magyarfutball.hu

GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 1 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
  2. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
  3. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
  4. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
  5. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
  6. GNK Dinamo Zagreb - Ferencvárosi TC 2019
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Zágráb, Stadion Maksimir
játékvezető : Raczkowski Paweł (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. gnkdinamo.hr: 14.283
  3. nso.hu: 14.283
  1. sárga lap 4' Sigér Dávid
    7' Dani Olmo 1 - 0
    sárga lap 29' Kharatin Igor
    sárga lap 37' Škvarka Michal
    sárga lap 53' Signevich Nikolai
    1 - 1 59' Sigér Dávid
    81' Moro Nikola sárga lap
    sárga lap 90+3' Zubkov Oleksandr

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.08.10, 13:04
    Labdarúgócsapatunk Sigér Dávid góljával 1-1-es döntetlent harcolt ki Zágrábban, a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc első mérkőzésén. Sergei Rebrovot elsőként arról kérdezték a horvát újságírók, miért volt az első félidőben gyengébb a csapata.

    – Ezt Ön gondolja így. A hazai csapat pedig nem helyezett ránk nyomást a gólja után, nem jött előre, hanem beült a tizenhatosára – válaszolta vezetőedzőnk.

    – Nagyon erős, támadó csapat ellen játszottunk. Ha megnézik, mennyit érnek a horvátok futballistái, akkor láthatják, milyen erősek. Talán nem lőttünk sokat kapura, de szereztünk egy gólt, ami nagyon fontos volt. Egy ilyen párharcban különösen. Ezzel együtt teljesen másfajta visszavágóra számítok.

    Rebrov szerint egy kis előnyt sikerült szerezni az 1-1-es eredménnyel.

    – Jól kezdett a Dinamo, fontos volt a mérkőzés eleje is, a hazaiak pedig gólt is tudtak szerezni ebben a periódusban. De nagyon jól reagáltunk erre. Koncentráltak voltunk, sokat birtokoltuk a labdát, és a második félidőben ez a koncentráltság, nyugodtság vezetett a gólunkhoz is. A Dinamo a találata után nem jött előrébb, tartott tőlünk, és a biztonságos eredményre törekedett. Persze, amikor mi gólt szereztünk, mi is a biztonságos eredményt tartottuk szem előtt. Van egy kis előnyünk az első félidő után. Most jöhet a második félidő Budapesten.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/rebrov-van-egy-kis-elonyunk-johet-a-masodik-felido

    Nenad Bjelica: – Úgy tűnt, bedarálják a magyar bajnokot, ehhez képest alaposan visszavettek a tempóból. Miért?
    – Jó kérdés! Nem így terveztük. Egyelőre az okát sem tudom. Az első húsz perc egyértelműen a miénk volt, ám utána hátrébb húzódtunk, nem tudom, miért. A Ferencvárosban is vannak minőségi játékosok, jól járatták a labdát, még akkor is, ha túlzottan veszélyesek nem voltak a kapunkra. A nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

    – A Dinamo általában agresszív futballal rukkol ki, helyi újságírók most ezt kérték számon önön. Egyetért ezzel?
    – Abszolút nem! Igenis kellően agresszívek voltunk. Sok lehetőségünk volt, ám ezen az estén alig jött össze valami. Ha húsz százalékkal jobban használjuk ki a helyzeteinket, simán győzünk. De ilyen a labdarúgás. Nem értek egyet azzal, hogy ne lettünk volna agresszívek. Azt se felejtsük el, hogy ellenfél is volt a pályán. A kapusuk remek napot fogott ki, látszott, hogy a Ferencváros nem csak védekezni érkezett Zágrábba.

