magyarfutball.hu

Magyarország - Liechtenstein 5 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Liechtenstein 2011
 2. Magyarország - Liechtenstein 2011
 3. Magyarország - Liechtenstein 2011
 4. Magyarország - Liechtenstein 2011
 5. Magyarország - Liechtenstein 2011
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
865. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Balaj Cristian (Románia)
nézőszámok:
 1. lfv.li: -
 2. mlsz.hu: -
 3. nb1.hu: 20.000
 4. Nemzeti Sport: 23.000
 5. MTI: 28.000
 6. nso.hu: 30.000
 1. 10' Priskin Tamás 1 - 0
  20' Priskin Tamás 2 - 0
  sárga lap 51' Rechsteiner Martin
  sárga lap 59' Burgmeier Franz
  76' Dzsudzsák Balázs 3 - 0
  79' Koman Vladimir 4 - 0
  89' Feczesin Róbert 5 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2011.11.12, 16:56
  A sportzeit.li például 25 ezret tippelt.
   
 2. avatar: meteo
  2011.11.12, 14:17
  Nemzeti Sport: 23 000 néző.

  Az nso már jó előre beírta a 30 000-t - fájdalom, messze nem voltunk annyian. De majdnem ugyanez az MTI 28 000-es adata is. Szánalmas...
   
 3. avatar: ingersheim
  2011.11.12, 14:01 (szerk.: 2012.09.05, 10:37)
  A belépőre már nem sikerült helyesen felírni a vendégcsapat nevét...
  kép
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.11.12, 10:54
  - Örülök a nagyarányú, magabiztos győzelemnek
  - Örülök Priskin góljainak
  - Dzsudzsák fantasztikus volt
  - Király 85. válogatott meccse volt ez
  Szóval minden ok.
  Kedden jöhetnek a lengyelek!


  Szep volt fiuk, gratula.
  Nekem meg Tozser is tetszett, orulok Feczesin goljanak, Nemeth jol szallt be, Koman is jo volt.
  Sajnos Hajnal ma is szurke volt.
  Vegre Priskin is golokat rugott, Gera harcolt, Kadar se volt rossz.
  Osszesegeben nagyon meg vagyok elegedve.


  Nem értem miért nyilatkoztok így. Én ott voltam, és...
  Dzsudzsák beadásai inkább felszabadító rúgásoknak tűntek, Priskin 2 gólján túl semmi pozitívum nem akadt. Rengeteg átadási hiba volt, sírt a labda. Azon kívül az utolsó pár percben Németh rikta önző g... volt...
  Na de fő a győzelem! Szép volt fiúk!


  Alapvetően láttam pozitívumokat azért.Pl.Tőzsér Dani.Az az ember egy zseni,olyan bal lába van,ami szerintem nem volt már régóta senkinek,és egy ideig nem is lesz.Egyetlen ok,amiért oka lehetett lecserélni Sankónak,az pedig sérülés.Egyéb esetben dilettantizmus esete áll fenn.

  Dzsudzsákon nem tudok kiigazodni.Néha elképesztően gyenge volt,néha meg jól ment neki,a gólja nagyon szép volt.Priskának örültem,de fenntartom azt,hogy jelen pillanatban ilyen csapatok ellen oké,de komolyabbak ellen nem lenne jó ötlet pályára küldeni,a mostani formájában kevés oda még. (ezt győriként írom,csak hogy lássátok,hogy a sajátjaimat is tudom objektíve nézni,ellentétben egyesekkel)

  Gera...Egyrészt Sankó bá dilettantizmusa megnyilvánult az esetében,hogy képes volt jobbszélsőt játszatni vele,másrészt nagyon kevés még.Lengyelek ellen semmiképpen nem játszatnám kezdőként.

  A liechtensteiniek meg kevesek voltak,de ahhoz képest,hogy pénztárosok,meg benzinkutasok,egész sokáig bírták a profikkal.A végén összeestek, ez az 5-0 nagyjából reális különbséget mutat.


  Bogdán Ádám (7): Szerencse, hogy a mérkőzés alatt is folyamatosan mozgásban maradt, így nem kell attól tartania, hogy holnap reggel a megfázás tüneteit veszi észre magán. Az első félidőben mindössze egy alkalommal kellett védenie, akkor nagyot hárított. A második félidőben is védett egy meleg helyzetben , így maximálisan megoldotta a feladatát.

  Lázár Pál (6) és Kádár Tamás (7): - Utóbbi volt többet játékban, és a legjobb kifejezés, ha azt mondjuk, hogy ügyesen játszott. Lázárnak már több rutinja van a nemzeti csapatban, ő is profin megoldotta a feladatát.

  Korcsmár Zsolt (6) és Juhász Roland (6): - Urai voltak a levegőnek és a szárazföldnek is. Ha netán helyzetbe kerültek volna a vendégek, akkor valamelyikük azonnal ott termett. Úgy játszottak, ahogyan egy ilyen gyenge ellenfél ellen kell.

  Tőzsér Dániel (7): Előkelően és nagyon hasznosan játszott. Elképesztően pontos labdákat adott, gyakorlatilag Hajnal mögött nem szűrőt, hanem egy visszavont irányítót játszott. A második Priskin-találatnál gólt érdemelt volna a kísérlete. Az átlagnál jobb teljesítménye ellenére olykor még egy kicsit kereste a helyét a visszavontabb szerepkörben.

  Gera Zoltán (6): - Hosszú idő után játszott újra a válogatottban, így nem várhattuk tőle, hogy a hátán vigye a csapatot. Nagyot küzdött, ezúttal a harciasságával tűnt ki.

  Hajnal Tamás (6): Igyekezett jól megszervezni a támadásainkat, de a gólpasszok ezúttal elmaradtak tőle. Ez lehet az egyetlen kritikánk vele szemben. A második félidő elején csúnyán rácsúsztak a lábára, csak remélni tudjuk, hogy nem szenvedett sérülést.

  Dzsudzsák Balázs (8): Első gólunknál olyan pontos beadást adott Priskin Tamásnak, hogy annak egészen Mahacskaláig eljut a híre, emellett akkor futotta le védőit, amikor akarta. A második félidőben gólt is lőtt, így ma is tevékeny részt vállalt a magyar válogatott sikeréből.

  Priskin Tamás (8): A mai meccs után bizonnyal kelendő lenne az a könyv, amit ő írna "Jókor , jó helyen" címmel. Nagyot harcolt, de igazi momentumai a 10. és a 20. percben voltak, amikor előbb Dzsudzsák beadását, majd egy kipattanót lőtt a hálóba.

  Feczesin Róber (7): - Az első félidőben nem igazán tudott helyzetbe kerülni, a társaktól nem kapta meg a megfelelő kiszolgálást. A szövetségi kapitány ennek ellenére is jó érzékkel a pályán hagyta. Egészen a végéig harcolt a gólért, és a mérkőzés utolsó perceiben törekvései megvalósultak.

  Koman Vladimir (7): - Kissé idegesen szállt be a játékba, az első passzai nem sikerültek a legjobban, de aztán felvette a ritmust. Érdekesség volt, hogy ismét a középpálya közepén kapott lehetőséget, és jó volt ott látni. Azt meg különösen, amikor belőtte csapatunk negyedik találatát.

  Németh Krisztián (6): - Bizonyára hatalmas bizonyítási vággyal lépett ma pályára, mivel sok kritika érte a behívását. Ugyan Németh az NB II-ből kapott meghívót, de hogy nem másodosztályú játékos, azt jól mutatja, hogy Dzsudzsákot parádés labdával szolgálta ki, igaz, a társ kecsegtető helyzetből mellé lőtt.

  Elek Ákos (6): - A tőle megszokott fegyelmezettséggel segített a védekezés stabilitását megőrizni és a támadásainkat felgyorsítani.

  Vanczák Vilmos (7): - A svájci gólkirályjelölt ezúttal azt is megmutatta, hogy irányítónak sem lenne rossz. A második félidőben Dzsudzsák Balázst káprázatos indítással hozta játékba. A pályafutása egyik legszebb időszakát élő védőt egyre inkább pazarlás lesz rombolásra használni...

  Czvitkovics Péter (6): Végig izgága, akaratos volt. Minimum gólt érdemelt volna.

  Király Gábor (-): - Tovább növelte válogatottságai számát, így eggyel közelebb került a bűvös 100-hoz...


  Tőzsért nem szerettem volna a válogatottban látni a korábbi teljesítményei alapján , ezt elég sokszor leírtam . Viszont tegnap tetszett a játéka és végre láttam hogy volt benne tűz , a Lengyel csapat ellen kiváncsi leszek hogy mire lesz képes. Németh a kedvencem , hozta a jó játékát , játszatni kell őt ennyi az egész.


  A csapatban kilógó gyenge teljesítményt egyedül Geránál láttam, nem nagyon volt jó labdája, nem nagyon kéne kezdőként erőltetni. Aki kifejezetten tetszett az Tőzsér, az átlövéseivel és jó labdáival. Priskinen meglepődtem, hogy tud gólt rúgni, azt hittem, hogy mindent képes elrontanismiley Némethben tetszett az igyekezet, és a jó helyzetbe kerülés, csak hát a befejezések. Kádár szerintem Laczkóval kb egy szinten van, kissé lassú, ha versenyt kell futnia, viszont jól lépett fel a támadásokkal és jó felépítésű. Czvitkovics és Koman beállása sokat lendített a csapaton, Gera és Hajnal mai teljesítményét simán verték. Lázár helyett Vargát preferálom. Ha választanom kéne 4 csatárt a vb selejtezőkre, akkor Szalai,Szabics,Németh,Rudolf Priskin és Fecze kimaradna, bár Feczesin is derekasan küzdött. A meccs összességében tetszett, de rúghattunk volna többet is, ezeket nagyobb csapatok ellen be kell majd rúgni, ha akarunk valamit.


