magyarfutball.hu

Magyarország - Lettország 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
816. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Limasszol, Tsirion Athlítiko Kentro
játékvezető : Kailis Panikos (Ciprus)
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 0
  2. nb1.hu: 100
  3. mlsz.hu: 120
  4. nso.hu: 120

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: szvoboda
    2016.01.03, 09:07
    A lettek szövetségi kapitánya ezen a meccsen Jurijs Andrejevs volt. Starkovs csak tavasszal vette vissza a válogatottat, miután kikaptak Eb-selejtezőn Liechtensteintől.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.07, 13:58
    Az azért vicces, hogy a 3 online közvetítés szerint Tőzsér 17, 19 vagy 20 méterről tűzte rá a labdát Priskin gólja előtt. smiley


    biztos volt már róla szó, de miért nem adja a TV a meccset?
    most értem haza, nézni akarom, erre nincs sehol


    Hát mondtam, hogy fog még gólt lőni smiley

    Amúgy Szabics is hasonlóan kezdte a válogatottban, de már ránézésre is Priskin focista szerübb alkat és a mozgása sem olyan csetlő-botló.


    Sándor lesz az új Juhár Tomi/Sowunmi?-kapitány kedvenc
    Bár még fiatal, én adok neki még időt.


    Sándor nagyon is tehetséges, olyan dolgokat tud a labdával, hogy az külföldön is becsületére válna, de mentálisan alulmúlja Vincze Ottót. Ha van kedve, akkor focizik pár percet, ha nincs, akkor nem. Elvileg még változhat (Gera mélyebbről indult), de most semmiképpen sem indokolt a játéka.


    Eh, Priskinnek centik hiányoztak a triplázáshoz. Jól jár vele a Watford, olcsón kaptak egy fiatal gólérzékeny csatárt, aki még bőven fejlődésben van.


    Üdv. Azért az kisebb csoda,hogy Verpakovskis nem rámolt megint vagy 3-at nekünk smiley Grat a csapatnak. Egy lényeges haladás már van az előző válogatotthoz képest:Van egy góllövőnk...


    A közvetités alapján elmondható, Kanta volt a magyar csapat motorjasmiley)) Remélem köv meccsen is kezdő lesz!
    Gratulálok a fiuknak! Ügyesek! Csak igy tovább!!!


    Nem szeretem a lilakat de azert az kemeny hogy egy Tiszanak aki most az Ujpestnek a legjobbja 15-percet adjon ez a tudatlan varhidi!!de a sandor gyerek ma is kapott lehetöseget!de gratula a PRISKINEK!


    Ez a lett válogatott miben más, mint ami kijutott az EB-re?
    Voltak itt tapasztalt játékosok bőven.


    Azért úgy gondolom, hogy egy ilyen kis országban, mint ez a magyar, a szövetségi kapitány igenis jól ismeri a játékosokat. Kimenni sem lenne feltétlen szükséges, picit olyan "ablakba kirakott" dolognak érzem. Hiszen bármikor beszerezhet egy kazettát róla, na mindegy, ő tudja.

    Az viszont, hogy a válogatottba azért hívja be őket, hogy kipróbálja, tévedés. Teljesen igaz, hogy egy alapcsapatot kellene kialakítani, nem pedig próbálkozni, mert ha megnézitek, kb. 4-5 éve nekünk minden egyes meccsünk egy új csapat kipróbálásáról szól. Már lassan olyan lesz ez, mint az "új korszak a magyar fociban".

    Viszont nagyon alkalmas a válogatott arra, hogy növelje a játékosok értékét. Loddar nagyszerűen alkalmazta ugye, Kapcsos Vince is válogatott lett - ezzel megnőnek az értékei. A menedzser innentől mondhatja azt, hogy "Sziasztok, magyar válogatott védő eladó, nemkéne?" Pl. Rodenbücher. Mintha ő még nem lett volna, de ha igen, akkor is max 1-2x. Erre most kap 2 percet. De a statisztikákban ez megjelenik, mint válogatott meccs... tehát ő mostantól "egyel többszörös válogatott mint eddig".

    Sándor György, amellett, hogy jó fiú, ezért is játszott mind a két meccsen. Az elsőn a "hivatalos kapitányi koncepció" szerint teljesen jogosan, hiszen ki akarta próbálni. De a másikon miért kellett becserélni? Csak nem azért, hogy mégegy válogatottságot, úgymond nyerjen?

    Mert azt ne akarjuk bemesélni magunknak, hogy a Ciprus elleni fenomenális teljesítményével szorította ki Kantát a 68. percben a csapatból.


    Sokak véleményével ellentétben én azt mondom, hogy Bodnár, Dárdai kettős mellőzése a Magyar labdarugó válogatottból felelőtlenség!!Ők ketten képviselik leginkább a mai modern foci sajátosságait. És mikor ilyen Sándor Gyurikat látok futkározni a pályán, akkor még hatványozottabban ez a véleményem...
    Azért remélem a megfiatalított válogatott sikereket él el a selejtezőkön, mert nagyon fontos lenne minden egyes részsiker futballunknak.


    Bodnár azért nem volt itt, mert sérült, tudtommal ő az első számú jelölt a jobbhátvéd poszton.

    Dárdai kihagyásával én sem értek egyet. Szélesi szerintem Bodnárnál gyengébb, Csizmadiával összemérhető. Egy jó Szabics beférne Priskin mellé, és lesz is még válogatott szerintem. Ne felejtsük el, ő is úgy kezdte, mint Priskin.

