magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - VfB Stuttgart 0 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa, 2. forduló
játékvezető : Vuorela Mikko (Finnország)
nézőszámok:
 1. ftc.hu: 14.000
 2. Magyar csapatok kupamérkőzései: 15.000
 3. hefleswetzkick.de: 16.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.12.20, 09:22
  Sokan szidják Gerzsont meg főleg Dragót, hogy keményen játszanak. Nahát ha a mai meccsen csak egy kicsit leadtak volna a 'keménységből' rendesen elpáholtak volna minket. A bíró nagyon korrekt volt. Csak a sváboknak volt mákjuk... Rendesen elfáradtak a srácok a végére, nade a Siófok meg a Kispest meg a többi ellen nem is lehet erőnlétet fejleszteni...
  (Melyikőtök intézte az óriás Kriston-zászlót?)

  Hajrá Fradi!
  Civil


  aki gerat szidja: ket olyan elmenetele volt, ahol meg a kocsog matuz is megjegyezte: ezt ma a magyar mezonyben csak gera tudja megcsinalni. full hulyet csinalt a nemetekbol, emellett az utolso percben is ugy futott, mint a szel, hatrament szerelni, elore tamadni, kozeppalyara osztogatni... szoval ma nagyon ott volt.

  az viszont szinten teny, hogy az egesz csapat nagyon ideges volt, tokolinek mutattak is a fuvel valo uvoltozesetsmiley de mindenki sik ideg volt, lathatoan. es imho ezert nem mentek be a dolgok.


  nekem azt volt furcsa látnom testközelből - sajnos - ahogy a németek a 90. percben is úgy futottak, mint az 1.-ben.
  nyilván egy magyar bajnokságon felnőtt játékos nem tudja úgy megizzasztani őket, mint aki a Bundesligában nyargal évről-évre, ezért nekik ez nem gond.

  Kapic nem hogy gyenge volt, hanem egyenesen szar.
  hülye eladott labdái és megoldásai most engem is megleptek.

  E.J.


  Lipcsei: Nagyon jól játszottunk

  Játékosaink az öltözőben először kicsit csalódottnak tűntek a meccs után, de a kezdeti bosszúság után már optimistán tekintettek a visszavágó elé. Abban szinte mindenki egyet értett, hogy megnyerhettük volna a meccset, viszont az is nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt. Csapatkapitányunk szerint, ha kicsit több szerencsénk van akár több góllal is nyerhettünk volna.
  Lipcsei Péter

  Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset. Nagyon jól játszott a csapat. Ha a végjátékban több szerencsénk van, gólokat lőhettünk volna. Nem vagyok azonban csalódott, mert ilyen játékkal Stuttgartban is van esélyünk a továbbjutásra.

  Dragóner Attila

  Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk előnyt szerezni. Meg voltak a lehetőségeink, és ilyen szinten ezekből egyet be kellett volna rúgni. Ennek ellenére le a kalap az egész csapat előtt, hiszen végig jobbak voltunk a Stuttgartnál, akiknek helyzetük sem volt. A végén egy kicsit elfáradtunk, de a közönség szenzációs volt, és végig kitartott a hitünk, lendületünk. Kemény férfias játék volt, amelynek során fizikálisan is képesek voltunk felvenni a versenyt ellenfelünkkel, pedig sokan féltetek ettől bennünket. A játékvezetőn az első percben lehetett látni, hogy engedi a férfias játékot, és nagyon örülök neki, hogy megmutathattuk: a magyar labdarúgók is képesek felvenni az európai ritmust.

  Gyepes Gábor

  Nem tudok beszélni, iszonyú fádalmaim vannak. Dragóval összefejeltünk, és azt hiszem letört egy fogam, lehet, hogy el is mozdult a fogsorom. Most röntgenre kell menjek, egyelőre nem tudok többet mondani.

  Marek Penksa

  Kevés időt töltöttem a pályán, és nagyon nehéz volt felvenni a ritmust. Még az utolsó percekben is óriási volt az iram, mindkét csapat rengeteget futott. Remélem a visszavágón már több lehetőséget kapok, és szeretnék én is hozzátenni, ahhoz, hogy továbbjussunk. Hiszem, hogy van remény, hiszen ma egyértelműen jobbak voltunk a németeknél.

