magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Újpesti TE 0 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.10, 14:29
    Budapest, 1997. november 24., hétfő (MTI) - Labdarúgó NB I., 17. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - ÚTE 0-2 (0-1)
    Bozsik-stadion, 7.000 néző, v.: Varga S.

    gólszerzők: Sebők V. (2.), Kovács Z. (75.)
    sárga lapok: Hungler (8.), Pintér Z. (19.), Plókai A. (40.) Farkas A. (58.), illetve Kiskapusi (65.)
    cserék: Balogh Zs. helyett Major L. (a szünetben), Cipf helyett Némethy (78.), illetve Szanyó helyett Kvasz (74.)
    jók: Kabát, illetve Fehér Cs., Kiskapusi, Sebők V., Véber

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hungler - Plókai A., Hahn, Farkas A. - Balogh Zs., Kovács B., Pintér Z., Cipf - Kabát, Bárányos

    ÚTE:
    Szűcs L. - Sebők V. - Fehér Cs., Kiskapusi, Szlezák - Jenei S., Szanyó, Kozma I., Véber - Herczeg M., Kovács Z.

    Szó mi szó, a meglehetősen hűvös, borongós ősszel búcsúzó élvonalbeli pontvadászat záró, kilencedik 90 perce előtt forró hangulatban kezdődött az "előjáték". A bejáratnál minimum mosdatlannak nevezhető hangnemű szópárbajba kezdett a két drukkertábor. Hamar megjelentek a rendőrségi kocsik, így lassan elfoglalták a helyüket a nézők is. Pár percig még egymás fölmenőit emlegették, majd lassan a lényeggel, a játékkal is foglalkozni kezdtek. Nem újdonság, a két szurkolótábor soha nem volt jóban egymással, de hogy szűk 30 perccel a kezdet előtt mi szükség volt az idegborzoló jelenetekre, ez megválaszolhatatlan rejtély.

    De még annál is több: fölháborító.

    Maga a futballstart is nehézkesen indult, mert hat petárda füstje egy félpályányit ködbe burkolt a stadionban. Amikor eloszlott a köd, kiderült egy másfajta kellemetlen valóság. Az, hogy az eredményjelző táblában nyoma sincs elektromosságnak, így fogalma sem volt senkinek arról, mennyi idő szaladt le, s egyáltalán: ki játszik...és így tovább.

    Nos, az Újpest azonnal játszott
    A 2. percben egy szabadrúgásból ívelődő labdánál Sebők könnyedén lépett ki középen, és hat méterről bekotorta a labdát (0-1). A Honvéd nem tette le a fegyvert, lendületes rohamokkal válaszolt, de a lila-fehérek mindenképpen technikai fölényt élveztek a folytatásban is. A 22. percben egy visszagurított, szépen föltálalt labdát Kabát 23 méterről fölédurrantott. Utána fogta is a fejét, mert esélye volt, nem is kicsiny. Mivel a vendégvárat kemény anyagból faragták, más mód nem volt a javításra, mint az átlövés. A 28. percben Kovács B. 28 méterről lőtt, Szűcs ugyan vetődött, de föltehetően nem érte volna el a jó bombát, ha a labda nem csusszan el a bal kapufa mellett. Tán még a sárnyomot is otthagyta "névjegyül" a játékszer.

    Amúgy az irammal nem volt gond, csak hát az igazi helyzetek hiányoztak.

    A második perc (azaz a 47.) csaknem ismét jól sikerült lila-fehér részről, mert Véber nagyszerűen lépett ki középen, de nyolc méterről a jobb alsó sarok mellé helyezett. "Hárompontos" lehetőség volt.

    Az 50. percben Kabát tüzelt 17 méterről, Szűcs vetődve védett. Ez azért szép teljesítmény, mert az újpesti kapu előtere ködbe burkolódzott, lévén, hogy a Szűcs mögötti szektorrészből a kispesti szurkolók füstbombákat lődöztek. Meg is indult arrafelé egy szakasz rohamrendőr, hamarosan helyreállt a törvényes rend.

    Ami a pályát illeti: a mezőnybeli futással továbbra sem volt gond, de a színvonal szép lassacskán laposodott. A vendégek nem különösebben törték magukat, a Honvéd viszont igazi puskapor nélkül töltögette újra lövedékeit; kilátástalanul.

    A 75. percben viszont kezdeni kényszerült a piros-fekete gárda. Véber jobbról játszotta meg előkelően Kovács Zoltánt. Az újpesti gólzsák feledtette addigi "semmilyen" formáját, mert ügyes csúsztatott fejessel bevette Vezér kapuját (0-2). A lila-fehér tábor most azt skandálta nem túl kedvesen, hogy "NB II, NB II", utalva a Honvéd nagy bajaira, a tabellán elfoglalt halovány helyezésére.

    Szervezettebb, szellemesebb, harcképesebb gárda volt az újpesti, ráadásul játékosállománya erejének minőségében is bőségesen meghaladta a Honvédot. Ezek alapján cseppnyi csodálnivaló sincs abban, hogy a három pont elvándorolt a Megyeri útra. Az ÚTE befutott őszi ezüstérmesnek, kitartóan, s nem nagy távolságból követi a Győri ETO FC-t.

    Az élvonalbeli futball búcsúzott 1997-től, de még lesz Magyar-kupa-csata.