    – Bosszús az eredmény miatt? Milyen visszavágóra számít?
    – A nulla nulla számunkra nem lenne jó eredmény, így Budapesten győzelemre készülünk. Nem lesz egyszerű a visszavágó, de semmi sem dőlt el. A mai napon a tízes skálán hatos teljesítményt nyújtottunk, a második összecsapáson ennél többre lesz szükség.

    https://ulloi129.hu/2019/08/06/bjelica-nem-igy-terveztuk/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.08.10, 12:57 (szerk.: 2019.08.10, 13:26)
    Aggódtunk az izraeli meg a román bíró miatt, akik egész korrektül fújtak, aztán örültünk s lengyelnek, aki a leginkább ellenünk fújt. A fiúk viszont tettek róla, hogy ne ez legyen a lényeg, és reménykedve várjuk a visszavágót. Szép volt gyerekek, hajrá Fradi!!!

    Nem láttam erre infót, a balkán fővárosban ill. a stadionban volt genyázás a rendezők/polisz oldaláról?

    Volt. 60 embert ott tartottak

    Remelem itthon a dinamo belso kozeppalyasait es szelso vedoit ugyan ilyen konnyu szivvel sargazza majd a spori. Azt hiszem akkor mi nekunk is konnyebb lejatszani 1 az 1ben, ha mar csak felve lepnek oda

    A lengyel tesóban hatalmasat csalódtam. Mondjuk előre lehetett tudni, hogy meccsenként elrepül nála sok sárga lap.
    Viszont a balkániaknak nem osztott ki 4 jogos (és a mi lapjainkkal arányos ) sárga lapot, míg mi csak egyszer úsztuk meg a sárga lapot. Ez eléggé geki volt tőle :-((((

    Azért lassan Rebrov mestert is lehetne éltetni egy kicsit!
    Ez remek munka volt.
    Hajrá Fradi!

    Ma mindenki nagyot ment. Kishitű voltam a meccs előtt aláírtam volna egy 2-1-es vereséget is. Szerencsére a fiúk nem. Az hogy sokan gyengébbek voltak meg kell nézni, hogy nem akárki volt az ellenfél főleg idegenben. De szerencsére nem az ő játékuk, hogy elejétől a végéig nyomjanak. Itthon a Grupiban Bolival és Isaellel meggyőződésem, hogy van még tartalék a csapatban. Most megfogtuk fortuna kezét remélem a BL csoportkörig nem engedjük el.

    Örömjátékot szerintem értelmes ember nem várhatott a csapattól.Nyilvánvaló,hogy egy ilyen csapatot mi csak szinte maximális teljesítménnyel és szerencsével tudunk kiverni egyelőre.

    Skvarka sokszor eltűnik sok időre, de azért érezni rajta is a maximális akarást és hogy jó kis focista ő. Ezzel együtt én is Isael párti vagyok, ha végre bevethető lenne már..

    A szurkolóinkat végig jól lehetett hallani.
    Jó hangulat lesz hazafelé, itthonról szorítok, hogy mindenki épségben hazaérjen.

    Először is örüljünk az eredménynek, mert megdolgozott érte a Csapat és kellett ehhez nem kevés szerencse is, de megérdemeltük.
    Heistert kicsit jobb volna jegelni, Civic képzettebbnek és gyorsabbnak is tűnik, nem véletlenül vitte volna a Dinamo is.

    A sok hiba nyilván az ellenfélnek köszönhető, illetve azért a lengyel spori is rendesen besárgázott minket.

    Nagyszerű eredmény ez, ilyenről álmodozhattunk a meccs előtt, de még lesz egy pokoli 90 perc, ahol belehajszolhatjuk a Fiúkat a BL-playoff-ba.

    Igazából a legfontosabb,hogy az elején nem omlottunk össze a gól és a nagy nyomás hatására,ez a jó mentális felkészítés megcáfolhatatlan jele,ha ez nincs meg,akkor nincs miben bízni.
    Lehet a hibákon javítani,akár új emberekkel is,de ha ez hiányzik,akkor minden hiábavaló,pont ez volt Dollal,
    Lehet nem jön össze egy csoportkör sem,de azt már nem veheti el senki,hogy nagyot léptünk előre,előbb-utóbb ennek biztosan meg lesz az eredménye,ha nem idén,akkor a következő 1-2 évben.(mondjuk szerintem idén,ha a BL nem is,de az EL összejön majd)

    Amúgy szerintem a gól után kicsit lenéztek minket, mondjuk az eleje tényleg nagyon ijesztő volt. 1-0, két vkpnk sárgás, erre beállnak. De ez legyen az ő bajuk. Itthon is nagyon nehéz lesz, de én már annak is örülök, hogy ilyen csapatokkal egyáltalán pariban vagyunk. Rebrov a garancia a csoportkörre, lehet hogy nem idén, de vele biztos, hogy meglesz a közeljövőben.

    Igen, szerencsénk volt, és meglepetés, hogy visszaálltak, ez elég érthetetlennek tűnt. Nem örülnék ennek Zágrábiként.

    De a végén azért szépen fütyülte őket a saját táboruk, az edzőjük meg toporzékolt kínjában.

    Lovre azzal együtt játszott hatalmasat, hogy volt 1-2 hibája, és néha konkrétan látszott rajta, amikor átjátszották, azt sem tudja hol vansmiley

    Nagyon nagy küzdelem volt, ezen a szinten szép játékot az olyan klasszisok tudnak, mint Olmo - nekünk ilyen játékosunk nincs. A nagy nyomás és a minőségi ellenfél miatt valóban többet hibáztunk a szokásosnál, szinte mindenki. Aki sztem nagyon jó volt ma, az Haratin és - egy-két pontatlan indítástól eltekintve - Blazic. Dvali is rengeteget tisztázott, a kapufa előtt Heister rúgta rá a labdát. Marcel sajnos gyenge volt, erőssége (a gyorsaság) itt már nem érvényesült, szinte mindig megverték 1-1-ben. Lovrét is a túloldalon persze... Skvarka 1-2 jó passzt most is adott, de erőben és sebességben is kevésnek érzem. Tocmac és Zubkov is nagyon hullámzó volt, 1-1 jó megoldást 2-3 könnyű hiba követett, viszont utóbbi lényegesen többet segített védekezésben. Elöl Signevich eleinte teljesen reménytelen küzdelmet vívott, utána viszont egyre több szabadot harcolt ki, egyre több labdát tudott megtartani. Mindenesetre Boli, Isael elfér a csapatba - bár utóbbi ez ellen a fizikálisan borzasztó erős DInamo ellen nem biztos, hogy jó megoldás.

    Azért Heistert nagyon sokan bántják, neki nagyon nem volt könnyű dolga egyrészt mert nagyon jó volt a bosnyák szélsőjük, másrészt meg Tokmac sokszor nem zárt vissza és egyedül hagyta Marcellt.

    Az alapvonal és attól kb 20 méterre etették Heistert egész meccsen, alig állított meg ott támadást, kés a vajon esete volt legtöbbször, az ami a Ludo ellen ment neki, most egyáltalán nem, és erről szerintem nem Tocmac tehet. Civic kell oda.

    Amúgy Haratin kb hiba nélkül ma is, nem látványos a játéka, de szerintem a leghasznosabb játékosunk.

    Fantasztikus eredmény, nagyon büszke vagyok a csapatra,de azért tegyük a kezünket a szívünkre: ha kikaptunk volna 3-1-re, akkor sem lehetett volna egy árva szavunk sem. Gyorsabb, labdabiztosabb csapat, sokszor csak futottunk mellettük. Nagy mákunk volt, hogy nem tudtak a 2. Félidőben már felpörögni. Itthon pokolian nehéz lesz a visszavágó, mert ezek bármikor képesek 2-3 gólt is rúgni. Kezeljük helyén ezt a döntetlent, még mindig nem mi vagyunk a párharc esélyesei.

