magyarfutball.hu

Aalesunds FK - Ferencvárosi TC 3 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Ålesund, Color Line Stadion
játékvezető : Marciniak Szymon (Lengyelország)
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 5.122
 2. magyarfutball.hu: 5.142
 3. aafk.no: 5.200
 4. nb1.hu: 5.500
 5. ftc.hu: 10.000
 6. nso.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.11.14, 16:13
  Újra megnéztem a gólokat és az jött le hogy néhányan már lépni is képtelenek voltak a második félidőben.
  Ranilovics a tizenegyesnél nem vetődött hanem eldőlt.
  ilyen állapotban akkor voltam amikor visszajöttem a Mont-Everestről.
  Gilbert a touron akkorát ment a sárga trikóért, hogy nem tudott leszállni a bringáról, mert még azt sem tudta hogy hol van.
  Na ez az ami hiányzik a mi játékosainkból!Egy Fradi szurkoló a fogával kapaszkodna az ellenfél gatyájába, ha már lépni nem tud!
  Most meg kell védenem Pruknert mert ezt a fáradt csapatot nem lehetett motiválni.


  Sajnos sokaknak prukner támadhatatlan
  Pedig minden egyes megnyilvánulása arról szól, hogy ő semmiről sem tehet, hiszen “tudtuk, hogy ívelni fognak, gyakoroltuk, készültünk rá de egyéni hibák stb. történtek”
  Ő ugyebár mindent előre tudott, de ezek a hülye játékosok hibáztak.

  Akkor felteszem a kérdéseket:

  Ki hozta ide ezeket az állandóan hibázó játékosokat?
  Ki erőltet a potyás ranit?
  Ki volt képtelen megfelelően felkészíteni – legalább erőnlétileg a csapatot?
  Ki nem hozott szélsőket – aki lenne pl. Fitos pedig elzavarta?
  Ki nem veszi észre egy éve, hogy nincs középpályás védekezésünk mégis a kedvence folyamatosan játszik? (az is érdekelne, hogy miért maróti nyilatkozik állandóan a csapatból – ezen az oldalon is?
  Ki nem tud győztes taktikát kidolgozni?
  Ki az, aki mentálisan nem tudja felkészíteni a csapatot?

  Prukner – ahogyan az olasz mondja – előre teszi a kezét minden meccs előtt. Szinte beleszuggerálja a játékosokba, hogy erős a honvéd, erős a siófok, erős ez a pudva norvég csapat. Azt mondja, ezzel veszi le a terhet róluk…ugyan. Pusztán a saját bukását magyarázza. Ha kikapunk, ő ugye megmondta, hogy még nem vagyunk ezen a szintes és egyébként is sokkal jobb a Szolnok, mint amit eddig mutatott. Ha nyerünk, akkor pedig egy ejnye de fasza csapatot vertünk…
  Kókler sajnos, és ti bedőltök ennek a langymeleg dumának.

  a FRADIBA olyan edző kell, aki beleveri a játékosokba, hogy MI VAGYUNK A LEGJOBBAK, hogy BÁRKIT MEG TUDUNK VERNI, MERT MI VAGYUNK A FRADI!

  így legyen


  Bocsánat az ordenáré szavakért…
  Gyerekek, FASZ NÉLKÜL NEM LEHET BASZNI!!!
  Pénz nélkül nincs foci!!!
  A mi csapatunk strandról, innen- onnan lett összevadászva, ne számítsunk sokra, örüljünk az életnek, ugyanis élünk, létezünk.
  ENNYI!!!
  Vegyünk egy mély lélegzetet, nyugodjunk meg, ez van.
  Ha nem fogadjuk el, csak bele fogunk őrülni. Most ez a Fradi. Van Fradi, és ez a legfontosabb. Érjük már fel ésszel a korlátainkat!


