magyarfutball.hu

Vác FC - Videoton FC Fehérvár 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.07, 15:13
    1997. szeptember 29. hétfő (tud) - Labdarúgó NB I., 11. forduló:

    Vác FC - Videoton FCF 2-1 (0-0)
    Vác, 1500 néző, V: Puhl

    gólszerzők: Nyikos (50.), Kádár (54.), illetve Korsós (52.)
    sárga lap: Horváth P. (61.), illetve Urbonas (56.), Schneider (73.)
    piros lap: Horváth P. (79.)
    csere: Andrássy helyett Füle (67.), Nyikos helyett Strasser (80.), Kádár helyett Bánföldi (91.), illetve Vancsa helyett Pálfi (74.), Takács helyett Waltner (74.), Makrickij helyett Horváth A. (82.)
    jók: Kádár, Vojtekovszki, Andrássy, Nyikos, illetve Korsós, Makrickij

    Vác FC:
    Hámori - Nagy T. - Lévai, Babos - Vojtekovszki, Kádár, Kasza, Vén, Nyikos - Andrássy, Horváth P.

    Videoton FCF:
    Bíró - Makrickij - Urbonas, Schneider - Tóth A., Miklós, Vancsa, Dvéri, Róth - Takács L., Korsós

    Az első támadás során Vojtekovszki beadását Andrássy centiméterekkel lőtte a kapu mellé. Ezt követően bő 20 percen át alig forogtak veszélyben a kapuk. A félidő derekán Vojtekovszki Horváthot indította, aki a büntetőterület szélénél néhány cselt csinált, ám lövését magabiztosan fogta Bíró Szabolcs. A 32. percben Vojtekovszki beadását Andrássy előrevetődve fejelte kapura, Bírónak ez sem okozott gondot. A 37. percben a 75. váci mérkőzésén szereplő Nyikos az alapvonalig cselezte magát, éles szögből leadott lövése azonban senkitől sem zavartatva keresztben elszállt a Videoton kapuja előtt. Az első félidő hajrájában Vojtekovszki beadásába Makrickij belefejelt, s kis híján saját kapujába továbbította a labdát a székesfehérvári védőjátékos.

    A 49. percben Makrickij a váci kaputól 20 m-re végzett el szabadrúgást. Középre tartó lövése nem okozott gondot Hámorinak, viszont ez volt az első veszélyes vendéghelyzet a mérkőzésen. Az 50. percben Vojtekovszki ment el a jobb szélen, beadásáról lemaradt a középen érkező Andrássy. A labda a szabadon hagyott Nyikoshoz került, aki éles szögből a hálóba továbbított (1-0). Az 52. percben Nagy T. bennragadt a váci kapu előtt, amikor Vancsa előreívelése Korsóshoz szállt ő pedig Hámori kapujába vágta a labdát (1-1). Az 54. percben Horváth P. bal oldali beadása Makrickij mellett a kaputól 7 m-re álló Kádárhoz került, akinek kapáslövése utat talált a hálóba (2-1). A 78. percben ismét egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Dvéri lövése azonban centiméterekkel elkerülte a bal felső sarkot. Ezt követően a Vác növelhette volna az előnyét. Először Vén távoli lövése szállt el a bal felső sarok mellett, majd kisvártatva Strasser 18 m-es lövése adott munkát Bíró kapusnak.

    A Videoton utoljára 10 évvel ezelőtt tudott győzni Vácott, ezért aztán fogadkoztak is a székesfehérvári vezetők, hogy 3 pontért érkeztek a Duna partjára. Néhány perc után azonban kiderült, hogy ezúttal sem sok babér terem a Videotonnak. Makrickijék a megszerzett labdákat jobbára csak felelőtlenül vagdosták előre. Mindössze két szögletet rúgtak az első 45 perc során, ám ezek sem jelentettek veszélyt a váci kapura. A második félidőben sokat emelkedett a játék színvonala. Öt perc alatt 3 gólt láthatott a publikum. A vendégcsapat tovább rohamozott az egyenlítés megszerzéséért, a Vác azonban előretolta védekezését, ami megoldhatatlan problémát jelentett Korsóséknak. Amikor a váciak kerültek az ellenfél tizenhatosának közelébe bátran lőttek, ám újabb gólt nekik sem sikerült elérniük.

    MTI