  Nem tudom volt-e már (még nem olvastam egy hozzászólást se)....de A KURVA ANYJÁT minden olyan kis köcsögnek aki csak azért "felvásárolta" az ingyen jegyeket mert ingyen volt. Ha kellett ha nem.

  Szánalmas volt a sok száz (ezer?) üres széket látni úgy hogy a jegyek mind elkeltek és rengetek szurkoló nem tudott már szerdán délelőtt jegyet regisztráltatni a birtoklási mániás kisköcsögök miatt. Ezek vagyunk mi magyarok (tisztelet a kivételnek) ha valamit ingyen adnak akkor a szükségesnél jóval többet kérünk, akkor is ha nem kell annyi. "Dögöljön meg a másik, nekem legyen minél több, max. elpazarlom" mentalitás.

  A szervezés ezt elrontotta, remélem mégegy ilyen akció nem lesz! Ha már ingyen jegy: regisztrálják az embereket név szerint és aki nem használja fel a kikért ingyen jegyet (maga helyett akadályoztatás esetében mást se küld el) azt ki kell tiltatni a stadionból a jövőre nézve.

  De ha lehet, ne legyen soha ingyen jegy, aki egy jelképes összeget sajnál (500-1000) az ne is jöjjön! Azok az ingyenélődködő divatdrukkerek úgyse szurkolnak, csak csöndben ücsörögnek, nincs rájuk szükség!

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9018358&na_order=
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=100913&p=1
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.11.12, 10:08
  Egervári Sándor:
  Ki kell szolgálni a közönséget maximálisan, persze minden helyzetet nehéz kihasználni, de a végén talán túl lezserek voltunk, az utolsó 5 percben rúghattunk volna még 2 gólt. Elégedetlenek semmiképpen nem vagyunk, láttam biztató jeleket, némely játékos tudott élni a lehetőséggel, néhányan azonban halványabbak voltak. Volt, amikor leült a mérkőzés, de ne felejtsük, hogy Liechtenstein szoros mérkőzést játszott a skótokkal, és megverte Litvániát. Az a minimum, hogy Király Gábornak ilyen alkalmakkor adunk néhány perc lehetőségét, hogy tovább növelhesse válogatott mérkőzéseinek a számát.

  forrás:
  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=121306
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.11.08, 13:52
  Egervári Sándor szövetségi kapitány a sérült Szabics Imre helyére hívta be az MTK-ban szereplő támadót.

  A magyar válogatott november 11-én, az Albert Flórián-emlékmérkőzésen Liechtenstein ellen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban, majd négy nappal később a lengyelországi Poznanban méri össze erejét a házigazdákkal. Az eredetileg megadott, 24 fős keretből Szabics Imre sérülése miatt nem tudja vállalni a játékot a két barátságos mérkőzésen, a szövetségi kapitány ezért úgy döntött, hogy az MTK-ban szereplő Németh Krisztiánt hívja meg helyette az együttesbe.

  Egervári Sándor eredeti terveiben az szerepelt, hogy a hétvégén szűkíti keretét, de végül úgy döntött, hogy a válogatott 24 játékossal kezdi meg hétfőn a felkészülést az előttünk álló meccsekre.

  - Sajnos újabb csatárunk dőlt ki a sorból, Rudolf Gergely után Szabics Imrére sem számíthatok az előttünk álló két találkozón - fogalmazott blogbejegyzésében a kapitány. - Sokat gondolkodtunk a pótlásáról, és végül úgy döntöttünk, hogy Németh Krisztiánt hívjuk be a telki edzőtáborba. Tudom, sokan felkapják erre a fejüket, hiszen Krisztiánnak sokáig nem volt csapata, hosszabb időt kihagyott, majd nemrégiben a másodosztályú MTK-ban kötött ki. Általában meglepetést kelt, ha valaki az NB II-ből lesz a keret tagja, nekünk azonban meggyőződésünk, hogy Krisztiánnak képességei alapján élvonalbeli együttesben a helye, ráadásul nem is hazai, hanem a magyarnál erősebb bajnokságban.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/11/06/nemeth-krisztian-bekerult-a-valogatott-keretebe
   
 7. avatar: ingersheim
  2011.11.03, 20:59
  2011. 11. 03.
  Albert Flórián-emlékmérkőzés Liechtenstein ellen

  A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége mai ülésén arról határozott, hogy következő válogatott mérkőzésünket a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. Az Albert Flórián-emlékmérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók.

