magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.20, 15:12 (szerk.: 2021.02.03, 23:24)
  Az egygólos vereség tisztes eredménynek számít
  Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 1-0 (1-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 8000 néző
  V.: Cserna (Bede, Szabó Zs.)
  Győr: Molnár 0 — Lakos 6 — Korsós 6, Stark 6 — Mracskó 5, Puglits 8, Fodor 5, Salagean 5 — Bodor 4, Fehér M. 6, Vayer 4. Edző: Reszeli Soós István
  Békéscsaba: Baji 7 — Raducu 6 — Balog 6, Kerényi 5, Valentényi 5 — Fazekas 5, Brlázs 5, Dobi 4, Vörös 4 — Belvon 3, Stoica 4. Edző: Pásztor József
  Csere: Bodor helyett Szarvas (-), Belvon h. Vasas (-), Dobi h. Takács (-) mindhárom a 61., Vayer h. Ferenczi (-) a 67., Vörös h. Futaki (-) a 73. percben.
  Gólszerző: Fehér M. az 5. percben.
  Sárga lap: Kerényi (Fehérrel szemben szabálytalankodott) a 18., Dobi (Bodor visszahúzásáért) a 26., Lakos (Stoica buktatásáért) a 43., Brlázs (Puglits akasztásáért) az 55. percben.
  Szögletarány: 11:2(4:0)

  5. perc: Stark a jobb oldalon remekül kicselezte a rá kifutó Raducut és Kerényit, majd jól adott középre, a kapu előtt Fehér Miklós magasan felugorva, nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 1-0.

  A mérkőzés előtt Pásztor József azt taglalta, hogy bár kevés az esély, de már azzal is meglepetést okozhatnának, ha egy pontot eloroznának a bajnokjelölt otthonából.
  Nos, az első percek arra engedtek következtetni, bármi történhet a pályán. Rögtön nyitányként Belvon előtt adódott lehetőség, ám a csabaiak támadója a földbe rúgott. A szerencse forgandó, a túloldalon az egyetlen épkézláb győri akció rögtön góllal végződött, amihez persze kellett a csabai védelem megingása is.
  A hazai szurkolók joggal várták a folytatást, de ez elmaradt, és akkor még aligha gondolhattak arra, hogy a mérkőzés utolsó perceiben már arra ösztökélik a szurkolók a játékvezetőt, hogy fújja le minél hamarabb a találkozót. Ugyanis az ETO elkövette azt a hibát, hogy a gyors gól után visszafogott az iramból, és nem túlságosan erőltette a támadást. Igaz, a csabaiak vérszegény próbálkozásai nem sok zavart okoztak, így Molnárnak nem is akadt dolga az első játékrészben.
  A folytatásban aztán egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába is. Pontatlanok voltak, és a pálya középső harmadában csak tilitoliztak. Amikor pedig eljutottak a kapu közelébe, egyre inkább elbizonytalanodtak. A győriek tehetetlenségét észrevéve, a csabaiak egyre bátrabban futballoztak, ami a mérkőzés javát szolgálta.
  Valamivel érdekesebbé vált a játék, de a csabaiak támadásaiban sem volt átütő erő. Az utolsó húsz perc hozott némi izgalmat, ekkor a győriek mindinkább kapujukhoz szögezték a vendégeket, de bevenni már nem tudták Baji kapuját, mert a csabaiak portása ismét jól védett vagy a védelem állt magabiztosan a lábán.
  A várt szoros eredmény - csabai szempontból - realizálódott, az más kérdés, hogy egy önmagát alulmúló Győrrel szemben sikerült az 1-0.
  A hazaiak ettől függetlenül rászolgáltak a győzelemre.

  Edzői nyilatkozatok
  Reszeli Soós István, a Győr edzője:
  — Ezúttal gyengén „muzsikáltunk”, de a lényeg, hogy megszereztük az őszi elsőséghez nélkülözhetetlen tizedik és nagyon fontos győzelmünket, aminek valamennyien nagyon örülünk.
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Az első nagy helyzet előttünk adódott, de Belvon kihagyta, és ha ezt értékesíti, akkor a mai Győrt elkaphattuk volna. Ugyanakkor a kapott gólnál védőink, Kerényi és Raducu nagyot hibáztak, amikor fölöslegesen mindketten egyszerre kifutottak, s így hatalmas üres területet hagytak maguk mögött, illetve a győriek előtt.
  — A mérkőzés előtt kevésbé volt bizakodó.
  — Tény, hogy tartottam a találkozótól, hiszen a Győr bajnokesélyes és éllovas. De az is biztos, hogy tegnap nem kapták el a fonalat, igencsak gyengélkedtek a házigazdák. Az elején hibát hibára halmoztak, amelyben Lakos állt az élen. Végül olyan elkerülhető gólt kaptunk, amelyre egyébként igyekeztem felkészíteni a csapatot a hét közben. Ez lélektanilag előnyt jelentett a Győrnek, nekünk hátrányt. Viszont a házigazdák ezt a lépéselőnyt nem tudták kihasználni.
  — Az elutazás előtt azt is mondta, szoros eredmény esetén, ha tartása van a csapatnak, elfogadható a vereség.
  — Volt tartása a csapatnak, hiszen végig partiban voltunk, még ha a Győr többet is támadott. Viszont nekünk nagy gondunk, hogy elöl nincsenek futó embereink, és ha jól meggondoljuk, Stoica és Belvon nem is csatárok, csak a kényszer hozza, hogy őket toljam legelőre.
  — A mérkőzés előtt elfogadta volna az 1-0-t?
  — Nem. Vereséget eleve nem fogadhatok el a sípszó előtt, hiszen soha nem mehetünk ki feltett kézzel. Utólag viszont bosszant, hogy nem tudtunk legalább egy egypontos meglepetést okozni.
  — Kikkel volt elégedett?
  — Igazán nem tudok most senkit kiemelni. Inkább egységesen fogalmazom úgy, hogy egy kicsivel többet kellett volna nyújtania mindenkinek. Mondjuk, úgy öt-tíz százalékkal. Talán azt kijelenthetem, hogy Balog nagyon jól levette a pályáról Vayert. És elégedett lettem volna Dobival, Vörössel, Fazekassal, ha előrefelé többet játszottak volna. De tény, őket is lekötötte a védekezés, és egy kicsit ijedtek voltak, nem mertek vállalni hosszabb futást, és nem merték vállalni az utolsó cselt. .
  (J. P.)

  1. Győr 14 10 3 1 23-10 33
  ...
  14. Békéscsaba 14 4 3 7 9-29 15

  Békés Megyei Hírlap, 1997. november 3.
  kép
  A győri védelem hetek óta biztosan áll a lábán: Korsós és Stark szombaton sem ismert kegyelmet. (Fotó: B. A.)

  Kisalföld, 1997. november 3. (Arcanum DT)