magyarfutball.hu

Rákospalotai EAC - Újpest FC 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.11.26, 19:22 (szerk.: 2016.10.20, 19:12)
  Budapest, 2005. augusztus 20., szombat
  Az Újpest majd egy órán át emberhátrányban futballozott, de így is egygólos győzelmet aratott az újonc REAC otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 3. fordulójában.

  Borsodi Liga, 3. forduló:

  REAC-Újpest FC 2-3 (1-2)
  Budai II László Stadion, 6000 néző, v.: Dubraviczky

  gólszerzők: Somorjai (44.), Földvári (50.), illetve Kovács (6.,
  25.), Kőhalmi (81.)

  piros lap: Vanczák (34.)

  sárga lap: Polonkai (45.), illetve Vanczák (14., 34.), Böjte
  (18.), Rajczi (43.), Vaskó (83.)

  REAC:
  Farkas - Németh T., Szirtesi, Sallai, Horváth G. (Nyerges, a
  szünetben) - Földvári, Kapcsos, Torma, Török - Polonkai (Csopaki,
  68.), Somorjai (Virágh, 63.)

  Újpest FC:
  Vlaszák - Vermes (Kőhalmi, 76.), Böjte, Vaskó, Vanczák - Kovács Z.
  (Freud, 86.), Erős K., Sándor, Tóth N. - Feczesin (Vituska, a
  szünetben), Rajczi

  A találkozó két perc késéssel kezdődött, mert mintegy húsz Újpest szurkoló bemászott a pályára. A biztonsági emberek azonban hamar helyreállították a rendet.

  I. félidő:

  6. perc: Feczesin futott el a jobb oldalon, majd középre adása egy hazai védőről Kovács elé pattant, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).
  20. perc: Polonkai 10 méteres, bal felső sarokba tartó lövését Vlaszák bravúrral hárította.
  25. perc: Sándor ugratta ki Kovácsot, aki higgadtan a kifutó hazai hálóőr felett a kapuba helyezett (0-2).
  34. perc: Vanczák a félpályánál teljesen feleslegesen felrúgta Kapcsost, ezért Dubraviczky játékvezető felmutatta neki második sárga, valamint az ezzel járó piros lapot.
  44. perc: Torma ívelt középre a jobb szélről, s a hosszú oldalon érkező Somorjai 10 méterről a keresztléc alá bombázott (1-2).

  II. félidő:

  50. perc: Földvári 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-2).
  55. perc: Polonkai ugratta ki Törököt, aki óriási helyzetben Vlaszákba lőtt.
  66. perc: Sándor jobb oldali beadását Rajczi egyből kapura lőtte, s a labda a bal kapufán csattant.
  74. perc: Nyerges ugratta ki a jobb oldalon Törököt, aki egy szép visszahúzós csellel lerázta védőjét, majd nem sokkal a hosszú sarok mellé csavart.
  81. perc: Sándor passzolt a 16-os jobb oldalán üresen álló Kőhalmihoz, aki egyből kilőtte a jobb sarkot (2-3).

  Az újonc REAC megilletődötten kezdett, s ezt hamar kihasználta az Újpest, amely Kovács két jó megmozdulása révén kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a lila-fehéreknek, de bátortalan játékuk miatt kevés veszélyt jelentettek Vlaszák kapujára. Vanczák kiállítása azonban felhozta a
  rákospalotai csapatot, amely egy szép támadás végén még a szünet előtt szépített.

  A REAC nagyon harcosan kezdte a második félidőt, s gyorsan kiegyenlített. Ezt követően jó iramú, helyenként színvonalas mérkőzést láthatott a publikum, mert mindkét együttes győzelemre játszott. Végül a győztes gólt a rutinosabb Újpest érte el, amely így némi szerencsével szerezte meg a három pontot.

  mti, 2005. 08. 20.
   
 2. avatar: heimo
  2015.11.26, 19:17 (szerk.: 2016.10.20, 19:13)
  NBI, 3. forduló (2005. augusztus 20.): REAC-Újpest 2-3
  2005. augusztus 21., vasárnap

  Mint azt már előtte felhívásban jeleztük, az ULTRAS közös vonulással indult meg a rákospalotai REAC otthonába, hogy ismét győztesen távozzon onnan. Mintegy 150 ember jött össze és rendőri felvezetés mellett az UVB drapi mögé sorakozva vonult át a szomszéd kerületbe.
  A jegyvásárlás után (ki vendégjeggyel, ki pedig hazai jeggyel) a szurkolók elfoglalták helyeiket. Szinte minden csoport a kapu mögötti kanyarban foglalt helyet, de jutott bőven újpestiből a stadion szinte összes szegletébe. Már a bejáratnál is sokan összezördültek a biztonságiakkal, de akkor még le lett kezelve a helyzet. A mérkőzés előtt már elkezdődött a szurkolás, ami egyre hangosabb és az emberek egyre-inkább átérzik a fontosságát. Egyre-többen leszünk és egyre-erősebbek! A meccs kezdete előtt elénekeltük a Himnuszt, amit a "központi" Himnusz követett. A kezdéshez még hozzátartozik az is, hogy az ütköző szektornak fenntartott helyre szeretett volna bejutni egy újpesti család, hisz már nem fértek el az előírt részen. A családfő összeakaszkodott egy túlbuzgó biztonságival, amire többen a pálya és a szektor háta mögül megközelítve próbáltak revansot venni. Miután lecsillapodtak a kedélyek, kezdetét vette az összecsapás és a szurkolás. Meg is lett az eredménye, hisz Kovács Zoli kétszer is betalált, előbb a 6. majd a 25. percben. A szurkolás kifejezetten hangos és erős volt. Sajnos Vanczák Vili kiállítása után gólt kaptunk az első félidőben, így nehéz második játékrész elé nézhettünk. Amitől féltünk, be is következett, hamar gólt kaptunk...2-2! Sokan elbizonytalanodtak a lelátón és szinte már fel is adták, de sikerült újra bebizonyítani, ha a végsőkig szurkolunk, nyerhetünk! Így is lett. A 81. percben Kőhalmi gólja bebizonyította, hogy soha nem szabad feladni!!!
  Végül sikerült nyernünk, és így még mindig vereség nélküli a megfiatalodott csapatunk. Bebizonyították, hogy 10 emberrel is képesek talpra állni.

  uvb92.hu