magyarfutball.hu

MTK Hungária - Videoton FC Fehérvár 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.09, 13:12
    Budapest, 1998. augusztus 16. vasárnap (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 4. fordulójában:

    MTK Hungária FC - Videoton FCF 2-1 (1-0)
    Hungária körút, 4000 néző, V: Hanacsek

    gólszerzők: Preisinger (17.), Illés (80.), illetve Lukács (73.)
    csere: Kenesei helyett Csordás (67.), Erős helyett Balaskó (67.), Madar helyett Korolovszky (85.), illetve Róth helyett Schneider (42.), Vancsa helyett Lázár (73.), Kuntic helyett Waltner (77.)
    jók: Lőrincz, Madar, Illés, illetve Milinte, Lukács

    MTK:
    Babos - Lőrincz - Komlósi, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Szekeres, Madar - Kenesei, Preisinger

    Videoton:
    Milinte - Makrickij - Schindler, Tóth - Máriási, Puskás, Vancsa, Urbonas, Róth - Kuntic, Lukács

    Lendületesen kezdett az MTK, de az 5. percben a vendégek szerezhették volna meg a vezetést, ám Puskás az ötösről fölé fejelt. A 9. percben egy korszerű hazai támadást Illés fejezett be látványos lövéssel, a labda a keresztlécen csattant, majd a következő kék-fehér támadásnál Kenesei 8 méteres emelését védte Milinte.

    A 17. percben góllá érett az MTK fölénye: Lőrincz ívelt be jobbról szabadrúgást, a labdára három kék-fehér játékos is rárobbant, Preisinger ért elsőként oda, s fejéről a léc alá vágódott a labda (1-0). Továbbra is többet támadott az MTK, védekezésre kényszerítve a vendégcsapatot. Előbb Kenesei, majd Illés hibázott nagy helyzetben. A Videoton a 45. percben Vancsa révén került kecsegtető helyzetbe, de a piros-kékek középpályása 16 méterről, középről mellé lőtt.

    Kiegyenlített küzdelmet hozott a második játékrész bevezető szakasza, de a kapuk nem kerültek veszélybe, egészen az 58. percig. Ekkor Preisinger kétméteres pöccintését lábbal hárította Milinte, a labda Erős elé került, akinek 10 méteres lövését a gólvonalon álló védők vágták ki a mezőnybe. A két 16-os között folyt a csata, a vendégeknél legalább annyiszor volt a labda, mint a hazaiaknál. A 73. percben Schneider ívelt balról középre, Lukácsról megfeledkeztek a hazai védők, így a székesfehérvári csatár gond nélkül fejelhetett 6 méterről a bal alsó sarokba (1-1).

    Az MTK nagyobb sebességre kapcsolt, ami a 80. percben eredményre vezetett. Madar ívelt be balról szögletet, Halmai fejelte középre a labdát, amit Preisinger továbbcsúsztatott Illéshez, aki szintén fejjel, két lépésről a kapufa segítségével a vendégkapuba juttatott (2-1).

    A Videoton nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért, de az eredmény már nem változott.

    Jó iramú mérkőzésen a második félidőre alaposan feljavult Videoton ellen csak nehézségek árán tudta kiharcolni a győzelmet az MTK.