magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Zugló FC - MTK FC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.02.27, 16:39
  1997. szeptember 27. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 11. forduló:

  BVSC-Zugló FC - MTK FC 1-0 (0-0)
  Szőnyi út, 1000 néző, V: Tóth V.

  gólszerző: Potemkin (74.)
  sárga lap: Usvat (71.), illetve Madar Cs. (88.)
  piros lap: Usvat (77.)
  csere: Duró helyett Bükszegi (62.), Cseke helyett Potemkin (62.), Potemkin helyett Kiss I. (93.), illetve Kenesei helyett Csertői (58.), Zimmermann helyett Madar Cs. (75.), Egressy helyett Preisinger (85.)
  jók: Erős, illetve az MTK csapatából senkit sem lehet kiemelni

  BVSC-Zugló:
  Koszta - László - Csiszár, Bondarenko, Füzi Á. - Usvat, Erős, Zováth, Duró - Szín, Cseke

  MTK:
  Babos - Csábi - Kuttor, Szamosi - Farkasházy, Zimmermann, Illés Halmai, Egressy - Kenesei, Orosz

  A jövő heti nemzetközi kupavisszavágókra készülő két csapat találkozója izgalmas összecsapásnak ígérkezett.

  Ezzel szemben rengeteg átadási hiba és apróbb szabálytalanság jellemezte a találkozó első félidejét. A játékosok többnyire nem értették meg egymást, ezért gólhelyzetek nélküli, unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A meglehetősen kevés néző előbb csendben, majd egyre többet bosszankodva nézte a mérkőzést. Mind a BVSC, mind pedig az MTK mélyen tudása alatt játszott, így semmi biztatót nem mutattak a jövő heti nemzetközi megmérettetés előtt.

  A játék még a magyar NB I. amúgy is alacsony színvonalához sem volt méltó, szinte megváltásként hatott Tóth Vencel játékvezető félidő végét jelző sípja.

  A második félidőben valamelyest erősödött az iram, de lényeges változás nem történt az első játékrészhez képest. Az első jelentősebb eseményt a 74. perc hozta, amikor a BVSC megszerezte a vezetést. A csereként beállt Potemkin kapott nagyszerű labdát a tizenhatos vonalán, a kapuval szemben. Pár lépést vezette a játékszert és 14 m-ről a tehetetlen Babos mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0).

  A 77. percben megfogyatkozott a BVSC. Usvat szabálytalankodott saját tizenhatosának előterében, amiért sárga lapot kapott, de mivel a középpályásnak ez már a második ilyen színű kártyája volt, ezért Tóth Vencel kiállította.

  A 88. percben Erős tört be az MTK tizenhatosára, ahol Madar buktatta. A jogos 11-est Bondarenko erőtlenül lőtte kapura, így Babosnak nem okozott gondot a védés.

  Alacsony színvonalú mérkőzésen a BVSC összeségében megérdemelten nyert, mert a második játékrészben kialakított néhány helyzetéből egyet értékesített. Az MTK-nak sokat kell javulnia ahhoz, hogy sikerrel zárja a jövő heti oroszországi kirándulását.