  Tököli Attila

  Az utolsó passzok hiányoztak. Ezen múlt csak a győzelem és ez az egész csapat dícsérete. Sajnálom, hogy nem tudtam gólt lőni, de majd Stuttgartban igyekszem bepótolni. Nagyon jó meccs volt, csodálatos hangulatban.

  Szkukalek Igor

  Mindenki a maximumot nyújtotta, és ez most a döntetlenre volt elég. Nem kaptunk gólt és ez nagyon fontos. Nyitottnak érzem a továbbjutás kérdését, ha így játszunk mint most, akkor tovább fogunk jutni.

  Szűcs Lajos

  Be kellett volna rúgni a helyzeteinket és akkor most sokkal nyugodtabbak lehetnénk. Örülök viszont, hogy nem kaptunk gólt mert ez nagyon fontos volt. Balakov a meg nem adott góluknál legalább tíz centivel az alapvonalon túlról adta be a labdát.

  Adem Kapic

  Nagyon elfáradtam de megérte, mert szinte minden játékostársam dicsérte, hogy mennyi labdát szereztem. Nekem ez a dolgom és ezt én is úgy érzem, hogy sikerült teljesítenem. Természetesen volt néhány hibám de nagy volt rajtam a teher a középpályán. Szerintem egyébként győzelmet érdemeltünk volna.


  Az első félidőben húzták az időt???
  Már az első negyedórában!

  Kapic borzasztó ideges volt. Két gól is kaphattunk volna róla. Szerencsére a többiek kisegítették.

  Azért az elgondolkodtató hogy a Stuttgart alig adott munkát Lajosnak. Talán ha 1-2 kapuralövésük volt összesen.

  A továbbjutás összejöhet, ha odakint mi rúgjuk az első gólt. Lehetőleg a 8.percben. smiley

  Magath persze megint hülye volt. Szerinte a Fradi keményebben játszik mint a Bundesliga-csapatok.
  smiley))))))


  kapichoz: en ugye nem voltam kint, teven viszont van ismetles... es latszott, hogy iszonyu kemenyen osztottak. nem viccbol kevert le majdnem parszor a nemeteknek, ugyanis haromszor is fejberugtak, miutan mar a foldon fekudt. egyszer a feje mellett allo labda helyett az arcaba rugott valamelyik kaposztazabalo, aztan hleb futott keresztul a fejen a masodikban, es meg volt ilyenje egy.


  ja, egy ilyen fejen atgyaloglast szucs is kapott, a majdnem-goljuknal. szepen latszott utana az apolaskori kozelkepnel, hogy a jobb szemoldoke felett egy szep nagy piros "luk" van, pont akkora, mint egy stopli.


  A Ftc kisprintelte magát az elején.
  A letámadáshoz sokat kell futni, jó erönlét kell hozzá.
  Ezért is fáradt ki a fradi.

  Anno a Bl meccseken is ez volt: megkerülős csellel akarták lejátszani az AjaxosokatsmileyD
  70 perecig 0-0 aztán döglés és 5 gólos bukta.
  Most viszont még úgy ahogy, 95 percig kitartottak.

  Visszatérve, annyira nyomtak hogy Szűcsig már el sem jutottak a németek /persze volt nekik is 3-4 kontrájuk de ennyi ...

  8-1 írtak a kapura lövéseknél


  nb1.hu:

  "A mérkőzés után is "akcióztak" a rendőrök az Üllői úton.

  Gázzal teremtettek rendet a rendőrök a mérkőzés előtt, és gázt fújtak be a Fradi-étteremben gyanútlanul falatozgatók közé a meccs után is. Míg a délutáni megmozdulás mindenképpen jogos volt, addig a mérkőzés utáni teljesen értehetetlen. Az étteremben ugyanis újságírók, gyerekeikkel vacsorázó drukkerek tartózkodtak, akik gyanútlanul beszélgettek, és eközben semmi olyasmit nem tettek, amiért "büntetést" érdemeltek volna. Ennek ellenére a rendőrök egyik pillanatról a másikra betörték a bejárati ajtó ablakát, és egy jó adag könnygázt fújtak az emberek közé, majd meg sem várva, hogy mi történik, eltűntek a helyszínről.
  A helyiségből természetesen azonnal kimenekült mindenki, de senki sem úszta meg a gázt, még percekkel az eset után is könnyeikkel küszködve, bosszúsan értetlenkedtek, mi okozta a rendfenntartók akcióját.
  Az esetet elszenvedők között volt Détári Lajos is, akit a hátsó ajtón kellett kimenekíteni, valamint a biztonsági szolgálat egyik emberének a családja, aki elmondta: a történtek után feljelenti a rendőröket.
  Az étteremnek százezres nagyságrendű kára keletkezett, hiszen a betört üvegeken kívül több felszerelési tárgy is eltűnt a bonyodalom után, és - értelemszerűen - a vendégek is fizetés nélkül menekültek ki a szabad levegőre.
  Az éttermi támadás után a stadion elé érkező 1-es villamost vették célba a rendőrök, ahová először könnygázt fújtak be a Lurdy ház felől érkező járat belsejébe - tehát ?civilek? közé -, majd lerángattak és bilincsbe vertek mintegy 30 drukkert, akiket csak némi erőszakkal sikerült "megtörni."
  Miután megnyugodtak a kedélyek, megkérdeztük a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, hogy mi volt az oka viselkedésüknek, amire egyikük azt mondta, hogy felülről jött az utasítás, ők csak parancsot hajtottak végre, majd hozzátette: legalább addig sem unatkoztak.
  Utánajártunk mi lehetett a felülről jövő utasítás, de a kerületi rendőrkapitányságon cáfolták, hogy parancsot adtak volna az akcióra, nem is tudtak különösebb rendbontásról.
  Miután elcsendesedett a környék - úgy 22.30 körül - rendőrségi buszok érkeztek a stadion elé, és leszerelték az összes térfigyelő kamerát, így az esetről készült felvételek már a rendőrség birtokában vannak, azaz saját kedvük szerint magyarázhatják a történteket."

  Rendőrállam.


  A találkozó előtt némi gond akadt a VIP-személyekkel.

  A Ferencváros a VIP-jeggyel érkező németeket - egyébként teljesen logikusan - a Stuttgart szurkolótáborban szerette volna elhelyezni, ám a "fontos hölgyek és urak" ettől mereven elzárkóztak. Szó szót követett, míg végül a németek azzal fenyegetőztek: ha nem kapnak méltó elhelyezést, akkor a csapat ki sem fut a pályára.
  Nos, a VIP-részleget végül az üres 16-os szektorban helyezték el, így gond nélkül elkezdődhetett a találkozó.

  Bazmeg Szeiler miért engedted őket oda, ha nincs meccs kizárják a Stuttgartot!
  Egyébként meg hogyan a faszomba kaphat vendégszurker VIP jegyet??? Kapják be! Kár, hogy a 16-os nem támadta be őket!

  A rendőrők meg tényleg húzzanak a picsába, ideje, hogy egy újabb verésben részesüljenek.
  Buzi, geci, rohadt mocskos tetvesszájú paraszt, IQ nullás, féregfaszú, gülüszemű, karvalyorrú, vasalófejű, lapátfülű, mocskosbelű, falábú, retkesnyakú, tyúkszemeslábujjú, zsíros és korpás hajú antiszociális, pedofil hajlamú elmebeteg állatok vagytok rendőrök!


