magyarfutball.hu

FC BATE Borisov - Debreceni Vasutas SC 3 : 1 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.25 (4 szavazat)

játékvezető: 3 (4 szavazat)

hangulat: 3.75 (4 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Boriszov, Borisov Arena
játékvezető : Johannesson Stefan (Svédország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 7.000
  2. dvsc.hu: 12.000
  3. fcbate.by: 12.788
  4. onlajnok.com: 13.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: NNS
    2014.08.06, 22:04
    Volt vendégszurkoló a mérkőzésen és ha igen, mennyi?
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.06, 15:54
    az egész lélektan. pokerben is ,aki rászorul a tanácsomra-nagyon kevesen-azoknak azt mondom, h nem elég a megszerzett tudás, tapasztalat, ha úgy ülsz le az asztalhoz , h nyerni akarsz, nyersz. Ha úgy ülsz le, h csak nehogy elveszítsem a pénzem.. akkor mindened odalesz.


    Bár már régóta leszámoltam minden illúzióval a magyar "futball" kapcsán, tegnap elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem a meccset. Bár ne tettem volna......Különösebben nem kedvelem a Lokit, de nem is utálom, szóval semleges. Viszont mint ahogy magyar csapatnak kell, szurkoltam, idegeskedtem.
    Megint bebizonyosodott: mi magyarok képesek vagyunk MINDENT elrontani az utolsó percekben(is).
    Kondás az egyik BŰNÖS, mert ritka szarul meccselt. Behozza a fogalmatlan Ludánszkit, Brkovicsot, fent hagyja a szörnyen bizonytalan Novakovicso, akit már az első gól után cserélni kellett volna.
    A másik két BŰNBAK: Bouadla és Novakovics....ezek a marha drága légiós f.szok sok 10, sok 100 milliót KIVETTEK a Loki kasszájából.
    Azonnal elzavarnám a Kondás, Bouadla, Novakovics triót!
    Akik ennyi kárt okoznak, azok menjenek a p.csába!
    Órákig nem tudtam elaludni, annyira felbosszantott ennek a 3 hülyének a bénázása, ami egyenesen vezetett a kieséshez.
    Persze, majd megy egymás mosdatása, mentegetése, magyar honban ez így szokás és minden marad a régiben, soha semminek nincs és nem is lesz következménye. Ezért ne is álmodjunk magyar futballról a következő 20-20 évben!


    Bouadla hülyeségétől függetlenül egy szervezett taktikus csapat továbbment volna ekkora előnyből.
    A VB-n Costa Rica emberhátrányban játszott egy órát a 120. percig a görögök ellen és még tovább is ment...


    Kiállítás ide vagy oda, 2 gólos előnyt elpuskázni (sőt, az ellenfélnek hármat kellett rúgni ahhoz, hogy továbbjusson) Kondás részéről hatalmas szakmai hiba volt. Nem fetrengéssel kell húzni az időt, hanem a labdát az ellenfél térfelén kellett volna tartani. Persze ez nem ment, mert taktika, erőnlét az nulla és hiába áldozták be az MTK elleni meccset, hatalmas lebőgés lett a kirándulás vége.


    Most tényleg senki nem veszi észre, hogy nem ezen az agyatlanon ment el a meccs?
    Csak most van egy jó indok, egy jó bűnbak?
    Hát EZÉRT tart itt a magyar foci!
    Mert csak az indulatok és a ösztönös köpködés!
    /
    A Loki azért esett ki, mert egyszerűen nincs nemzetközi szinten TAKTIKAILAG, STRATÉGIAILAG!
    És ezen a kiállított farok nem változtat!
    /
    Vezessük le a vakoknak (kommentátor, szakértő, Kondás és a sok-sok kommentelő) kedvéért:
    - 89. perc = A Loki továbbjutásra áll, a BATE-nak egy gól kell..
    - Bemutatják a 6 perces(???) hosszabítást
    - A Lokinak tehát 6 perce van arra, hogy kihúzza...
    - kb. a 94. perc (a BATE egykapuzik), a Loki megúszik egy támadást, a kapus kezében a labda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    - 95. perc - A Lokinak 2-3 percet kell kihúznia!!!! Ekkor mi a teendő? BZMEG! ELÁSOD A LABDÁT!!! HÚZOD AZ IDŐT!!! Kapsz egy sárgát, eléred a 96. percet és már kb. egy támadásra marad ideje a hazaiaknak.
    És a Loki PIHENHET!!!! A BATE meg kiesik a ritmusból!!!
    BZMEG EZT TANÍTJÁK KÖLNBEN! EZT MŰVELI MÉG EGY REAL IS!!!
    Nemrég egy MBI-es meccsen (Fradi) röhögött Nyíl meg a többiek, hogy amikor szrban vagy, akkor a kapus "megsérül"...
    - De nem! Ez az ostoba idióta farok fogja és sietve kibssza a labdát a félpályáig, ahol 1 darab csatár van három védő között, nem tudja megszerezni a labdát, bedobás, ellentámadás, beívelés és GÓL!
    Innen már csak fikció, hogy mi lett volna 10 emberrel vagy ha ez a fakezű nem fut alá a 3. gólnál a labdának!?
    /
    Szóval uraim!
    Ez a kapus milliós kárt okozott a munkaadójának, miatta esett ki a Loki!
    És azért, mert ezek az aranylábúaknak fingjuk sincs a mai korszerű foci taktikai dolgairól, a csibészségről, a fifikáról ne is beszéljünk!
    Ezzel a mentalitással nem valók a nemzetközi mezőnybe!