    A Gera-Dárdai vitáról: Gera ÁTLAGteljesítménye a válogatottban semmivel sem jobb, mint Dárdaié. Aki ezt vitatja, az nem látott elég meccset. Csak Gera teljesítményében nagyobb a szórás, ha ez a fogalom mond valakinek valamit.


    Nem lehet hogy azért esett vissza Gera, mert újabban olyanokkal kellett játszania a válogatottban, akik nem nőttek fel a feladathoz? Rossz volt nézni a norvégok ellen, mennyire magára van utalva. Társak nélkül nehéz...


    Gyakorlatilag 5 magyar játékos játszik a top 5 bajnokság valamelyikében: Priskin, Huszti, Dárdai, Szélesi, Szabics. Akik ezek közül rendszeresen játszanak az Huszti, Dárdai, Szélesi és Szabics. És akik nincsenek meghívva a válogatottba, az Dárdai, Szélesi és Szabics.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=223410&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: fgymat
    2013.06.06, 18:54 (szerk.: 2017.02.07, 14:50)
    Budapest, 2007. február 7., szerda (MTI) - Várhidi Péter szövetségi kapitány kijelölte kezdőcsapatát a Lettország elleni, Limasszolban szerdán - magyar idő szerint - 16 órakor kezdődő labdarúgó-mérkőzésre.
    Az MLSZ sajtóosztályának tájékoztatása szerint a szakember Fülöp Márton - Csizmadia Csaba, Balogh Béla, Vaskó Tamás, Pollák Zoltán - Filkor Attila, Zsidai László, Tőzsér Dániel - Kanta József - Farkas Balázs, Priskin Tamás összeállításban küldi pályára együttesét.

    A találkozóra 18 futballistát lehet nevezni, a torna versenykiírása értelmében a trénerek hat mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a 90 perc során. Ha a rendes játékidő után döntetlen az eredmény, tizenegyesek döntenek.

    Az biztos, hogy Huszti Szabolcs, Gera Zoltán és Vanczák Vilmos nem lép pályára.

    A szövetségi kapitány Vaskó, Zsidai és Filkor személyében három újoncot avat.

    A magyar csapat kedden 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda ciprusiaktól.

    Limasszol, 2007. február 7., szerda (MTI) - Priskin Tamás góljaival a magyar labdarúgó-válogatott két góllal nyert Lettország ellen a ciprusi négyes tornán a harmadik helyért rendezett mérkőzésén.
    Ciprusi torna, 3. helyért:

    Magyarország-Lettország 2-0 (1-0)
    Limasszol, 100 néző, v: Kailisz (ciprusi)
    gól: Priskin (31., 53.)

    Magyarország:
    Fülöp - Csizmadia, Balogh, Vaskó, Pollák - Filkor (Tóth B., 89.), Zsidai, Tőzsér - Kanta (Sándor Gy., 69.) - Farkas (Tisza, 89.), Priskin (Hrepka, 94.)

    Lettország:
    Kolinko - Klava, Gorkss, Ivanovs, Zirnis (Kacanovs, 57.) - Visnakovs, Morozs, Astafjevs (Kosmacovs, 54.), Solonicins (Surmis, 84.) - Verpakovskis (Pahars, a szünetben), Rimkus (Karlsons, a szünetben)

    I. félidő:

    31. perc: Tőzsér 20 méterről lőtt, a labda kipattant a kapusról, melyet Priskin közelről a hálóba továbbított (1-0).

    II. félidő:

    53. perc: Farkas tört be a tizenhatoson belülre, ahol ütközött a lett kapussal, a labda Priskin elé pattant és a magyar támadó 8 méterről az üres kapuba helyezett (2-0).

    Az MLSZ hivatalos honlapjának beszámolója alapján az első játékrészt aktívabban kezdték a lettek, de negyedóra elteltével kiegyenlítődött a küzdelem.

    A második félidőben sem volt játékban nagy különbség az együttesek között, a hajrában mindent megpróbált a lett gárda, de Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata megőrizte előnyét, sőt még növelhette különbséget, azonban a 84. percben a kapufa mentette meg a letteket az újabb góltól.

    Várhidi Péterrel a kispadon harmadik mérkőzését játszotta a magyar válogatott - az első, Kanada elleni meccsen megbízott kapitány volt a szakember - és Priskin Tamás, a Watford légiósa mindegyik találkozón betalált a kapuba.

    "Parádésan játszottak ma a fiúk, azt kérném mindenkitől, hogy szeresse ezt a csapatot, mert megérdemli" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány az MTI-nek. "Nagyon sajnálom, hogy a tegnapi vereség után otthon már leírtak minket. Jó lenne, ha sokkal többet tudnánk együtt gyakorolni, de erre sajnos nincs lehetőség, így mindenkinek tudomásul kell venni, hogy mi a mérkőzéseken tudunk gyakorolni, az elkövetkező időszak erről fog szólni. Nem gondoltam volna, hogy egy meccs után elfogy a türelem, miközben novemberben még mindenki a fiatalítás fontosságát hangsúlyozta."

    További eredmény:

    az első helyért: Bulgária-Ciprus 3-0 (1-0)

    A torna végeredménye: 1. Bulgária, 2. Ciprus, 3. Magyarország,
    4. Lettország

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu