magyarfutball.hu

MTK Hungária - III. Kerület FC 5 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2019.02.15, 17:35
  Egyébként a III. kerület nem óvott műhiba miatt:
  A Kerület nem óv
  Ha a játékvezető a találkozón műhibát követ el, a csapatok óvhatnak a mérkőzés eredménye ellen. Az MTK 5-0-ra győzött (esze ágában sincs óvni), és nem óv a III. Kerületi FC sem, bár az óbudaiak azonnal észrevették a hibát. A III. Kerületnek egyébként nincs szerencséje Megyebíró Jánossal. Ő vezette azt a Vasas-III. Kerület mérkőzést, amelyet megóvott a Kerület, s Megyebíró irányította a Dunaferr-III. Kerület juniortalálkozót is, amely előtt óvást helyeztek kilátásba az óbudaiak, ugyanis a játékvezető Dunaújvárosban él.
  A Labdarúgás Szabálykönyve szerint „... játékvezetői műhiba esetén csak akkor kell az eredményt törölni és újrajátszást elrendelni, ha a műhiba döntő befolyással volt az eredmény végső kialakulására”. Az eset 5-0-nál és a 91. percben történt, így aligha befolyásolta az eredményt...

  Nemzeti Sport, 1998.10.08
   
 2. avatar: fgymat
  2019.02.15, 17:33
  Viszont a következő fordulóban nem szerepelt.

  Ez nem jelenti azt, hogy kiállították, sőt:
  A szombati, MTK-III. Kerület mérkőzés 91. percében - a televízió felvétele alapján bizonyossá vált - Lendvai Péter, a vendégek futballistája megkapta a második sárga lapját, mégsem állították ki.
  A mérkőzésről szóló tudósításunkban éppen a játékvezető közlése alapján írtuk azt, hogy az ominózus sárga lapot Kun György kapta - reklamálásért. A találkozó után alighanem Megyebíró is ráébredt a tévedésére, hiszen a jegyzőkönyv kitöltésénél észre kellett vennie, hogy ugyanazt a labdarúgót kétszer figyelmeztette, de nem állította ki. Nyilván ezért szerepel a játékvezető jelentésében Kun nevénél a sárga lap.
  Elméletileg elképzelhető, hogy a műesésért nem kapott lapot Lendvai, és hogy a közelben álló Kun „odaszólt” a bírónak (ezt az érvelést fogadtuk el mi is Megyebírótól), ám éppen a videófelvétel a bizonyíték a műhibára.
  Nagy Miklós, az MLSZ Játékvezetői ad hoc bizottságának elnöke értesült a bakiról, és elmondta, mivel műhibáról van szó, a bíró osztályzatából (ez maximum 10-es lehet) 7.5-öt (!) le kell vonni, s ez olyan alacsony érdemjegyet jelent, hogy jár érte a 4-es alatt kötelező hat hét pihentetés, de súlyosabb ítéletet is hozhat az MLSZ fegyelmi bizottsága, amely ilyen esetekben - tudtuk meg Nagy Miklóstól - a videófelvételt is felhasználja a döntéshez, hiszen a műhibát egyértelműen igazoló képekről van szó.
  Nagy Miklós elmondta azt is, hogy az ügyben a tartalék-játékvezető (Kiss Géza) és a játékvezetőellenőr (Huták Antal) felelőssége is felvetődik, s csodálkozik azon, hogy egyikük sem észlelte a nyilvánvaló hibát. A negyedik játékvezető megelőzhette volna a műhibát, ha idejében figyelmezteti kollégáját. Az ellenőrnek viszont a jelentésében le kellett volna írnia az esetet. Ezt - mármint az ellenőri jelentést - még nem látta Nagy Miklós, de elmondta, ha szerepelne benne a műhiba ténye, arról már tudna.

  Nemzeti Sport, 1998.10.08

  Ezek szerint a meccsen nem volt kiállítás. Igaz, hogy Lendvai két sárgát kapott és ki kellett volna állítani, de a jegyzőkönyve Kun sárga lapja került be.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.15, 15:50
  Viszont a következő fordulóban nem szerepelt.
   
 4. avatar: fgymat
  2019.02.15, 13:50
  GÓLSZERZŐ: Illés a 9., Varga L (öngól) a 19., Preisinger a 61., Kecskés (öngól) a 74., Illés (11 -esből) a 80. percben
  SÁRGA LAP: Molnár (Kun felé rúgott) a 38., Lendvai (Madar lerántásáért) az 50. Kecskés (Illés buktatásáért) a 79., Komlósi (Lendvai gáncsolásáért) a 83., Kun (reklamálásért) a 91. percben

  Nemzeti Sport
  1998.10.05
  A Futballmanach szerint Lendvait a 91. percben kiállították, de ez se a Nemzeti Sportban, se az MTI nem szerepel.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.30, 16:42
  Az MTI nem jelzi Lendvai második sárgalapját, Kecskés öngólját Balaskónak adja, Varga öngólját Szekeresnek adja és a 19. percre írja.
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.30, 16:41
  Budapest, 1998. október 4., vasárnap (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 10. fordulójában:

  MTK-Hungária FC - III. kerület FC 5-0 (2-0)
  Hungária krt., 2000 néző, V: Megyebíró

  gólszerzők: Illés (8., 79. - 11-esből), Szekeres (19.), Preisinger (61.), Balaskó (72.)
  sárga lap: Molnár (37.), Komlósi (80.), illetve Lendvai (50.), Kun (91.)
  csere: Halmai helyett Preisinger (a szünetben), Kenesei helyett Korolovszky (63.), illetve Kovács N. helyett Vittitoe (64.), Wukovics helyett Gubán (66.), Kecskés helyett Filó (83.)
  jók: Szamosi, Illés, Halmai, illetve Tordai, Tóth I.

  MTK Hungária FC:
  Babos - Molnár, Komlósi, Szekeres, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Kenesei, Balaskó

  III. kerület FC:
  Tóth I. - Varga - Gáspár, Kecskés, Tordai, Vincze - Kun, Bencze, Kovács N. - Lendvai, Wukovics

  Meglepően bátran kezdett a vendég III. Kerület a listavezető MTK ellen. Bár az óbudaiak megszállták a 16-osuk környékét, labdaszerzéskor védőik is felfutottak támadni. Ez a 8. percben bosszulta meg magát, amikor az MTK megszerezte a vezetést: Halmai ugratta ki a 16-os vonalánál Illést, aki egy lövőcsellel elfektette Tóth kapust és 3 m-ről a kapu közepébe lőtt (1-0).

  A kapott gól megzavarta a vendégeket és a kezdeti lelkesedés után áttértek egy biztonságos futballra. Ekkor támadásaik abból álltak, hogy az elöl álló Wukovicsot keresték hosszú átadásokkal.

  A 19. percben Szamosi végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, beadását Szekeres 4 m-ről továbbította a hálóba (2-0).

  A következő 20 perc eseménytelenül telt el, az MTK támadgatott, a vendégek pedig csak a védekezéssel foglalkoztak. A 38. percben aztán több gólhelyzet is adódott a kék-fehérek előtt: Illés 3 m-ről kapufát fejelt, Kenesei a kapusba lőtt, majd újra Illés lőtt a kapu felé.

  A második félidő elején szépíthettek volna az óbudaiak. Wukovics szerzett labdát a félpályánál, elfutott vele az MTK büntetőterületéig, ahol Komlósi szerelte, de a labda a jobb oldalon felfutó Lendvai elé került. A Kerület csatára kapásból tüzelt, de Babos vetődve, lábbal hárított.

  Az 57. percben Tordai szánta el magát lövésre 30 m-ről, a labdacentiméterekkel kerülte el Babos kapujának jobb felső sarkát. A vendégek helyzetei után növelte az iramot az MTK, előbb Kenesei, majd Illés hagyott kihasználatlanul nagy lehetőséget.

  A 61. percben ismét góllá érett a kék-fehérek mezőnyfölénye: Madar szögletét követően Preisinger 6 m-ről fejelt a kapuba (3-0).

  Tíz perccel később Balaskó megszerezte a kék-fehérek negyedik gólját: a fiatal támadó a kapufára lőtt, onnan egy védőre, majd a hálóba pattant a labda (4-0).

  A 79. percben a góllövőlistát vezető Illés egy 11-esből megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját (5-0).

  Az a teljesítmény, amivel a hétközi kupafordulóban az MTK kiesett a KEK-ből, a III. Kerület FC ellen 5-0-ás győzelmet ért.