  Lehet bírózni, de…
  A tizinél egy ártalmatlan szituációban Junior ráugrik a csatárra, aki kifele fut a szögletzászló irányába, kergetve a labdát.
  A második gólnál ugyanaz történt, mint tavaly annyiszor. A belső védő és a kapus nem értette meg egymást. Grúz elfejelhette volna a labdát, helyette megijedt, hogy jön Ranilovics és lehúzta a fejét. Ranilovics meg ahogy ilyenkor szokott nem jó helyre jött…
  A harmadiknál az ötösön!!! belül a kétméteres észt lábbal!!! passzolja be a negyven méteren keresztül szálló labdát. Löködhetik a védőinket ahogy akarják, ha egy kapus, hangsúlyozom KAPUS odasétál és az ölébe pottyan a labda.
  Lehet itt felelősöket keresni (Junior már megint túlpörögte magát, Kakas kapusedző felkészítése a norvégok várható felívelgetős játékára, a védőink fejetlen szaladgálására, a kegyvesztett és ebben a szezonban még egyetlen tétmeccset sem játszó, de egész évben sem sok szerepet kapó, önbizalomtól biztosan nem duzzadó, nem posztjára becserélt Rodenbüchert, illetve az Őt és Balogot becserélő, egy csatárt és egy támadó, vagy legalábbis irányító középpályást lehozó és ezzel gyakorlatilag a támadás lehetőségét is feladó edzőt, a műfüvet, a halasztást nem engedő mlsz-t, a PR meccset leszervező és azt visszamondani nem képes vezetőket, a hideget, meleget, távolságot, fáradságot, sérüléseket, a balszerencsét és még napestig sorolhatnánk), de valljuk be őszintén: ezt a norvég csapatot akkor is agyon kellett volna verni, ha az uefa megtiltja nekünk, hogy 11-en álljunk ki ellenük és minden játékosunknak az egyik kezét a seggébe dugva kell a pályán szaladgálnia. Ezek nem hogy bálnavadászok nem voltak (azok legalább kemény, fasza legények lehettek, és jöhet a greenpeace tiltakozása), de annyira ügyetlenek voltak, hogy szerintem életükben még egy csontit sem tudtak felfűzni a horogra!!! Szemmel láthatóan zavarta őket a labda!!! Szégyellhetjük magunkat, én legalábbis azt teszem, főleg azután, hogy röhögtem a kirakatcsapatunk tehénpásztorok ügyességével megáldott (kivétel Szabics) osztrák fejőslányok elleni produkcióján.
  Ettől persze még ott leszek a következő meccseinken és nem bánom az éves bérletemet sem, csak picit le vagyok lombozva. Ahogy mondani szokták: kicsit bandzsa, kicsit púpos, de akkor is a legszebb, hisz a mi gyerekünk!
  Hajrá Fradi!


  “ezt a norvég csapatot akkor is agyon kellett volna verni…”???

  ez a norvég csapat az előző bajnokság 4. helyezettje, abban a bajnokságban, amely sokkal előrébb rangsorolt, mint a magyar (lásd uefa).
  ennél a csapatnál folyamatosan fizetnek, nem is akármennyit.
  ennél a csapatnál nem az edző személyére tekintettel játszották végig hitelre az egész tavaszt a játékosok.

  ennél a csapatnál lehet nyugodtan tervezni és építkezni, mert van biztos jövőképük.

  soroljam még?

  és ehhez képest nekünk, akik ezer sebtől vérzünk, agyon kellett volna verni őket…

  grat!


  30% ban pruknert hibáztatom, mert ténleg nem kellet volna ilyen cseréket végrehajtani, DE hiába ezek a rossz cserék, akkor sem kelet volna ilyen szaros gólokat kapni, és én ezért hibáztatom inkább jobban a csapatot mint a mestert…én nemtom mi miatt, kifáradtak a műfüvön jobban, vagy egyéb dolgok, de a góloknál néztem a játékosokat és azt se tudták mien rendezvényen vannak…ellentétban a norvégokkal, és megérdemelték a továbbjutást.


  Ennél az is jobb lett volna,ha senkit sem hoz be,hacsak el nem tört a lecserélendő játékos lába.Ha sztárok ülnének a padon,akkor is a rossu megoldást választaná.Egyetlen meccsre sem emlékszem,mikor jól nyúlt bele a meccsbe.Nincs hozzá érzéke.Miként a keret,csapat,taktika összeállításához és a motivációhoz sem.


  Mérhetetlenül szomorú vagyok az eredmény miatt, mert bármi is az eredmény, ezt a csapatot ki kellett volna ejteni! Sajnos a győzelmek ellenére sem volt elég erős a csapat mentálisan, mert vezetés után ezt a meccset féllábbal is hozni kellett volna, ráadásul a 87. percben egy ilyen buta gólt kapni az meg több mint gáz.

  Az összefoglalóban mindenhol azt olvasom, hogy elmentek Junior mellett és a csatérhoz került és gól, de azt nem írják, hogy Ranilovicnak és Grúznak együtt ezt a beadást hárítani kellett volna középen, ha ez ott akkor nincs tovább megyünk, de az utolsó percekben kapott gól után a hosszabításban már lélektani főlényben voltak a Norvégok.

  Én nem bántok senkit, mert sajnos egy csapat életében vannak rosszabb meccsek, ami most jött el, nem a legjobb pillanatban. Mentálisan meg kell erősíteni a gárdát és el kell érni, hogy képesek legyünk mindig olyan játékra, mint a hazai meccsen.

  Minden szurkoló társamnak azt üzenem, hogy fel a fejjel, nézzünk előre és szerezzünk sikereket a bajnokságban, magyar kupában, segítsük együtt talpra állni szeretett csapatunkat és jövőre újra fussunk neki, lehetőség szerint a BL-ben!

  Hajrá Fradi!


  Leginkább azt bizonyította ez a meccs is, hogy ugyanúgy mint tavaly, a játékunk statikus, egysíkú, kiismerhető. Nincsenek váratlan taktikai húzások, még a cseréket is (sajnos) előre borítékolni lehet.


  nektek nem tűnt fel ez a rágalmazó drapi?????!!
  “say no to racism” és a Fradi címerünk áthúzva!
  talán akkor nem véletlen hogy a bírók is ellenünk fújnak nemzetközin is!


  elnézve az összefoglalót ismét bebizonyosodott:

  Ranika potyakapus
  védelem nulla ebben a felállásban – itt a futóbolond helyezjkedni képtelen juniorra gondolok elsősorban
  maróti nulla, labdaszerzés nincs, így nem lehet a védőknek sem normálisan játszani
  szélsők nincsenek

  baszki, hihetetlen, hogy nem veszi észre prukner, hogy a mai fociban (is) nem lehet szélsők nélkül játszani

  erölteti juniort aki alkalmatlan
  jovanovics rendben lenne akár de ő sérült
  pótlásuk nincs megoldva

  három statikus középpályással játszunk, Józsi még középen elmenne, de maróti egy nagy nulla ezért van mellette morales aki legalább képes labdát szerezni

  most a beszari koncepciótlan cserékről ne is beszéljünk

  két csatárral, a szélen Abdival és Andréval középen Morales és Józsi esetleg Otten ez a megoldás

  e helyett hagytuk, hogy ránk jöjjenek mert egyszerűen nem voltunk meg elől
  szétvet a düh

  a diósok is megütnek, ha nem változtat ez a szerencsétlen


  Emlékezetem szerint, mintha a nyáron 1 hóap alatt állt volna egybe a csapatunk ! Az ellen viszont nem “majd összeérik” alapon készülődött – sőt ….. Alaposan összeérett társulat !
  (Etéren hasonlatos a helyzet mint a Sturm- Vidi )