  egy kis csalódás a Kriston fanoknaksmiley

  Rekordméretű zászlók az Üllői úti stadionban
  [2002-11-01 14:43]
  A VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa-mérkőzés előtt egy újabb olyan újítást tapasztalhattak a stadionba kilátogatók, mely a Ferencváros találkozóit teszi hangulatossá. A kezdés előtt 15 perccel a gyepszőnyegre két hatalmas zászló érkezett, két olyan melynél nagyobb még nem lobogott zászlórúdon magyarországi stadionban.
  Az egyik fehér zászlón egy hatalmas Fradi-címer volt látható, a másikon pedig csupán egy szám, egy olyan szám mely megkülönbözteti a Ferencvárost valamennyi magyar csapattól.. Ez a szám a 27-es, mely az eddig megnyert bajnoki címeket jelöli.
  A két zászlót Lénárd Endre, a Lénárd Filmnyomó tulajdonosa ajánlotta fel, és készítette el munkatársaival együtt rohamtempóban. Ez a két zászló mostantól kezdve minden hazai mérkőzésünk előtt ott lobog majd a kezdőkörben hirdetve a Ferencváros nagyságát, és azt, hogy egyetlen hazai klub sem közelítheti meg mindazt, amit a Ferencváros eddig elért.
  Természetesen mindannyiunk reménye, hogy a 27-es zászlót jövő nyáron ünnepélyes keretek között vonultathassuk vissza, és csapatkapitányunk a levegőbe emelje és meglengethesse az ugyanilyen hatalmas, de már 28-as számozással ellátott lobogót.
  Lénárd úrtól megtudtuk, hogy ő maga a zászlókészítést pont egy zöld-fehér lobogóval kezdte, melyet 16 éves korában varrt meg. Azóta rengeteg nemzeti színű és ferencvárosi zászló került már ki a kezei közül, és cége is szívesen áll a Ferencváros-szurkolók rendelkezésére. Amint a két mellékelt mintadarab is mutatja, a Lénárd Kft. egészen egyedi igényeket is képes kielégíteni. Azoknak a szurkolóinknak, akik szép kivitelű Fradi-zászlót szeretnének csináltatni, illetve rendelni, ajánljuk a Lénárd Kft. weboldalát a www.zaszlo.hu oldalon, illetve a 261-93-51-es telefonszámot, ahol lehet érdeklődni. (2002.11.01.)


  Kapic és Gera voltak a Stuttgart ellen a mezőny legjobbjai
  [2002-11-04 09:36]
  Németország legtekintélyesebb futballal foglalkozó szaklapja, a Kicker vasárnap hozta nyilvánosságra a Ferencváros-VfB Stuttgart UEFA Kupa-mérkőzésen pályára lépő játékosok osztályzatait.
  A sportlap szakírói szerint Adem Kapic és Gera Zoltán voltak a legjobb mezőnyjátékosok, a német együttesből a kapus, Thomas Ernst nyújtott kiemelkedő teljesítményt a gólnélküli döntetlennel végetért találkozón.
  Kapic és Gera – Ernsthez hasonlóan – 2.5-et kapott. A Kickerben 1-től 6-ig osztályoznak, az 1-es a világklasszis, a 6-os az értékelhetetlen teljesítményért jár. Ha összevetjük az osztályzatokat, akkor azonnal feltűnik, hogy összességében a mieink nyújtottak jobb teljesítményt. Csapatunkat dicséri az a tény is, hogy a stuttgarti együttesből a két legnagyobb sztár, Krasszimir Balakov és Kevin Kuranyi teljesített a leggyengébben, mindketten 5-öst kaptak. A csereként pályára lépőket egyik együttesnél sem értékelték.
  A két csapat osztályzatai:

  Ferencváros:
  Szűcs 3 – Vukmir 3, Dragóner 3, Gyepes 3.5 – Kriston 4, Kapic 2.5, Lipcsei 3, Szkukalek 4 – Szili 5, Tököli 3, Gera 2.5

  VfB Stuttgart:
  Ernst 2.5 – Hinkel 3.5, Meira 3, Bordon 4, Gerber 3.5 – Soldo 3, Meißner 3.5, Tiffert 4.5, Balakov 5, Seitz 4.5 – Kuranyi 5 (2002.11.04.)


  A koreo...

  Ferencváros forever!
  A Batman forever zenéjére. Annyi koreot csináltunk, most ennyire futotta téma terén, de szerintem annyira nem vészes!


  Az van, gyerekek, hogy egy komoly ellenféllel szemben, ennyi gólhelyzetből kell gólt rúgni. Akár 2-t is. Így szinte lehetetlen. Töki a mennybe mehetett volna, így a pokolba kívántam.
  A "Remember 1954" felirat nem volt vmi sportszerű a sváboktól, sejtettem, h balhét fog elővezetni.
  Ja, igen: a németek szombaton a Leverkusen ellen léptek pályára és győztek 1-0-ra úgy, hogy 4 lehetett volna a vége. Ganea "segített".
  Mi meg lehalasztottuk a kieső Kispest elleni meccsünket

  Fatboy


  A koreórol akkor még egyszer!
  Nem vágom, hogy mért kell megmagyarázni egy koreográfiát!!!
  Most nem Hajrá Fradi, FTC, Ferencváros, játékos-kép, sas, mit tudom én volt, hanem egy kicsit más téma, és egyből mindenki értetlenkedve néz...Pedig nem olyan nehéz szerintem! Film: BATMAN FOREVER... Szurkoló gondolkodásmódja: FERENCVÁROS MINDÖRÖKKÉ... A kettőt összetéve: FERENCVÁROS FOREVER ===> egy zöld-fehér batman jel... Szerintem teljesen tiszta ügy...


