magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Zugló FC - MTK Hungária 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.23, 13:47
    Budapest, 1998. november 8., vasárnap (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 14. fordulójában:

    BVSC-Zugló FC - MTK Hungária FC 0-2 (0-2)
    Szőnyi út, 1500 néző, V: Kurmai

    gólszerzők: Balaskó (41., 45)
    sárga lap: Szaszovszky (35.), Füzi (53.), Bondarenko (55.), Vincze (65.), illetve Erős (36.), Szamosi (40.), Molnár (43.), Lőrincz (62.)
    csere: Füzesi helyett Aubel (55.), Pomper helyett Szilágyi (81.), illetve Kincses helyett Preisinger (73.), Balaskó helyett Kozma (73.)
    jók: Szakos, Füzi, illetve Balaskó, Halmai, Erős

    BVSC:
    Koszta - László - Szakos, Bondarenko, Szaszovszky - Füzi, Vincze, Pomper, Polonkai - Kiss I., Füzesi

    MTK:
    Babos - Lőrincz - Molnár, Farkas V., Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Kincses, Balaskó

    Az első igazi gólhelyzet csak negyedóra elteltével adódott. A 15. percben Füzesi a bal oldalon az alapvonal mentén tört az MTK kapuja felé, lapos beadásáról azonban Kiss lemaradt a kapu torkában. Tíz perccel később egy legurított szabadrúgásból Erős 19 méterről küldte a labdát a BVSC kapujára, Koszta azonban védte a lapos lövést. A 33. percben Vincze játszott ügyesen a 16-oson belül helyezkedő Kisshez, aki 6 méterről Babos, és az MTK kapu bal oldala mellé pörgetett.

    A gyenge iramú első félidő utolsó percei hozták csak meg a gólokat. A 41. percben Erős indította jól a középen egyedül kapura törő Balaskót, aki Koszta kapust is kicselezve helyezett balról, az ötös sarkáról a BVSC hálójába (0-1).

    A 45. percben megduplázta előnyét az MTK: a büntetőterület közepén egyedül álló Balaskóhoz került a labda egy levágodó MTK lövés után, a hazai csapat védői lest látva leálltak, így az MTK játékosa zavartanul lőhetett a BVSC kapujának jobb oldalába (0-2).

    A második félidőben is folytatódott a nagy gólhelyzetekkel ritkán tarkított, legfeljebb közepes iramúnak nevezhető mezőnyjáték.

    Az 57. percben Szamosi jobb oldali beadását Halmai csúsztatta 7 méterről a hosszú sarok mellé. A 70. percben Lőrincz emelt 22 méteres szabadrúgásból a BVSC sorfala mögé, de a berobbanó Kincses néhány lépésről mellé helyezett. A 82. percben Babos egy hazaadást követően pontatlanul rúgta ki a labdát a mezőnybe és az éppen beállt Szilágyi elől csak nehezen tudtak menteni az MTK védői.

    A 90. percben a BVSC még egy hatalmas kapu előtti kavarodásból sem volt képes betalálni. A vendégcsapat a második játékrészben biztosan őrizte előnyét. Kontratámadásai ezúttal csak ritkán jöttek be, de a BVSC próbálkozásaiban sem volt átütőerő.

    Az MTK azzal tudott nyerni, hogy kevés helyzetéből kettőt értékesített.