magyarfutball.hu

portré: Farkas Balázs
© Győri ETO FC
alias
Farkas II. Balázs
A magyar Messi
Mr. Wolf
A Kijev magyar farkasa
@farkas_2
Fari
nemzetiség
Magyarország
életkor
36 éves
poszt
csatár
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Nyíregyháza Spartacus FC
2004 - 2006
FC Dynamo Kyiv
2006 - 2010
Videoton FC (kölcsönben)
2009 - 2010
Debreceni VSC
2010 - 2012.12.07
Győri ETO FC
2013.01.04 - 2014. június 30
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
2015. május 7 - 2017. június 27
MTK Budapest
2017. június 27 - 2019. január 7
Zalaegerszegi TE FC
2019. január 7 - 2019. június 7
Soroksár SC
2019. július 1 - 2020. február 7
Szombathelyi Haladás
2020. február 9 - 2021. január 18
Kaposvári Rákóczi FC
2021
eredmények / elismerések
2-szeres magyar bajnok (Debreceni VSC 2011-2012; Győri ETO FC 2012-2013)
Magyar kupagyőztes (Debreceni VSC 2012)
Ukrán bajnok (Dynamo Kyiv 2006-2007)
Ukrán kupagyőztes (Dynamo Kyiv 2007)
portré: Farkas Balázs
2011-ben a DVSC játékosaként© magyarfutball.hu

Nyíregyháza Spartacus FC, 2004-2006

Kilencéves koromban Nyíregyházán kezdtem futballozni, ahol végigjártam a „szamárlétrát”, és két szezont a felnőtteknél is játszottam. Détári Lajosnál mutatkoztam be az NB I-ben tizenhat évesen, majd a következő évben már az NB II-ben voltunk a Szparival.1

...
Itthon, miután összekülönbözött a Nyíregyházával, időlegesen nem volt klubja. Később felvette a kapcsolatot az Újpesttel, de oda sem szerződött le. Várhidi Péter, a 19 éven aluliak válogatottjának szövetségi edzője viszont töretlenül bízott benne, s ez volt Balázs szerencséje. Negyven nappal ezelőtt játszott Szabadkán, egy nemzetközi tornán az ukrán válogatott ellen, mégpedig edzője váratlan ötletétől vezényelve nem is igazi posztján, támadó középpályásként, hanem csatárként. 3-0-ra nyert a magyar csapat, az ő három góljával! A kijeviek azonnal felvették vele a kapcsolatot, s végül szerződtették.

FC Dynamo Kyiv, 2006-2010

Amikor Farkas Balázs 2006 októberében Nyíregyházáról eligazolt a Dinamó Kijevhez, úgy tervezte, hogy már akkor stabil tagja lesz a csapatnak. Szinte ki sem csomagolt Ukrajnában, máris bevetették az első csapatba. Bemutatkozott a felnőttválogatottban, kikiáltották a magyar Messinek, mesterhármast ért el a Hamburger SV ellen – ekkor ismerte meg az élet napos oldalát. Kijevben aztán a tartalékegyüttesbe került, itt figyelt fel rá Sir Alex Ferguson, és elkezdődtek a tárgyalások egy esetleges manchesteri szerződésről. A kijeviek azonban megfizethetetlen árat kértek érte így elmaradt a klubváltás. Ennek ellenére a felnőtt keretből kitették, ezért 2007 nyarán itthon edzett egyedül, és bízott benne, hogy eligazolhat. Nem így lett, mert a kijeviek ugyan felajánlották az Avellinói lehetőséget, ebből viszont nem kért Balázs. Végül visszautazott Kijevbe és tovább készült a "fakóban". Az egyik edzőmeccsen azonban keresztszalag szakadást szenvedett.
Azonnal a felnőtt csapathoz kerültem, ahol minden jól indult. Játszottam a Dinamóban, a magyar olimpiai-, és felnőtt válogatottban. Aztán edző-, sportigazgató váltás is történt a klubnál, majd következett az első komolyabb sérülésem. A jobb térdemben elszakadt a térdszalag, s jött az első műtét 2008-ban.
Várhidi Péter kinevezésével egy fiatalítási hullám is elindult a nemzeti tizenegyben, s akkor kaptam én is lehetőséget az ottani szereplésre. Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem ezt akkor, és érzem most is, nagy büszkeséggel tekintek erre vissza.1


Videoton FC, 2009-2010, kölcsönben

A játékos nem tagadta, ebben az időszakban pályafutása hullámvölgybe érkezett, de nagyon bízott benne, hogy hamarosan kijön a gödörből. Mivel a Kijevben nem volt esély, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jusson, hazatért, és a Videotonhoz szerződött kölcsönbe.
A székesfehérváriaknál 13 mérkőzésen lépett pályára, három gólpasszt adott, az ellenfelek kapujába azonban nem talált be.
Székesfehérváron egy évet töltött, a szezon második felében már rendszeresen pályára lépett. A tavasz folyamán jelezték, hogy a jövőben is szívesen foglalkoztatnák, az ukránok azonban akkora összeget kértek érte, amelyet az ezüstérmes egyesület nem tudott kifizetni, így visszatért Kijevbe.

Debreceni VSC, 2010-2012

A bajnokság végén visszatért ukrán klubjához. A DVSC hosszas tárgyalások után tudta megszerezni a fiatal labdarúgót.
...
Az itt töltött két és fél szezonban összesen 14 bajnoki meccsen jutott szóhoz, kezdőként mindössze kétszer, de Magyar Kupában és a Ligakupában is alig játszott, ellenben betegségek, sérülések és műtétek váltották egymást az életében.

Győri ETO FC, 2013-2014

Győrbe már sérülten érkeztem, ahol egy nem jól sikerült műtétet kellett egy újabbal korrigálni, ami után hosszabb kihagyásom volt.1


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, 2015-2017

Feczkó Tamás ismert, s a helyzetemet is, a klub pedig korrekt volt, mellém állt, segített. 2015 májusában már itt játszhattam, de ezt követően újra megsérült a térdem, újabb műtét következett. Most úgy látom, hogy jó úton haladok afelé, hogy ismét felépítsem magam, és a régi legyek. A sérülésekkel kapcsolatban pedig immár óvatos vagyok. Ha érzem a problémát, inkább kihagyok 2-3 napot, hogy a nagyobb gondot megelőzzem. Szerencsére ezt a szakmai stábunk is tolerálja.1

Az edző személye fontos. Nem olyan régen volt egy két és fél éves időszakom, amikor alig tudtam futballozni. Míg a csapattársaim stadionról stadionra, én műtőről műtőre jártam. Otthon feküdtem, mindkét lábam fel volt vágva, és Feczkó Tamás volt az, aki eljött hozzám és arról győzködött, hogy bennem még sok van, Balmazújvárosban pedig újraépíthetem magam.
Azok után, hogy már egészen fiatalon, 15 évesen kupameccsen góllal mutatkoztam be a felnőtteknél, majd 16 évesen az NB I-ben is játszhattam, és úgy indult a karrierem, ahogy arról sokan álmodoznak, igazából mostanra adatott meg, hogy sérülés nélkül lehozzak egy teljes szezont. Egy olyan helyen, ahol az edző nagyon bízott bennem, mindezt pedig megspékeltük egy váratlan feljutással szóval talán tényleg a második Balmazújvárosi évem volt életem legjobb szezonja.2


MTK Budapest, 2017-2018

Egyáltalán nem nevezném nagy dilemmának, amikor az MTK Budapest és a Balmazújváros között kellett döntenem. A kék-fehéreknél egyszerűen jobban éreztem azt, hogy akarnak. Az MTK előrelépés a pályafutásomban, mégha egy feljutó csapatból egy kiesőhöz is szerződtem. Továbbra is szeretnék a legmagasabb osztályban játszani, most ez csúszik egy évet. A helyzet egyébként teljesen más, mint egy éve, itt most elvárják tőlünk, hogy feljussunk, adott egy erős keret egy számomra ismerős szakmai stábbal, szeretnék gólokkal és gólpasszokkal ehhez hozzájárulni.

