magyarfutball.hu

Újpest FC - Puskás Akadémia FC 2 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)
  2. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.19, 16:32 (szerk.: 2016.04.19, 16:45)
    Felcsút: project X

    "A mai meccs előtt volt néhány érdekesség, mely feltétlen említést érdemel. Az, hogy a hétközi rangadón mindössze 113akármennyi ember foglalt helyet a lelátón, még magyarázható azzal, hogy munkaidőben rendezték a találkozót. Az azonban, hogy szombaton 18.00-i kezdésnél is csak alig több mint 2000 szurkoló jön ki a stadionba, már több mint elgondolkodtató…"

    "Aztán el is gondolkodtunk…aki bérlettel érkezik, az nem jut be simán az objektumba. Igazolványát ugyanis nem fogadja el a beléptető rendszer, ezért van egy rendező, aki a kapuk között szaladgál egy anonim jeggyel, ami beengedi a szezonjegyest. Természetesen ez várakozással jár…időnként nem kevéssel.

    Valószínűleg a szerdai kupameccsre gondolva kimaradt a kezdőből Balogh és Windecker, eltiltás miatt pedig Litauszki. Ami pedig Lencsét illeti -bár lehet, hogy neki is jót tett a pihenő- kölcsönadó klubja miatt nem léphetett pályára.

    2 esztendeje a Chelsea és az Atletico került szembe egymással a BL negyeddöntőjében. Elég nagy téttel bírt a találkozó, talán valamivel nagyobbal, mint a mai bajnoki. Az Atletico kapuját egy bizonyos Thibaut Courtois védte. A belga válogatott kapus eredetileg a londoniak kapusa volt, de klubja kölcsönadta a spanyoloknak, akik természetesen fizették a játékos bérét arra az időre, ameddig náluk játszott. Senkiben nem merült fel, hogy a srác nem léphet pályára anyaklubja ellen. Illetve dehogynem…a magyar sportsajtó cikkezett erről, de az angolok nem is értették a kérdést. Courtois akkor az Atletico kapusa volt, tehát akkor áll a háló elé, amikor edzője azt mondja neki.

    Nálunk nem ez a módi! Pitiáner klubok kisszerű vezetői kikötik, hogy a kölcsönben játszók mikor nem léphetnek pályára…

    A kezdés után néhány perccel hidegzuhanyként ért minket, hogy a kiesés elől menekülő vendégek gólt szereztek egy tetszetős jobb oldali támadás végén. A válogatott Fiola fejelt hálónk bal oldalába úgy középről úgy, hogy a közelében nem nagyon volt hazai játékos.

    Hamarosan Diarra tört a kapu felé, kicselezett néhány játékost, majd megpróbált átlépni egy újabb lábat, de azon már fennakadt. A labda ugyan balra továbbgurult a kilépni szándékozó Andric elé, aki egyedül törhetett volna kapura, de Erdős játékvezető visszafújta az esetet és sárgalapot adott Diarra-nak műesésért. Érthetetlen…

    Volt néhány próbálkozás, de sokra nem mentünk velük, ugyanakkor az ellenfél időnként meglógott, de védelmünk és kapusunk résen volt, így komoly gólszag nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

    A szünetben cseréltünk, bejött Balogh és Kabát, csapatunk pedig sokkal gyorsabbá vált. 10 perc után azonban egy felcsúti akciónál Kálnoki szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt azonban Balajcza jó érzékkel hárította, majd egy perc múlva Balogh fejelte mintaszerűen a jobb alsóba Mohl beadását. Remek akció volt, szép befejezéssel, bár több ilyet láthattunk volna! Mindenki arra számított, hogy innen már bedaráljuk a vendégeket, de nem ez történt. A Puskás szépen járatta a labdát, időnként percekig nem találtuk azt. Egyáltalán nem sikerült kialakítani azt a fölényt a középpályán, amire számítottunk, ezért sajnos nem volt helyzetünk, sőt kisvártatva elcsúszott a védekezésünk, a Felcsút végighúzott egy akciót a bal oldalról a jobbra, és az utolsó emberre már nem értünk oda, aki Balajcza mellett a kapu közepébe lőtt. A Felcsút olyan vérlázítóan húzta az időt, hogy a végére 7 perc lett a ráadás, ami meg is hozta a gyümölcsét, Kabát vágott egy többszörösen kipattanót a bal felsőbe. Így lett 2-2 az eredmény egy olyan meccsen, ahol a játékvezetői felfogás nagyon furcsa volt. Fiolát ki kellett volna küldenie, mert a félpályáról induló szélsőnket gyakorlatilag letaglózta. Mindezektől függetlenül a Puskás Akadémia volt azon kevés csapatok egyike, aki fel tudta venni középpályánkkal a versenyt, sőt időnként fölénk is kerekedtek. Bár mindezidáig veretlenek tudtunk maradni a felcsútiak ellen, de csakúgy, mint novemberben idegenben, ezúttal is csak a legvégén sikerült megmenteni az egyik pontot.

    Hazafelé indulva a kapuknál ismét meglepi várta a szurkolókat, a nagykaput nem nyitották ki, így ismét a strandkapun kellett mindenkinek átpréselnie magát. A rendező azt mondta, hogy felsőbb utasításra kell így elhagyni szentélyünket…"

    Forrás: Újpest1885.hu - dorgonye
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.20, 10:07
    Az MLSZ versenybizottsága és a szövetségi kapitány áttekintette a júniusi, franciaországi Európa-bajnokság kezdetéig hátralévő időszak versenynaptárát és a válogatott felkészülési programját.
    Az egyeztetést követően Bernd Storck szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a játékosok túlzott fizikai igénybevételét elkerülendő és a klubcsapatok, valamint a nézők érdekeit is figyelembe véve, az április 7-12 (csütörtök-kedd) között tervezett válogatott összetartás helyett a játékosok a klubjaikban készülhetnek. Ez lehetőséget teremt arra, hogy a feszített versenyprogramon kissé enyhíthessen a szövetség, így az OTP Bank Liga március 30-ra (szerda) kitűzött hétközi, 27. fordulóját a versenybizottság a mostani döntés eredményeként felszabadult hétvégére, április 9-re (szombat) helyezi át.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/19/hetvegere-kerul-at-a-27-fordulo/