  Tegyük már félre a hülyeségeket…
  Lisztes sérült,kivitte a csapategység miatt.
  Jovanovic sérült.Tóth Bence idén még egy percet sem játszott sérülés miatt.
  A csapat nagy része egy hónapja találkozott először.
  Vidovic még nincs itt.Somalia papírjai nem voltak meg,az odavágó előtt.Ráadásul két hét alatt háromszor körberöpködtük a Földet.
  Az mlsz nem engedett halasztani(így utólag lehet,hogy pont ennyi hiányzott).
  Kaptunk egy hazai pályát megfújó bírót ott,egy nem megfújót itt.


  Prukner napokkal bármelyik meccs előtt már magyarázkodik, be van szarva, fél, és ez igen is kihat a csapatra. Egy magabiztos edző kell, aki nem az ellenféltől fél állandóan és a kifogásokat keresi, hanem tüzeli a mieinket és kellő önbizalmat ad a csapatnak a megjelenéseivel, nyilatkozataival. EGY FRADI EDZŐ NE FÉLJEN, NE FÉLELMET SUGÁROZZON! Igazolások: Nem kellett tavaly az akkor ingyen igazolható Völgyi, inkább a régi emberére Juniorra szavazott. Idén nem kellett neki a Szűcs Lajos, meg a Lázok.(pedig előre beférne, mert Felix hiába kedvenc, rá csak ívelgetni lehet, a kombinatív játékban nulla) Ja és most szerintem a Kulcsár Dávid is használható lenne középpályán. Ezek sorozatos hibák, amiket egyre nehezebben emésztek.


  CSALÁSSAL ESTÜNK KI, EZT MÁSKÉPP NEM VAGYOK HAJLANDÓ JELLEMEZNI

  A képet Showma videójából vágtam, mint látható. A narancsmezes éppen rámászik Juniorra és így a teljes védelemre, nemhogy felugrani, de a labdát látni sem tudták

  http://www.kephost.com/view3.php?filename=opjxe2505c0mcth3aacc.jpg

  a videón persze egyértelműen látszik de fel akartam hívni rá a figyelmet.

  Én olyan bírót akarok látni, aki a 119. percben megfújja a NYILVÁNVALÓ kifelé szabadot, fröcsöghettek itt nekem az edzőről meg bármiről.
  Ha a tizit egy másik nevetséges ítélet előzte meg, akkor csak a 2. góljukat szerezték megérdemelten, a mi hibánkból.
  Amikor a Koppenhága ellen hasonlóan pottyantottak ki, akkor is Prukner volt az edző, ugye? smiley

  :-((((((((((((((((

  mondom, én biztos voltam abban, hogy így járunk ha lesz rá bármennyi esély. az egy fradistának most külön pech bizonyos szempontból, hogy a Paks mellé bezzeg qrvára odaállt a futballszerencse, nem mintha sajnálnám tőlük


  Én nem Prukner nyakát akarom de akkor is vicc! Továbbra is fenntartom lehiggadva is:
  Már nem azért de…

  6 védő volt a csapatunkban a 2. félidő végén. 6! A szerencsétlen Morales aki bajnokin 40 percbe majdnem meghalt a pályán végigjátssza! Semmit nem tud, előre játékban egy értékelhető megmozdulása nem volt mióta itt van! Egyszerűen lássuk be nem üti meg az nb1 szintjét se. És akkor amiért szerelmes bele a fél fórum: küzd, fut. tessék Kaposváron meg újra kellett éleszteni a félidőben.

  Behozza a használhatatlan, sajnos csiga lassú Rodit (mondjuk ő legalább fejelni tud de önbizalma 0 amit nem is csodálok sajnos)
  , a kiszámíthatatlan a csapatból egyedül cselezni tudó Abdit meg lecseréli. Az egyetlen embert akiben benne volt a váratlan megoldás… Vicces!