    Ez a vedelem borzalmas mit muvelt de visszont az utolso leheletukig kuzdottek. Ha nem is jo jatekal de egy szep eredmennyel kezdhettunk a grupiban. En bizok a mesterben,meg van az esely tovabb jutni.

    ez normál esetben egy ideális eredmény egy hazai visszavágó előtt. Azért az mégis aggasztó volt, ahogy ezek a csatárok többször is átmentek 2- 3 védőnkön. A szívroham kerülgetett. Nem is beszélve a kapunk előtti bakikról. Amiben mégis bízhatunk a biztató eredmény mellett:
    1. Rebrov
    2. 20 ezer torok
    3. Fegyelmezett csapatjáték, hibák nélkül
    4. Minden meccsünkön rúgtunk gólt

    Látva a horvát bajnok játékát-erejét, tökéletes volt a félidei eredmény számunkra. A második pedig úgy alakult mint a nagykönyvben.
    Ha egy picikét bátrabbak vagyunk benyomhattunk vóna még egy gólt, de így is nagyszerűen helyt álltunk.
    Gratula a srácoknak és a Mesternek úgyszintén!

    Az kiderült már, hogy mi a ferde f.szért van egy km-re a pályától a zágrábi lelátó? Ilyen böszme stadiont ilyen szar gyeppel még nem láttam. Aztán röpködnek a tízmillió eurók...

    Nem tudom hogy csinálja Rebrov, de az eredmény megint úgy alakult, ahogy ő szerette volna

    Nagy grat a csapatnak, tippeltem az 1:1-re, de nem hittem benne... Dibusz hatalmas volt, Zsubkov nagyon okosan adta be, kulcsmozdulat volt, Siger meg befejelte... Am Szigonyt favorizalasat nem ertem... Ezert kar volt Bodenek elmenni, ennyit siman nyujtott volna o is...minimum. Elso meccs utan tovabbjutasra allunk, ezt nem gondoltam, de ossze kell szednie magat a tarsasagnak, mert nehany dinamo jatekos ugy ment at a kozeppalyankon es a vedelmen mint kes a vajon. Hajra!!

    Azért Szigony rengeteget melózott! Ez látszott a cseréjénél is! Eléggé fáradtnak tűnt...

    Örömmel nézetem a horvát edző arca változásait. Eleinte lenéző, a végére meg bamba lett. Közte meg rángott. Már csak ezért is megérte. Szép volt Fiúk, akik értetek mentek ki, gyönyörű ajándékot kaptak. Ott nem volt rinya mint itt.

    Szerintem nem lazáskodtak ők semmit, nekik ez a stílusuk, átengedik a területet, hogy a gyors szélsőiket és Olmot megjátszva beverjenek párat. Egyig jutottak, remélem több nem is jön nekik össze.

    Nagyon fontos volt a gólnál, hogy Szigony bevitte az emberét egészen az ötösön belülre, ezért nem lett végül Sigi lesen.

    a góljok kb futsal gól volt

    Úgy tűnik lett egy edzőnk, aki tudja mit csinál és ehhez megfelelő önbizalma is van. Még ha ez néha sok embernek fájó lépésekkel is járt. Ebből a fasziból árad a nyugalom.

    Azért a bírónak ma sikerült felbasznia az agyát. smiley

    Első félidő: 5 szabálytalanság, 4 sárga. Náluk ugyanez 8/0.
    Most mondjam azt, hogy ezentúl izraeli vagy román bírót akarok? :P

    Én úgy éreztem, hogy nagyon meg voltunk szeppenve, ez már tuti más lesz itthon. Azt is úgy éreztem, hogy a talaj a mi játékunknak kifejezetten ártott, sokkal inkább kijött a technikai fölényük, vagy hogy ők ehhez szoktak. Ez már tuti más lesz itthon. És, ami nagyon zavart, a szurkolók és a pálya közti távolság... Egyszerűen nem érezték szerintem a srácok azt az óriási pluszt, ami itthon meglesz... Egyszóval szerintem itthon teljesen más meccsre számíthatunk, jelentősen nőttek az esélyeink...

    Azért a vendégszektor igencsak ütősen nézett ki és hangos is volt.

