magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Zalahús-Zalaegerszegi TE FC 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.07.18, 10:18
  Budapest, 1998. május 2. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 29. forduló:

  Ferencváros - Zalahús-ZTE FC 3-2 (1-1)
  Üllői út, javított nézőszám: 8555 néző, V: Kurmai

  gólszerzők: Miriuta (30., 60.), Horváth F. (49.), illetve Kámán (27.), Sebők (47.)
  sárga lap: Albert (42.), Zavadszky (45.), Vincze (80.), illetve Gaál (77.)
  csere: Jagodics helyett Albert (8.), Vincze helyett Nagy N. (88.), illetve Kovács helyett Varga (63.), Németh helyett Molnár (75.), Gaál helyett Tóth (81.)
  jók: Lipcsei, Vámosi, Miriuta, Vincze, illetve Csóka, Németh, Sebők

  A találkozó előtt a ferencvárosi klub alapításának 99. évfordulója alkalmából koszorút helyeztek el a Springer-szobornál, valamint a Ferencváros labdarúgócsapatának első edzője, Tóth-Potya István emléktáblájánál.

  Hazai fölényt hozott az első negyedóra, a vendégek megilletődötten játszottak. A folytatásban bátrabbak lettek a zalaiak, sőt, a 27. percben egy gyors ellentámadás után a vezetést is megszerezték. Sebők cselezett a bal oldalon, majd pontosan emelt az ötösre, ahonnan Kámán előre vetődve fejelte a labdát a ferencvárosi kapuba (0-1). Hamar jött az egyenlítő találat: a 30. percben Miriuta egy 25 m-es szabadrúgásból csavarta a bal felső sarokba a labdát (1-1).

  Góllal kezdte a második játékrészt a ZTE. A 47. percben Hajdu egy hazaadást követően a 16-os vonalánál álló Sebőkhöz passzolta a labdát, aki tett egy pár lépést, kicselezte a ferencvárosi kapust, s éles szögből, jobbról, 8 m-ről a kapuba passzolt (1-2). Két perc múlva válaszolt a Ferencváros: Horváth F. egy jobb oldali beadást követően 8 m-ről, középről a jobb alsó sarokba gurított (2-2).

  Nyílt sisakkal játszott mindkét csapat, változatos volt a küzdelem. A Ferencváros fokozta az iramot, ami a 60. percben eredményre is vezetett. Vámosi balról ívelt át a túloldalra, ahol Miriuta mellel levette a labdát és 10 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt (3-2). A 78. percben Miriuta egy 25 m-es szabadrúgásból a jobb kapufát találta telibe. A hátralévő időben a zalaiak mindent elkövettek az egyenlítésért az elfáradó hazaiakkal szemben, de az eredmény már nem változott.

  Jó iramú, színvonalas mérkőzésen a Ferencváros nehezen győzte le a szervezetten, ügyesen játszó ZTE-t.