magyarfutball.hu

Magyarország - Argentína 1 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 3.5 (2 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
799. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Merk Markus (Németország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 20.000
  3. Nemzeti Sport: 22.000
  4. kisalfold.hu: 25.000
  5. cantab.net: 27.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.02, 11:24 (szerk.: 2022.02.21, 11:28)
    Budapest, 2005. augusztus 17., szerda (MTI) - Tíz pénztárban kaphatók még jegyek a Puskás Ferenc Stadionban a 17:30 órakor kezdődő Magyarország-Argentína barátságos labdarúgó-mérkőzésre, igaz már nem minden kategóriában.

    Elfogyott az összes 3900 és 13 900 forintos belépő, azonban van még több tikett is 6900 és 10 900 forint közötti áron. Éppen ezért nyitottak ki délelőtt a létesítmény pénztárai.

    Az MLSZ várakozásai szerint a rossz idő ellenére rengetegen látogatnaki ki a stadionba, több mint harmincezer jegy már gazdára talált.

    A két csapat várható kezdőcsapata:

    Magyarország:
    Király - Bodnár, Vincze, Éger, Huszti - Böőr vagy Buzsáky, Takács, Gera, Halmosi vagy Tóth N. - Kenesei, Torghelle

    Argentína:
    Lux - G. Milito, Ayala, Heinze - Santana, Maxi Rodriguez, Sorín, D,Alessandro, Luis Gonzalez - Figueroa, Crespo


    A német Markus Merk sípjelére a következő összeállításban kezdi a két labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő felkészülési mérkőzést:

    Magyarország:
    Király Gábor - Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos, Huszti Szabolcs - Bodnár László, Takács Ákos, Böőr Zoltán, Halmosi Péter - Gera Zoltán, Torghelle Sándor

    Argentína:
    Leonardo Franco - Lucas Bernardi, Roberto Ayala, Gabriel Heinze - Lionel Scaloni, Maximiliano Rodriguez, Juan Pablo Sorín, Andres D,Alessandro, Luis Gonzalez - Hernan Crespo, Lisandro Lopez

    A találkozó 17:30-as kezdete előtt fél órával még csak néhány ezren ültek a Puskás Ferenc Stadion lelátóin. A szurkolók jókedvűen készülődtek, de a Real Madrid vasárnapi gálájától eltérően ezúttal alig lehetett látni a vendégcsapat mezébe öltözött drukkereket. A hazai gárda dresszét már jóval többen viselték, azt azonban korántsem lehetett kijelenteni, hogy egyöntetűen meggypirosba öltözött volna a közönség...

    A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a jóval esélyesebb, már világbajnoki résztvevő argentin nemzeti együttestől.

    Az új Maradonának kikiáltott Lionel Messi két perce volt a pályán, amikor a második félidő derekán piros lapot kapott.

    Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

    Magyarország-Argentína 1-2 (1-1)
    Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, v.: Markus Merk (német)
    gól: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (19.), Heinze (62.)
    kiállítva: Messi (66.)
    sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (66.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (52.)

    Magyarország:
    Király Gábor - Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos (Tóth Norbert 87.), Huszti Szabolcs - Bodnár László, Takács Ákos, Böőr Zoltán (Kenesei Krisztián 69.), Halmosi Péter (Priskin Tamás 69.) - Gera Zoltán, Torghelle Sándor (Kerekes Zsombor 69.)

    Argentína:
    Leonardo Franco - Lucas Bernardi, Roberto Ayala, Gabriel Heinze - Lionel Scaloni, Maximiliano Rodriguez, Juan Pablo Sorín, Andres D,Alessandro (Mario Santana 89.), Luis Gonzalez (Pablo Zabaleta 82.) - Hernan Crespo, Lisandro Lopez (Lionel Messi 64.)

    A találkozó kezdete előtt köszöntötték a magyar strandfoci-válogatott tagjait, akik július 10-én Bécsben megnyerték a B-csoportos Európa-bajnokságot, s a jövő héten a marseille-i szuperdöntőn szerepelnek.

    I. félidő:

    19. perc: Sorín bal oldali beadását követően a középen üresen érkező Rodriguez 7 méterről a kapu bal oldalába bólintott (0-1).
    20. perc: Bodnár jobb oldali bedobása után a Francót megelőző Gera 6 méterről a keresztlécre csúsztatott, a kipattanó labdát Halmosi balról visszaollózta, s Juhász 7 méterről a kapu fölé fejelt.
    29. perc: Böőr passzolt a jobb oldalon érkező Bodnárhoz, aki egyből középre lőtt, a berobbanó Torghelle pedig 6 méterről a kapu jobb oldalába perdített (1-1).
    41. perc: formás hazai támadás végén Halmosi balról adott középre, Torghelle 7 méterről az égbe lőtt.