    Hát a bírót szidtam, mint a bokrot. Egyedül azért maradt életben, mert megadta a gólunkat. smiley

    Az van, hogy nem hitték el amit láttak: nem beálltunk védekezni hanem támadtunk a góljuk után! Nem erre készültek. Végig mattolta az agyukat...

    Rebrov szerintem hibázott mikor nem Skvarka helyére hozta be Lanzafamét, Szigony jól küzdött elől megint de kapura veszélytelen, néha úgy láttam hogy helyet cserél Tokmaccal a védekezésnél, Tokmac elől maradt és ő lépett vissza, ez egy jó ötletnek tűnt a Mestertől, kár hogy nem sikerült megjátszani őt a gyorsasága nagy előny, a fasszopó a bíró volt de nagyon, besárgázta az összes középpályásunkat, nem lehetett így teljes erővel presszingelni, nem mertek úgy odalépni ezzel a középpályás védekezés nem volt olyan jó Haratin egyébként tette a dogát, Heisterre rendszeresen rávezették a labdát Tokmac nem lépett vissza nagyon, Dvali harcolt jól is játszott de gólpasszt adott, a horvátoknak, Blazic jól harcolt,Lovrencsicset nem értékelném, Dibusz hajmeresztő hibát csinált amikor aláfutott a labdának óriási szerencsénk volt, bizonytalanabb volt mint szokott lenni. Lanza semmit nem tudott hozzátenni ezúttal, és Civic sem, Sigér nem volt rossz de jó sem, Skvarka ezúttal súlytalan volt, Zubkov küzdött hajtott, de neki sem sikerült kimagaslóan teljesìteni, Rebrov egy jó mentalitású csapatot csinált, bírjuk erővel is, profi az ember!

    Volt egy csodálatos jelenet a meccsen. A gólunkat követő csapatölelkezés a mögötte szélesen elterülő táborral olyan látványt nyújtott, hogy majdnem szétrúgtam az LCD-t!
    Ha esetleg valakinek lenne egy jó minőségű képe...

    Nem értetted meg, hogy Rebrov mit miert csinal. Nincs osztalynyi kulonbseg, a taktika miatt csalóka az összkèp. Ez célfoci, úgy hívják, amit Doll az egoja muatt nem vallalt be. Itthon lesz meglepetes erre merget veszek. Eddig Rebrov kottajabol jatszik mindenki. Ez a pasas a legnagyobb klubbokat fogja vezetni es minket bevisz a BL-be. Ez a nagy helyzet, csak meg nem merjuk elhinni, majd annak is eljon az ideje smiley

    Most értem haza a vonatozásból. Remek élmény volt. Sok ilyet kívánok még magunknak. Volt pár kellemetlen tapasztalat, de erről nem a Tábor és a szervezőink tehetnek.
    Az eredmény remek, újra nemzetközi csoportkör kapujában vagyunk.
    A horvát rendőrök végig szarházin viselkedtek. A határon feleslegesen 2-2,5 órát álltunk oda-vissza, mikor kiértünk a beléptetésnél 3 kis jegyleolvasó működött, én a kezdés után értem be 3 perccel és még voltak utánam a sorban. Ahogy beértem, meg akartam várni a társakat a kaputól 50 méterre, egy apuka a 14 éves fiát, a rendőrök meg szabályosan lökdöstek arrébb minket, hogy ne várjunk ott. Majd meglepetésre újabb beléptetőkapu, második motozás. Folyamatosan feszült tömeg. Meccs után kifele menet is várakoztattak minket vagy 1 órát a stadionban, 2x még a stadion környékén vagy 30 percet. Közben a stadionból kifelé menet felvetették a félmeztelenekkel a pólót, meg még a sapkák alá is benéztek, nincs-e valami eldugva ott. A büfé vicc volt, drága és szar. Alkoholmentes sör, a többi cucc már félidőre elfogyott.
    Összességében ez a borzalmas horvát szervezés elég feszültté tette a csapatot, örülök hogy mindenki higgadtan kezelte.
    Sajnos hallottam hogy jópár srácot elvittek tetoválás és piró miatt. Elvileg 60 ezer Ft-os birságot kaptak, sajnos nélkülük indultunk el.
    A vonathoz visszaérve láttuk, hogy csomó cuccot elloptak a táskákból, több vagonban is.
    Remélem a Groupamaba érkező horvátokat a mi rendőreink is hasonlóan fogják cumiztatni.