Biztosan akadnak, akik azt mondják, milyen szerencsétlen ez a srác, aki már fiatalon válogatott volt, akit tiniként leigazolt a Dinamo Kijev, de a sérülések miatt nem futotta be a neki jósolt karriert. De én másként élem ezt meg. Azt látom, hogy mindig sikerült felállni, újrakezdeni, és még mindig azt csinálhatom, amit gyerekként akartam. Tele vagyok célokkal, talán meg is mosolyognának érte, ha ezekről nyíltan beszélnék, de ezekről nem beszélni kell, hanem tenni érte. Szeretném például pótolni azokat az éveket, amik nekem kimaradtak. Hiába vagyok 29 éves, én úgy készülök, hogy a hátralévő évek teszik majd teljessé a pályafutásomat.2


Zalaegerszegi TE FC, 2018-2019

...

Soroksár SC, 2019-2020

...

Szombathelyi Haladás, 2020-2021

Akkor igazoltam a Haladáshoz, amikor a klub a kiesés ellen harcolt. Azzal a céllal igazoltam oda, hogy a csapat bent maradjon, ezt pedig sikerült elérni, így meghosszabbítottam a szerződésemet. Az ősszel egy sérülés miatt csak keveset tudtam játszani, ezért is váltottam. A pályafutásomnak sajnos egy visszatérő motívuma a sérülés, de amikor egészséges vagyok, akkor a hasznára tudok válni egy NB II.-es csapatnak.3


Kaposvári Rákóczi FC, 2021

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.05.27, 22:27 (szerk.: 2017.06.06, 16:12)
  2012-ben a DVSC-től való távozása kapcsán:
  Ez a Farkas II Balázs mióta hazajött még egy egyeneset nem rúgott labdába,nem NBI-es szintű játékos!
  Eleve érthetetlen volt a leigazolása, de Pölöskey,és Kulcsár helyére is kellenének minőségi játékosok! A LOKI az utóbbi 2 évben nagyon melléfogott az igazolásokkal!!

  Én személy szerint sajnálom Farkas Balázst hogy elmegy. Szerintem jó játékos, csak nem volt elég ideje és lehetősége arra hogy bizonyítson. Nem láttam hogy az NB II-ben mit nyújtott, de amit az első csapatnál kapott lehetőséget az kevés volt. Igaz amikor csereként pályára lépett görcsös volt. Technikailag képzett játékos.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2198247

  2013-ban, Győrbe való igazolása kapcsán:
  Folyamatosan figyelemmel kísértem "pályafutását". Elsősorban akkor figyeltem fel rá, amikor, Várhidi Péter beválogatta. Szerintem benne van az X, de kell hozzá sérülés mentes időszak, bizalom és talán, nagyobb alázat a sportága iránt. Vigyázzunk a tehetségeinkre, de nélkülük nem megy!

  tuti Klement úr intézte: sérült, ingyen igazolható, és vagy 1 éve nem játszott komoly tétmeccset.

  Ha valaki 24 éves korában csak tehetség -hozzáteszem: sohasem játszó tehetség, sérült tehetség, duzzogó tehetség, fáradtfásult zehetség- akkor abba kár már pénzt feccölni. Gyorsan kölcsön kell adni a siófoknak, vagy a gyirmótnak, nehogy megfertőzze a többit.

  Ez a gyerek Óriási tehetség aki látta focizni akár a válogatottban akár a vidiben ezt nem vitatja.Gyors remekül cselez,szinte képtelenség tőle elvenni a labdát és még a szabadot is jól rúgja!Valószínüleg Koltai helyére igazolták,de ne legyen igazam.Amenyiben elkerülik a sérülések és formába lendűl még Varga Rolandnál is jobb játékos,és lássuk be ez az Nb1-ben nagy szó.

  Minek? Teljesen felesleges. Sérüléseit tekintve teljesen Owen Hargreaves típusú a srác, eddig pályafutásából többet volt sérült, mint egészséges.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2204251