    II. félidő:

    47. perc: Gera középen megindult, majd a 16-osnál balra passzolt, az érkező Halmosi 10 méteres lövését Franco védte.
    62. perc: D,Alessandro 29 méteres szabadrúgása megpattant az ötösön, Király elképesztő bravúrral mentett. D,Alessandro szögletére középen nagy lendülettel érkezett Heinze, aki a léc alá bólintott (1-2).
    66. perc: a pillanatokkal korábban újoncként pályára lépő Messi megütötte Vanczákot, ezért Merk kiállította őt.
    77. perc: az előretörő Takács remekül ugratta ki Husztit, aki balról 8 méterről lőtt, s a labda a kivetődő Francóról vágódott szögletre.
    88. perc: Zabaleta 17 méteres bombáját Király szögletre ütötte.

    Az eseménytelen nyitónegyedóra után a vendégek a "semmiből" szereztek vezetést, majd picit felpörgették a ritmust, s fölénybe kerültek. José Pekerman szövetségi kapitány csapata türelmesen járatta a labdát, kisebb helyzetekig is eljutott, éppen ezért okozott meglepetést a hazai együttes találata. Lothar Mattha:us gárdája az egyenlítéstől felbátorodott, bár már addig sem futballozott megilletődötten. A magyarok játéka időnként nagy lelkesedést váltott ki a lelátón, a közönség értékelte a kiváló hozzáállást.

    A szünet után kiegyenlített volt a küzdelem, majd egy szép megoldás végén Heinze ismét az argentinokat juttatta vezetéshez. Hamarosan érkezett csereként a Maradona-utódnak kikiáltott U20-as világbajnok Lionel Messi, aki azonban gyorsan megfeledkezett magáról, s kiállítása után mehetett zuhanyozni.

    Az emberelőnybe került magyar válogatott ezután mindent megtett az egyenlítésért, nem egyszer el is jutott Franco kapujáig, de nem sikerült az újabb gólszerzés.

    A vereség ellenére dicséretet érdemel a Mattha:us-csapat, mert kiválóan helytállt a világranglista második helyén álló, igaz néhány klasszisát nélkülöző argentin csapattal szemben.

    José Pekerman, az argentin válogatott szövetségi kapitánya:
    "Nagyon érdekes és küzdelmes mérkőzés volt. Mindkét csapat keményen harcolt, a színvonallal sem volt baj, ezért is örülünk a győzelemnek. Az eredményt igazságosnak tartom, mert a csapatom jobb a magyarnál. A hazaiak ezzel együtt bebizonyították, hogy felveszik a versenyt a világ legjobbjaival."

    Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    "Szép mérkőzés volt, nyilván remekül szórakoztak a nézők. A magyar csapat jól játszott, de fejlődnie kell, hiszen most is elhibázta lehetőségeinek nagy részét. Az argentinok is mindent kiadtak magukból, ezért is örülnek, hogy megnyerték ezt a nehéz találkozót."

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 16:31 (szerk.: 2022.02.21, 11:23)
    Az első hírekkel ellentétben nem tört el Böőr Zoltán orra a Real Madrid elleni vasárnap esti gálamérkőzésen, így szerdán pályára léphet a magyar labdarúgó-válogatottban, az ellenfél 17:30 órától Argentína csapata lesz a Puskás Ferenc Stadionban.
    A hazaiak kerete hétfőn 11 órától gyakorolt, s a debreceni középpályás teljes intenzitással végezte a feladatokat.
    Lothar Mattha:us a tréninget követően öt játékosnak megköszönte az addigi munkát. Elhagyta az edzőtábort Stark Péter, aki továbbra is vírusos torokgyulladásából lábadozik, s szintén távozott Komlósi Ádám, Nikolov Balázs, Rajczi Péter, valamint Rósa Dénes.
    Az U21-es korú játékosok mindegyike maradt a felnőtt csapat edzőtáborában, mert a szövetségi kapitány lehetőség szerint Fülöp Mártont, Priskin Tamást, Vadócz Krisztiánt és Vanczák Vilmost is kipróbálná az argentinok ellen. A korosztályos gárda kedden este Portugáliában lép pályára barátságos mérkőzésen.

    A szűkített keret:
    kapusok:
    Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur)

    védők:
    Bodnár László (Roda JC), Takács Ákos (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Éger László (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK Budapest)

    középpályások:
    Huszti Szabolcs (FC Metz), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Böőr Zoltán (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Tóth Norbert (Újpest FC), Bárányos Zsolt (Budapesti Vasas), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Halmosi Péter (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Vincze Ottó (Győri ETO FC)

    csatárok:
    Priskin Tamás (Győri ETO FC), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Kenesei Krisztián (Győri ETO FC), Torghelle Sándor (FC Panathinaikosz)

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 10:53 (szerk.: 2011.04.05, 10:54)
    Tartalékos csapattal jönnek az argentinok
    2005. augusztus 3., szerda, 10:31

    José Néstor Pekerman, az argentin válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az augusztus 17-én, Magyarországon vendégszereplő csapatát, amely egy-két kivételtől eltekintve a legnagyobb sztárok nélkül érkezik Budapestre.