    Én azt hittem komolyan elszakad a cérna valakinél, a szervezés az tényleg katasztrófa volt horvát részről, direkt azt akarták hogy ilyen későn érjen oda a vonat, én csak olyat hallottam akit a piró miatt megbüntettek de azonnal el is engedték.

    Én hazafelé kocsival jöttem, egy kedves társaság hazahozott, a vonatozás rájöttem hogy már nem nekem való, egy kínszenvedés 40 fok a szerelvényben mindenhol szopattak álltunk nagyon sok helyen, a rendőrök akik velünk jöttek a horvát határig normálisak voltak, a horvát rendőrök sem patkánykodtak csak néha, sima volt minden, kiváncsi vagyok a vonat mikor ért haza.

    Soxor futtattuk meg az elől szédelgő támadóikat, amikor kipasszolgattuk őket. Szerintem ezzel is rendesen kifárasztottuk a taxisokat. Ezt a szép hagyományt kell tovább fejleszteni többek közt.

    A 49:46 tiszta játékidejű meccsen majd kétharmadban, 61.4%-ban a mieink birtokolták a labdát, de volt olyan (a gólunkat is hozó) negyedórája a találkozónak, amelyen 79%-ban volt csapatunknál a labda.

    Így természetesen a mieink jóval többet (456 – 310) passzoltak, ami talán meglephet néhányakat, hogy lényegesen pontosabban is (84% – 75%), de ez egyenes következik a két csapat játékából. Az első megnyomott negyedóra után a Dinamo visszaállt és gyors kontráiban bízott, mi azonban ragaszkodtunk (meg)nyugod(ot)t játékunkhoz, így nem volt lehetősége a horvátoknak lekontráznia minket. Bár a hazai csapat a meccs egészét tekintve kétszer annyi támadást vezetett, mint mi (42+3 – 21+2), ebben az időszakban ezen a téren is enyhe fölényben voltunk (16+1 – 12+2), amely meghozta az egyenlítésünket. Ezután növelték a nyomást a kékek, főképp az utolsó negyedórában. Ez abban is megmutatkozik, hogy a meccs utolsó hatodában vesztettük el védőharmadunkban a legtöbb labdát, 14-et, az összes itt elvesztett labdának (34) 41%-át, a meccs középső, nyugodt felében kevesebbszer adtuk el a labdát 45 perc alatt (11).

    A csapat 4-2-3-1-et játszott, amely most jobban hasonlított egy olyan 4-2-4-re, ahol a két belső támadó, Szignyevics és Skvarka a két szélső mögött helyezkedett, akik rendre befelé törtek (pontrúgásokon kívül csak középről veszélyeztettünk). Az utolsó percekre pedig 4-5-1-re álltunk át. A hazaiak a szokott 4-1-4-1-üket játszották annyival kiegészítve, hogy az Ademi előtt játszó öt támadó gyakorlatilag egy sorban helyezkedett el.

    A meccsen ezen a részen eladott 34 labdából a szokásosnál sokkal nagyobb számban tudott eljutni lövésig a hazai csapat, 13-szor kerültek lövőhelyzetbe a labdavesztéseink után. A Ludogorec ellen idegenben szintén 34 labdát adtunk el a védőzónánkban, azok azonban csak 4 lövésig vezettek. A különbséget részben a Dinamo támadóinak minősége és játéksebessége, részben az okozta, hogy a mieink féltek a (második) sárgától, az egyoldalúan sárgákat osztogató lengyel bírónak köszönhetően. A 13 lövésig vezető labdavesztés 11 játékostól “indult”, csak Dibusz és Blazic adott el 2-szer így labdát. A hazaiak 97 párharcot nyertek a mieink 84-ével szemben.