    Csak 3 kérdés.
    1: Az első bekapott gól előtt, Jovanovic mi az anyját integetett, hogy bedobás, ahelyett, hogy a támadóval ment volna hátra védekezni?
    2: félidőben miért nem jött Polekszics?
    3: Seydi mi a francért megy előre a 93. percben, ha olyan fáradt, hogy utána az ellenfél térfelén szédeleg már csak a védekezés helyett?
    Ezt a meccset nagy részben sajnos Kondás baszta el a rossz cserékkel.


    Nem Bouadlán kell elverni a port, még ha ész nélkül játszott is. A két meccsen egy-egy gólt lőtt a Loki 11-esből. Akcióból képtelen volt gólt szerezni. Így a BATE ellen sem lehet továbbjutni.
    Másrészt nem Mészárost kellett volna lehozni, amikor már annyira beszorultunk, hanem Seydit, aki már lépni sem bírt, így gyakorlatilag nem egy, hanem két ember hátránnyal játszott a Loki.


    Az nb1-ben amint kialakulna egy jobb támadás odarúgnak jön egy sima szabad, azalatt minden védő visszaballag és kezdődik előlről az unalmas passzolgatás
    az ilyenből rengeteg van és ezért nézhetetlen


    a magyar ember egyik nap még azon siránkozik, hogy a német 4ed osztályban jobb stadionok vannak mint a magyar bajnokcsapatnak a másik nap meg már azon, hogy minek épül ugyan ennek a bajnokcsapatnak egy európai mércével épp a minimumot megütő stadionja amiben már talán egy futball meccset is lehet tartani...
    és még egyszer mondom, ezek a stadionok nem nekünk épültek és épülnek hanem a fiainknak és talán unokáinknak. de mindent el kell kezdeni valamikor és valahogyan. ne csak a holnapig lássunk. majd az idő eldönti, hogy megfelelő lépés volt e, de előre temetni az ismeretlent csak ilyen jól berögzült magyar szokás lehet....


    Hagyjuk már Bouadla-t. Mindig az "a Debrecen igazi csapat" szintű közhelyeket nyomjuk, akkor fogadjuk el, hogy ő is a csapat része és ne keressünk bűnbakot. Amúgy 2-0 összesítésnél állt ki a 40. percben, onnantól kezdve, ha egy csapat képes 3 gólt kapni és teljesen beszorulni, az azért van, mert lényegesen gyengébb az ellenfelénél. És itt kezdődnek a problémák. Arra épített a Debrecen az egész meccsen, hogy Seidi tankszerű egyéni akciói közül az egyik bejött. Lássuk be, csoportkörhöz ez kevés is.


    tényleg valaki azt gondolta, hogy majd ha felépülnek a stadionok akkor varázsütésre jó lesz a focink?
    nemár....ennyire naiv nem lehet senki.
    igenis tenni kell a focinkért. megteremteni a megfelelő körülményeket és akkor talán....hangsúlyozom TALÁN 8-10 év múlva lehet, hogy fel tudunk majd mutatni valamit, mert ez ami most van az gyalázat.
    de legalább most bele is tesznek nem csak elvesznek belőle... persze a stadion önmagában még kevés mert személyi kérdésekben is sürgősen változásra van szükség de nevetséges, hogy magyarországon az is baj ha van szándék valamit jobbá tenni és az is ha nincs...
    ettől függetlenül egyet értek azzal is, hogy az egészségügyre, oktatásra vagy pusztán csak bérekre/nyugdíjakra is lehetne fordítani ekkora figyelmet.... de azért ne mindig félig üresnek lássuk a poharat.
    a stadionok nem a múltat próbálják elfedni és nem is a jelent elviselhetőbbé tenni hanem a jövőt építeni és elősegíteni...annak meg adjuk már meg a minimális esélyt, hogy akár elsülhet jól is...
    ezek a botlábúak már menthetetlenek ne őket akarjuk gyorsabbnak ügyesebbnek tehetségesebbnek látni egy új stadiontól...de jönnek majd még új generációk. tőlük ne vegyük el előre látatlanban az esélyt...


    Szerintem meg pont azért jönnek a "sorscsapások" mert magunknak okozzuk öket ezzel a mérhetetlenül pesszimista világnézettel!
    A riporter is megállás nélkül sorscsapásokról beszélt.. minek ez?!!
    Az a legnagyobb turáni átok, hogy hiszünk benne!! A 21. szd.ban babonával nem lehet mecsseket nyerni, de más téren sem lesz sikeres az ember.
    Nézzük reálisan. Nem volt hú-de-rossz és nem is volt hú-de-jó ez a meccs. Ettöl még nem döl össze a világ. Ès biztos, hogy nem ez volt a magyar foci hétegyje!!


    35 percig, amíg 11 a 11 ellen játszott, kifejezetten ügyesen tartották a labdát, szép kontrákat vezettek, szerintem idő kérdése volt egy újabb Loki-gól. Emberhátrányban jöttek az ellövöldözött labdák és a bekkelés, de ez talán indokolt volt. Egyértelműen a piros lapon múlott. Valaki írta a 11-est: hát, ennél egyértelműbbet én keveset láttam, ilyen alapon Bouadla sem érdemelt pirosat...


    őszintén szólva nem ismerem alaposan a Debrecen keretét, hogy milyen felállásban játszhatott volna még. De konkrétan a kiállításos szituációnak ehhez nem sok köze volt szerintem, az a butaság szép példája volt.
    Közben megnéztem, a transfermarkt szerint Bouadla egy 700 ezer euróra taksált játékos, azaz nem egy kezdő vagy egy tarcsiból felhozott nyeretlen kétéves, tehát szerintem elvárható lett volna, hogy tudjon magáról meg arról, hogy mit csinál.


    Ha valaki csóró Bouadla egyéni hibájáról beszél (ld. NSO), akkor az nem figyelt oda: Kondás hozta olyan helyzetbe, hogy két ellenfél jutott rá úgy, hogy nem a saját posztján játszott.


    Ezt az ostoba Boudlada jól odaszart az asztal tetejére.

    Teljesen a Loki kezében volt a meccs, a vezetés után teljesen szétesett a BATE, felelőtlenül kitámadott és érzésem szerint csak percek kérdése volt a második Loki gól, szinte minden kontra veszélyes volt.
    Aztán a piros lap utáni percekben már érezni lehetett, hogy ez a hajó el fog menni, másodpercek alatt szétesett a Loki fejben, pár perc után be is verte az elsőt a BATE, az arcokon pedig látszott, hogy 50-55 perc alatt meglesz a másik kettő is...

    Egyébként gyenge volt mindkét csapat, a BATE csak ívelgetett kínjában, de hát még így is állandó volt a káosz a magyar kapu előtt. Közben egy középszar kategóriát alulról súroló csatár két gólt vert volna a kontrákból, annyira nem volt védekezése a hazaiaknak. A vége pedig tényleg fájdalmas volt, és kurva idegesítő hogy 150 másodpercre volt az EL kör, három telt házas meccs akár fasza ellenfelek ellen az új stadionban.

    Kondást pedig régóta korlátolt edzőnek tartom, még magyar szinten is.


    A kapus dolga, hogy nézze a labdát, ne a csatárokkal foglalkozzon, azt megoldják a védők. Nova későn eszmélt, hogy ott van két csatár az ötös előtt, akiket senki nem fog, és ki kell jönni rá.., Nem ért oda időben, ez van.


    Kérem itt többször le lett írva, hogy az Elnök úr nem költ pénzt új játékosok igazolására ami nem teljesen igaz mert tavaly a DVSC volt az egyik legnagyobb igazoló hiszen tíz rutinos és válogatott labdarúgó érkezett a klubhoz. A befektetés most megtérülhetett volna, nagyon kevesen múlott sajnos. Nagyon fog hiányozni az Európa Liga csoportkörből származó bevétel hiszen másból a DVSC-nek nincs jövedelme ezért méginkább nekünk szurkolóknak kell minél nagyobb számban a klub mellé állni. Tegnap is írtam és ma is az a véleményem, hogy nagyon tisztességesen játszott a csapat, szeretnék sok ilyen mérkőzést látni és az eredmény is jönni fog! Hajrá, DVSC!


    Igazából ha jobban belegondolunk jobb csapat a BATE, de így kiesni ellenük a totál szívás kategória.
    Olyan rotálás, hogy az egész kezdő nem játszik nincs, nem is tudom ezek mi a fasztól fáradnak el, decemberig végig kellett volna nyomni, aztán pihenni nekik.
    Annyit Kondás védelmében, hogy a kiállításig eltalálta mit kell csinálni, de nem ő volt most a fő felelős.
    Sajnos az viszont teljesen látszik, hogy fogalma nincs, hogy kell meccselni, egy új szitut, hogy kell lereagálni.
    Amikor a vége előtt 1-2 perccel megláttam, hogy Jovanovic, hogy szaladt alá egy keresztlabdának, szinte 100% biztos voltam a gólban. Jött is sajnos. Novakovicot nem tudom hová tenni, ennyit nem hibázhat kapus, hiába vannak jó védései, ez már a sokadik hibája. és így is a jók közé tartozik - nem a BATE meccs alapján természetesen.
    Most már tényleg muszáj lesz igazolni, vagy menekülés a 433-ba ( ahová teszem hozzá minden poszton két ember van ), de ha nincs igazolás, és nincs szerkezetváltás akkor erre az évre mindent elfelejthetünk.


    Senki nem tiltja meg,hogy a csapat 4-6 góllal verje a hazai mezőnyt, ugyanakkor nem is követeli meg.......
    Egy vizsgára lehet készülni lébecolva vagy komolyan. Lehet 2ért menni meg az 5ért is.

    Ez van.


    Arra nem gondoltatok, hogy Selim direkt állíttata ki magát? A klub megszívatta őt, amikor el akart igazolni, de nem engedték, megszívatta az öccsét, mikor idehozták de lófaszt sem játszhatott, most meg megbosszulta sérelémeit, mint egy derék mohamedán.


    A világon semmivel nem lehet indokolni a védelem megbontását az utolsó 5 percre, ilyet csak akkor csinál edző, ha sérülés miatt muszáj. Nova persze rosszul jött ki, nem ért oda, de ha a vonalon marad, akkor meg azért gól. Onnan egyszerűen hiányzott egy védő. Mészáros.


    Zsidai cseréjét nem tudom mi indokolta, telesport.hu-n vissza lehet nézni ha már úgysem alszolsmiley Fent van az egész meccs, 65. percben van a csere, ahogy jön le Zsidai látszik egyáltalán nem érti a dolgot, végig csóválja a fejét és le lehet olvasni a szájáról amint azt mondja a kispad felé: "na ne már". Nyilván ő belülről úgy érezte bőven bírná erővel még. Amúgy meg szokás szerint jól játszott.
    Persze ez egy kis momentum, mint ahogy kis momentum Mészáros cseréje is amit szintén nem nagyon tudok hova tenni mert nem hiszem, hogy az utolsó 10-12 percet nem bírta volna már ki, viszont így megbontottuk a védelmet. De valahol a sok ilyen kis momentumból ( meg egy nagyból, Selim kiállításából ) áll össze az egész ami a kiesésünkhöz vezetett.
    Soha nem tudjuk meg hogy ha nincs a két csere akkor 1-1 marad, esetleg 2-1 lesz vagy ugyanígy kiesünk a végén. Egyelőre én nem tudok napirendre térni e fölött a meccs fölött. Talán majd hétvégére már igen.


    Szerintem, bár fájó a kiesés, azért ne felejtsük el, hogy a Bate jobb csapat, és a lehetőségei is jobbak, mint a Lokié. Hányszor tud a Loki olyan tétmeccseket játszani ilyen csapatok ellen? Nem túl sokszor. A hazai bajnokság színvonalát látva, valamint csapataink nemzetközi rutinjainak hiányát látva, már az is bravúrnak számít, hogy a Lokinak az utolsó pillanatig meg volt az esélye egy jobb lehetőségekkel rendelkező, erősebb csapat ellen. Lehet itt felelősöket keresgélni, elméleteket gyártani, de szerintem a körülményez, és tudásukhoz képest maximum közeli, vagy a maximumot hozta a Loki. Sajnos ez a realitás. A nemzetközi rutin hiánya, a hazai bajnokság gyenge színvonala, a kevés elfogadható szintet nyújtó NB1-es csapatok hiánya, a kevés jó színvonalú és iramú hazai meccsek hiánya mind-mind megmutatkozik a nemzetközi tétmeccseken. A kiállítás, az utolsó pillanatban bekapott gól is mind-mind a rutintalanság számlájára írható. A csapat végig becsülettel küzdött, helyenként jól is játszott, ezért szerintem dicséret illeti a csapatot! Szerintem ezzel a hozzá állással, és játékkal ki is lehet esni, bár nagyon fájó a kiesés, de sajnos ez a realitás. Szerintem dicséret illeti a csapatot, és Kondás Elemért is. Nem a kiállításon, vagy a taktikán múlt a továbbjutás... Ez a realitás......
    (A Diósgyőrt is meg lehet dicsérni, mert bár nagy zakót kaptak, de becsületesen hajtottak! Sajnos nem túl gyakori jelenség a kemény hajtás a hazai csapatoknál...)


    Szerintem, bár fájó a kiesés, azért ne felejtsük el, hogy a Bate jobb csapat, és a lehetőségei is jobbak, mint a Lokié. Hányszor tud a Loki olyan tétmeccseket játszani ilyen csapatok ellen? Nem túl sokszor. A hazai bajnokság színvonalát látva, valamint csapataink nemzetközi rutinjainak hiányát látva, már az is bravúrnak számít, hogy a Lokinak az utolsó pillanatig meg volt az esélye egy jobb lehetőségekkel rendelkező, erősebb csapat ellen. Lehet itt felelősöket keresgélni, elméleteket gyártani, de szerintem a körülményez, és tudásukhoz képest maximum közeli, vagy a maximumot hozta a Loki. Sajnos ez a realitás. A nemzetközi rutin hiánya, a hazai bajnokság gyenge színvonala, a kevés elfogadható szintet nyújtó NB1-es csapatok hiánya, a kevés jó színvonalú és iramú hazai meccsek hiánya mind-mind megmutatkozik a nemzetközi tétmeccseken. A kiállítás, az utolsó pillanatban bekapott gól is mind-mind a rutintalanság számlájára írható. A csapat végig becsülettel küzdött, helyenként jól is játszott, ezért szerintem dicséret illeti a csapatot! Szerintem ezzel a hozzá állással, és játékkal ki is lehet esni, bár nagyon fájó a kiesés, de sajnos ez a realitás. Szerintem dicséret illeti a csapatot, és Kondás Elemért is. Nem a kiállításon, vagy a taktikán múlt a továbbjutás... Ez a realitás......
    (A Diósgyőrt is meg lehet dicsérni, mert bár nagy zakót kaptak, de becsületesen hajtottak! Sajnos nem túl gyakori jelenség a kemény hajtás a hazai csapatoknál...)


    Nem szívesen okolok egy embert a vereségekért soha, de most látni kell, hogy egy az egyben Bouadla miatt estünk ki. 38 percig olyan játékot játszottunk, amit én magyar csapat ellen erősebb ellenféllel szemben talán még soha nem láttam. Annyi megelőző szerelés volt a védekező középpályásainktól, mint egy komplett szezonban. Fantasztikusak voltunk.

    Persze, egy kiállítás nem kéne így szétcsessze a csapat játékát, és hibás volt Nova is a harmadik gólnál, de ha nincs Bouadla butasága, ezt a meccset olyan simán lehozzuk nagyon maximum egy kapott góllal, hogy öröm lett volna nézni.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9018140&na_order=
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2354949
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.06, 14:46
    Aleksandr Yermakovich: Olyan játékosaink is voltak a pályán, akiknek a szereplésük is kérdéses volt még a meccs előtt. De igazi harcosokként küzdöttek és briliánsan játszottak. Köszönöm a bátorságukat! Tartottunk a Debrecen kontráitól és két magas támadójuktól, néha a három középső emberünk nem is bírt velük. De végül szerencsére jól alakultak a dolgok. Egy áldás, egy hihetetlen boldogság ez a győzelem az egész fehérorosz futball számára!


    Kondás Elemér: Tudtuk, hogy a BATE egy nagyon erős csapat. Ma másmilyen felfogásban és taktikával játszottunk, mint az első meccsen, mert láttuk, hogy a riválisunk is váltott, tudtuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk. Szerintem a meccs kulcsmozzanata a kiállítás volt, Bouadla nem gondolkodott, az mindent megváltoztatott, hatvan percig kellett emberhátrányban futballoznunk.

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/node/171800
     
  5. avatar: ThomeeDVTK
    2014.07.23, 08:20 (szerk.: 2017.07.14, 11:22)
     
  6. avatar: NNS
    2014.07.22, 22:41
    A mérkőzés pontos időpontja (augusztus 5. vagy 6.) még nem ismert.