  Ött ült Lisztes akárki erre beviszi a csiga lassú Rodit, meg BZ-t. Hihetetlen, kaptunk volna ki emelt fővel és támadva nem 8 emberrel védekezve! És akkor szavunk nem lenne. maradt volna pályán Lóri, állt volna be Lisztes, Pölöskey vagy akár Tóth akkor azt mondom támadtunk kiestünk benne van, de így. Mit írnak majd a norvégok a gyáva fradi 6 bekkel meg 2 védekező középpályással kapott 3 gólt 50 perc alatt….

  Gondoljatok bele ha eljutunk a 11-esekig ki lőtte volna be???? Maróti? Rodi? Morales? Ranilovic? Vagy ki? Melyik védő a 6-ól? Komolyan vicc, a beszari edzőnk is. Én az újpest elleni 6-0 a vidi elleni 5-0 után egy szót nem szóltam mert a csapat támadott! És nem 8 emberrel bekkelve kapott ki…


  Én annyit fűznék még hozzá, (a többit már előttem leírták), hogy éppen egy kezdőcsapatra való focistánk van, a cserék hogy is mondjam, nem igazán ütik meg azt a mércét, amivel eredményeket lehet elérni. Szóval, ha kezdünk elfáradni már rögtön baj van. Ugyanezt éreztem az odavágón is, nincs kit becserélni….


  Lehet itt szerepelni a médiában, ideig-óráig fenn lehet tartani a látszatát annak, hogy milyen jó csapatunk van, de a puding próbája mindig az evés. Az itthoni meccsen is látszott már, hogy a 70. perc után egyszerűen nem bírjuk az iramot, ez történhetett a mai meccsen is. A norvég ellenfelünk egyénileg gyengébb képességű játékosokból áll, de jobb az erőnlétük. Itt felmerül a kérdés, hogy miféle szakmai munka zajlik a Ferencvárosnál, hogy van az, hogy a második félidő vége felé alig kapunk levegőt, miközben a paksiak hármat tudnak idegenben rúgni az Aalesundnál magasabban jegyzett ellenfelüknek és nem küzdhettek hasonló problémákkal. Ez a csapat, jelentsük ki, jelen formájában nem lesz a dobogón az nb1-ben, van nálunk a mezőnyben legalább három jobb, ez kijelenthető. Az viszont, hogy a vezetőség leígéri a csillagokat is az égről (lásd szponzor, eredmények), hatalmas felelőtlenség a részükről, sokkal gerincesebb volna kimondani az igazat, bár mit is várunk a fideszesektől, kétharmaddal a hátuk mögött erről híresek, legyen szó az országról, a labdarúgásunkról, a Fradiról. Csak attól félek, hogy mihelyt felerősödnek a kritikus hangok a lelátón (mert fel fognak, Schembri és Heinz helyett csak egy tippmixes, egy rapper és egy három méterről üres kapura tízből kilencet kihagyó játékos érkezett, ezt mindennek nevezném, csak erősítésnek nem), Kubatovék nem hátratett kézzel fognak a székházban ülni, mint elődeik, hanem a politika támogatásával “rendcsinálásba” kezdenek, jönnek a kitiltások, amely a hangulatot megölheti a stadionunkban. Mert Berkiékkel ellentétben ők nem igen fognak kompromisszumot vállalni, látjuk, a kormány is mennyire figyel az emberek véleményére. Rossz előérzetem van a jövővel kapcsolatban.


  Valaki lejjebb nagyon okosan beírta miért is kaptunk ki.A norvégok bajnokság közepén vannak, mi az elején. Ez pont megfelel annak ami történt: 75 percre elkészültek az erejükkel.Gondolom ezért jöttek a cserék.


  Jereván-Budapest-Moszkva-Budapest-Kaposvár-Budapest-Aalesund utazás és öt meccs két hét alatt. Azért ez kemény menet volt.