    A hazai csapat ezért is sokszor, 24-szer lőtt kapura (a mieink 9-szer), ezeknek jó részét (9-et) blokkolták védőink, így a kaput eltaláló lövések aránya csak 9 – 5 volt. A lövőhelyzetek komolyságát mérő xG-ben sem volt óriási a különbség: 1.67-1.09. Hazai oldalon a legnagyobb veszélyt az Olmo lövése utáni kipattanót kapura tenni kívánó Gavranovic helyzete jelentette (0.74), ezután Hajrovic kapufája (0.12) és a góljuk (Olmo, 0.1) következik. Nálunk Sigér gólja érte el a legmagasabb értéket (0.58), ezt az azt megelőző Tokmac lövés (0.15) és Zsubkov 51. perces kísérlete követi (0.12).

    Ami a lövések veszélyességét mutató xcG-értéket illeti, ott nagyobb volt a hazaiak fölénye, Dibusz 9 lövést kapott a kapujára, ezek 2.27-es xcG értéket hoztak. Gavranovic ismétlése 0.73 xcG-t, a gól 0.69-et ért. Ezeken kívül még Olmo meccset nyitó lövése volt 0.15 felett (0.37). A meccs előtti nap hosszabbító VB-ezüstérmes Livakovic kapuját elérő 5 lövés xcG-értéke 1.19, ebből Sigér fejese 0.7, Tokmac azt megelőző lövése 0.21, Zsubkov 51. perces kísérlete pedig 0.22.

    A mieink értelemszerűen (arányaiban is) többet passzoltak hátra és oldalra, mint a rendkívül direkten és gyorsan támadó Zágráb, a támadóharmadba a két csapat ugyanannyit és ugyanolyan pontosan passzolt (47/29 – 49/31). A mieink picit pontosabban adtak be (28% – 21%), s a kiugratásainkban is jóval több veszély volt (8/4 – 7/1). A rendkívül rossz talajú pályát jobban ismerő hazaiak egy kicsit gyorsabban járatták a labdát (16.16 – 14.91 passz/perc ), több hosszú labdájuk volt (13.87 – 12.5%) és a mieinknél sokkal kevésbé intenzíven támadtak le (9.17 – 13.58 passz per defenzív akció). Ez utóbbi a hazaiaknál a korábbiakban jelzett okokból nagy kilengéseket mutatott.

    Dibusz 95%-kal passzolt röviden és 57%-kal hosszan (7/4). 4-szer jött ki, 9 védéséből 4-hez kellett “reflex”. xCG: 2.27.

    Lovrencsics 75 akciójának 67%-a jó volt. Egy lövése volt (0.03). 83%-kal passzolt, 15 párharcból 8-at nyert, 14-szer vesztette el a labdát, 10-szer szerezte vissza és volt tíz passzlopása is. 50%-kal adott be.

    Blazic 102 akciójának 76%-a sikeres, 85%-kal passzolt, 12 párharcából 7-et nyert. 12 labdavesztése és 11 labdaszerzése volt, 9 átadást lopott le.

    Dvali 97 akciójának 86%-a volt sikeres. 95%-kal passzolt, 14 párharcból 10-et nyert. 5 labdavesztés mellett 9-et szerzett vissza, 5 átadást lopott le.

    Heister 84 akciójának 60%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt, 27 párharcból 9-et nyert, 6-szor vesztette el, 12-szer szerezte vissza a labdát, 11 passzt lopott le.

    Haratin 73 akciójának 71%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 91%-kal passzolt, 18 párharcból 9-et nyert, 7-et vesztett, 3 légpárbajból 3.at. 5-ször adta el, 8-szor szerezte vissza a labdát, 6 passzlopás mellett.