  Bár a november 11-i, Liechtenstein elleni barátságos meccs helyszíne eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadion lett volna, az MLSZ elnöksége ma arról határozott, hogy a találkozó Albert Flórián-emlékmérkőzés lesz, és a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg. A választás azért esett az új helyszínre, mert a vasárnap elhunyt aranylabdás labdarúgó a Ferencvárossal és a magyar válogatottal is ebben a stadionban játszotta legtöbb mérkőzését.

  Az elnökség döntése után kiemelte:a vasárnap elhunyt Albert Flórián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, ezért indokolt, hogy a Puskás-stadionban búcsúzzon tőle a hazai futballtársadalom. A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pályafutására való emlékezés jegyében telik, az MLSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy méltóképpen búcsúzzon el Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájától.

  Döntés született arról is, hogy a meccsre a belépés mindenki számára ingyenes lesz, az MLSZ ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy egész évben kitartottak a válogatott mellett.

  www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/11/03/albert-florian-emlekmerkozes-liechtenstein-ellen
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2011.10.29, 11:00
  Huszonnégy játékos a bő keretben

  Még több mint két hét hátra van a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésig, de különféle technikai okok miatt már most kihirdettem egy bő, huszonnégy fős keretet. A megadott névsort jövő héten, a bajnoki fordulók után szűkítem, addig igyekszünk minél több játékosról friss információkat szerezni. Sajnos továbbra is vannak hiányzóink, különösen fájdalmas Rudolf Gergely távolléte, ő a mai napig sem tudta elkezdeni az edzéseket klubcsapatában, ezért nem lenne értelme a meghívásának.

  Gera Zoltán viszont már mérkőzést is játszott a tartalékok közt angol klubjában, ezért itt van a helye a válogatottban is. Örömteli, hogy Szalai Ádám már a Mainz keretével edz, és a lába jól reagál a terhelésre, ám őt még korai lett volna meghívni a keretbe, rá már csak jövőre, a téli felkészülés után számíthatunk. Sajnálom, hogy Lipták Zoltánnak nem jött össze az angliai szerződés, nagyon szeretném, ha végre rendeződne a sorsa, akár úgy is, hogy egy hazai klubhoz igazol, mert esetében a legfontosabb, hogy mielőbb újra játsszon.

  Mivel az U21-es válogatott nem lép pályára a Liechtenstein elleni meccs napján, Róth Antallal abban állapodtam meg, hogy csapatából Kádár Tamás a felnőtt keret tagja lesz. A hétvégén ismét külföldi túrára indulunk Kenyeres Imrével, ezúttal belga, valamint holland bajnokikat nézünk meg. Szombaton kettéválunk, Imre a Lokeren-Kortrijk bajnokin Czvitkovics Péter játékát figyeli meg, én pedig a Bruges-Genk mérkőzésre utazom el, ahol Tőzsér Dániel és Köteles László léphet pályára. Az utóbbi hónapokban visszatérő kérdés, hogy a Genk légiósai miért nem tagjai a keretnek. Én sosem mondtam olyasmit, hogy ők nem lehetnek nálam válogatottak, folyamatosan figyeljük a teljesítményüket, és most is érdeklődve várom, hogyan szerepelnek a hétvégén, Tőzsér Dániel neve a bő keretben is szerepel. A vasárnap sűrű lesz, mert Nijmegenben fél háromkor kezdődik a NEC-Utrecht mérkőzés, Brüsszelben pedig hatkor az Anderlecht-Lierse, mi pedig szeretnénk mindkét találkozón ott lenni, hogy Vadócz Krisztián és Juhász Roland játékát is megfigyelhessük.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/egervari-sandor/2011/10/27/huszonnegy-jatekos-a-bo-keretben
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2011.10.18, 09:38
  A magyar válogatott november 11-én, Székesfehérváron a liechtensteini, november 15-én, Poznanban a lengyel válogatott ellen lép pályára.

  A magyar válogatott novemberben két barátságos mérkőzéssel zárja az idei évet. A mieink november 11-én, pénteken Székesfehérváron fogadják a liechtensteini válogatottat, majd négy nappal később a lengyel válogatott lesz az ellenfél a jövő évi Európa-bajnokságra felépült új poznani stadionban. A két mérkőzés pontos kezdési időpontját később tűzik ki.

  Liechtenstein válogatottja négy ponttal az ötödik helyen zárta az Eb-selejtező sorozatot az E csoportban, úgy, hogy hazai pályán győzni tudott, idegenben döntetlent ért el a litvánok ellen. A lengyelek a jövő évi kontinensviadal házigazdájaként nem vettek részt ez Eb-selejtezőkön.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/10/17/vegleges-a-valogatott-novemberi-programja