert az hogy nem szerzett gólt egy ideje, pàr meccsre a kezdôbôl is kikerült, az egójànak nem tett jót.
    De ahogy a meccs vegén azt a szólót végigvitte, az Robbent idézte és jól mutatja hogy az erônlétével nincs baj.

    Isael második gólja egy régi tanítás , lődd el a hosszúra , ha nem ér bele senki GÓÓÓÓL !

    Rendkívül fontos adalék, hogy az ellenfél Beliczkyje, miután tőlünk (2012 környékén volt itt) elkerült a bárhová, 7 NB 1-es meccset tudott összehozni az idei szezonig.
    Aki nem érzi eléggé, milyen jók vagyunk most, próbáljon visszaemlékezni arra a Fradira, amelyikben ő, ha nem is nagyon sokat, de játszott.

    Tudom, hogy már túltolom, de akkor is. Élmény nézni a brazilt. Ahogy beáll a labda elé, ahogy 10-20 cm-re vezeti a lábától, simogatva a zsugát. Ahogy folyamatosan egyből próbál játszani úgy, hogy a többiek el vannak késve.
    Ja, és az első gólt rajta és Gerán kívül senki sem üti be.

    Nekem azért fáj a meg nem adott gól, mert az egy tökéletes ütemű támadás volt, rögtön látszott, hogy ennél jobban nem lehetett volna csinálni. Nem akartam hinni a szememnek, hogy lest ítélt.

    Mindenki azt mgyaràzza mennyire màkos volt a 2. gól.
    Pedig nem.
    Ha ìgy lövi Isa, abba tàmadó, védô is belenyùlhat. A kapus màr csak akkor mer elvetôdni mikor késô.
    Szóval ez egy tökéletes szabad volt.

    kép
    A 49:58 tiszta játékidejű meccsen minden tekintetben az ellenfelünk fölé nőttünk, a legkisebb különbség a gólok számában mutatkozott – ez részben a bírónak, részben a kaposváriak szerencséjének volt köszönhető. Érdekesség, hogy míg a hazaiaknál minden 11.5 szabálytalanságra jutott egy lap, addig nálunk ez a mutató 3.25. Hadaró egymaga 5-ször szabálytalankodott… 60%-ban nálunk volt a labda, a rossz állapotú pályán jóval pontosabban passzoltunk (72.3-82.6%), kétszer annyi lövést küldtünk kapura (ebben nincs benne a meg nem adott gól) és 4-szer annyiszor találtuk el a kaput.

    Az InStat-index rangsorában semmi meglepő, első négy helyen a négy támadónk, az első Isael a forduló legjobbja is lett 406-os értékkel. Utána Zubkov (324), Tokmac (285), Boli (270), Heister (266) a sorrend.

    A meccsen támadásban 4-2-3-1-es, védekezésben a már megszokott 4-4-2-es felállást választottuk, és megpróbáltunk átadni a területeket, hogy kontrázhassunk. Ez sikerült is, 11 kontránk volt, ebből 6 vezetett lövéshez – mindkét adat a legmagasabb 2015 óta bármilyen meccsen. A szezonban most lőttünk a legtöbbször akció végén, nem pontrúgást követően, holtversenyben a hazai Rákóczi-meccsel (14-14). Hagyományos támadása egyébként a hazaiaknak volt több (31+4 ill. 28+11).

    Hátul némileg könnyelműek voltunk, hat eladott labdából lett lövés (Tokmac 2, Isael, Haratin, Ignyatenko, Heister 1-1), azonban ez sok gólveszélyhez nem vezetett. Az xG-értéknél 2.06-0.38-as az arány, a lövések minőségét közvetve mutató xcG-nél pedig 2.29-0.64. A legnagyobb helyzetünk Zubkov félidőt záró lövése volt (0.39), a három gól 0.11 – 0.04 – 0.12-es xG értékeket mutatott fel. Az ellenfél legmagasabb xG-jű kísérlete Beliczkyé volt a 46. percben (0.12). Az xcG-t tekintve Isael első gólja volt a legjobb lövés (0.51), a másik oldalon Ádám gólja 0.33 volt.

    Nagyon agresszív volt a letámadásunk, a passz per defenzív akció mutató (PPDA) 5.39 (az Espanyolé 5.32 volt múlt csütörtökön), ez azt mutatja, hogy jó erőben vagyunk. Kiemelendő, hogy 62 passzt loptunk le, ez a szezonban a harmadik legjobb mutató (a moszkvai [63] és a razgradi [74] meccs után). 2015 óta három bajnokin volt ennél jobb ez a mutató. 70 órával az Espanyol elleni meccs után egy rossz állapotban lévő pályán ez több, mint remek.