    Sigér 52 akciójának 77%-a volt sikeres, 2 lövéséből 2-szer talált kaput és egy gólt szerzett (0.62). 87%-kal passzolt, 6 hosszú labdájából mind a 6 pontos volt. 10 párharcból 5-öt nyert. 8 labdavesztés mellett 3 labdát szerzett, mindet az ellenfél térfelén, 1 passzt csípett meg.

    Zsubkov 58 akciójának 48%-a volt sikeres. 3 lövéséből 2 talált kaput (0.26), 70%-kal passzolt, 2 cseléből 2 jó, 18 párharcából 8-at nyert, 7-et vesztett. 1 lövést készített elő (0.15xA).

    Skvarka 89 percet volt a pályán, 38 akciójának 55%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt, 8 párharcból 3-t nyert meg. Három lövést készített elő (0.15).

    Tokmac 85 percet töltött a pályán, 48 akciójának 48%-a volt sikeres, 2 lövéséből egy talált kaput (0.18), 9 cseléből 4 volt jó. 23 párharcból 7-et nyert, 11-et vesztett el. 1 lövést készített elő (0.03).

    Szignyevics 80 perc alatt 49 akcióban vett részt, 49%-a volt sikeres. 65%-kal passzolt, 23 párharcból 12-t nyert, 6-ot vesztett, 5 szabadrúgást harcolt ki.

    Lanzafame 17 percet játszott, 13 akciójából 38% volt sikeres, 7 passzából 3 (43%). 6 párharcából 3-t nyert.

    Civic 12 perc alatt 3 akcióban vett részt, 2 párharca volt, ezeket megnyerte, egy szabálytalansága volt, egyszer szerezte és egyszer vesztette el a labdát.

    Ignyatenko 7 percig volt pályán, 6 akciójából 5 volt jó, 4 passzából 3. Egy párharcát megnyerte, 2 passzt lopott le, 1-szer elvesztette, 2-szer visszaszerezte a játékszert.

    Éreztem a meccs alatt is, hogy Blazic nagyot játszik.
    Sokatmondó volt az a jelenet is, amikor lök egyet Gergőn, hogy álljon már a helyére egy dinamo szabad vagy szöglet előtt... Ők ketten Dvalival kiemelkedtek a mezőnyből.

    Tokmac a Ludo ellen jól játszott, azóta viszont mintha valami nem lenne nála rendben. Nem éles, nem harcos. Technikás, akar, de nekem valahogy hiányzik belőle valami. Ettől függetlenül nagyon jó játékosnak tartom, remélem a hazai meccsen csúszik-mászik és lő 2 gólt. smiley
    Skvarkára ráfér a pihenő, őt az utóbbi meccseken inkább féknek érzem.
    Heister most nem ment nagyot, szerintem a hazai meccsen Civic kezd, mivel nagyobb hangsúly lesz a szélsőkön és támadásban elvileg jobb a srác.
    Remélem Sigér és Ignatenko nem szednek be egyszerre 3 sárgát, mert akkor középen bajban leszünk, akár a Rosenborg, akár a Maccabi ellen.
    Signevic nagyot ment, az ilyen csapatok ellen, mint a Dinamo ő sokkal nagyobb erősség elől, mint Lanza.

    Tippem a hazai meccsre: 2-1
    Hajrá FRADI!

    https://ulloi129.hu/2019/08/06/elo-a-dinamo-zagrab-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2019/08/08/igy-teljesitettunk-a-dinamo-zagrab-ellen/
     
  3. avatar: NNS
    2019.08.06, 22:03
    Brutális volt, nagyon nagy szerencsénk volt nem egy szituációban, szerintem Sigér gólja sem volt gól.
    De szerencse + kemény védekezéssel megvan egy nagyon jó alap a visszavágóra. Szép volt!!!

    Az viszont vicc hogy minden szarért sárga lap járt a mieinknek, a horvátok meg minden retorzió nélkül rugdoshattak, könyökölhettek, stb.