magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - MTK Hungária 1 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.29, 17:23
    Diósgyőr, 1998. október 17., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 11. fordulójában:

    Diósgyőri FC - MTK Hungária FC 1-1 (1-1)
    Diósgyőr, 18 000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Szmiljanics (14.), illetve Madar (44.)
    sárga lap: Földvári (8.), illetve Balaskó (58.), Komlósi (60.)
    piros lap: Földvári (18.)
    csere: Kákóczki helyett Farkas J. (a szünetben), Kulcsár helyett Buliga (73.), Szabó T. helyett Varga E. (87.), illetve Szekeres helyett Balaskó (32.), Erős helyett Csordás (68.)
    jók: Nota, Szmiljanics, Téger, Turóczi, Kiser, illetve Komlósi, Szamosi, Halmai, Madar

    Diósgyőr:
    Nota - Földvári, Szmiljanics, Téger, Kovács T. - Turóczi, Kiser, Szabó T., Kákóczki - Kulcsár, Buzás

    MTK:
    Babos - Komlósi - Molnár, Szekeres, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Kenesei, Preisinger

    Mindkét csapat igen nagy erőbedobással kezdett. A 4. percben Preisinger lőtt jobbal a jobb sarok mellé. A másik oldalon Kulcsár 16 méterről bombázott Babosba. A 14. percben vezetésre tett szert a DFC. A mérkőzés első szögletét Szabó Tibor végezte el, a balról beívelt labdára Szmiljanics érkezett, aki hét méterről nagy erővel fejelt a léc alá (1-0).

    Négy perc múlva 10 főre fogyatkoztak a hazaiak. Földvári a vendégek térfelén, a felezővonal környékén felvágta Halmait, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott. Mivel ez már a második volt a védőnek, következett a piros is.

    Ezt követően az MTK mezőnyfölényt harcolt ki. A vendégek több esetben is ügyesen kombináltak, de lehetőségeiket rendre elpuskázták. A 29. percben Preisinger nagy erejű lövését Nota csak másodszorra tudta megkaparintani.

    A 44. percben egyenlített az MTK. Illéstől a bal összekötő helyén teljesen egyedül álló Madar kapta a labdát, és a középpályás 14 méterről ballal a kapu bal oldalába csavarta a labdát (1-1).

    A szünet után a vendégek fölényt harcoltak ki, szinte állandóan a diósgyőri térfélen pattogott a labda. Az 53. percben Balaskó lövését hárította Nota, majd nem sokkal később Illés lőtt a bal sarok mellé. A diósgyőriek csak szórványos ellentámadásokkal veszélyeztettek, szinte minden erejüket lekötötte a védekezés. A 77. percben Turóczi 22 méteres lövése után a bal sarok mellett zúgott el a labda, két perccel később pedig Buliga kapáslövése szállt mellé.

    Küzdelmes találkozót hozott a forduló rangadója. A két csapat nagy erőbedobással kezdett, majd az emberhátrányba kerülő diósgyőriek erejét teljesen lekötötte a védekezés. A kék-fehérek ügyesen játszottak, de támadásaikat nem tudták sikeresen befejezni. Az emberelőnyban játszó MTK a második játékrészben igazi helyzetet szinte nem is tudott kialakítani, a hazaiak rászolgáltak az egy pontra.

    MTI