magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - FC Krasnodar 1 : 5 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (4 szavazat)

játékvezető: 3.5 (4 szavazat)

hangulat: 4.25 (4 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
játékvezető : Yıldırım Bülent (Törökország)
nézőszámok:
 1. dvtk.eu: 4.825
 2. csakfoci.hu: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: jabka
  2014.08.02, 10:50 (szerk.: 2014.08.02, 11:24)
  Diósgyőr – FK Krasznodar 1:5 – sajnos ekkora a különbség az OTP Bank Liga és az orosz élvonal között
  SZERZŐ: JUHÁSZ ATTILA · 2014-07-31

  A selejtező harmadik fordulójára egyetlen csapatunk maradt versenyben a labdarúgó Európa Ligában, a Diósgyőri VTK, amely albérletben, a debreceni Nagyerdei stadionban fogadta a miénknél sokkalta magasabban jegyzett orosz bajnokság ötödik helyezettjét.
  Az első félórában a DVTK, lelkes közönsége támogatásával egészen jól tartotta magát, de aztán a félidő hajrában a Krasznodar – főleg nagyon technikás brazil légiósai révén – fokozta a tempót és két gólt is berámolt Antal Botond kapujába – már ekkor eldőlni látszott a meccs és talán a továbbjutás kérdése is.
  Szünet után Tomiszlav Szivics jó cseréinek is köszönhetően jobban kezdtek futballozni a borsodiak és előbb egy les miatt – tévesen – anullállt gólt, majd egy perccel késöbb már egy érvényeset is szereztek, egy ragyogó akció végén Bognár parádés passzát Bacsa lőtte be.
  Sajnos azonban 1-2 után a mieink nem bírták a Krasznodar által ismét felpörgetett tempót, pillanatok alatt visszaállt a kétgólos különbség, amely – valljuk meg – rövidesen tovább nőhetett volna. Antal kapus hatalmas felelőtlenségét követően – cselezni kezdett a saját 16-osán belül, majd rosszul lépett – még az üres kapu is ott tátongott elöttük, de ezen kívül is számtalan vendéghelyzet maradt ki.
  A végén aztán a jogosan megítélt 11-est – ekkor már Rados állt a diósgyőri kapuban a sérült Antal helyén – és egy sokadik ziccert már belőtték a Krasznodarból érkezők, eldöntve ezzel gyakorlatilag minden vitás kérdést.
  Aki tehát a kupameccs előtt abban bízott, hogy a DVTK-nak sikerül olyan eredményt elérnie, amely reményt ad az oroszországi visszavágóra, csalódott, ám a realitás sajnos valóban ez.
  Véget ért tehát kupacsapataink számára egy újabb hét; a Debrecen reményei még élnek, a Diósgyőr viszont már egészen biztosan csak a hazai küzdelemsorozatokra koncentrálhat.
  LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
  3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
  DIÓSGYŐRI VTK–FK Krasznodar (orosz) 1–5 (0–2)
  Debrecen, 4825 néző. V: Bülent Yildirim (török).
  DVTK: Antal (Rados, 80.) – Eperjesi (Bognár I., a szünetben), Alves, Debreceni (Grumics, a szünetben), Husic – Egerszegi, Kádár, Elek – Gosztonyi, Németh M. – Bacsa. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
  FK KRASZNODAR: Szinicin – Martinovics, Sigurdsson, Jedrzejczyk, Kalesin – Gazinszkij, Ahmedov, Laborde (Bisztrov, 58.), Joaozinho – Pereyra (Pomerko, 81.), Ari (Wánderson, 58.). Vezetőedző: Oleg Kononov
  G: Bacsa (49.), ill. Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88. – 11-esből), Bisztrov (90.)

  http://sportriport.hu/diosgyor-fk-krasznodar-1-5-sajnos-ekkora-a-kulonbseg-az-otp-bank-liga-es-az-orosz-elvonal-kozott/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.01, 11:38
  a Krasznodar két éve a 16. helyen tanyázott, majd kiesett az orosz 1. ből. gyött egy milliárdos, vett pár középszerű brazilt, hozott néhány futbalista oroszt, és máris hasítanak. ja, csak ez befájt pár tiz millácskába, meg azóta is 20 misi minyima kimehet bérekre évente. euróban, persze, nem rubelben.