    Gróf 3 lövést kellett hárítson, 2 gólt kapott (0.54 xcG). Háromszor jött ki, 15 passzából mindegyik jó volt.

    Lovrencsics 70 akciójának 69%-a jó volt. 80%-kal passzolt, 19 párharcból 11-et nyert, 9 labdavesztés (8 rossz passz vagy beadás, 5 hosszú labda) mellett 11-szer szerezte azt vissza, 8 passzt lopott le.

    Blazic 87 akciójának 76%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, 19 párharcból 15-öt (!) nyert, 10 fejpárbajból 9-et. 11 labdaeladás mellett 19-szer szerezte azt vissza, 7 passzlopás mellett.

    Botka 77 percet volt a pályán, 73 akciójának 82%-a volt jó. 96%-kal passzolt, 11 párharcból 5-öt nyert, 5 labdaeladása, 11 labdaszerzése volt, 7 passzlopás.

    Heister 92 akciójának 55%-a volt sikeres, 72%-kal passzolt, 5 cseléből 3 volt jó, 25 párharcból 12-t nyert. 15 labdavesztése (10 rossz passz vagy beadás, 2 hosszú labda), 17 labdaszerzése, 14 (!) passzlopás. 1 lövést készített elő (0.01 xA).

    Ignyatenko 89 akciójának 66%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.06 xG). 84%-kal passzolt, 28 párharcból 15-öt, 13 fejpárbajból 8-at nyert. 12 labdaeladás mellett 9-szer szerezte vissza, 4 passzt lopott le.

    Haratin 73 akciójának 74%-a volt sikeres. 83%-kal passzolt, 16 párharcból 11-et, 5 fejpárbajból 5-öt nyert. 9 labdavesztése és szerzése volt, 6 passzt lopott le. 2 lövést készített elő (0.08 xA).

    Zubkov 87 akciójának 66%-a volt sikeres. 5 lövéséből 4 talált kaput (0.9 xG). 79%-kal passzolt 4 cseléből 3 volt jó, 30 párharcból 16-ot nyert. 4 passzt lopott. 3(+1) lövést készített elő, ebből 1(+1) gólpassza volt (0.26 xA).

    Isael 100 akciójából 55 volt sikeres, 2 gólja volt, 7 lövésből (0.36 xG). 71%-kal passzolt, 11 cseléből 5 volt jó, 42 párharcból 18-at nyert, 12-szer (!) szerezte vissza a labdát, 3 passzt lopott le.

    Tokmac 79 percet volt a pályán, 73 akciójából 63% volt sikeres. 4 lövésből 3 találta el a kaput, egy kapufa lett (0.23 xG). 76%-kal passzolt, 7 cselből 6 volt jó, 26 párharcból 12-t nyert meg. 4 passzt lopott le. Három lövést készített elő, egy gólpassza volt (0.42 xA).

    Boli 88 percet volt a pályán, 57 akciójából 35% volt sikeres. 3(+1) lövéséből 1(+1) talált kaput, 1 kapufa lett és 1(+1) gólt szerzett (0.51 xG). 50%-kal passzolt, 7 cseléből 3 lett jó, 29 párharcból 9-et nyert. 1 passzt lopott le. 1 lövést készített elő (0.39 xA).

    Frimpong 16 perc alatt 5 akcióban vett részt, 60%-ban sikeresen. 2 jó passza volt, 2 párharcból 1-et nyert, 1 labdát szerzett vissza.

    Sigér 14 percet volt a pályán, 13 akciójából 77% volt jó. 100%-kal passzolt, 1 lövést készített elő (0.14 xA). 5 párharcból 3-at nyert. 2 labdavesztés mellett 4-szer szerezte vissza, 1 passzt lopott le.

    Szignyevics 5 percet volt a pályán, 7 akciójának 71%-a sikeres volt. 3 passza jó volt, 3 párharcból 2-t nyert. 1 passzt lopott le.

    https://ulloi129.hu/2019/12/01/elo-a-kaposvar-elleni-bajnokirol-3/
    https://ulloi129.hu/2019/12/04/igy-teljesitettunk-a-kaposvar-ellen-2/