    A szakvezető csak a külföldön futballozó jelöltjei névsorát adta meg, a hazai mezőnyből minden bizonnyal még meghívót küld egy kapusnak - a jelöltek Roberto Abbondanziei (Boca Juniors) és a Konföderációs-kupán szerepelt Germán Lux (River Plate), esetleg egy-két mezőnyjátékosnak.
    Először kapott meghívót a nyáron U20-világbajnokságot nyert Lionel Messi és Pablo Zabaleta, míg másodszor szerepelhet a válogatottban a közelmúltban az FC Portóhoz szerződött Lisandro López. A keret zömét a németországi Konföderációs-kupán szerepeltek adják, de nem jön Budapestre például Esteban Cambiasso, Luciano Figueroa, Javier Zanetti, Javier Saviola, Walter Samuel, Pablo Aimar, Carlos Tévez és Gonzalo Rodríguez, valamint a magyar szurkolók nem láthatják Andrés d'Alessandrót, Kily Gonzálezt és Juan Sebastián Verónt sem.
    A keret

    kapus: Leo Franco (Atlético Madrid)
    hátvédek: Roberto Ayala (Valencia CF), Gabriel Heinze (Manchester United), Gabriel Milito (Real Zaragoza), Fabricio Coloccini (RC Deportivo)
    középpályások: Martín Demicheli (Bayern München), Pablo Zabaleta (RCD Espanyol), Javier Mascherano (Corinthians), Lucas Bernardi (AS Monaco), Juan Pablo Sorín, Juan Román Riquelme (mindkettő Villarreal CF), Luis González (FC Porto), Luciano Galletti, Maxi Rodríguez (mindkettő Atlético Madrid), Mário Santana (Palermo), Lionel Messi (FC Barcelona)
    csatárok: Lisandro López (FC Porto), César Delgado (Cruz Azul), Hernán Crespo (Chelsea FC)


    Ez az argentínok elleni keret elvileg
    Kapusok: Fülöp Márton (Tottenham Hotspur), Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)

    Védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Bodnár László (Roda JC), Éger László (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Gyepes Gábor (Wolwerhampton Wanderers), Juhász Roland (MTK Budapest), Komlósi Ádám (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Nikolov Balázs (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Stark Péter (Győri ETO FC), Takács Ákos (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC)

    Középpályások: Bárányos Zsolt (Budapesti Vasas), Böőr Zoltán (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Halmosi Péter (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Huszti Szabolcs (FC Metz), Illés Béla (MTK Budapest), Rósa Dénes (Ferencváros), Tóth Norbert (Újpest FC), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Vincze Ottó (Győri ETO FC)

    Csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Kenesei Krisztián (Győri ETO FC), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Rajczi Péter (Újpest FC), Torghelle Sándor (FC Panathinaikosz)
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.06.11, 10:25 (szerk.: 2018.01.12, 18:37)
    kép
    forrás:
    Győr Béla - email
     
  5. avatar: Giovanni
    2010.02.10, 16:12 (szerk.: 2022.02.21, 11:22)
    A debütáns Lionel Messi mindösszesen 1 perc 13 másodpercet töltött a pályán!
    Ezzel továbbra sem döntötte meg Bruno Marioni /Tenerife/ argentin rekordját, ő 19 mp alatt lerúgta ellenfelét és a bírónak további 16 másodpercébe került előkotorni a piroslapot... A máig élő rekord az olasz Giuseppe Lorenzóé, ő 1990-ben 10 másodpercet játszott a Bolognában, aztán leparancsolták a pályáról...

    Nemzeti Sport, 2005 augusztus 18.
     
  6. avatar: Giovanni
    2010.02.10, 16:02 (szerk.: 2022.02.21, 11:22)
    NS értékelés:
    Király Gábor 0
    Bodnár László 5
    Éger László 6
    Juhász Roland 6
    Vanczák Vilmos 5 (87' Tóth Norbert -)
    Böőr Zoltán 6 (69' Kenesei Krisztián -)
    Takács Ákos 5
    Huszti Szabolcs 6
    Halmosi Péter 6 (69' Priskin Tamás -)
    Gera Zoltán 7
    Torghelle Sándor 6 (69' Kerekes Zsombor -)

    Franco Neoren Leo 6
    Scaloni Lionel 5
    Ayala Roberto 6
    Heinze Gabriel 6
    Bernardi Lucas 6
    Sorín Juan Pablo 6
    D'Alessandro Andrés 6 (90' Santana Mario -)
    González Luis 6 (82' Zabaleta Pablo-)
    Rodríguez Maxi 6
    López Lisandro 6 (64' Messi Lionel 1)
    Crespo Hernán 5

    Nemzeti Sport, 2005. augusztus 18.
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.22, 17:44 (szerk.: 2018.01.12, 18:32)
    2005-ös programfüzet:
    kép
     
  8. avatar: bd10
    2009.11.29, 13:32
    Gólösszesítés: Magyarország 6-15 Argentína
     
  9. avatar: mrati
    2009.06.28, 21:01
    Az MLSZ jól elszúrta a meccs időzítését... pár nappal elötte Magyarország Reál Madrid meccs volt és emiatt a Magyar közönség eloszlott a két meccsre...ezért volt csak 20000 néző kint. Szegény Messi... Nem sokáig láttuk a világ egyik legjobb labdarúgóját játszani....