  Nem szabad bántani a diósgyőrt !!! Mindent megtettek , ennyire volt elég . Jelenleg ez a magyar foci . Hiába lesz szép stadionunk , ha nem lesz mögötte tőkeerős háttér !!! Ne várjuk a csodát a FOCI ÜZLET ! SAJNOS .


  Azt mondták a mérkőzés előtt, hogy az ellenfél 10-szer annyit ér mint a DVTK, ehhez képest csak 5-ször annyit rúgtak, tehát nem is volt meg az igazi különbség.


  anno Kádár mekkora arccal volt, mikor még a PL környékén élősködött, de persze most már mi is látjuk, miért kullogott haza a mennyeibe. szokták mondani, hogy osztálykülönbség volt, csak sajna nem is egy.


  Mindenképpen óriási gratuláció a DVTK szurkolóknak mert a vereség ellenére óriási hangulatot biztosítottak a mérkőzésnek.Szerintem ők jelenleg a legjobb magyar szurkolói társaság!
  Azért még a Szivics úr taktikai hibáiról néhány szót mert bizony az 1:5 ben az is benne volt:
  -miért nem lépett fel egyből támadó alakzatban/két csatár/ a hazai csapat mert szerintem úgy kellet volna kezdeni és nem magunkra hozni az oroszokat
  - a jobb oldali védelme kezdettől fogva láthatóan katasztrofális volt amit az vendégcsapat igyekezett is kihasználni.Ezt már időben észre kellet volna venni.Az az Eperjes gyerek nem éri el az első osztály szintet sem, de volt még vagy két társa is.
  -a második félidőben történt cserék már túl későn voltak és előre vetítették a katasztrofális vereséget.Két biztos védőt lecserélek két támadóra aki nem fognak vissza jönni védekezni! mester ezt is egy kicsit el tetszett nézni!
  Természetesen a realitáshoz az is hozzátartozik hogy két nagyon fontos játékos a Barczi és a standard jobb hátvéd nagyon hiányzott!


  Vége az álmodozásnak, de őszintén mondjuk meg ha nem is 1:5-öt de vereséget vártunk.Látatlanban is sokkal ütősebbnek tűnt a brazilokkal megtűzdelt milliárdos csapat.Csak azért az 1:5 meg amit láttunk egy kicsit megalázónak tűnik.No se baj túl kell lépnünk ezen is mert itt a mennyei bajnokság amelyben az a DVTK ismét esélyes a 3-5 . hely valamelyikére és ez ami a reális szomorú valóságot mutatja.Ha ez a tegnapi DVTK a magyar bajnokság 3-5. helyére jó akkor hova lehet tenni a a magyar klubfocit?Tévedés ne essék nem a diósgyőrieket akarom ezzel bántani mert ők a maximumot nyújtották mindegyik mérkőzéseiken ami ennyire volt elég!


  Az az érdekes, hogy a Krasznodar egy 2008ban alapított klub vagyis múltja sincs, tehát a múltból és a nosztalgiából nem lehet csak jó focit csinálni. Kell valami más is.


  A meccsről... Ez a meccs nem a dvtk, hanem az egész labdarúgásunk hű tükre. A krasznodariak egy európai középszint, mégis, mintha más játékot játszanának. A két csapat lehetőségeit nem érdemes összehasonlítani. Míg a magyar csapatok úgy igazolnak, hogy a szemét között turkálnak, hátha találnak egy kincset, addig ezeknél a csapatoknál tudatosan, posztra, megfelelő képességű játékosokat tudnak hozni. De nézzük a fiatalokat is. Itt van szegény Eperjesi. Ahányszor láttam játszani, annyiszor állapítottam meg, hogy még az nb1 szintjét sem üti meg. Pocsékul helyezkedik, rosszul szerel, simán lefutják, nem véletlen, hogy a ruszkik az ő oldalán próbálkoztak az első félidőben sokat. Sajnos az utánpótlásképzésünket jellemzi, hogy csak ilyen szintű spílereket tudunk nevelni.


  Mitől lesz nekik jobb erőnlétük, mitől lesznek gyorsabbak? Rendben, néplélektani okokból már nem olyan technikásak a magyarok, mint 60 éve...De futni, ütközni, gyorsan gondolkodni, tiszta fejjel a taktikát megvalósítani azért lehetne! Az első gólnál a csatár az ötösön hótt üresen érkezett, a bekkje valahol a 16-oson bámult ki a fejéből! Mert valószínűleg nem tudott egyszerre figyelni az indításra és az emberre. És a többi és a többi (gól).


  Végre láttam olyan csapatot amelyik nem a másik hibájából élt meg,kérem szépen ezek adogattak látszott rajtuk hogy mit is akarnak,köszönet érte, nagy szó ma Magyarországon ilyen kreativ futballt látni.


  Sajnos az, hogy a BL ben és az EL ben is legyen magyar csapat annak ilyen költségvetés mellett nincs realitàsa. Nézzézek az azeri kazah csapatokat hogy viszik a brazil légiósok!. Puskasöcsi megmondta kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci!!!! Minőségi légiósok kellenek!! Az meg sokba kerül. Magyarországon nincs tehetségkutatás. Futballberkekből "házinyulakból" és pénzes szülők által tolt fattyakból nem lesznek kimagasló tehetségeink csak kiművelt szürke iparosok.


  Egy olyan városban ahol 12 éve csődbe ment a csapat, nemzetközi kupában 30 éve indult, ott igenis megünneplik az ilyen 5:1-et is, mert legalább itt voltak. Ez ugyanolyan, mint hogy mindenáron ki akarunk jutni a vb-re/eb-re... minek? Kb. ugyanígy megszórnának minket... mégis ki akarunk jutni.
  Szerintem nem kishitűség reálisan látni saját magunkat, sőt azt kéne. Aki ma este azt várta, hogy most a Diósgyőr sziporkázó játékkal előnnyel utazik a visszavágóra, az vagy nagyon naív, vagy... A miskolciak nem kajálták be a szokásos "majd most megmutatjuk" szöveget, tudták, hogy bizony ott 3-5 között lesz a vége, mert ez a realitás. Ezért ünnepeltek a végén. Mert az újságok megírják holnap, hogy egyetlen magyar csapatként a DVTK kiütéses vereséget szenvedett, de legalább róluk írnak, rajta vannak a térképen.
  Lehet, hogy a Krasznodar egy noname csapat, olyan játékosokkal, akikről mi az életben nem hallottunk, de a Diósgyőr annál inkább noname csapat, tele 0 játékosokkal európai szinten. Az oroszok a 180 valahanyadik helyen állnak, mi meg a 318-on. Akkor?
  A focink ****, ez nyilvánvaló, és az is marad még kb. 20 évig. Ha holnaptól minden megváltozna jó irányba, valószínűleg akkor is. De nem fog. Ezzel van a baj, nem az 5:1-el. Az csak a valóság.


  Ez a Krasznodar nem mérhető a Rijekához. Őket is megszórná. Szerintem egy holland élcsapat, vagy egy Bundesliga középcsapat szintje, amit tudnak. Ha nem magyar csapattal játszadoztak volna, mint macska az egérrel, kifejezetten élveztem volna a játékukat, ez a foci volt.


  Mit nem értetek? Még négy-öt hónapja sincs, hogy úgy éreztük, nem is vagyunk felkészültek ahhoz, hogy EL-ben induljunk. Aztán (mi!) a magyar bajnokság 5. helyezettjeként simán kivertük a bajnoki címtől egy ponttal lemaradt, második helyezett máltai csapatot, (amelyik 19 ponttal előzte meg a Sliemát) majd kivertük a bajnokságukban ugyancsak egy ponttal második helyre szorult bolgár csapatot.
  Mindnyájan azt mondtuk, a Krasznodar, melynek egyetlen játékosa (Ari) többet ér, mint az egész Diósgyőr, már csak hab a tortán, jutalomjáték. Ezt adták mindenki tudtára a szurkolóink, mert nem volt olyan elvárás, hogy egy értékben tízszer erősebb ellenfél ellen eredményesek lennénk.
  Már más kérdés, hogy elhibázott taktikával a vártnál nagyobb verést kaptunk, de a lényegen nem változtat.


  Meg azt is tegyük hozzá, hogy mi az Nb1-ben lettünk ötödikek (kis szerencsével), neki álltunk ennek a sorozatnak 18 játékossal, az új igazolásaink így néztek ki előző klubjukat tekintve Pápa, Paks, Paks, Mezőkövesd, Szigetszentmiklós és elmentek egy csomóan. Szóval kb sztem csoda kategória, hogy egyáltalán a Litexet kivertük magyar középcsapatként. Ez a Krasnodar akár El legjobb 8 csapat közé is esélyes sorsolástól függően. Nem volt szerencsénk, hogy őket kaptuk mivel nekik ez cél (gondolom a lóvé is erre van feldobva) hogy ez El-ben minél tovább jussanak. Várható volt, hogy nem állnak le. És a meccsen se volt szerencsénk Szivics szerintem kicsit túl védekező taktikával állt fel egy Németh, Egerszegi, Eperjesi trióval ezek ellen várható volt, hogy nem lehet kibekkelni egy meccset. A harmadik gól összetörte a csapatot onnantól csak a különbség volt kérdéses, Kádár meg bassza meg a hájas fejét, miatta került Antal ebbe a hülye helyzetbe most hónapokig még kapusunk se lesz (külső bokaszalag szakadás.)


  inkább a pálya volt a ludas, bele is sérült, amikor aláfordult a bokája.

  Katasztrófa a pálya ahhoz képest, hogy most csinálták, már a megnyitón látszott rajta, hogy öklömnyi fűcsomók fordulgatnak ki.
  Nem is csoda, hogy a Loki is sorba szedi be a sérülteket. 48 órán belül ez volt már a második meccs ott, ráadásul eső is volt rendesen.

  Kb olyan jó lett mint a Panco vízelvezetése.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9194647&na_order=
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2353953
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.01, 10:15
  Oleg Kononov: Még mindig nagyon tetszik a stadion, remek volt az atmoszféra, jó volt itt játszani. Öt gólt rúgtunk, megérdemelt a győzelmünk, de az ellenfél is végig keményen küzdött.


  Szivics Tomiszláv: Feltérképeztük az ellenfelet és az első félidőben meg is találtuk a játékuk ellenszerét, a két góljukon kívül nem volt helyzetük, megfelelően tartottuk magunkat. Az első gólt egyéni hiba előzte meg, én felelősségem, hogy egy fiatal játékos egy ilyen mérkőzésen hibázik. A második félidőben javítani akartunk, két védekező játékos helyett két támadót cseréltem be és rúgtunk is egy gólt. Ezt követően kijött a különbség, mert annyira sok minőségi játékosa van az ellenfélnek, hogy nem tudtuk mindet levédekezni. Pereyra oda rúgta, ahová kell, a két léc találkozásához. Jellemző, hogy az ellenfelünk két válogatott játékost tudott becserélni, azonban a 87. percig volt 1-3, ami nem olyan sok, de a végén két újabb fegyelmezetlenséget megbüntettek. Jelen pillanatban ez a mi maximumunk egy ilyen csapat ellen. Büszke vagyok a csapatomnak és gratulálok az ellenfélnek! Csodálatos szurkolótáborunknak a bajnokságban fogunk törleszteni, innentől kezdve arra koncentrálunk.

  forrás:
  http://dvtk.eu/hirek/el-dvtk---fc-krasznodar-1-5-0-2-/8030/