  "Nem vágom, hogy mért kell megmagyarázni egy koreográfiát!!!"

  általában nem is kell, most is csak kevesen értetlenkednek.

  azért remélem a következő alkalommal nem lesz a koreo mondjuk a Dojcsland, dojcsland überálesz mintájára Ferencváros Überalles a német Himnusz dallamával és egy zöld-fehér horogkereszttel (!!! ide most mindenki képzeljen olyan német jelképet, amilyet akar!)

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=365071&na_step=30&t=9018131&na_order=
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.12, 20:15 (szerk.: 2009.02.12, 20:16)
  Garami József: Azt gondolom, hogy remek mérkőzést játszottunk, és 70 percig egyértelműen uraltuk a mérkőzést, hiszen ellenfelünk szinte kapura sem lőtt. Az utolsó húsz percben némi zavart éreztem a csapaton, akkor érthetetlenül elkezdtünk kapkodni, ami felhozta az ellenfelet, és akkor volt egy jó öt perce a Stuttgartnak, amikor nyomás alatt tartott bennünket. Sajnálom, hogy az adódó lehetőségeinket nem tudtuk berúgni, hiszen szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. Érdekes játék a futball, hiszen a Limassol és a Kocaelispor elleni hazai találkozóinkon sem volt több helyzetünk, mégis mindkét meccset 4-0-ra megnyertük, ma viszont meg kellett elégednünk egy gól nélküli döntetlennel. Azt hiszem azt is el kell mondjam, hogy sok ilyen mérkőzésre lenne szükségünk a hazai bajnokságban is, és itt nem csak az iramra és a küzdelemre gondolok, hanem arra, hogy egészen más 15 ezer ember előtt parádés hangulatban futballozni, mint 6-7 ezer néző előtt. A visszavágóra egyelőre még nem akarok gondolni, hiszen előbb a Magyar Kupában és a bajnokságban kell helytállnunk, de természetesen nem tettünk le a továbbjutásról, bár most már a stuttgartiak vannak kedvezőbb helyzetben. Kesergésre semmi okunk, innen kell folytatnunk, és ebből a helyzetből kell mindent megpróbálnunk.

  Felix Magath: Az eredménnyel elégedett vagyok, és azt gondolom, hogy fiatal csapatom elérte azt, amiért Budapestre utaztunk, hiszen kedvezőbb helyzetből várhatjuk a visszavágót, mint a Ferencváros. A mai meccs nagyon jó lecke volt játékosaimnak, akik nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy az ellenfél ilyen keményen játsszon. A Bundesliga mérkőzések nem követelnek ilyen játékosaimtól, akiknek ma meg kellett tapasztalniuk, hogy nemzetközi szinten kevés az, ami otthon elég. Azt hiszem azonban, hogy végig kontrollálni tudtuk a meccset, és ellenfelünknek ugyan akadtak lehetőségei, de olyan eredményt értünk el, ami egy idegenbeli kupamérkőzésen megfelelőnek mondható.
  - Mi a véleménye arról, hogy csapata 70 percen át nem lőtt kapura?
  - Nem mértem az időt, és nem számoltam sem a mi kapura lövésünket, se az ellenfél helyzeteit. A labdarúgást gólra játsszák, és a meccs eredménye 0-0 lett, ami után ezeknek az elemzéseknek már nincs sok értelme.
  - A találkozó után miként vélekedik a visszavágó esélyeiről?
  - A visszavágóról egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy 12 nap múlva rendezik...
  - A Ferencváros játékosai között van -e olyan, akit elfogadna csapatába?
  - Az ellenfél válogatott játékosait láttam már a svéd-magyar meccsen, és akkor is ugyanaz volt a véleményem, ami ma, nevezetesen a Ferencváros válogatottjai megállnák helyüket a Bundesligában.


  forrás:
  http://www.ftc.hu/index.php?action=results&match_id=251
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2008.05.28, 13:26 (szerk.: 2018.01.12, 10:50)
  Batmanes élőkép...
  kép

  forrás:
  www.ftc.hu