  A józanabbak tartottak ettől a meccstől, mert nem volt valós, amit a vikingek mutattak az Üllőin.
  Rekdal nélkül, tartalékosan játszották a célfutballt.
  Otthon pedig a jobb erőnlétükkel bedaráltak bennünket…
  Ennyi történt, semmi más.
  És lehet anyázni, takaroggyozni tovább antifradisták.

  forrás:
  http://ulloi129.wordpress.com/2011/07/21/elo-az-aalesund-meccsrol/comment-page-27/#comments
   
 2. avatar: ingersheim
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.22, 09:13 (szerk.: 2011.07.22, 10:22)
  Rekdal Kjetil André:
  Egy kicsit szerencsések voltunk, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe, az első gólunk kulcsfontosságú volt. A mérkőzés elején remekül futballoztunk, de a 30. és a 40. perc között rengeteg egyéni hibát követtünk el. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal azonban nem.
  A lényeg, hogy megérdemeltük a továbbjutást. Úgy vélem, hogy összességében a miénk a jobb csapat, bár nagyon nehéz volt. A második félidőben összekaptuk magunkat, nyertünk, mert jobban bírtuk erővel, és szerkezetileg is jobbak voltunk, mint ellenfelünk. Sander Post révén különleges képességű játékosunk is van, amint pályára lépett, látszott, hogy félnek tőle a Ferencváros futballistái.

  Szükségünk volt az ellenfelünk részéről egy összeügyetlenkedett büntetőre, ami után már nagyon jól futballoztunk, a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek azért, mert sohasem adták fel. Az a tény, hogy nagyon jó ellenfél ellen jutottunk tovább az Európa-ligában, növeli a csapat ambícióit és az önbecsülésünket.


  Prukner László:
  Úgy estünk ki, hogy ellenfelünk 70 percig nem tudott velünk semmit sem kezdeni. Az első félidőben végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, és utána sem találták az ellenszert. A szerencsétlen tizenegyes után a viszont vérszemet kaptak, de továbbra is ugyanazt játszották, a felívelt labdák után próbálták kihasználni magassági fölényüket. Sajnos a játékvezető is túl szigorú volt velünk szemben, így több labdát ívelhettek a kapunk elé, mint ami jogos lett volna. A kapott góljaink egyéni hibákból, fegyelmezetlenségekből adódtak, ráadásul a lehető legrosszabb időpontokban kaptuk ezeket.

  forrás:
  http://ftcnews.com/2011/07/22/rekdal-osszessegeben-jobb-csapatunk-van-mint-a-fradinak/
  http://ftc.hu/index.php?action=fansnews&nid=27434&sact=news
   
 4. avatar: AMiUtunk
  2011.07.21, 21:19
  A hivatalos nézőszám (5.142) ismeretében az nb1.hu lecsökkentette a 7.000-et 5.500-ra. smiley
   
 5. avatar: Ailton
  2011.07.21, 20:11
  Még gyakorolja az NSO-s tudósító a nézőszám saccolást..
   
 6. avatar: ingersheim
  2011.07.12, 21:34
  A klubot 1914. június 25. alapították. 1997 és 2005 között a Kråmyra stadionban játszottak, majd ekkor átköltöztek a Color Line Stadionba, melynek befogadó képessége 11.000 fő és amelyet április 16-án avattak fel az Odd Grenland ellenében.
  A helyi szurkolói csoport neve a Stormen, ami annyit tesz, hogy a vihar (a norvégban, mint a skandináv nyelvekben a határozottságot a szó végén jelzi, így storm=vihar, stormen=a vihar), amely mintegy 2000 tagot számlál.
  Legnagyobb sikerük az volt, amikor megnyerték a norvég kupát 2009-ben, a döntőben legnagyobb riválisukat, a Molde gárdáját büntetőkkel legyőzve.


  mindigessoha.blog.nepsport.hu/archives/2011/07/10/Jon_a_vihar/